Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Sanokaapa, ihmiset, olenko erilainen. Olen monta kertaa tuntenut nokassani syttyvän savukkeen tuoksun, kun katson leffaa, jossa on jokin aistikas kohtaus, jossa näytetään lähikuvassa, miten joku tarjoaa tulta baaritiskillä sytytettävään tupakkiin. Nyt havaitsin aika vastaavan ilmiön, kun Vincent Vega nautti ensi kulauksen viskistään odotellessaan pomonsa vaimoa Miaa ulkoilutettavaksi (Pulp Fiction, klassikkoleffa, jolla pääsee perjantai-illan tunnelmaan). Tunsin viskin tuoksun nenässäni, aistin laatuviskin pehmeän aromin kielelläni, sylkirauhaset tuntuvat nyt erittävän viskikuolaa, ja pohdin, pitäisikö ehkä kaataa pieni lasillinen itsellekin jotain viskikaapin uumenista.

Onko muilla samanlaisia aistiharhoja? Miten tähän pitäisi reagoida, kaadanko itselleni tilkan viskiä, ja jos, niin mitä viskiä? Vai pitääkö mennä hoitoon, ja jos, niin mistä löytyy hyviä hoitoja keski-ikäiselle herrasmiehelle tänään Helsingissä? Tai siis vinkkejä kivoista baareista, joissa soi hyvä musiikki ja on sivistyneitä ihmisiä?

11 tykkäystä

Se oli vain kun viestini ei muuten täyttänyt foorumin minimimerkkimäärää. :slight_smile:

Muuten kommenttina että sopivin ratkaisu riippuu omasta tilanteesta ja luonteenlaadusta. Pörssistä voi hyvinkin todennäköisesti saada tuoton joka ylittää korkotason, ainakin pitkällä aikavälillä tai indeksitasolla mutta siinä on aina riskinsä varsinkin lyhyemmällä aikavälillä ja osakepoiminnalla. Olen itse allerginen velalle joten varmaan lyhentäisin lainoja ainakin osalla summasta.

4 tykkäystä

4-5 prosentin korko nykymaailmassa on aika kohtuuhintaista.

1 tykkäys

Minä maksisin velkoja/velat, koska vastapuolella koko potin menetys hesulissa, varsinkin jos bumtsibum soi taustalla. Tienaat jo heti kovalla prosentilla sillä, ettei korkoihin mene rahaa. Mukavampi sitten sijoitella niitä rahoja jotka tulee omalla työllä, ja pitää yllä niitä kiinteitä omaisuuksia.

2 tykkäystä

Pahasti yskii ja savuttaa ainakin, ei kovin ehjältä vaikuta ja silti painetaan putki punaisena ohituskaistaa. Kuhan ei kone leipois 🫨

1 tykkäys

Karo varmaan lukenut foorumia ja tajunnut että kun yhtiö ostaa omia osakkeita, sitä voi kompensoida jakamalla itselleen osakkeita myymällä osinkoa.

12 tykkäystä

Taitaa saada tukea öljyn kallistumiselta. Sitä ei näe Nesteen TA-chartista…

1 tykkäys

Jännä näkemys, että ainoa merkittävä asia olisi ne prosentit. Kyllä ihan kylmä raha on sijoittamisessa tärkeää, tyylitöntä tai ei. Mutta makuasioista on turha kiistellä sanoi koira kun pe**settään nuoli.

3 tykkäystä

Itse tekisin näin (tämä ei ole sijoitussuositus)
Ostaisin Nordnetistä osaketta, joka maksaa vielä tänä keväänä osinkoa noin 6% ja jonka lainoitusaste on yli 80%. Saisin sijoituslainaa noin 20 k€ ja osinkoa 1,5 k€. Sijoituslainalla maksaisin omia velkoja pois. Sijoituslainan korko on tällä hetkellä 4,55% eli 0,91 k€/a. Verotuksessa osingosta vähennetään sijoituslainan korot eli veroa menisi 1,5-0,91 k€:sta eli 0,254*0,59=0,15 k€. Netto-osinko olisi 1,35 k€, jonka sijoittaisin sinne tai tänne mukavasti. Laskelma on alustava, koska se on tehty Tapparan jatko-erävoittoa odotellessa.
Osakkeen valitsisin niin, että se on hyvällä kasvu-uralla mutta ei mikään raketti.

2 tykkäystä

Tarkkana kun neuvoo ihmisiä tekemään veropetosta.
Sijoituslainaa on vain laina mikä käytetään pääomatulon hankkimiseen. Muun tyyppisten lainojen maksaminen ei täytä tätä kriteeriä ja ei silloin voi vähentää korkoja verotuksessa.

33 tykkäystä

Tämän päiväisten kruunajaisten myötä täytyy vielä yhtyä muiden joukkoon eli onnittelut @Homeros uudesta aivan ehdottomasti ansaitusta tittelistä! :partying_face: On ollut todella antoisaa lukea mielettömän sisältörikkaita ja erinomaista tutkimustyötä sisältäneitä viestejäsi!

Samaan syssyyn täytyy myös osoittaa isot kiitokset foorumin konkarille @timontti, joka on ollut jo vuosia sitten vaikuttamassa siihen, että foorumista tuli osa päivittäistä arkea, jota ilman ei osaa elää. Hatun noston arvoista aktiivisuutta vuodesta toiseen.

Kiitos siis molemmille erinomaisesta tutkimuksesta eri yhtiöiden ketjuissa! :saluting_face:

59 tykkäystä

Tulin tässä laskeskelleeksi että alkuperäisen Piilaaksoyhtiön eli vuonna 1939 perustetun Hewlett-Packardin nykyisin pörssissä olevien jälkeläisyhtiöiden (spinoffit ja spinoffien spinoffit) yhteenlaskettu markkina-arvo on nyt $746.1 miljardia koostuen seuraavista yhtiöistä:

  • Agilent Technologies (laboratoriolaitteet, spinnattu 1999) $42.2b
  • Broadcom (puolijohteet, spinnattu Agilentista 2005) $620.7b
  • DXC Technologies (IT-palvelut, spinnattu HPE:sta 2017) $3.7b
  • HP (PC:t ja printterit) $28.6b
  • Hewlett-Packard Enterprise (serverit ja datakeskustuotteet, spinnattu 2015) $23.4b
  • Keysight Technologies (elektroniset mittalaitteet, spinnattu Agilentista 2014) $27.5b

Tällä tiedolla ei tee mitään muuten kuin esimerkkinä siitä miten divestoinnit voivat johtaa odottamattomiin tuloksiin.

30 tykkäystä

Ei todellakaan ole mitään vikaa, mikäli aistii viskin kaikkialla. Silloin on kultivoitunut herrasmies ja mestarien loungen itseoikeutettu jäsen.

Vinkki tulee vähän myöhässä tähän iltaan, mutta viskin ystävälle Barley and Bait Jätkäsaaressa :tumbler_glass:
Huomenna olis tasting :wink:

4 tykkäystä

Osui Osuuspankin verkkosivuille silmään uutinen bonusjärjestelmän rukkaamisesta ja etenemisestä. Itse olin jo melkein unohtanut, että tällaista lakimuutosta ajettiin eteenpäin.

Kiinnostava nähdä onko tällä mitään reaalimaailman vaikutuksia toteutuessaan.

Pykälän verran off-topic mutta tokkopa Osuuspankki maksaisi lainoista bonuksia ja antaisi sitten lyhetää samoilla bonuksilla lainoja. Kiinnostava kuitenkin nähdä millaista muutosta seuraa.

Mieleinen muutos kuitenkin Sammon omistajana enkä oikein ole tykännyt bonusjärjestelmästä OP:n asiakkaana ollessani.

Linkki Osuuspankin ilmoitukseen.

2 tykkäystä

Nykyisellään ei onnistu, vaan bonuksilla voi maksaa vain esim. vakuutuksia ja tiettyjä pankkikuluja (esim. pankkitilin tai luottokortin kuukausimaksu, mutta ei esim. osakeostojen välityskuluja). Ei tuo muutoksen kuvaus ainakaan vaikuta, että lainojen lyhennys bonuksilla olisi tulevaisuudessakaan mahdollista.

Niinpäs onkin, en huomannut eka kerralla. Tuo olisi kyllä kiva uudistus sitten. Nimim. tonnien bonukset, joita ei koskaan kulu mihinkään :smiley:

Ottaakohan Sampo mallia? Tosin se taitaisi rajoittua vakuutuksien maksamiseen.

3 tykkäystä

Huh, salkkuni puskivat uuteen ATH-lukemaan jenkkien käännyttyä eilen. Hesuli-sijoitukseni toki näyttävät kuolleen miehen aivokäyrältä.

Mutta jos Atlantin takainen vahva suorittaminen jatkuu ja jokin ropo siunataan myös tänne Jumalan hylkäämään risukasaan, tulee tästä kyllä hyvä vuosi.

Kunhan uneksin. Tulee tuijoteltua salkkua liikaa taas nykyään.

5 tykkäystä

Makaan tässä sängyllä ja opiskelen ruotsin välitenttiin. Puhelin on tossa vieressä ja kovasti odottelin, että milloin tulee Kauppalehdeltä ilmoitus hesulin avaus suunnasta. Kun ei mitään kuulunut menin itse selvittämään ja tajusin, että tänäänhän on lauantai, eikä arkivapaa.

Mukavaa viikonloppua foorumilaisille! :smiley:

21 tykkäystä

Hei! Kiitos varoituksesta.
Jos siirrän perintörahoja 25 k€ NN:iin ja ostan niillä osakkeita 25 k€ verran. Sitten otan sijoituslainaa noita osakkeita vasten 20 k€ ja ostan sillä summalla vaikka samoja osakkeita. Sitten myyn ensin ostamastani osake-erästä 20 k€ arvosta osakkeita ja siirrän pankkitililleni 20 k€. Minulla on siis 25 k€ arvosta osakkeita ja 20 k€ sijoituslainaa noihin osakkeisiin sekä pankkitililläni 20 k€ osakemyynnistä saamaani rahaa, jotka voin käyttää velkoihini.
Täyttääkö tämä veropetoksen kriteerit? Jos täyttää, niin miksi?

PS. Aiempi laskelmani on virheellinen, koska netto-osinko ei ole 1,35 k€ vaan vain 0,44 k€, mutta silti positiivinen. Kuten myös Tapparan voitto jatkoerässä.

Miten ihmeessä tuo voisi täyttää minkään rikoksen tunnusmerkistöä?

3 tykkäystä

Kannattanee välttää leffoja, joissa on esimerkiksi ulkohuuseja, kaatopaikkoja ja ruumishuoneita.

9 tykkäystä