Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Hesuli :smiling_face_with_three_hearts:

Terveisiä erikoispörssistä

Helsingin pörssi on osinkojen suhteen poikkeustapaus hyvässä ja pahassa, kirjoittaa HS Vision toimittaja Joakim Westrén-Doll.

4 tykkäystä

En millään jaksa uskoa, että NFL:ssä ja NHL:ssä dopingtestaus on yhtä tiukkaa kuin esim. kansainvälisessä yleisurheilussa.

4 tykkäystä

Tässä on ihan tyyppiesimerkki osinkoansasta. Kannattaisi miettiä, mikä on osingonmaksun jälkeen yrityksen arvo- jäljellä on siis tyrkyllä tappiollista kumiliiketoimintaa ja rahaa, honka käytöstä ei ole tehty päätöskiä, eikä edes uskota oman yrityksen aliarvostukseen. Hmm…

:frowning_face:

Merten jätepyörteet on varmaan jo vihelletty peli. Samaan lopputulokseen näyttää tämäkin menevän.

7 tykkäystä

Eihän se olekaan. Esim. NHL ja Kansainvälinen jääkiekkoliitto oli törmäyskurssilla 2016 kun pelattiin World Cupia. Änärissä on eri “sallitut” aineet mitä kansainvälisissä turnauksissa. Silloin kitkaa aiheutti se kun pelataan Maajoukkueiden väreissä niin pitäisi testata IIHF mukaan, mutta turnauksen järjesti kumminkin NHL joka hyväksyy eri aineet ja esti testauksen :person_shrugging:

IMG_4059
Life imitates art

13 tykkäystä

Jos jotain toivoisin niin että tehtäisiin isoja ja nopeita toimia näiden ekosysteemien pelastamiseksi ja muutenkin jotain muuta kuin juhlapuheita. Mutta vaikealta näyttää, ketään ei kiinnosta. Synkkiä uutisia vaan pukkaa.

6 tykkäystä

Näyttää pankkien kyttäys pienasiakkaiden kohdalla lisääntyneen.
Nyt tuli toinen kerta kun S-pankki kyselee ulkomaille tekemäni tilisiirron perustetta (2te-3te) ja mistä rahat ovat peräisin.

Sinällään ok, kun laki jotain tähän liittyvää vaatii mutta lieneekö mitään aikarajaa, jossa pankin pitää tehdä päätös asialle? Voivatko jäädyttää siirron ennaltamäärittämättömäksi ajaksi(?) Tässä nyt ei ole kuin muutama päivä odoteltu mutta jos olisi oikeasti hyvä täky mihin sijoittaa niin saattaisi ärsyttää pahastikin.

Toinen tapaus kollegan perheestä, oli pyytänyt jälkikasvuaan tuomaan hampurilaisen ja laittanut pojalle 30e tilisiirtona ja laittanut viestiksi jonkin slangisanan, joka “alan” piireissä on ilmeisesti käytössä → hälytys, siirron jäädytys ja pankki vaati selitystä miksi isä siirtää pojalleen 30e.

1 tykkäys

En minäkään usko. Ei esim 39-vuotias Lebron James voi pelata (imo) maailman kovimmassa urheilusarjassa, absoluuttisella huipuilla, 25-vuotiaita vastaan ilmna urheilulääkkeitä.

Tosin, jos nyt nostaa tikunnokkaan tuon Usain Boltin niin ei se doping testaus Jamaicalla ole mikään itsestäänselvyys. Muistelin lukeneeni jotain juttua ettei Jamaicalle päästetty testaajia kuin muutamana kuukautena vuodessa. Eka linkki googlesta:

Wada was invited by the Jamaican prime minister to investigate revelations from Renée Anne Shirley, the former executive editor of the Jamaica Anti-Doping Commission, that there was “a significant gap of no testing” between March and July 2012 while the country’s athletes prepared for the Olympic Games.

5 tykkäystä

Ei se varmasti olekaan.

Mutta jos testaus olisi samanlaista kuin Usan ammattilaissarjoissa niin noita Boltin aikoja juoksisi useampikin.

2 tykkäystä

Pankeilla ei varmaan ole aina helppoa. Joku taho valittaa, että miksi ette pysäyttänyt rakkaushuijareille lähteneitä rahoja vaikka itse sen hyväksyin ja toisaalta toista tahoa harmittaa, että miksi pysäytätte ulkomaille tekemäni tilisiirron kun olen sen itse hyväksynyt.

Tässä ei kai ole mitään aikarajaa. Sitten kun asia on selvitytty, eli pankille on laitettu selvitys ja ovat ehtineet sen lukea ja hyväksyä, niin rahat alkavat liikkua. Toki pankin näkökulmasta näitä voi olla isompi nippu pöydällä odottamassa käsittelyä ja osaa varmaan tutkaillaan isommallakin porukalla ennen päätöksen tekemistä.

Olen yhden kerran aikakriittisen ulkomaisen tilisiirron osalta ollut etukäteen yhteydessä pankkiini. Selvitin syyt ja mistä raha tulee, niin ei pysähtynyt. En toki tiedä, olisiko tuo pysähtynyt muutoinkaan.

7 tykkäystä

Paristi olen hyödyntänyt aiemminkin tätä. Esim. Titaniumin ja Taalerin ostojen/myyntien kohdalla. Jos olisi aikaa ja viitseliäisyyttä, voisi tutkia suomalaista osinkoanomaliaa. Eli onko havaittavissa osinkotiedon julkistamisen ja irtoamispäivän välissä selittämätöntä nousua. Mutulla sanoisin, että isoimpien osinkoprosenttien yhtiöiden kohdalla on. Mutta tämähän pitäisi todistaa kurssidatoilla.

Esim. Titaniumin kohdalla (joka monena vuonna keikkui osinko-% vertailujen kärkisijoilla) toteutui monena vuonna, että kevään huiput olivat osingon irtoamisen tienoilla ja sama kurssitaso saavutettiin osingot mukaan luettuna vasta joskus kesällä tai myöhemmin. Monesti halvimmalla tuota sai loppukeväästä, kun seuraavaan osingonmaksuun oli liikaa aikaa ja yhtiö muuten tylsähkönä/uutisettomana unohtui sijoittajien mielistä. En ole enää pariin vuoteen seurannut, joten tuorein mutu puuttuu itseltäni ko. yhtiön kohdalla.

Edit:
Onhan tähän liittyviä tutkittukin ainakin gradutasolla:

Edit2: Tuo gradu käsittelee irtoamispäivän ympäristöä, ei vastaa kysymykseeni.

1 tykkäys

Reka nousi parin euron osingon takia about saman verran. Suomalaiset sijoittajat on tyhmiä.

22 tykkäystä

Kanssasijoittajien tyhmyys on välillä ihan hyvä sijoitusstragia. Esim. tilinpäätöstiedotteesta löytyvä osingonjako tieto saattaisi olla nopealla reagoinnilla erittäin voittava lyhyen aikavälin strategia. Tarkemmin sanottuna: osta kaikki yhtiöitä, jotka ylittävät osingon julkistuspäivänä rajan x%. Myy xpäivän päästä siitä, kun Kauppalehti on julkaissut jokakeväisen artikkelin, jossa listataan “kovimmat osingonmaksajat”.

Tämä ei ole sijoitussuositus. Olenhan itsekin typerä Hesuli-sijoittaja miinusmerkkisellä 1-v. tuotolla.

4 tykkäystä

Tätä mietin itsekin, että miten voi olla :smiley: Lähipiirissä ja itsellä korotukset kyllä todella surkeita (mikä ei toki kerro oikeasta maailmasta mitään), jos ei ihan YT:t päällä ja samalla EKP lyö kynsille Euriborin muodossa. No ainakin teen osani tässä inflaation taltuttamisessa!

5 tykkäystä

Vaikka tarve olisi mikä palkankorotuksille niin aina siihen ei ole varaa… Toimimme monella sektorilla vastaan koko maailma kilpailukyvyssä joten ei niitä palkkoja nosteta siten että kilpailukyky rapautuu… Oman soppansa tuo Suomessa verottaja joka riistää monelta palkankorotuksista suoraan puolet itselleen

On rapautunut jo euroopassa vs USA/Aasia yms… Tuottavuus on maissa jossa tehdään pitkää päivää yllätysyllätys parempi kuin maissa jossa tehdään 7.5 tuntia töitä…

2 tykkäystä

“Hesulista haisuli”.

Hesuli on ansainnut paikan virallisena terminä suomalaisella rahoitusalalla.

https://unitedbankers.fi/fi/ajankohtaista/hesulista-haisuli/

61 tykkäystä

Ilkeänä porvarina lisäisin tuohon vielä pienistäkin oireista saikuttamisen, pitkät lomat ja pekkaset ja tietenkin tietyillä toimialoilla (krhm ahtaaja) alituisen lakkoilun.

En mä sitä sano että kaikkien on pakko painaa pitkää päivää, mutta se on jokaisen oma valinta haluaako maksimoida työnteon vai leppoisuuden. Toki meidän törkeä marginaalivero houkuttelee enemmän leppoistamaan kuin kiristämään työtahtia.

2 tykkäystä

:laughing: Tämä on hieno oivallus.

Voitaisiin sopia että OMXH, kun on yli 10 000, niin se on Hesuli ja ja alle tuon rajan Haisuli. Osinkopuolue toki on onnellinen 5 %:n osinkotuottoon.

16 tykkäystä

Olen pienessä päässäni spekuloinut tuota nousun laaja-alaistumista, että kai se kohta tännekin asti rantautuu. Ihan loogista olisi nousta viimeisenä, jos rahat vedettiin täältä ensimmäisenä :grinning:

Mikäpä tässä odotellassa, jos työpaikka säilyy. Taas nousi vähän Hesuli -paino salkussa Nesteen tankkauksen vuoksi :face_with_peeking_eye:

3 tykkäystä