Inderesin kahvihuone (Osa 8)

@Sauli_Vilen yritysten pääomistajat / omistajarakenne ylipäätään ja sen arviointi sijoituspäätöstä tehdessä. Tämä saa aivan liian vähän huomiota, kun kyseessä on kuitenkin merkittävä firman suuntaa määrittävä tekijä.

7 tykkäystä

Ilokseni huomasin, että ainakin osalla kysyjistä mennyt laadukasta HVShow viihdettä ohi, eli osa aiheista käsitelty jo aiemmin:

@Hades Te kysyitte, me vastaamme: Heikkilä&Vilén Show 77 - Inderes

@300420 Heikkilä&Vilén Osa 57: Miten saada eniten irti analyysistä? - Inderes

@_TeemuHinkula Hesulin fiiliksiä (toki 5kk vanha, mutta edelleen relevantti) Oliko yhtiöt ennen parempia? Heikkilä&Vilén Show 78 - Inderes ja vähän uudempi: Joulujakso 2023 | Heikkilä&Vilén Show - Inderes

Todettiin, että tässä sen verran paljon hyviä pieniä kysymyksiä, että tehdään taas ns. “mailbag” jakso missä perataan näitä teidän kyssäreitä läpi ilman sen isompaa kattoteemaa. Laittakaa vaan kyssäreitä tulemaan!

41 tykkäystä

Kiitämme :clap:

Mikä olikaan foorumin tämänhetkinen rangaistus HV-jakson missaamisesta? :thinking: 50 punnerrusta ja 20 Nokian osaketta homehtumaan pitkään salkkuun?

53 tykkäystä

Se on vähän niin kuin verotuksen selkeyttäminen. Aina tulee vaan lisää veroja, kun niitä selkeytetään.

1 tykkäys

H&V voisi suorittaa vastuutonta spekulointia siitä, ollaako me Hesuliitat tuomittuja kärsimään ainaisten osinkomörnijöiden herruudesta, vai onko meiltä härmästä vielä mahdollisuus nousta uusia johtotähtiä (entinen Nokia)? Onko jo listoilla potentiaalisia vetojuhtia, vai täytyykö vain odottaa ja toivoa, että niitä vielä syntyisi. Mitä se vaatisi?

7 tykkäystä

Toisaalta, jos olisin firman sisäpiirissä ja minulla olisi valtava luotto siihen, että firma tulee rokkaamaan tulevina vuosina, niin en totta helvetissä myisi minkään mökin takia noin isoa kasaa omistuksesta, sillä nuo “50ke korot” mahdollisesta lainastahan on ihan paperia siihen nähden mitä omistus tuottaisi…

10 tykkäystä
  • En
  • Kyllä
0 äänestäjää

Buffet hehkuttaa että paras koskaan kirjoitettu kirja sijoittamisesta on ”The Intelligent Investor” by Benjamin Graham. Luen juuri. Oletko sinä lukenut?

2 tykkäystä

Tähän pystyi äänestämään kahteen vaihtoehtoon, joten käytin kaikki käytettävissä olevat ääneni :grin:

Vastaushan perustuu siihen, että olen lukenut kirjan noin puoliväliin, mutta sittemmin se on jäänyt yöpöydälle. Pölyt pyyhitty päältä parin kuukauden välein…

13 tykkäystä

Toki niinkin, mutta eipä viimeviikkoinen Vareliuksen esitys pahemmin huolia tulevasta nostanut - päinvastoin. Jokaisella myynnillä on kuitenkin aina oma erilainen motiivi, sitähän emme tässäkään tiedä.

Olen samaa mieltä että tuo oli hyvä esitys Vareliukselta, enkä ottanutkaan kantaa siihen mitä itse uskon Qt:n tulevaisuudesta. Myynti on sitli myynti, voihan siellä olla taustalla joku “täysin inhimilinen syy” jolla ei ole MITÄÄN tekemistä liiketoiminnan edistymisen kanssa, mutta odotusarvoltaan uutinen on silti negatiivinen.

1 tykkäys

Noniin. Otetaan Inderesin suuren sentimenttpollin ensimmäinen seurantapäivitys, kun vuotta on talsittu yli neljännes eteenpäin.

Inderesin kahvihuoneen ennustekeskiarvo Dow Jones indeksin tämän
vuoden kurssikehitykselle oli +7.5%,
itse ennustelin, että vuosi päätetään pirteässä 15-20% nousussa.
Pitkän aikavälin keskiarvo on noin 8.7% (yksittäinen keltainen viiva graafilla).

Toistaiseksi on seuraillut tuota yli 15% näkemystä suht nätisti, mutta koska vuotta on jäljellä yli 2/3, on turha ryhtyä keulimaan (1987 nevö forget)

10 tykkäystä

Tässä on tviitti yhtiöiden omien ostoista. :slight_smile:

https://twitter.com/StockMKTNewz/status/1769712161842934207


3 tykkäystä

Palkka-asiaa kommentoi myös osinkopuolueen edustaja, joka ei tahdo henkilöllisyyttään paljastettavan:

“Asiallinen korvaus asiallisesta työstä johtohenkilölle. Aprillipäivän jälkeen on sitten meillä oman elämämme bosseilla taas tilipäivä… Njööh, eihän tämä Hesulin pankkipriimus mikään mikrosiruraketti ole, mutta kyllä tässä kaurahiutaleita vielä kaappiin saadaan. Osinkoilla! Toimari soutaa Nortti-paattia päivin öin, tunnelma on kohdillaan, ja vaikka meillä mikro-omistajilla on nyt hiukan niukempi kompensaatio näistä ponnisteluistamme, nìin eikös se vanha sanonta kuulu, että kivasta harrastuksesta voi vähän maksaakin? Osinkoilla!”

:moneybag::disguised_face::moneybag:

6 tykkäystä

Hybridit valtaavat markkinaa Jenkeissa:

image

image

12 tykkäystä

Faronin toivottavasti mielenkiintoinen webcast alkamassa.

https://otp.tools.investis.com/clients/uk/faron2/Cision_7/cision-story.aspx?cid=2526&culture=en-US&newsid=42561

Tämä juttu nostatti taas vaihteeksi tunteita. Mitä se pankille kuuluu mitä kukin rahoillaan tekee?

“Tippaan strippareita perjantaina kun meen viihteelle. Ja vaimo tykkää taitella origameja kirjahyllyyn koristeeksi. Meinaan myös käydä ostamassa Puuilosta hevosten kutinavoidetta. Kutittaa hirveesti. Ja sitten meinaan pestä rahaa. Laitan seteleitä lavuaariin likoomaan ja nostan pyykkinarulle. Seteleissähän on vaikka mitä pöpöjä. Sitten piilotan setelit sängyn patjan alle. Odotan joka päivä milloin tää paska romahtaa.” :clown_face:

9 tykkäystä

:heart:

18 tykkäystä

Voisiko tässä olla taustalla Jenkeille nimenomainen autonvalmistajien muutos latausstandardissa CCS → NACS, joka ei varmaan ole vielä kaikkiin automalleihin toteutunut. Näin ollen kuluttajat eivät halua ostaa paikallisesti vanhenevaa standardia.

Eikö nyt perjantaina päästä nauttimaan haastattelusta ollenkaa?

1 tykkäys

Hyvä, kun sanoit. :smiley: Päästään.

Kiitos, meen korjaamaan ton. :slight_smile:

1 tykkäys