Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Hyzon Motors' 154-tonne hydrogen truck to hit European roads | Mobility |  H2 View

41 tykkäystä

Hyzonhan on melkein tenbäggeri huipuista! No, etumerkki pitää myös lisätä, mutta se on näitä teknisiä juttuja…

3 tykkäystä

Googlasin mitä deres voisi tarkoittaa ja “analyytikkohieronta” sai…köh…BDSM-sävyjä yhdestä kuvauksesta:

According to tradition, Dereszla Hill got its name from its whipping post (in Hungarian: deres) where unruly serfs were tied

ed: Huono vitsailla BDSM-hieronnoilla, kun on itsekin on altistunut vapaaehtoisesti domina Hesulin kovakouraiseen käsittelyyn!

5 tykkäystä

No niin… taas mennään ja vauhti kiihtyy. :cowboy_hat_face:

https://twitter.com/Barchart/status/1774637412158751024

image

1 tykkäys

Se indeksin “PI”:hän oli lyhenne “piiskaindeksistä” eikös

1 tykkäys

@Sijoittaja-alokas meinaa haastatella itseään? (uudestaan) :thinking:

16 tykkäystä

Shh…

sininen lippalakki, jossa keltainen sydän. Lakki on miehellä, joka haastattelee itseään.

19 tykkäystä

USA:n arvokaimmat yhtiöt vuodesta 1995 lähtien. :slight_smile:

https://twitter.com/stats_feed/status/1774509871825928223

17 tykkäystä

Missä on Suomen “kevyin” poliisi??

Se on tietenkin Kilon poliisi Espoossa​:grinning::joy:

6 tykkäystä

Hyvä muistutus OP:n Olavilta :slight_smile:

https://twitter.com/Olkurola/status/1775032697645130047

11 tykkäystä

Mutta Kyttälä on Sorin poliisin lähellä. En oikein pääse tästä yli.

Mutta muutama päivä sitten velloneeseen keskusteluun haluaisin lisätä nipotuksen: yhtiön omistamat omat osakkeet eivät ole sen taseessa.

8 § (30.12.2015/1620)
Omat ja emoyrityksen osakkeet ja osuudet
Osakeyhtiölaissa tarkoitettua yhtiön omaa osaketta ei saa merkitä taseeseen eikä ulkomaisen tytäryrityksen omistamaa omaa tai suomalaisen emoyrityksen osaketta konsernitaseeseen. Taseeseen ei saa merkitä myöskään osuuskuntalaissa tarkoitettua osuuskunnan omaa osuutta ja osaketta osuuskunnassa ja sen emoyhteisössä.

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971336

Tämä siis kansallisessa FAS-tilinpäätöksessä. IFRS-tekstiä minulla ei ole mutta käsittääkseni sääntö on siellä sama: oma osake ei ole taseeseen merkittävää omaisuutta.

Molemmissa tilinpäätöskäytänteissä omien osakkeiden hankinta vähentää omaa pääomaa, aivan kuten osinko. Ero on käsittääkseni, että IFRS:ssä tämä vähennys esitetään omana eränään oman pääoman alla, kun taas FAS:ssa vähennys jää muiden erien sisälle.

3 tykkäystä

En tajunnut tätä ennen kuin hesari sen selitti. Mielestäni aika paljon pitää yrittää, että tuo muuttuu ss symboliksi.

4 tykkäystä

Ei voi tosiaan Adidasta syyttää yrityksen puutteesta. Paitaan kun lätkästään 44 numero, niin eipä siinä tarvitse edes silmiään siristää. Adidaksen pelkona on tietysti aivan aiheellisesti se, että joku tahvo tosiaan ottaa sen 44 numeroksi ja soppa on valmis. Ainoa oikea veto Adidakselta vetää kyseinen muotokieli pois markkinoilta.

1 tykkäys

Pöhkö Pahkasian lihaksi tullut maailma.

Kohta joku tilaa pelipaidan numerolla 88 ja taas saa HS aiheen pöyristyä.

3 tykkäystä

Auttakaas nyt vähän, kun itsellä lyö tyhjää. Jos pitäisi löytää Helsingin, Tukholman tai Köpiksen pörssistä paperi tai pari, jota voisi nyt ostaa ja pitää koskematta 25-30 vuotta, niin mihin kannattaisi tutustua? Kävi mielessä Investor AB, mutta siinäkin tällä hetkellä P/B tuntuu kalliilta. Onko sillä sitten merkitystä pitkässä juoksussa, en tiedä.
Joku XACT Norden olisi sinänsä kiinnostava, mutta Novo Nordiskin osuus on yli 20%.

Siirrettäköön muualle, jos ei kuulu tähän ketjuun. Ajattelin, että täällä olisi osuvimmat keskustelijat pienelle välikysymykselle.

Lisää löylyä osingot vs omat osakkeet keskusteluun. eQ:n iso pomo ei suostu ostamaan omia osakkeita koska on kätevämpää maksaa verot osingoista ja omien osakkeiden ostamisessa olisi ollut riskinä, että kurssi nousee liikaa (?!?). Kun näin vähällä järjellä johdetaan jopa varainhoitoyhtiöitä, niin onko ihme ettei kukaan Suomessa tee omien ostoja.

Nyt kerron teille sen oikean syyn. eQ:n neljä suurinta omistajaa ei maksa osingoista veroa, koska Suomessa on osinkomyönteinen verotus suuromistajille. Sen pituinen se.

94 tykkäystä

Verojen maksu nyt on tuollainen työtä tekevän kansanluokan juttu. :smiley:

73 tykkäystä

Lisäksi vähemmistöosinkolaki tarkoittaa että jos yksikin neljästä suurimmasta omistajasta haluaa osinkoja, niin osingot on PAKKO jakaa. Perkeleen osinkopuolue :weary:

kuva

32 tykkäystä

Olemme ajamassa tähän lakimuutosta, jossa jos yksikin osake (=ääni) haluaa osinkoja maksettavan, on yhtiön niitä taloudellista tilaa tai muiden omistajien halua katsomatta maksettava. Sen lisäksi on taattava mahdollisuus nopeasti järjestettäville ylimääräisille yhtiökokouksille, mikäli yhdelläkin omistajalla herää himo lisäosinkoon vaikka heinäkuussa niin ei ole osinkojen maksu pelkän tyypillisesti keväisen yhtiökokouksen päätöksen varassa.

60 tykkäystä

Oikeesti teidän pitäis alkaa tarjota edullisia listautumispalveluita mikroyhtiöille heti kun @Mikael_Rautanen kyllästyy tohon IR-softan rakentamisen hypeemiseen.

Jos te ette tuo mikroyhtiöitä (eli uusia Inderes-asiakkaita) pörssiin, niin sitä ei tuu kukaan muukaan tekemään, koska pörssin rahastusikkuna on nyt kiinni eikä perinteisiä investointipankkiireja kiinnosta pörssin ekosysteemin elinvoimaisuus tai pienet yhtiöasiakkaat. Myytte listautujalle samalla Inderesin palvelut pariksi vuodeksi ja isot etusivun mainokset listautuvalle mikroyritykselle, niin ei sinne mitään boomereita tarvita ankkurisijoittajiksi kuten 90-luvulla, vaan homma hoituu nykyään nettiaikana ihan hyvin yksityissijoittajien rahalla.

29 tykkäystä