Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Kuinkahan moni taloushallinto-ohjelmisto tukee desimaalilukuja ALV-kannassa? Vai joko täällä oli asia käsitelty. Veikkaan, että tuli monelle softatalolle lisätöitä.

25 tykkäystä

Tässä kun alv kantaa korotellaan ja kovasti säästellään ja kaikki revitään kansalaisten persenahasta onkin mukava nostaa tikunnokkaan nämä valtionkonttorin kustannustehokkaat pikku operaattorit.

Valtionvelka | Veronmaksajat kuittaavat laskun: Valtiokonttori solmi johdannais­sopimuksia, jotka nostavat velkojen korko­kustannuksia hurjasti.: https://www.hs.fi/visio/art-2000009911214.html

#Maksumuuri mutta Hesarin nettilehden tilauksen sai ilmaiskuukaudelle ainaki vielä viimeviikolla.

Lukekaa ja ottakaahan verenpainelääkkeet ja iso lasi vettä alle.

Kätevää tuo että valtionkonttori voi määrätä salaisiksi kaikkein pahimmat ryssimisensä. Mitenhän tuo toimisi jos merkitsisi itsekin omat tulotietonsa salaisiksi. Pahoittelee vaan verovirkailijalle että näin tämä nyt on, kaikenlaista on touhuttu ja päätin nuo salaisiksi laittaa niin ette sitten sinne mene turhia nuuskimaan. Varmaan onnistuu.

Pieni referointi:

"Esimerkiksi tammikuussa 2021 Suomi otti markkinoilta kymmenvuotista lainaa miljardilla eurolla. Korko oli 0,4 prosenttia negatiivinen.

Sijoittajat siis sitoutuivat maksamaan Suomen valtiolle vuosittain neljä miljoonaa euroa siitä hyvästä, että saivat lainata Suomelle miljardi euroa kymmeneksi vuodeksi."

"Valtiokonttori noudatti ja noudattaa edelleen parikymmentä vuotta sitten määriteltyä velanhallinnan strategiaa. Strategian mukaan Valtiokonttorin täytyy pitää valtionvelan korkoriski ”valitulla tasolla”. Käytännössä kirjaus tarkoittaa sitä, että Valtiokonttori muuttaa pitkäaikaiset kiinteäkorkoiset lainat suurelta osin vaihtuvakorkoisiksi. "

Valtionvarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston osastopäällikkö kommentoi:

“Voidaan tietysti kysyä, onko meidän määräys ja strategia ollut oikea. Kyseistä strategiaa on arvioitu VTV:n [Valtiontalouden tarkastusviraston] toimesta, ja heidän arviossaan strategiaa on pidetty onnistuneena ja parhaiden käytäntöjen mukaisena.”

On kyllä todella onnistunut strategia juu😂

36 tykkäystä

Niih. Oltais voitu ottaa vaikka 20 mrd investointivelkaa sadan vuoden maturiteetillä jollain 0,2% korolla, rakentaa luotijuna vaikka Turkuun ja Tampereelle ja nyt ostaa ne velkapaperit takaisin murto-osalla.

7 tykkäystä

Kysyn vaan että eikö noita :clown_face: saada millään ulos tuolta pölyisistä virastoista? Mitä järkeä on yrittää mitään säästää kun tämä konklaavi ryssii säästöt ja kirkkain silmin tuulettaa perään omaa onnistunutta strategiaansa.

22 tykkäystä

Paska päivä.

Edit. Titanium negari sekin vielä

38 tykkäystä

Selkeästi puolueen miehiä.

Nordean omistaminen puolueessa on kuin kultainen jäsenkirja.

53 tykkäystä

Oliko tämä tälläinen kerro että et ole Harvian omistaja kertomatta että et ole Harvian omistaja tyylinen heitto?

18 tykkäystä

Tässä sijoittaja on tosiaan esimerkillisesti noudattanut osinkopuolueen suosittelemaa tunnuslukusysteemiä, jossa osakkeet järjestetään osinkoprosentin mukaan laskevaan järjestykseen, ja sen jälkeen ostetaan ylimmäksi päätynyttä riviä salkku täyteen. :ok_hand:

25 tykkäystä

Tokkopa suuri ongelma. Milleniumistakin selvittiin ilman maailmanloppua :wink:

Käyttämäni hakukone löysi vain kaksi tapausta:

  • Switzerland: The standard VAT rate in Switzerland is 7.7%.
  • Liechtenstein: Liechtenstein’s standard VAT rate is 7.7%.

Ei varmasti ongelmankorjauksena iso, mutta vaikutukset voi olla moniin ohjelmistoihin ja rajapintoihin (API). Ainakin käyttöliittymissä ja tulosteilla luvut on tyypillisesti prosenttimuodossa, ei desimaaleina. Jos tilaat saksalaisesta verkkokaupasta tuotteen Suomeen, heidän pitää lisätä Suomen VAT hintaan, joten vaikutukset on myös sinne. Jos muutokset ulottuu tietokantaan, muutoksia joudutaan tekemään moneen paikkaan ohjelmistoissa.

2 tykkäystä

Toinen ongelma että mennään kerralla Ruotsin ja Tanskan ohi. 25% olisi hyvä ja helposti perusteltavissa oleva yhteispohjoismaalainen arvonlisäverokanta. Politiikassa on usein todella tärkeää miltä asiat näyttää ulospäin. Its all about optics.

12 tykkäystä

Maailman onnellisin kansa -titteli taas taattu. Muut Pohjoismaat ei vaan tajua Härmän taikaa!

4 tykkäystä

Titaniumin negariin sentään mentiin vähennä-suosituksella :+1:

Suomen suurimman verkkomaksamisen firman API ei ainakaan tue. ICT-sektori olikin tässä hieman hätää kärsimässä, mutta nyt saatiin hienosti alalle ALV-desimaali-elvytyspaketti :grin:

kuva

26 tykkäystä

No niin alvi nousee. Siitä kyllä iskee päällimmäiseksi tajuntaan heti ajatus, että nytpäs rupeankin oikein kulutusjuhliin heti kun on kanta ylhäällä. Lisää rahaa valtion kirstuun ja talous kasvuun. Win-win.

Ai ei vai?

Ehkä sitten ei. Sarkastisimmat saattavat ajatella, että ihanaa kun kerrankin toteutui se äänestämällä valittu linja. Miten kaikki meneekään päättäjillä niin vaalilupausten mukaan. Annoin äänen, sain juuri sitä mitä kaikissa niissä paneeleissa tapahtuvaksi kerrottiin.

Onhan se vähän mieltä kuplauttavaa, että kaiken tämän leikkelyn ja kyykytyksen jälkeen edelleen vaan velkaannutaan enemmän. Eikö sitä nyt sitten voi silpoa ja kyykyttää niin vietävästi, että alkaa se velka edes pienenemään. Mitä hyötyä tästä edes on?

Hemmetin kenokaulat.

15 tykkäystä

Vähän ajatuksenvirtaa listautumisista. Suomessahan osinkojen verotus on yksityissijoittajia syrjivää, etenkin listatuissa yhtiöissä. Vastaavasti ay-liikkeet, säätiöt, eläkerahastot ja muut yleishaitalliset toimijat on niistä vapautettuja. Myös ulkomaalaiset omistajat pääsevät Suomen verottajan osalta kuin koira veräjästä.

Jos sulla on vaikka 5% osuus vakavaraisessa ja tasaista tulosta tekevässä kypsällä alalla toimivassa Kivipaja Oy:ssa joka jakaa varojaan takaisin osinkoina ja kasvaa maltillisesti tulorahoituksella, miksi haluaisit että Kivipaja Oy listautuisi pörssiin?

Menee helvetisti rahaa listautumiseen, listafirmana olemisen kuluihin kun pitää kaikenlaista paperinpyörittäjää palkata ja osinkoverotus nousee 7,5% → 25,5%.

Lisäksi listaamattoman firman siirtäminen ulkomaille pois tästä verohelvetistä lienee helpompaa, jos jokin tuleva vasemmistohallitus pääsee lisäämään himoverotuksen hengessä osinkojen tuplaverotusta koskemaan myös niitä.

12 tykkäystä

Tuo oli kuin referaatti ilmaan heitetyistä ajatuksista Ahlströmin hallituksen kokouksessa, jossa päättivät repiä firman irti pörssistä ja kyykyttää kaikki julkisen paperin ostaneet sijoittajat.

Kyllä ulkkiksilta lähdevero otetaan osingoista, ainakin minulta on mennyt se 15% Suomeen

4 tykkäystä

Tarkentava kysymys: oliko tämä siis niin että ulkomaalaisena omistajana omistat suomalaista yhtiötä, vai toisin päin, suomalaisena omistajana omistat ulkomaalaista yhtiötä?

Tosiaan lähdeveroahan suomalaisilta menee useimpiin maihin se verosopimuksen 15%, ja muutamaan muuhun maahan vieläkin enemmän (mm. Saksa ja Tanska). Ja verottaja hyvittää tasan 15% vaikka menisi enemmän.

Uh oh, seuraavaksi valtio fiksaa tämän nostamalla ALVin suoraan sittenkin 26 prosenttiin ettei systeemit hajoa :smiley:

3 tykkäystä

Ulkomailla asuvana (ei Suomeen verovelvollinen) ja ulkomaisen yrityksen kautta sijoittavana.
Erikoista on se, että välillä meni 15% ja välillä 20%
Kun pankista tiedustelin, niin sanoivat vaan ettei mitään hajua, Suomalainen välittäjäpankki joka maksaa osingon, pidättää sen veron…🫨

EDIT:
Summat oli niin pieniä, etten sen kummemmin asiaa tonkinut, yritykseni ei ollut sijoitusyhtiö, vaan sijoitteli lähinnä ylimäääräisiä varoja. lisäksi koin hyötyneeni koska esim Nokian osingot tuli 3/4 kerrasta 0% verolla, mutta esim TietoEvryn osingoista meni 25%
Nyt yritys on kuitenkin jo lopetettu tänä vuonna, niin ei enää ajankohtainen asia.

2 tykkäystä