Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Kyllä se vajaa kymppikin harmittaa, kun tulee yllätyksenä. Ei lisää luottamusta välittäjään. Onhan se outoa, että osa välittäjistä toimii niin kuin oltaisiin 30-luvulla, siis ei jo, vaan vielä. Jopa USA:ssa siirtyivät yhden päivän selvitysaikaan osakkeiden osalta. Ja meillä jopa rahan siirtämiseen omalta pankkitililtä omalle OST:lle vaatii kahden päivän selvittelyn. Miksiköhän se kilpailija Nordnetilla onnistuu reaaliaikaisesti?

7 tykkäystä

Järjestyksessään 36. verenluovutuskerta takana.

Kun veriryhmänä on ensiapuveri O-, niin jotenkin sitä henkilökohtaisesti kokee velvollisuudekseen käydä aktiivisesti luovuttamassa, vaikka omat rautavarastot joutuukin koville rautalisän säännöllisestä hotkimisesta huolimatta. Lienee jopa ainoa asia, jossa tämä sälli kokee olevansa luovuttaja. :slight_smile:

Löytyykö foorumilta muitakin aktiivisia tai vähemmän aktiivisia verenluovuttajia?

77 tykkäystä

Vähitellen aktivoitunut asiassa, pari kertaa vuoteen tulee käytyä. Pitäisi taas mennä, mutta flunssan takia en nyt mennyt aiottuun aikaan. Kun vähän kevään työkiireet helpottaa niin eiköhän sitä taas tule luovutettua.

3 tykkäystä

Oletko varma? Ostokin tapahtuu oikeasti T+2 päivänä.

Aktian pääekonomistin tviitti suomalaisten osake- ja rahastosäästämisestä :slight_smile:

https://twitter.com/lassecorin/status/1775861752644644928

5 tykkäystä

Olen taas ymmärtänyt jotain väärin, luulin sen olevan lentokone.

1 tykkäys

Finassikriisin 2008 aikana kotitalouksien raha pakeni pois rahastoista (kulutukseen ja talletustileille). Samoin kävi eurokriisin alussa. Eurokriisin jatkuessa 2023-2018 raha pakeni pörssiosakkeista rahastoihin.

Nyt Hesulikriisin aikana 2022-2023 on pörssi ollut yllättävän vetovoimainen. Vasta vuoden 2023 lopussa alkoi kotien usko pörssiosakkeisiin pettää ja raha virtasi rahastoihin. Niiden kautta on pääosalle kotitalouksia helpompi hajauttaa ulkomaille.

image

7 tykkäystä

:grinning:

Myönnettäköön huonohko sanavalinta. Tuossa asiayhteydessä paukkuu jenkkiyksiköissä, joskaan ei edes jaardeissa.

1 tykkäys

Tässä ei voi hehkuttaa salkun kehittymistä; eli tuottoprosentteja tai tuottaneita euroja, mutta Nordnetin salkkuni ensimmäistä kertaa ylitti 100 000 euroa - sitä hehkutan! :slight_smile:

Sijoitusvarallisuus ylitti kauan sitten 100 000 euron rajan, koska mulla on sijoittamiseen liittyvää käteistä jemmassa, PYN Elites jonkin verran ja eToros hupijuttuja, mutta tätä Nordnetin salkun 100 000 euron ylitystä odotin enemmän. :sunglasses:

134 tykkäystä

Kun näet @Homeros uuden viestin tulleen:

Olet aivan:

Yeess! Mitähän sieltä tulee?

56 tykkäystä

Tykkään Bloombergin tv:stä, seuraan tv:tä syrjäsilmällä työpäivän aikana, terminaalia ei ole. Tuo “radio-osuus” on oudoin juttu mihin olen törmännyt tv:ssä. Toimittaja puhuu pesismailan kokoiseen mikrofoniin ja se tulee ulos Bloomberg tv:stä. Mielestäni outoa ja hämmentävää. Miksi ei vain pistä ääniraitaa ulos sellaisenaan.

Kyllä! Täällä on näitä arvonimiä jaettu aina joillekin, niin kyllä @Homeros ansaitsisi omista syvällisistä osaketutkimuksistaan jonkinlaisen arvonimen tuonne nimimerkkinsä perään! Bing @Sijoittaja-alokas

32 tykkäystä

Kaipaisin alkuperäisiä viestejä tai kuvankaappausta:
“Vittu kun myöhästä, kun -80% turskalla”
“Pelletaso”
:saluting_face:

12 tykkäystä

El Clásico:
kuva

Edit: jälkimmäinen löytyy Sharevillestä:
kuva

117 tykkäystä

Itsellä vasta seitsemäs luovutus toissapäivänä, veriryhmä O-. Lähdin luovuttamaan kun soitettiin ja pyydettiin tulemaan.

9 tykkäystä

Sitä on moni 7-kymppinen ihmeissään kun se 70-kymppinen rapsakka 700 -vuotias työkaveri aamulla avaa sarkofaginsa ja käy hommiin.

10 tykkäystä

Ostin työmatkalla yövuoroon viisi sipsipussia, kaikki eri makuja. Merkki: Oikia. Pitää testailla, notta mitä se mun omistamani firma, Fodelia oikein linjaltaan työntää markkinoille. Eli sijoitin itseeni kaksin verroin. Keskivartalolihavuus lisääntyy ja toivottavasti kurssi tästä investoinnista nousee :wink:

(Enkä syö noita nyt yöllä, vaikka kaikelainen sonta himottaa öisin ihan järjettömästi. Huomenna makutesti koko perheen voimin.)

Edit:
Huomasin myös tässä yks yö, kun tutkin työpaikan keittiön jääkaappia, että kappas, täällähän on tutun näköisiä tuotteita. Feelian pöperöitä vakuumissa. Mummoille ainakin maistuu talon ruuat, moni on kehunut. En tiedä sitten tuunaavatko keittöllä esim kerman ja suolan avulla. Eikä siinä, sehän on jopa suotavaa.

19 tykkäystä

Tähän täytyy mainita, että Oikian Fiini Lady Claire on jumalten ruokaa ja paras sipsi mitä maa päällään kantaa. Jos jostain täytyy valittaa, niin siitä että sitä saa vain pikkupusseissa. Tämäkin saattaa tosin lopulta olla vain positiivinen asia.

7 tykkäystä

Perjantaikyselyä pukkaa!

Mikä seuraavista väittämistä kuvaa sinua parhaiten? (O&M ketju täällä.)

  • Luen kaikki ketjun ostot ja/tai myynnit
  • Luen tiettyjen käyttäjien ostot ja/tai myynnit
  • Luen ostot ja myynnit kaikista firmoista.
  • Luen ostot ja myynnit vain tietyistä firmoista.
  • En lue O&M ketjua.
0 äänestäjää

Kyselyn tarkoitus on puhtaasti mielenkiinto asiaa kohtaan! Vastaukset anonyymejä, eikä niitä tulla käyttämään (välttämättä) sinua vastaan seuraavia osto & myyntipäätöksiä tehdessäsi.

7 tykkäystä

Tuossa olisi voinut olla vielä vaihtoehtona “luen ostot ja myynnit joissa on annettu syvälliset perustelut toimeksiannoille”.

Hyvät perustelut tuovat lisäarvoa ja joskus auttavat huomaamaan joitain pointteja, jotka ovat menneet itseltä muuten ohi. Pelkkä tieto jonkun anonyymin henkilön osto/myyntitoimeksiannosta firmasta X ei kerro minulle mitään oleellista.

Edit. Olen tähän tosin itsekin joskus sortunut🙃

16 tykkäystä