Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Hybridit valtaavat markkinaa Jenkeissa:

image

image

12 tykkäystä

Faronin toivottavasti mielenkiintoinen webcast alkamassa.

https://otp.tools.investis.com/clients/uk/faron2/Cision_7/cision-story.aspx?cid=2526&culture=en-US&newsid=42561

Tämä juttu nostatti taas vaihteeksi tunteita. Mitä se pankille kuuluu mitä kukin rahoillaan tekee?

“Tippaan strippareita perjantaina kun meen viihteelle. Ja vaimo tykkää taitella origameja kirjahyllyyn koristeeksi. Meinaan myös käydä ostamassa Puuilosta hevosten kutinavoidetta. Kutittaa hirveesti. Ja sitten meinaan pestä rahaa. Laitan seteleitä lavuaariin likoomaan ja nostan pyykkinarulle. Seteleissähän on vaikka mitä pöpöjä. Sitten piilotan setelit sängyn patjan alle. Odotan joka päivä milloin tää paska romahtaa.” :clown_face:

9 tykkäystä

:heart:

18 tykkäystä

Voisiko tässä olla taustalla Jenkeille nimenomainen autonvalmistajien muutos latausstandardissa CCS → NACS, joka ei varmaan ole vielä kaikkiin automalleihin toteutunut. Näin ollen kuluttajat eivät halua ostaa paikallisesti vanhenevaa standardia.

Eikö nyt perjantaina päästä nauttimaan haastattelusta ollenkaa?

1 tykkäys

Hyvä, kun sanoit. :smiley: Päästään.

Kiitos, meen korjaamaan ton. :slight_smile:

1 tykkäys

Kovaa peliä Viiankiaavalla?

https://x.com/lasse_laitinen/status/1769671046095909212?s=20

Tietääkö joku Sodankylän suunnalta lisää?

23 tykkäystä

Päivän hyvän mielen uutinen:

Korhosella on ollut tapana julkaista päivittäisiä kertomuksiaan Katajanokan arjesta paikallisessa ryhmässä. HS kirjoitti jorinoiksi kutsutuista päivityksistä viime vuonna.

Sitten joku meni ja pahoitti mielensä, mutta kansa puhui ja pulinat pois:

“Tulos oli selkeä. 700 äänestäjästä 94 prosenttia oli sitä mieltä, että talkkarin jorinat eli kirjoitukset saavat ryhmässä jatkua”

Jos joku keksii joskus pahoittaa mielensä Kinnusen jorinoista™, niin uskon Juhan kannatusprosenttien olevan vähintään Korhosen luokkaa.

Eihän tuohon juttuun tarvitse itse asiassa montaakaan kohtaa muuttaa, niin jo kuulostaa tutulta:

30 vuotta Helsingin pörssin lokakaivoon rahojaan lapanneelta Kinnusella tarinoita sijoittamisesta riittää. Jorinoita hän ei suunnittele, vaan ne syntyvät usein öisin.

”Antakaa Juhan kertoa juttuja. Minkä tahansa reunamarkkinan paskapörssin sielu ja suola ovat sen vanhojen turskakuninkaiden tiedot ja muistot menneistä ajoista”, ryhmässä kirjoitetaan.

30 tykkäystä

Liittynee siihen, että luonnonsuojelijat ja tuo kaivosyhtiö ovat suht vasta ottaneet yhteen noilla seuduilla. Luokatonta asiakaspalvelua toki vartiointiliikkeeltä, ettei saada ihmisille kommunikoitua miksi sitä aluetta kytätään.

3 tykkäystä

Osinkopuolueen jäsenille tai miksei myös muillekin :smiley: Ensimmäinen versio osinkokalenterista on livenä: Inderesin osinkokalenteri

36 tykkäystä

Hieman hämärää toimintaa kyllä kaivosyhtiöltä (tai varsinkin vartiointiyhtiön vartijoilta) mikäli tuo on totta ja ovat noin toimineet. Toki alueen silmällä pitäminen nuo aiemmat tapahtumat huomioiden ei varsinaisesti outoa, mutta painostava kyseleminen yms. kylläkin. Tunteeko joku tuon postauksen tehneen henkilön paremmin, vai onko joku random henkilö? Sillä tuo kirjoitus kyllä itsellä nostaa myös hieman (epäilyksen) kulmakarvoja, tuollaisen kirjoituksen kun helposti voi keksiä päästään tai liioitella asioita tukemaan omia motivaatioitaan. Vai että ihan toimistusjohtajaan ovat vartijat pyytäneet olemaan yhteydessä :smiley:. Olettaisi että yhtiöllä on joku kyseisen alueen projektivastaava yms. paikallisempi johtohenkilö johon ensisijaisesti pyytäisivät olevaan yhteydessä koko yhtiön toimitusjohtajan sijaan. Ja kuinkahan vanha tuo postaus on, sillä eikös koeporaukset saatu valmiiksi tuolla jo?

3 tykkäystä

Kiitos, tosi hyvä. Laskin omiat osinkoni yhteen ja iloiseksi yllätykseksi sain 48,73%. Voiko tuo tosiaan olla noin paljon.

6 tykkäystä

Riikka Karppinen on Sodankylän kunnanvaltuustossa. Hän on tullut täällä pohjoisessa tunnetuksi erityisesti suojellun Viiankiaavan puolustajana. Pyrki myös eduskuntaan, muttei tullut valituksi vaikka saikin toiseksi eniten ääniä Lapissa. Lapin kansa myös huomannut Karppisen postauksen.
Juttu on maksumuurin takana

AA Sakatti Mining oy:n toimitusjohtaja Pertti Lamberg vahvistaa vartioinnin alueella, mutta pääsyä suojelualueelle ei ole hänen mukaansa estetty. Vartionti on Elokapinan takia.

Varikkoalueelle johtava tie kulkee poroaidan läpi, ja Lambergin mukaan maanomistajan kanssa on sovittu, että yhtiö huolehtii portin kiinni. Aiempina vuosina portti on toisinaan jäänyt kulkijoilta auki. Tänä vuonna se päätettiin maanomistajan suostumuksella lukita, koska Elokapina on pyrkinyt alueelle.

– Maanomistajilla on tietysti oikeus päästä alueelle, ja siksi portissa on numerolukko. Meillä on ollut myös vartija varmistamassa läpi pääsyn, jos joku oikeilla asioilla pyrkii.

5 tykkäystä

Voisitko perustella tuon hurjan väitteen että uusituva diesel tuottaisi 50% vähemmän hiilidioksiidipäästöjä.

Samoin kun tuon erikoisen väitteen että sähköistä kulkuneuvoa ei saisi pois päältä.

6 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan muutamassa minuutissa luettava juttu ruotsalaisesta hiihtokeskusoperaattorista.

Handelsbankenin analyytikko Fredrik Lithell toteaa pankin aamukatsauksessa, että korkeammista asuntolainakuluista ja kohonneesta inflaatiosta huolimatta hiihtokeskusoperaattori SkiStarin tuloksentekokyky on sitkeää, sillä suurin osa ruotsalaisyhtiön asiakkaista on keski- ja korkeatuloisia.

”Myös kasvava määrä kansainvälisiä ulkoiluharrastajia vierailee SkiStarin keskuksissa, kun samaan aikaan paikalliset keskukset ovat ongelmissa. Kansainväliset asiakkaat kuluttavat enemmän rahaa kuin kotimaiset, mikä kompensoi kotimaisten asiakkaiden vähäisempää määrää”, Lithell toteaa.

3 tykkäystä

Tänään vihdoin keksin miksi hesuli mörnii, joku isokenkäinen haluaa estää keinottelun korkoa-korolle ilmiön avulla.

Ei vaan, mitenkään kyseistä ihmistä arvostelematta (mainio podi kaikin puolin ja vielä mainitsee ettei ole talous jutut hänen vahvuus), jotenkin ajattelin että pörssi tai osakkeet olisi instituutiona jo päässyt pois “keinottelu”-leimasta, mutta jos korkoa korolle ilmiölläkin on tämmöinen, niin eiköhän syvemmillä riveillä ole vielä jonkin verran myös ennakkoluuloja OST-hodlareita kohtaan.

1 tykkäys

@Sauli_Vilen
Jos tulee aiheeksi niin olisi kiva kuulla arvionne siitä miten koronlaskut tulevat näkymään yhtiöiden taseessa, arvostuksessa ja miksei myös lähiajan tuloksissa. Esim. EQ ja muut yhtiöt joilla on pääomarahastoja.

Muistattehan, että Remedyn tuloslive alkaa kello 8.55! :slight_smile:

Ja sitä vetää tietysti @Atte_Riikola. :sunglasses:

5 tykkäystä

Suomi on yhä maailman onnellisin maa.

Viikonloppuna hiihdin 100 kilometrin lenkin pohjoisen keväthangilla ja tunsin olevani aika onnellinen. Siinä samalla myös ehti miettiä kaikenlaista. Tuli mieleen, että mikseipä Suomi ottaisi kansalliseksi brändiksi sen, että Suomeen ja suomalaiseen voi luottaa aina. Luota meille datasi, rahasi ja vaativat projektisi. Suomalainen kyllä pitää lupauksensa, maksaa velkansa ja toimittaa mitä tilataan. Suomalaisten kova maanpuolustustahto ja Naton tuki ovat tähän hyvä lisä.

39 tykkäystä