Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Periaatteessa puhut aivan asiaa, mutta kun erilaisten shitcojen ystävä olen niin korvataan kolikonheitto termi vaikka ammattimaisella pokerilla tai vaikka blackjack korttien laskemisella. Tuuria tarvitaan paljon, mutta pitkässä juoksussa noilla riskisimmilläkin sektoreilla tietäjät pystyy tekemään pitkässä juoksussa rahaa. En silti kenellekkään suorilta suosittele juniori kaivosten ja öljy explojen maailmaa.

2 tykkäystä

Hienoja juhannuskuvia täällä. Itse kun olen kaupungissa olosuhteiden pakosta, niin ilo täytyy ottaa irti siitä mistä sitä saa. Viime vuonna kasvatin avoparvekkeellani mm. basilikaa, jonka kukinnot olivat paikallisten pörriästen keskuudessa kovaa huutoa. Viime vuoden basilikat kylvin suoraan kaupasta ostetuista siemenistä, mutta tänä vuonna kokeilin kylvää viime vuoden kasvien siemeniä.

Tänään olenkin fiilistellyt sitä, että noista viime kesän basilikoistani oli ilmeisestikin pörriästen ansiosta joitain siemeniä hedelmöittynyt. Todisteeni tästä se, että nyt minulla kasvaa 9 basilika-kasvia (varmaan joku 40 siementä kylvin, mutta kaikki ei lähteneet).

Olen kuullut, että basilikoista pitäisi poistaa kukat heti kun niitä tulee, jottei lehdistä tulisi liian karvaita tjs. (ruoan mausteeksi). Itseäni tämä lisämaku ei kuitenkaan haittaa ja sitä paitsi suurempi ilo tulee siitä, että voin tarjota eksoottista ravintoa paikallisille kimalais- ja mehiläispopulaatioille. Ja eiväthän nuo siemenet kaupasta ostettuina maksa käytännössä mitään, mutta se kiertokulun tunne on vaan niin hieno, kun

  1. kasvatan jotain
  2. pörriäiset pölyttää
  3. kylvän samojen kasvien hedelmöittyneet siemenet seuraavana vuonna.

Kuva viime vuodelta, sillä tämän vuoden yksilöt eivät vielä kuki. Ehkä kuvan kimalaisen velipuoli tulee käymään tänä kesänä.

Hyvää juhannusta minunkin puolestani! :finland:

57 tykkäystä

Blumman Yhdysvaltain talouden yllättysindeksi, joka seuraa talousdatan toteutumista ennusteisiin verrattuna, on pudonnut alimmalle tasolleen sitten maaliskuun 2019.

Tuoreimmat talousluvut, kuten vähittäismyynti ja työttömyyskorvaushakemukset ovat alittaneet odotukset. Jyrkkä lasku viittaa joko liian korkeisiin ennusteisiin tai heikkenevään talouteen.

https://x.com/KobeissiLetter/status/1804160883997675892

4 tykkäystä

Arvopaperissa oli pieni juhannusvisa.

11/20 tuli mulle tulokseksi :sweat_smile:

4 tykkäystä

Testaa pörssiyritystuntemuksesi juhannusvisassa!

Kysymys 14/20

Minkä kalastamiseen analyysitalo Inderesin toimitusjohtaja Mikael Rautanen on erikoistunut?

Turska:

58 tykkäystä

Eikös mäkkäri ole yksi AI-hyötyjä, kun robotit alkavat ottaa tilauksia vastaan?
Asmonin video aiheesta. Asmon on pikaruoan suurkuluttaja ja tuntee alan erinomaisesti.
Tämä esimerkki oli Kaliforniasta, jossa otettiin käyttöön 20$ minimi-tuntipalkka.

5 tykkäystä

Utelen, mikä tekee tästä kiroilevasta päästä alan asiantuntijan? Jos kriteeriksi riittää palvelun käyttäminen usein, tekisi se meistä jokaisesta samantien elintarvikekauppojen asiantuntijoita.

20 tykkäystä

Asettelu näytti että tässä oli joku ROE / lv kasvu / EBIT% ASTEIKKO, mutta taisikin olla vaan nimet esillä.

Listalle ehdokkaita voisi olla

  • bulkkia valmistava paskalaitos, jolla ei kuulemma ole kilpailuetuja :clown_face: (myös Nesteeksi kutsutaan)
  • F-secure. Tuotteen laatu ja todellinen kilpailukyky?!
  • Capman. Compounderi halvalla vai kiinteistökuplayhtiö odottamassa nollakorkoajan krapulan räjähdystä kirjanpitoon?
  • Kempower?!
  • En tiedä kuinka paljon Copiumua tarvitaan, että Kamux voisi päästä listalle :clown_face:

Noista tarjotuista

  • Harvia :+1:
  • Evliä en tunne tarpeeksi :mag:
  • Valmet. Saattaa olla ok sijoitus, mutta vaikea nähdä Compunderia? Syklisen alan vaikean arvoketjuaseman paljon pääomaa vaativa teollisuusfirma :-1:
  • Scanfil ehkä “pikku compounder”, mutta rajallisesti kilpailuetuja :neutral_face:
  • Gofore. Myydään työvoimaa ja homma ei skaalaudu. Voi olla hyvä sijoitus ja hyvä yhtiö, mutta ei mikään varsinainen compounder :neutral_face:
  • Reveniota en juuri tunne, mutta eikö tässä lähinnä rahasteta tarjoamaa ja yritetä kasvattaa myyntiä? En tiedä miten hyvin pystyy rahat investoimaan omaan liiketoimintaan mahtavalla tuotto-odotuksella? :man_shrugging:
  • Alma wtf :-1:
  • Vaisalaa en tunne, mutta ei tietääkseni mitään compounder ainesta :-1:
  • Nordea. On jo pohjoismaiden suurin. Kasvaa ehkä bkt tahtia ja tulos supistuu. Kaikki tulos jaetaan ulos. Ei listalle :-1:
  • Noho. Sisäpiiri myy. Sateentekijä tj lähtee. Valtavasti velkaa ja jaetaan osinkoja :-1:
  • Kesko. Osinkoyhtiö?..
  • Marimekko myynti voi kasvaa tai tulos, mutta onko näillä mahdollista investoida omaan liiketoimintaan?
  • Qt teoriassa joo. Todellisuudessa case perustuu optimistien hockey stick ja rahat menee toimarille, kunnes tulee kilpailu ja disruptio ja tarina särkyy :man_shrugging:
  • Incap kuin Scanfil
  • Admicom varmaan teoriassa. Tai sitten joku muu syö markkinat tai kilpailu syö katteet ja kasvun?
8 tykkäystä

AI:n kanssa vain on vielä pieniä käytännön huolia…

Mutta aika selvää on että Mäkkäri tulee panostamaan teknologian kehittämiseen ja palkkakulujen minimointiin myös tulevaisuudessa.

7 tykkäystä

Asmon on pikaruoan suurkuluttaja. On elänyt sillä puolet elämästään. Tietää varmasti että mikä toimii ja mikä mättää kaikissa pikaruokaketjuissa. Kaverilta on myös lukuisia muita pitkiä videoita tästä aiheesta. Seuraan Asmonia koska pelasin Wowia aikoinaan. Muuten hän on persoonaltaan räväkkä punaniska striimaaja.

1 tykkäys

Vähäkuluiset indeksirahastot voisivat olla sinulle se paras juttu… -vitsi oli hei, ei sijoitus-suositus…

Asiaakin taustalla… tuollaisesta Biaksesta eli ajatusvääristymästä kannattaa yrittää päästä eroon. Ihan vakavasti puhuen, ei se tee kenestäkään alan asiantuntijaa, että on asiakkaana puolet elämästään tilannut pikaruokaa himaan/syönyt niissä ja luulee täten tietävänsä alan toimintamallit ja kannattavuudet.

Tuon videon kohta, jossa populistisesti vertaa jotain hampparin hintoja minimipalkkaan jollain kertoimella, jolla tiedolla ei tee hevonhuttua. Puolet elämästään jotain Wowia pelanneena, en kauheasti antaisi asiantuntija -arvoa ymmärrykselleen liiketoiminnasta ja kannattavuuksista alalla

Tällaisten videoiden ottaminen jotenkin asiantuntemuksena on minusta surullista. Viihteenä joo, mutta kannattaa harrastaa lähdekritiikkiä. Ton videon paras anti oli kuitenkin se, että robotisaatio ja AI on tekemässä tuloaan tuollekin alalle, joka toiv. painaa hampparin hinnan alemmas.

Sen luokan naamapalmua ei olekaan, kun ton videon lopun haastattelijan pelkokysymys, että viekö robotiikka työpaikat… totta hitossa on järkevää automatisoida ja lisätä kaikkien hyvinvointia kun ei tartte sitoa ihmistä siihen kahenkympin tuntipalkalla mekaaniseen työhön. Käytetään ihmistä työvoimana siellä missä se on järkevintä ja automatisoidaan muut työt mitä pystyy. - tämä hiukan kärjistäen, mutta pointti tulee esiin, eli työn tuottavuus paremmaksi.

Hyvää juhannusta kaikille, no hard feelings.

4 tykkäystä

@Minna_Avellan ja @Rauli_Juva keskustelivat toukokuussa sijoittajaviestinnästä Listayhtiöiden tiedottaminen | inderesPodi 155 - Inderes

Minna kertoi, että sääntelyn tavoitteena on yhdenvertainen, tasapuolinen ja samanaikainen tiedonsaanti.

Analyytikot keskustelevat yhtiöiden yhtiöiden edustajien kanssa osana työtään. Yhtiöt järjestävät sijoittaja/analyytikkopuheluita ja analyytikot soittavat suoraan yhtiöiden edustajille tarkentaakseen yhtiöiden jakamaa julkista tietoa.

Tulisiko analyytikkopuhelut äänittää ja julkaista äänimuodossa ja mahdollisuuksien mukaan tekstimuodossa?

  • Kyllä
  • Ei
0 äänestäjää
2 tykkäystä

Tan tan taaaa asuntokupla puhkeaa

13 tykkäystä

Helppohan YIT:n on esittää ”alennushintaa” ennakkomarkkinoinnissa olevalle kohteelle. Samaan aikaan valmiita/valmistuvia asuntoja on varastossa 1500 ja niiden hintoja ei voida alentaa.

Neliöhinnat tontinlunastuksen jälkeen huitelevat yli 8000e/m2 eli mistään halvasta ei edelleenkään ole kyse. Olen kyllä itsekin sitä mieltä että hinnoissa on vieläkin ilmaa.

13 tykkäystä

CapMan on ehdokkaista varmasti listakelpoinen, mutta en ajatellut täyttää listaa varainhoitajilla. Kempowerin track record on vielä aavistuksen lyhyt, mutta kuuluisi kyllä muuten tuonne. Voisi varmasti sinne mennäkin jonkin matalakasvuisen Keskon tilalle, mene ja tiedä. Neste ei valtiojohtoisena firmana kuulu yhdellekään laatulistalle, ja sama pätee Kamuxiin paskayhtiöstatuksen myötä.

15 compounderin lista on kyllä Helsinkiin aivan liian pitkä, ei kahta sanaa siitä. Varmasti löytyy tuollainen määrä jos tarkasti etsii, mutta liian moni jää osinkomyllyjen ja matalakasvuisten sarjaan painimaan.

7 tykkäystä

Tänään 23.6. nimipäivää viettää muun muassa Aatto, mikä johtuu siitä, että tänään on oikea juhannusaatto. Jos siis jonain random perjantaina tehdyt taiat eivät tuo puolisoa, tässä on syy.

18 tykkäystä

Kyllä me tästä yhtä Koivistoa saadaan syytettyä :triumph:

Merkit prkl täyteen :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

5 tykkäystä

Tässäpä kaikille mallia miten kysellä TA velhoilta kristallipalloa. Viikinkipäällikkö ottaa sarvikypärää päästä,hienoa työtä @vilpukkaulpukka
Tarttee itsekkin petrata kyselyissäni…
Erittäin hyvää alkavaa viikkoa foorumisteille.

9 tykkäystä

Palstan nimi on Ostin/myin juuri äsken. Ihmettelen, että miten on mahdollista, että sait myytyä Nokiat hintaan 4,950, kun kurssi ei ole ollut noissa lukemissa 1,5 vuoteen…

13 tykkäystä

Palstan nimi on Ostin/myin juuri äsken. Ihmettelen, että miten on mahdollista, että sait myytyä Nokiat hintaan 4,950, kun kurssi ei ole ollut noissa lukemissa 1,5 vuoteen…

Silmät ristissä juhannuksen jälkeen, korjataan nyt kuitenkin 3,494 ja ostettu 3,397.

Nokia Corporation

Toteutunut

  • Määrä

15 000

  • Hinta

3,4940 EUR

  • Tila

Toteutunut

10 tykkäystä