Inderesin kahvihuone (Osa 8)

En laske itseäni vähävaraiseksi, mutta ei tämä ruuanlaitto ole kiellettyä meiltä muiltakaan. Käytän omaa aikaani ehkä noin 2 tuntia viikossa (yleensä sunnuntain iltapäivällä) siihen, että teen/esivalmistelen kaikki viikon aikana yksin syömäni ruuat. (Pojan kanssa syötävät ruokailut tehdään yhdessä, mutta se onkin maailman parasta aikaa.) Ja mitä tällä ajan uhrauksella saa:

  • terveellisintä mahdollisinta ruokaa (pitkälti Välimeren ruokavalio, joskin kalaa vain harvoin)
  • verensokerit ei heilahtele (ravintorikasta ruokaa, vähän kaloreita)
  • arkisin ei mene aikaa ruuanlaittoon eli käytän kokonaisuudessa vähemmän aikaa ruuanlaittoon
  • käytän omiin ruokiini about niin vähän rahaa kuin mahdollista

Minkä hinnan tästä joutuu maksamaan:
-mitään 12 tuntia haudutettua rosvopaistia ei ole arkena tiedossa
-usein töissä lounaalla voi olla samaa ruokaa peräkkäisinä päivinä (itseä ei häiritse pätkääkään)
-vaivannäön ja kurinalaisuutta (mikään ei ole sunnuntai-iltapäivänä niin helppoa, kuin jättää tämä rutiini väliin ja mennä maanantaina (ja kenties seuraavanikin päivinä) lounaalla ulos syömään tai ottaa valmisateria). Sama koskee myös päivällisiä.

When there is a will there is a way

18 tykkäystä

Kait sää @timontti oot ottanut luvut ylös etukäteen et montako omistajaa Nordnetissä oli SEYE:llä ennen sun ostoilmoitusta ja montako on huomenna kun peesaajat päässyt mukaan? :smiley:

28 tykkäystä

Vähä myöhässä. Tarkistin. Seuraillaan. (Mutta ei peesailla)

image

13 tykkäystä

Mutta eihän pakastepitsat ole halpoja, päinvastoin. Ei siitä nyt niin pitkä aika ole, kun olin köyhä (ja laiska) opiskelija - nykyään vain köyhä ja laiska. Ei silloin tosiaankaan ollut varaa mitään pakastepitsoja syödä, kuin aniharvoin. Mutta yleisesti samaa mieltä siitä, että terveellisesti syöminen ei ole kallista, eikä edes työlästä. Mutta jos haluaa syödä terveellisesti ja hyvänmakuista ruokaa, niin sitten se vaatii joko rahaa tai vähän viitseliäisyyttä.

8 tykkäystä

34 tykkäystä

Tää “mittari” voitaisiin tulevaisuudessa ottaa mukaan jokaisen firman yhtiöraporttiin🙃

4 tykkäystä

Toki sitten herää kysymys missä määrin vihanneksissa edes on jäljellä niiden alunperin hyödyllisiä ainesosia, jos ne ovat olleet makaroonilaatikon kanssa tunnin uunissa 180 asteessa? Onko lopputuote kuollutta ja kaloritonta massaa, siis vatsan täytettä.

Höyrykattila oli kyllä pirun kätevä vihannesten tekoon. Sinne vaan kaikki ja ei tarvitse yhtään vieressä vahtia ruoanvalmistusta. Heitin tosin grillimakkaroita sekaan, että kypsän ruoan haju ilmoittaisi minulle toiseen huoneeseen milloin on valmista. Tämä saattoi vähän syödä tuon aterian arvoa terveysravitsemuksellisesti. Aion kuitenkin höyrykattilaa käyttää jatkossakin, jos vihdoin saisi vihanneksiakin syödyksi.

1 tykkäys

image

64 tykkäystä

No niin, otetaas wikipediasta :stuck_out_tongue:

Vihanneksiksi kutsutaan kasveja, joita voidaan käyttää ihmisravintona ja jotka eivät ole hedelmiä, pähkinöitä, yrttejä, mausteita tai viljaa. Laajemmassa mielessä vihanneksina pidetään myös juureksia.

Ja banaani on marja, eikä hedelmä :sunglasses:

Piti tulla ihan vain pätemään, vaikkei liitykään suoraan aiheeseen. Vaikkei tämän hetkinen aihe taida olla liittynyt sijoittamiseen enää pitkään aikaan.

2 tykkäystä

Tässä kohtaa on hyvä mainita meeminä laajasti leviävä viisaus:

Tietoa: tomaatti on hedelmä

Viisautta: älä laita tomaattia hedelmäsalaattiin

Filosofiaa: onko ketsuppi smoothie?

Maalaisjärkeä: ketsuppi ei ole smoothie

7 tykkäystä

Tässä kohtaa on hyvä mainita tomaatin olevan marja, ei hedelmä.

Useimmat hedelmät ovat kyllä marjoja esim. sitrushedelmät ja tomaatti

Nämä toki tieteellisesti ja kun puhutaan hedelmien syönnistä niin tarkoitetaan näiden marjojen syömistä. Hiusten halkominen on vaan välillä niin vastustamatonta :sweat_smile:

Wikistä:

2 tykkäystä

Mukavaa jutustelua sijoitusneuvonnan kanssa puolitoista tuntia verkkotapaamisessa (ei kahvia, eikä pullaa :slightly_frowning_face:). Eipä siellä mitään uutta tullut ja suuresti ei tarvinnut yllättyä, kun tarjottiin huokean OP-Maailma Indeksin rinnalle aktiivisesti hoidettua OP-Kehittyvät Osakemarkkinat -rahastoa.

image

Käytiin sitten OP:n ulkopuolella olevat salkun EM-rahastot läpi ja keskustelussa siirryttiin nopeasti eteenpäin…

Storebrand Japan, kulut 0.21%
Storebrand Emerging Markets, kulut 0.44%
IS3N ETF, kulut 0.18%

Jutustelusta jäi ihan positiiviset fiilikset, eikä mitään tyrkyttämistä ollut. Toki vähän jäi sellainen fiilis, että kokematon sijoittaja saa olla vähän tarkkana ja myyntipuheet vähän erilaisia.

34 tykkäystä

Tässä kohtaa on hyvä mainita, että marjat ovat hedelmiä.

:smiley:

1 tykkäys

Onko kukaan muistanut kysyä Marjalta että mitä mieltä hän itse on?

26 tykkäystä

Ei Jormaltakaan mitään kysytty.

Autokuskit kokoontuivat Nallen kartanolle vuosittaisen metsästystapahtuman takia. Nokian kuski sitten tiedusteli vessatauon jälkeen oliko kukaan nähnyt Ollilan Jormaa.

17 tykkäystä

Pentiltäkään ei kysytty, vaikka oli kokoontunut Nallen kartanolle. (Pentti Kouri, mutta tarina ei kerro mitä.) Juttuun liittyen voisin arvella, että voi olla Marja muttei hedelmä tai sitten Ollilan Jorma, Nokian kuski tai pusikossa piileksivä Nalle. Huhujen mukaan Pentillä tuli kiire. Olisiko Jormakin siksi hukkateillä?

4 tykkäystä

Suomalaisessa yhteiskunnassa ei näytä säästäminen (ja sijoittaminen) olevan riittävästi esillä peruskoulussa, jossa jokaisen koululaisen olisi syytä kuulla myös talouteen liittyviä perusasioita. Melkein järkytyin, kun huomasin, ettei yhteiskuntaopin tehtävässä ollut mahdollista säästää/sijoittaa.

40 tykkäystä

Muistettakoon että Verneri yrittää tällä viikolla selittää hallitukselle mikä on Inderesin foorumi, ja täällä saattaa jossain vaiheessa piipahtaa arvovieraita katselmuksella. Pidetään siis keskustelu jos mahdollista normaaliakin korkeammalla tasolla, liikkuen paitsi talouden, myös tieteen, taiteen ja kulttuuurin rajapinnoilla.

42 tykkäystä

Tässä tapauksessa meemiketju pitää piilottaa kyllä ASAP!

13 tykkäystä