Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Varasin 5 kilon kinkun valmiiksi suolattuna paikalliselta tuottajalta.Kinkku on tarkoitus savustaa oheistoimintoineen tulevana juhannuksena omassa savustuskaapissa,kilohintaa en edes kysynyt.Osaltani tuen suomalaista tuottajaa ainakin tässä ruuantuotannossa,sekä lihan,maitotuotteiden,että kasvisten osalta.Tympii välillä kun moititaan kuinka Suomella menee huonosti ja kannetaan selkä vääränä ulkomailla tuotettua kamaa jonka saisi kotimaisenakin.Onneksi vielä ainakin voi valita kotimaisen tuotteen vaikka on monesti vähän kalliimpaa,toki ymmärrän että pakko on ottaa halvin jos oma rahatilanne sitä vaatii ja kaikkea ei saa kotimaasta mutta periaate kuitenkin on mahdollisimman pitkään toimia näin vaikka ei oma talouskaan mikään huippu loppupeleissään ole.

12 tykkäystä

Olisipa Hesulikin yhtä liekeissä… Pärjäisiköhän sitten tuotoissa tanskalaisille?

14 tykkäystä

Menee varmasti vitsinä, mutta mikä tarve on kulkea “vitsinä”?
Vitsin ymmärtää kerran, mutta ostaakko Tokmanni T-paidan jatkuvaan käyttöön?

Se Köpiksen pörssihän on ainakin tornin osalta jo romahtanut.

1 tykkäys

Salkusta tuli aamun avauksessa velaton.
Vipu oli kannattava, salkkukehityksen mukaan laskien vivulla tuli reilusti yli 1000 euron tuotto, kulujen ollessa tuottoon nähden marginaaliset.

IMG_2564

Vipu ei kovin pian palaa, nyt ollaan markkinoilla siinä määrin herkillä.

7 tykkäystä

Ei liity Goforeen, niin laitetaan knoppitietoa kahvihuoneelle. Matti on Kainuun Saastamoisia ja Matin isä on pitänyt vuosikymmeniä Sotkamossa Saastamoisen kenkäkauppaa (perustettu joskus 90-luvun alussa). On nyt jäämässä eläkkeelle kenkäkaupan pidosta ja loppuunmyyntiä pidetty jo tovin aikaa. Näkyvällä paikalla Sotkamon keskustassa K-supermarketin vieressä ja kaikki kaupan tietävät, jotka Sotkamossa asioineet useammin kuin ohikulkumatkalla.

5 tykkäystä

Aina kun joku kannustaa ihmisiä liikkumaan tulen hyvälle mielelle😊 Ajattele, jos saat aina muutaman ihmisen, tekemään jotain oman hyvinvoinnin eteen, elämäsi aikana se on monta ihmistä.

9 tykkäystä

Kiitos hyvin kiinnostavasta viestistä! :slight_smile:

Oletan, että 99 prosentilla ei ole kokemusta ja tuntemusta näistä jutuista, niin siksi(kin) kommenttisi varmasti kiinnostavat monia tuolla Tamtronin ketjussa. :pray:

1 tykkäys

Jahas, olen pitkään pohtinut pitäisikö pankkisektoririskiä pienentää salkussa kun on Nordea isoimpana ja aikamoinen satsi OmaSP:täkin.

Sehän pienenikin ihan itsestään :smiling_face_with_three_hearts:

61 tykkäystä

Taitaa K-ryhmä matkia Lidl:iä. Olen ollut näkevinä joskus puseroita,joissa Lidl kissankokoisin kirjaimin. Olen samaa mieltä logovaatteiden pitämisestä. Voisin harkita asiaa,jos saisin tuotteen ilmaiseksi ja minulle maksettaisiin sen päällä pitämisestä.

2 tykkäystä

:+1:

Herrasmiehet kuulemma repivät puvuistaankin vaatturin merkin pois, koska laskun maksettuaan se on ko. herrasmiehen puku, ei vaatturin.

7 tykkäystä

Kuka sadisti näitä tikkereitä keksii
image
EURIBOR +5,59 :cold_face:

edit: tai mitä lyhenteitä ovatkaa

3 tykkäystä

Kiitos ja mukava kuulla. :slight_smile:

On monia hyviä erilaisia tapoja elää ja liikkua jne.

Joskus jotkut pitävät melkein turhana sitä, että jotkut tekevät vähän tai/ja harvoin. Kaikki on aina eteenpäin ja aika pienillä jutuilla voi saada aika paljon aikaiseksi.

Jos joku ihminen ei liiku juurikaan kuin maksimissaan menee lähikauppaan kävellen, niin jos hän useana päivänä viikossa alkaakin punnertamaan sarjan etunojapunnerruksia, ottaman kehonpainolla sarjan kyykkyä ja vetää sarjan leukaa, niin “nollatasoista” kehittyminen on usein kovaa.

Moni ei saa leukaakaan, mutta kun alkavat vetämään, vaikka parikin kertaa viikossa, niin muutaman kuukauden kuluttua voi jollain mennä esim. 10. Joku aloittaa etunojapunnerrukset, niin ensiksi tekee polvet massa pari, niin muutaman kuukauden päästä menee tavallisia etunojapunnerruksia mukavasti ja kyykyissäkin varmasti toistomäärät nousevat sekä jalat vahvistuvat.

Jos joku on käynyt 0 kertaa viikossa ja alkaa käymään kerran viikossa yksinkertaisella puolen tunnin perusohjelmalla perusliikkeillä jonkun kanssa tai vähän ohjatusti, niin kyllähän kroppa vahvistuu rutkasti jo muutamassa kuukaudessa.

Yksinkertaisilla perusjutuilla fiksusti ja maltillisilla määrin liikuntaa saa jo tulosta aikaiseksi niin kehoon kuin mieleen. :slight_smile:

17 tykkäystä

Like a clockwork!

18 tykkäystä

Työuralleni mahtuu varovaisestikin laskien noin 20 eri ammattia ja aika moneen eri toimialaankin on siinä sivussa ehtinyt kertymään kokemusperäistä tuntumaa. Ei siitä sijoittamista ajatellen varmasti haittaakaan ole :grin:

3 tykkäystä

Mitä täällä tapahtuu!? Päivä poissa koneelta ja jo on @Verneri_Pulkkinen painanut karhu-vartin eetteriin ja kaikki pörssit miinuksella.

Onneksi Hesuli on defensiivinen valinta

16 tykkäystä

Tottakai mä niistä maksoin, 9.25 kohdassa ( ei osaa puhelimella timestampilla jakaa):

1 tykkäys

Ehdottomasti, Hesulilla on vahva defenssi vastustaa kontrolloimatonta ylösheiluntaa.

14 tykkäystä

Kyllähän nyt joku ystävällinen Tampereelta oleva foorumilainen sut majoittaa pariksi yöksi :wink:

4 tykkäystä

En viitsi spämmätä yhtiöketjua, sillä en ole perehtynyt kyseiseen yhtiöön lainkaan. Jotenkin kuitenkin pankin kohdalla negari on mielestäni astetta pahempi kuin esim. jollain sellaisella yhtiöllä joka ei juuri tarvitse rahoitusta. Rahoitustarpeen ulkopuolella ollessa kun voi ajan kanssa palauttaa luottamuksen. Kuitenkin pankit tekevät luottamuksella liiketoimintaa ja ovat tavallaan jatkuvasti tekemisissä rahoitustarpeen kanssa. Yksittäinen kovakaan luottotappiokirjaus tuskin kaataa pankkia itsessään, jos puskureista on huolehdittu. Mutta kun pankin taseessa on paljon luottamusta mukana esimerkiksi talletusten kautta. Jos tallettajien luottamus menetetään, miten saadaan korvattua ulos valuvaa pääomaa? Tai kuinka paljon pois valuvan pääoman korvaaminen muulla pääomalla maksaa? Herkästi tulee kerrannaisvaikutuksia. Kukaan kun ei halua olla se viimeinen yli 100 000€ tallettaja, joka vetää pankista rahojaan pois. En missään tapauksessa väitä että näin nyt olisi tai tulee tapahtumaan, sillä nopealla silmäyksellä toiminta on edelleen kovin kannattavaa ja mahdollisesti luottotappioista aiheutuva summa saataisiin korvattua aika nopeasti toiminnan jatkuessa muutoin normaalina.

Mutta sen lupaan, että jos luototuskulttuurista paljastuisi lähiaikoina vielä jokin toinen pommi, olisivat kerrannaisvaikutukset hiipuvan luottamuksen myötä jo selkeästi nihkeämmät.

Toivotaan parasta ja luotetaan (sic) ettei muita ongelmia ilmaannu.

3 tykkäystä