Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Kannattaa ottaa huomioon, että yhtiön näkymissä tapahtuneet muutokset tuppaavat heijastumaan myös osakekurssiin. Näin ollen tavoitehinnan liikkuminen samaan suuntaan kurssin kanssa ei ole välttämättä ja tuskin edes useimmiten kurssin sokeaa peesailua, vaan useinkin seurausta todellisista muutoksista yhtiön liiketoiminnan näkymissä.

7 tykkäystä

Foorumi kun Timppa ja SmartEye AB mainittu

Aikoinaan oli keskisuuri foorumikohu, kun herra Aston Livingstone (nykyään Timontti) myi SmartEye -omistuksensa pitkäaikaisen omistajuuden jälkeen ja osakkeen kurssi sen jälkeen kääntyi rajusti kaakkoon

41 tykkäystä

Taisi olla jo silloin timontti. Tuosta kohustakin taisi se olennainen välivaihe unohtua, kun useiden rakettiemojien ja hehkutusviestien jälkeen tulikin yllättäen myynti-ilmoitus. Tämä oli sokeille peesaajille hyvä oppitunti keskellä kovinta huumaa.

12 tykkäystä

Oppitunti on aivan oikea :ok_hand:

Puolustukseksi täytyy sanoa, että twiittasin muistaakseni nordic-top3 suosikeistani eräänä aamuna. Smart oli siellä mukana.

Epäonneksi kävi kuitenkin niin, että sain silloiselta firman CFO:lta melko negatiiviseksi tulkitsemaani tietoa saman päivän aikana. Tietoa, joka ei ollut yleisesti markkinoilla tiedossa tai mielestäni osakkeen hinnassa Tietysti omaa näkemystä noudattaen laput myyntiin heti.

Harvoin muistan päiviä ulkoa, mutta tässä tapauksessa tietoa sain 7. Lokakuuta 2021. (Verenhimoisimmat voivat nyt mennä penkomaan twitteriä ko. päivältä ja mehustella vielä kerran. :smiling_face_with_tear:)

Jälkikäteen oli helppo todeta, että näkemys ja tulkinta oli oikein

49 tykkäystä

Kiitoksia, Mikon kanssa on ollut mukava kirjoitella ja hänen vastauksensa olivat kyllä erinomaisia monessakin eri mielessä. :slight_smile:

Mukavaa oli huomata, että hänellä on elämässään kaikenlaista muutakin kuin vain työ ja sijoittaminen - hyvä “muistututs” ainakin itselleni. :slight_smile:

7 tykkäystä

Ton vois hitsata sijoituspajan seinään kissankokoisilla.

22 tykkäystä

Ei sieltä “pitäisi” yllätystä nyt tulla. Joten voihan sieltä tulla… :smiley:

Ei vaan, veikkaisin ettei Intrum vielä ole päässyt lainaneuvotteluissa niin pitkälle että voisivat sanoa juuta eikä jaata. Tiedon puute siten luultavasti tiputtaisi kurssia taas, mutta koitan olla henkisesti valmistautunut siihen.

Eli itkua tulossa. Räntä på räntä.

Tällä viikolla koiralenkillä kuunneltu Intrumin neljät viimeiset osaripuhelut + “special callit” uudelleen* läpi, että on tätä mutusteltu…

1 tykkäys

:thinking:

14 tykkäystä

Hyvä, pohjat olivat siis siinä Kiitos Jimbo, varmistus saatu.

Tosin tuo on eiliseltä, teknisesti futuurien osalta oli oikeassa, yöllä käytiin dipissä kun Iran otti osumaa…

17 tykkäystä

Ei kaikki laske. Jos alkaa isommin paukkumaan niin sellainen firma kun Lockheed Martin alkaa keulimaan isosti. Hyvä sijoitus varmasti seuraavat 10 vuotta vaikka olisi vähän rauhallisempaakin.

Melkein näen kolaritilanteen, jossa Optimus häätää loukkaantuneen ympäriltä uteliaat pois - I know CPR.
Ehkäpä suorittaa avosydänleikkauksen kenttäolosuhteissa, koska miksipä ei.

5 tykkäystä

Inderesiä seuraavat ovat ehkä somessa tai yhtiöketjussa törmänneet FT:n artikkeliin Ruotsin pörssin erinomaisuudesta. Siinä missä muualla pörssit ovat taantuneet instituutioina kunnian päivistä, Ruotsissa pörssiin listataan miestä ja Toyota Hiacea. :smiley:

Mikä kylläkin myös pistää artikkelin graafikoissa silmään, on Italia. Ja toki Suomikin toisessa.

Jos Italian kieli taipuisi olisi mielenkiintoista vilkaista Milanon pörssiin. Tuleehan Italiasta paljon osaamista, tunnetuimpana Ferrari.

Ruotsissa myös sijoitetaan ahkerasti. Suomikin erottuu edukseen, vaikka Ruotsiin on matkaa.

25 tykkäystä

Onhan Inderes mukana tämän vuoden Tampereen sijotusmessuilla? @Verneri_Pulkkinen

Valitettavasti ei, ainakaan virallisesti. :frowning: Tietysti voisihan sitä miettiä jonkinlaista päiväretkeä paikalle tekemään vaikka muutamia haastiksia jos joku haluaa tulla kameran eteen. :smiley:

2 tykkäystä

Italiaa on EU:n kakkonen pk-pörssiyhtiöiden analyysikattavuudessa ja jos oikaisee Suomesta Inderesin pois niin olisivat EU:n ykkönen, joten oletettavasti siellä on suhteellisen tehokas pörssi listautujille. Suurin haaste pienyhtiöillä kun yleensä on näkyvyyden puute. Suomessa toki poikkeuksellisesti myös kansallisten pääomien puute, kun kaikki rahat on valtiolla :smiley:

Suomessa tilanne on jo niin vakava, että eräs perinteinen laatuyhtiö ja osinkoaristokraatti on hätää kärsimässä :scream:

22 tykkäystä

Jouduit silloin todella kovaan paikkaan, tuollainen raju somemyrsky puolijulkisena henkilönä voi tuntua siltä kuin katujyrä ajaisi yli. Vaikea hahmottaa jos ei ole itse kokenut.

Historiaknoppi: Silloin jo semilopettaneen @Masse n historian tykätyin viesti on hänen puolustuspuheensa vanhalle kuomalleen 12.10. kun kohu alkoi hiljalleen laantua.

54 tykkäystä

Olisi sangen epäitsekästä ja samalla suunnattoman kornia kertoa nettipalstalla muuttaneensa mieltään sijoituksen järkevyyden osalta. Päättäneensä myydä possan pois, mutta odotellen ensin pari päivää, että opetuslapset ja muut peesaajat ehtiviä ensin, eivätkä pahoita mieltään.

Tämä olikin mielenkiintoinen kokemus. Kun painat ensin tuhannen viestin verran fundatutkimusta, katselet youtubesta autovideoita etsiäksesi merkkejä IR-kameroista, taulukoit todennäköiset automallit ja OEM:t exceliin ja palstalle näkyviin, lasket todennäköiset markkinaosuudet tuottopotentiaaleineen jne. Kaiken tämän teet ilmaiseksi. Sitten tulee kuraa :sweat_smile::person_shrugging: no ei tämä mulle ole niin vakavaa vaan vahvasti rakkaudesta lajiin

Ps. Ei taida olla ainut ketju, jossa statistiikka on jotain tällaista :sweat_smile:

Aurinkoista viikonloppua :sunny:

93 tykkäystä

Italia on talous mielessä mielenkiintoinen maa.

Anton Montin - Minne menet Italia? on kiva katsaus Italialaiseen talouteen.

Italialaiseen talouteen kuuluu tyypillisenä yritysklusterit: paljon erikoisosaamista jollain tietyllä maantieteellisellä alueella. Liiketoiminta on jakautunut siten, että yritys on hyvin pitkälle erikoistunut tekemään jotain yhtä asiaa. Ei välttämättä edes muutakuin yksi asiakas.

Ihan mielenkiintoinen markkina voisi olla, jos joku innostuisi yhtäkkiä konsolidoimaan sitä.

Italiassa ilmeisesti ei myöskään ole oikein mitään raaka-aineita vaan kaikki joudutaan ostamaan jostain. Kaikki tuotteet, mitä myydään, tulee olla korkealle jalostettuja.

Myös maataloudessa.

En tiedä, miten pitää paikkansa, mutta Italian suurin ”yritys” on mafia.

No onhan meilläkin meidän Veikkaus.

17 tykkäystä

Tämän haastattelusarjan pitäisi voittaa jokin vuoden journalismi- tai vastaava palkinto!

51 tykkäystä