Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Nouseehan laivankin perä yläilmoihin sen upotessa keula edellä meren syvyyksiin.

80 tykkäystä

Onkohan tätä YTD:n viherrystä ollut nähtävissä yleisestikin vai onko kyse jostain keskitalven erikoisuudesta. Kyselen vain kun itsellenikin ilmaantui moinen Helmikuun lopuksi :thinking:

49 tykkäystä

Taitaa johtua ilmastonmuutoksesta. Kaikkialla kuumaa, paitsi Suomessa :smile:

2 tykkäystä

Kiitos myötätunnosta :smiley: On tuossa ainakin pieni totuuden siemen :wink:

Mutta tottakai rakentava kritiikki kuuluu asiaan ja haastaa saa aina. :+1:

3 tykkäystä

Koska koen oppineeni omasta sijoitusstrategiastani yhden tärkeän asian

noudata niitä omia DCF-laskelmia ja istu käsien päällä

Niin tässä on odoteltu kohta 9kk Nesteen putoamista hintaan 24,5 €. Tullaanko tämä vielä näkemään? Elämme jännittäviä aikoja. Aivan ei kantti kestä vaan avaus-ostotoimeksianto kelluu 25€ hinnassa.

Kuitenkin nyt pysytään vahvana. En osta prkl, ellei tuota hintaa saavuteta.

EDIT: :rofl: tänään on näköjään käyty hinnassa 25,01

3 tykkäystä

Voi harmituksen multihuipentuma sentään (pg-7 ilmaisu) asiakkaan näkökulmasta Verkkokauppa.com on ollut suomen paras ja aidosti asiakkaan tarpeita palveleva elektroniikkaromua myyvä kauppa. Gigantista ei tule mieleen kuin läjä erittäin huonoja kokemuksia itseltä ja lähipiiristä. Toivottavasti tämä täti ei pääse vaikuttamaan mihinkään.

12 tykkäystä

Onhan heillä uudet ankkurisijoittajat ja uskoisin että yhtiön sisältäpäin tuo alkaa näyttää tehokkaalta. En oleta mitään kummallisempaa sisäpiiritietoa. En usko että A. ankkurisjoittajat B. firman johto syyttä suotta varojaan polttavat, vaan uskoa pitää tekemiseensä olla.

Sharevillestä vielä suoraan poimittua:
Aksjoman007 Canal+ has experience with turnaround. They know what it takes to reverse the trend and make Viaplay profitable. Important with large and solid owners.

3 tykkäystä

Alkaa IUSN Small Cap ETF (ei nuo kovin small kyllä ole) olla +2% YTD. Ehkä nousu laaja-alaistuu vielä joskus Hesulinkin tyylisiin roskapörsseihin. IS3N +2,5%.

ETF-salkku painelee jo +6% YTD :grimacing: Hesuli -salkku tukevasti pakkasella.

6 tykkäystä

Missä mitassa tähän sijoituspäätökseesi vaikutti se, että Sofi on Cathie Woodin lempiyhtiöitä ja tulit peesanneeksi häntä? Skaalalla: ei mitenkään-ratkaisevasti.

Itse pohdiskelen, onko Sofista USA:n pankkimarkkinoiden disruptoijaksi. Esim. JP-Morganin paukut digiin ja AI:in kymmeniä miljardeja ja sillä softa- yms. väkeä töissä muistaakseni noin 50 000 henkeä. Toisaalta USA:n monet pienet ja keskisuuret pankit eivät niin hyvässä hapessa ja Sofista voisi tulla Nordnetin ja Avanzan kaltainen pankkimarkkinoiden täydentäjä isojen perinteisten pankkien rinnalle. Mutta ken tietää…

1 tykkäys

Huomasin rehellisesti koko asian vasta illalla ostoksen jälkeen, kun muistelin, että SoFi:lle oli oma ketju foorumilla ja kävin katsomassa mitä siellä on viimeisimmäksi kirjoiteltu. :sweat_smile:

ARK:n kehitys kyllä ollut sen verran alakuloista, että pitäisiköhän olla huolissaan tästä. :cold_face:

Tuo on ihan totta, että näillä jäteillä on ihan erilaiset paukut, mutta mainitsemasi pankkimarkkinoiden täydetäjän roolikin voisi tarjota SoFi:lle jo ihan mukavasti latua kasvaa.

4 tykkäystä

image

Presidentin puhe näyttää kelpaavan

16 tykkäystä

Sanoisin että aika vaikea noita jättejä on kyllä haastaa. Koosta on hyötyä, esim. funding kustannusten osalta. Veikkaanpa että Sofi joutuu kilpailemaan aika paljon aggressiivisemmin hinnalla saadakseen esim. talletuksia → rahan hinta kalliimpaa → lainaaminen riskisempiin segmentteihin. :thinking:

Luottoriskiin tuo varmaan kiteytyy, onko se hinnoiteltu oikein. Vai onko tiedossa yllätyksiä.

Toki jos joku oma niche löytyy, niin voi olla varsin hyvääkin toimintaa.

Lopulta noiden jättipankkien suhteelliset kustannukset kalliista IT:stä, ym. ei ole niin kovia ihan massiivisen koon takia. Ja minusta jotenkin aina unohtuu näissä fintech firmoissa se, että kun talletuksia ottaa vastaan, on pankki. Ihan sama regulaatio alkaa koskea ja jotenkin tulokkaidenkin on se ratkaistava.

Ehkä kannattaa pysytellä varjoissa sääntelyä väistellen :smiley:

2 tykkäystä

Tuolta pääsee seuraamaan hänen tradeja

Edit, en kyllä ymmärrä miten nyt näyttää aivan eri myyntihinnan kun eilen kuvakaappauksen ottaessa.

1 tykkäys

Kiitos! Ompa kyllä epäloogiseen paikkaan laitettu. :sweat_smile:

se on kato tradet ja estimaatit niin käsikädessä että samalle sivulle vuan

1 tykkäys

Pelastan liputetun viestisi Neste-ketjusta tänne.

Ei liity suoraan Nesteeseen, mutta tuossa haastossa on mielestäni klassinen “parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla” asetelma.

Sampo on tylsä, varma ja ennakoitava: pohjoismaisen vakuutusmarkkinan fundamentit muuttuvat hitaasti. Ifin vakuutustekninen tulos tuskin on volatiili (toisaalta vähemmän arvokkaat sijoitustuotot menevät korkojen mukana). If on todennäköisesti johtava vakuuttaja myös 10 vuoden päästä.

Entä Neste? Kuten sanoit, paljon enemmän kysymysmerkkejä.

Sampo on pyy kourassa nyt, “varmaa” tuottoa ja saalista joskin tuotto on myös sen mukainen. Neste on linnut oksalla. Monta niitä saa lopulta kiinni, jos niitä havittelee? Onko ne edes herkullisia syötäviä? Arvioitko niiden määrän itseasiassa väärin? :smiley:

Sitten jos verrataan Sampoa johonkin PLUGeihin, Hyzoneihin… Huh huh parempi pyy pivossa kuin vainoharhaiset kuvitelmat linnuista oksalla! :smiley:

Olen miettinyt johonkin Varttiin tätä aihetta pohdittavaksi yleisellä tasolla jossain vaiheessa.

32 tykkäystä

Sain tämmöisen viestin tänään sähköpostiin:


Tarttis varmaan paremmin seurata omia sijoituksia:

Tässä koko viesti
9 tykkäystä

Jos Sampo on pyy kourassa, niin globaali matalakuluinen indeksirahasto on pyy padassa. Osakesijoittamisella täytyy mielestäni pyrkiä selkeään ylituottoon. Ei siinä muuten ole järkeä nykyisellä indeksirahastovalikoimalla.

13 tykkäystä

FYI foorumilla on huoltotöitä ensi viikon lauantaina 9.3. klo 14-16. Eli kannattaa keksiä kalenteriin jo jotain muuta ohjelmaa, sillä tuolloin ei ole mahdollista lähettää viestejä :smiley:

16 tykkäystä