Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Olihan meillä ja tästä vielä uutisoitiin kovasti…onkohan myyty loppuun taas vai vedetty myynnistä :wink:

Jenkkeihin sijoittamisessa ketuttaa nopea kurssin nousu, ei ehdi tankkaamaan ajoissa kun kurssit lähtee jo nousemaan hulluna, sit kun oot vuoden pohjalta tankannu nii ei tee mieli enää laittaa kalliimmalla lisää. :smiley:

Ja pre/post -market on ihan hullu juttu.

1 tykkäys

Olen huomannut ja kärsin samasta ongelmasta. Pitäisi opetella ostamaan myös nouseviin kursseihin.

5 tykkäystä

varsinkin kun pölhölässä on tottunut että osakkeet senkun “halpenee” päivä päivältä :rofl:

9 tykkäystä

Ennakkovaroitus, Alokas nähty kirjoittamassa ostin/myin-ketjuun, joten älkää ihmetelkö, jos ainakin Hesuli yskäisee ja Sepen futuurit kääntyy laskuun. Tiedotus päättyy.

Mikäli Alokas hoiteli vain moderointia, niin tiedote on turha - pahoittelut siitä.

22 tykkäystä

Ei nuo nyt niin kaukaa historiasta ole! Emma Maersk esimerkiksi valmistui 2006.

Mutta itseasiassa tuo konetyyppi ei ole tehokkain. Wärtsilän kilpailija MAN suunnitteli 14K98ME-C7.2 koneen, joista on otettu irti 84.582MW. Näitä on neljässä APL:n laivassa pääkoneena.

No eihän isoissa kaksitahtikoneita valmista MAN tai Wärtsilä. Valmistus tehdään lisenssillä ja nimi tulee vain koneen suunnitelleen yrityksen mukaan. Wärtsilä luopui tästä 2-tahti liiketoiminnasta 2016.

Mutta melko vaikuttavia koneitahan nuo ovat.

1 tykkäys


Miksei Nestettä ole shortattu vuoden 2019 jälkeen instituutioiden toimesta?
Koetaanko Neste myös instituutioissa aliarvostettuna?

изображение

Kuitenkin shorttipositioita on näkynyt lähes jokaisella muulla suomalaisella suurella pörssiyhtiöllä.

8 tykkäystä

Mielenkiintoinen artikkeli Suomen viennistä (ilmeisesti ei maksumuuria?)

Kuvaajina vuotuiset vientimäärät kohdemaan, toimialan yms mukaan ja näkemystä Suomen talouden tilasta :+1:

5 tykkäystä

Kiitos jaosta, mielenkiintoinen artikkeli!

Hyvä että Yhdysvaltoihin on saatu enemmän jalkaa sisään.

Toisaalta Eurooppa on edelleen ylivoimaisesti suurin alue. Tämä pitänee paikkaansa myös pörssiyhtiöiden apajia miettiessä:

5 tykkäystä

Uskon Nesteen pärjäävän hyvin huoltoasema-, polttoöljy- ja öljynporauslautta-aloilla. Katteita saa erityisesti huoltoasemien lisämyynnistä, joissa on hyvät katteet.

Tarkemmat perustelut löytyy täältä.

Oil rig vs. big waves : r/gifs

3 tykkäystä

Tää suomalaisten järjestelmällinen kusetus kuluissa Nordnetin toimesta on kyllä niin hermoja raastavaa. Tätä korostaa se, että yksikään omalla naamalla esiintyvä ei uskalla tätä kyseenalaistaa yhteistyörahojen kadotessa taivaan tuuliin, jos tästä menee kirjoittamaan. Indereskään ei yhtiönä tai anna myöskään työntekijöiden sanoa asiasta mitään johtuen yhteistyöstä Nordnetin kanssa. Todennäköisesti blogikentästäkään ei kukaan uskalla sanoa mitään paitsi, ehkä @Omavaraisuushaaste taloudellisen riippumattomuuden saavutettuaan joskus reilun 10 vuoden päästä.

Näihin tunnelmiin

23 tykkäystä

Yksinkertainen ratkaisu esittämääsi pulmaan: Jos et voi voittaa pankkiireja, osta pankkiosakkeita. Näin olet osa ongelmaa, mutta voittavalla puolella :moneybag: (mahdollisesti, ehkä ainakin jonkin aikaa, jos kaikki menee hyvin).

9 tykkäystä

Vaihda Mandatumille, niin minäkin tein ja tyytyväinen. :smile:

4 tykkäystä

Minkä takia Nordnetin pitäisi hyvää hyvyyttään laskea hintojaan mikäli kilpailua vähemmän Suomessa kuin Ruotsissa?

Se on se wanha viisaus eli vaihtamalla paranee mikäli ei miellytä. Kyllä ne hinnat tulevat alas mikäli tarpeeksi moni noudattaisi tätä yksinkertaista sääntöä

13 tykkäystä

Haussa olisi yksi realistinen kilpailija, kiitos. Sellainen joka ei kämmi raportointia verottajalle (Mandatum tipahti pois), rajoita hommia oudosti (OP, varsinkin mobiili) ja jonka alusta on tältä vuosituhannelta (ja siellä menee Nordea vessasta alas) ja… niin…?

22 tykkäystä

Siinähän se tulikin eli Nordnetin kokonaispaketti on toimiva, vaikka ei joka suhteessa välttämättä kaikista halvin

Itse olen ollut erittäin tyytyväinen asiakas jo reippaat kymmenen vuotta. Osittain edellä mainituista syistä

5 tykkäystä

Jep, ei muuta valittamista kuin hinta, joka vähentää himoa veivailla kun joka kaupassa välittäjä voittaa turhan rasvaisesti.

Ikäväksi tilanteen tekee että jos muuttaisi ruotsiin niin sama firma kaupittelisi ihan samaa palvelua murto-osalla hinnasta… :grimacing:

4 tykkäystä

Onneksi rahoja ei ole pakko makuuttaa Nordnetissä vaikka muuten sen palveluita käyttäisikin (ainakin jos rahojen käyttöä pystyy ennakoimaan muutaman päivä etukäteen). Ainakin yksi pankki tarjoaa 3,70 % säästötilille, jossa ei ole nostorajoituksia.

Eräs pankki, jolta hain asuntolainaa, muotoili tarjouksessaan kauniisti: “olet hajauttanut säästämisen palvelut”. Olin nimittäin sanonut että heidän ei kannata myydä minulle rahastojaan koska olen ne tutkinut ja paskoiksi todennut :slight_smile: Nordnetiä en myöskään laske kilpailukykyiseksi hintojensa vuoksi.

Suomalaisia taas kyykytetään, Ruotsissa Nordnet maksaa korkoa säästötilille 3,60% jo ensimmäisestä kruunusta, kun taas Suomessa 0,30% 10,000€ asti.

Från första kronan, men hur mycket från den första euron?

1 tykkäys

Veritasium-kanavalta video sijoitusmaailmaan liittyen ja miten matemaatikot ja fyysikot ovat olleet muovaamassa sitä:

Mahtanut Ed Thorpia ottaa päähän, kun ensin kasinot veivät card countingin ja sen jälkeen akateemikot pilasivat myöhemmin vuosikymmeniä kestäneet alpha-juhlat markkinoilla julkaisemalla hänen käyttämästään optio-hinnoittelu mallista hienostuneemman version joka pilasi hänen rahastonsa sijoitusstrategian.

6 tykkäystä