Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Jäipä kertomatta että sain pari viikkoa sitten ensimmäisen tenbäggerini. Euron lottorivi tuotti 10 euroa. Ja tietysti kymmenen viikon kestolotto vetämään. Talo voittaa aina.

34 tykkäystä

Täytyypä ottaa The Foundation harkintaan. Jos vaikka uppoaisi Expanseen ihastuneelle.

Amazonin tarjonnasta oma vahva suositukseni sarjalle The Man in the High Castle. Erityisesti Rufus Sewellin roolisuoritus sarjan pahiksena on timanttinen.

4 tykkäystä

Lauri Nikula on tehnyt jutun Arista Networksista. :slight_smile:

Arista suunnittelee ja myy verkkolaitteistoja ja -ohjelmistoja. Yhtiön tuotteet on suunnattu pääasiassa suurille datakeskuksille, pilvipalveluiden tarjoajille ja korkeaa suorituskykyä vaativiin verkkoympäristöihin.

Arista tarjoaa laajan valikoiman kytkimiä ja reitittimiä, jotka on optimoitu skaalautuvuuteen, luotettavuuteen ja suorituskykyyn, tukien samalla kehittyneitä verkon hallinta- ja automaatio-ominaisuuksia.

Arista Networksin asiakaskunta koostuu monenlaisista organisaatioistaa ja yhtiön suurimpia asiakkaita ovat Microsoft ja Meta, jotka molemmat vastasivat yli 10 %:ia Aristan vuoden 2022 liikevaihdosta.

3 tykkäystä

image

Elämä olisi kyllä aika paljon seesteisempää ilman QT:tä.

35 tykkäystä

Olisin hienoa olla tällaisen firman asiakaspalvelussa töissä, kun saisi vastata puhelimeen ja lausua tämän yhtiön nimen sujuvasti kerta toisensa jälkeen.

Kaupparekisterin mukaan kyseessä on pari vuotta sitten perustettu kauneudenhoitoalan yritys.

– Onhan se hyvin erikoinen, pohtii nimeä myös johtava lakimies Jouko Koitto Patentti- ja rekisterihallituksesta.

Yrityksen alkuperäinen nimi on ollut Beautik Dayspa, mutta nimi muutettiin uuteen asuun maaliskuussa 2022.

15 tykkäystä

Viime vuonna oltiin yhtiökokouksessa Kämpissä. Tänä vuonna Kuninkaalassa. Paljon on muuttunut myös yhtiön nimen lisäksi.

12 tykkäystä

Saa toivoa ja paljon toiveita olen saanut! :slight_smile:

Joskus itse olen ajatellut jotain muiden kanssa, niin silti toteutukseen menee syystä taikka toisesta joskus paljon aikaa. Yhden kaverin kanssa menee todennäköisesti ekasta ajatuksestani toteutukseen niin joku vajaa pari vuotta - useammasta eri syystä . :smiley: Joskus kaikki tapahtuu hetkessä. Aika monet kieltäytyvät, mutta aina ystävällisesti ja hyvästä syystä. :slight_smile:

Pietari Laurilan mun pitäis tietää paremmin, mutta tutustun häneen! Vaikuttaa mielenkiintoiselta kaverilta: https://triangulacapital.com/ ja https://www.etoro.com/people/triangulacapital

Mukavan leppoisaa viikonlopun jatkoa!

2 tykkäystä

Ostaisin tämän teoksen.

Ja lukisin nopeammin kuin Paasikiven päiväkirjat (on hyllyssä, mutta vielä lukematta).

2 tykkäystä

Se on mukava, kun Suomikin on edustettuina meemiosakkeissa:

https://twitter.com/charliebilello/status/1778825597705191921/photo/1

21 tykkäystä

No, ainakin meemiosakkeiden osalta Nokia on onnistunut holdaamaan arvoa ja taloudellista asemaa paremmin kuin Beyond Meatin kaltaiset läppäosakkeet, joilla ei ole koskaan ollut mitään uskottavaa liiketoimintaa. Vaan moskasta tehty “pihvi” jota on myyty preemiolla.

5 tykkäystä

Toisaalta tämä pätee ravintolanäkökulmasta myös Bic Maciin.

7 tykkäystä

Kumpi on mielekkäämpi tapa esittää kokonaisvarallisuuden allokaatio?

  • Vasemmalla perinteinen tapa, jossa on mukaan luettuna asunto
  • Oikeanpuoleiseen piirakkaan on lisätty arvio tulevan eläkkeen nykyarvosta, jonka ikään kuin jo katson omistavani. Varsinkin kun sen ottaa huomioon, osakepaino ei näytä mahdottoman korkealta vieläkään.

Käytin eläkkeen nykyarvon arvoimiseen oheista jenkkilaskuria, joillain oletuksilla. Arvio on varmasti hyvin epätarkka, mutta hain tässä nyt lähinnä suuruusluokkaa:

(Voi siirtää toiseen ketjuun jos tänne ei sovi)

5 tykkäystä

Työeläkkeen sisällyttäminen omaan varallisuuteen on ongelmallista, jos ei tiedä omaa kuolinpäiväänsä.

Ottaisin laskelmaan mukaan vain sellaista varallisuutta, joka tulisi tänään perillisille jakoon.

27 tykkäystä

Minusta eläkkeen huomiointi on hyvinkin järkevää allokaatiota mietittäessä jollain karkealla tavalla. Se on tavallaan ikään kuin iso siivu inflaatiokorjatussa velkakirjassa.

Tavallaan myös oma inhimillinen pääoma, tai tulevat tulot työuran aikana olisi jotenkin hyvä huomioida kokonaiskuvaan.

Jos näin ajattelee, niin melkein jokaisella on paljon varallisuutta jo ennestään vähän velkakirjan kaltaisissa erissä → itse ajattelen että tämä on hyvä syy pitää korkeaa osakepainoa.

Mutta en toki ehkä ajattelisi noita nettovarallisuutena sinänsä. Mutta huomioisin kun miettii vaikka % siivua, jonka laittaa osakkeisiin.

4 tykkäystä

Piiloinflaatio tai nk. shrinkflaatio on piinannut meitä jo vuosia. Alla esimerkki miten joidenkin yleisimpien suklaapatukoiden sisällön koko on muuttunut vuosien aikana. Tiedä sitten kuinka paikkansapitäviä nuo luvut todellisuudessa ovat. Redditissä tuli tämä vain vastaan.

Jaffa vetää hyvin vastavirtaan. :love_you_gesture:

18 tykkäystä

Mitä hyödyttää antaa hirveästi painoarvoa eläkelaskelmille? Mikäli sitä on jokseenkin järkevästi hoitanut talousasiat aikaisempina vuosikymmeninä niin ei sieltä yllätyksiä pitäisi tulla

Allekirjoittaneen pitäisi painaa nykyisellään vajaa 70v ikäiseksi ja tuotakin ehditään muuttamaan vielä moneen kertaan. Todennäköisesti ehtoja heikentäen. Mikäli jää aikaisemmin pois niin sillä on todella huomattava vaikutus eläkkeen suuruuteen.

En vain näe skenaariota, että jaksaisin tuonne tavoiteikään painaa. Onneksi nykyisellään näyttää siltä, ettei kyllä tarvitsekaan, joten mitäpä sitä liikaa kiinnittämään siihen huomiota

9 tykkäystä

54 tykkäystä

Tuli tuossa omaa eläkeikää vilkaisua ja tuli kyllä sijoittamiseen motivaatiota. En todellakaan aio painaa hautaan asti töitä :grinning: Harmillisesti tuota eläkettä ei voi nostaa kovinkaan paljoa etukäteen. Uskoisin omani olevan aika kohtuullinen, mutta en kyllä nykyehdoilla ehdi siitä kovin kauaa nauttia. Ei kyllä oikeasti haluttaisi tähän pyramidipeliin osallistua.

14 tykkäystä

Tärkeintä ei ole voitto, vaan voiton maksimointi, sanovat. Tuotteiden koon pienentämisen lisäksi voi tietysti korvata kalliit ainesosat makuesansseilla, lisätä tuotteen painoa selluloosahötöllä ja … Ai niin, ei tietysti enää voikaan, kun nämä temputhan tehtiin jo vuosikymmeniä sitten.

Miksi? Mikä ei ole nimenomaisesti kiellettyä, on sallittua. Se mikä tuo enemmän voittoa, tehdään, vaikka tietoisena terveyshaitoista asiakkaille. Miksi näin? Voit vastata politiikkanurkassa.

Veronmaksaja Juurikki itse henkilökohtaisesti kannattaa kovan rasvan, lisätyn sokerin, suolan ja esanssien käytön verolle laittamista. Itse terveellisesti elävän Juurikin mielipiteitä ei tietysti kannata kuunnella, ihan niinku oligarkki-waalruusien :money_mouth_face: höpinöitä yhteiskuntapolitiikasta ei kannata ilman nauruvaroitusta levitellä.

Juurikki on ihmetellyt, miten jopa tutkijoiksi itseään kutsuvat (?!) ovat julkisesti argumentoineet terveysverojen toimimattomuutta kovin heppoisin argumentein. Kun 10%:n limppariveto ei muuta kulutuskäyttäytymistä, vedetään johtopäätös, ettei ohjausvaikutusta ole, ei toimi. Entä jos johtopäätöksen tulisikin olla, että tulipa kokeiltua liian pientä prosenttia, kun eivät tavan juurikit kaupassa mieti, että en kyllä osta, kun hinta on 2,85 €, kun se voisi teoreettisesti olla vaikka 2,45 € ilman veroa, josta suurin osa ostajista ei ole kuullutkaan. Verotuksen ohjaava vaikutus voi toimia vain, jos ohjattava huomaa eron aiempaan.

Onneksi eräs saksiriikka mielellään harrastaa kokeilukulttuuria, kulttuurin ystävä kun on. Laitetaanpa alkuun 50 % terveysvero ja jos ei toimi, pannaan nolla perään. :wink:

4 tykkäystä

Snickers oma lempi patukka, silloin harvoin kun jonkun tuollaisen ostaa, mutta onhan joku 20-25€ kilohinta ihan järkyttävää tuollaiselle. Pienissä tuotteissa sitä muutosta vaan on vaikeampi huomata. Minkäköhän kokoinen joku euron patukka on kymmenen vuoden päästä?

7 tykkäystä