Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Vaadin tilannepäivitystä mikäli lomamatka Eurooppaan toteutuu.

104 tykkäystä

Kuulostaa siltä että moni olisi ollut valmis vaihtamaan oman juhannuksensa parin päivän pyörimiseen brasilialaisen kauniin ja mukavan naisen kanssa.

Tässä se nähdään, empatia johtaa usein mukavaan lopputulokseen. Mahtava ja ikimuistoinen juhannus :star_struck:

65 tykkäystä

Onneksi en ole mainosalalla. Paitsi että tekisin varmasti ihan surkeita mainoksia, niin tekisin varmasti myös mainoksia, jotka olisivat jatkuvasti Mainonnan eettisen neuvoston hampaissa. Siis jos kerran tällaiset mainokset ovat huomautuksen arvoisia:

Koska tämän kansakunnan ihmisistä tuli noin helposti särkyviä tai noin paljon suojelua vaativia?

28 tykkäystä

Siinä mielessähän tuo on hyvä uutinen että joku taho tekee jotain konkreettista lasten suojelemiseksi eikä vain vaadi, valita tai kerro anekdootteja.

Ja hienoa että kaiken valittamisen ja uhriutumisen sijasta nyt tuollaiset epätieteellisesti oikeaksi väitetyt satuhahmotkin kerrankin siivotaan pois pikku-Essien ja Erkkien silmistä. :star_struck:

Sen keskustelun koska tämän valtakunnan lapsista tuli noin herkkiä, helposti särkyviä ja suojelua vaativia voi käydä jossain muussa ketjussa sitten. Ehkä se on enemmän meidän aikuisten kuin julkisen sanan neuvoston ansiota.

4 tykkäystä

60-luvulla vastaavassa tilanteessa ei olisi oltu huolissaan vaikutuksesta lapsiin ja nuoriin, vaan jos mainos olisi silloin itsesensuurin läpi mennyt, olisi lopputuloksena ollut käräjäjuttu jumalanpilkasta. Ajat muuttuu joskus parempaankin päin.

Kekkonen olisi kyllä sitten jälkikäteen vankeusrangaistuksesta armahtanut, kuten teki Juhannustanssit-tapauksessakin.

2 tykkäystä

Tähän kun foorumilla usein ihmetellään miksi yrityksen johto ei osta tai myy jne, että hyvä johtaja ei ole yhtä kuin hyvä sijoittaja :sweat_smile: Harvia-foorumi eli Haarumi - Kansainvälistä kasvua ja hyvinvoinnin megatrendejä - #7707 käyttäjältä MTES

Suomessa hyvän sijoittajan kriteerinä pidetään ainakin valtamediassa suurta salkkua, mutta nuo suuret salkut on hyvin harvalla syntynyt pitkäjänteisen >10% vuosituoton myötä. Moni on hankkinut salkkunsa mm. yrityskaupoilla ja/tai pitkän linjan säästämisellä. Hyvästä palkasta säästät 40-50v aikana itsellesi miljoonasalkun indeksirahastoilla.

4 tykkäystä

Vinkkinä kaikille: tänään, LIVE from Stockholm: Joni Grönqvist ON AIR ohjelmassa Uppesittarkväll :star_struck: :boom::

Ohjelman lähetys alkaa 20:00 ,ruotsin aikaa, suoralinkki alla:
Uppesittarkväll 24/6 från Inderes Event Studio

8 tykkäystä

Rohkeaa! Tässä @Yu_Gong lisää jännitystä :+1::grinning:


9 tykkäystä

Mutta tämä on vain dippi, koska meidän oma Anti-Cramer iski tähän juuri kiinni.

11 tykkäystä

Itse en tarttuisi Nvidiaan millää näillä hinnoilla. Ihan älytöntä, että yhtiön MCap kävi jo MSFT tasolla ja ylikin. MSFT on vuosikymmenien työllä rakentanut lähes mahdottomalta tuntuvan ekosysteemin, jota on vaikea haastaa. Bisnes on hyvin defensiivistä ja skaalautuvaa ja heidän tuotteitaan tarvitaan joka maailman kolkassa. Ymmärrän, että on AI hypeä ja NVIDIA on nyt hyvässä asetelmissa siinä. Mutta pitäisihän joku järki markkinahinnoittelussa olla. NVIDIAlla ei ole lähelläkään samanlaista trackia kuin MSFT:llä. Mutta toivottavasti markkina korjaisi nyt kunnolla tuota NVIDIAaa alas päin niin voisi sitä ainakin lyhyeen AI hypeen ostaa.

10 tykkäystä

Minunkin mielestäni Nvidia näyttää kalliilta huomioiden puolijohdetoimialan ikuinen syklisyys ja kilpailu. Tosin onhan Nvidiallakin 30v rakennettu kilpailuetuja joille on löytynyt aina vaan uutta käyttöä: alun perin vain grafiikkapiirejä pelaajille ja sitten samaa teknologiaa soveltaen tieteelliseen laskentaan ja nyt AI:hin (välissä löytyi käyttöä kryptobuumissakin). Nyt 86% liikevaihdosta datakeskuksista.

Pelästään viimeisen 5 kvartaalin toteutunutta tuloskasvua katsoessa tuo taaksepäin katsova P/E 70 ja eteenpäin katsova 49 ei näytä mitenkään mahdottomalta. Historiallisesti suurin osa nopeasti raketoineista hypeyhtiöistä ovat tehneet niin paljon, paljon vähäisemmillä näytöillä.

5 tykkäystä

historia ei tae tulevaisuudesta, mut …

image

19 tykkäystä

Nyt sitä löytyi kun sopivasti on eka virallinen lomapäivä!
(Järvenpään cittarista)

10 tykkäystä

Let’s go Panthers!

Harvemmin tulee katsottua livenä playoff NHL:ää, mutta Game 7 varten piti herätä :ice_hockey:

49 tykkäystä

Ja sieltähän se voitto tuli. Kova temppu kyllä kairata voitto game 7:ssä, kun sitä ennen hävinnyt kolme matsia

33 tykkäystä

Oli “unelmafinaalit” siinä mielessä että ois ollu aika kova juttu, sama kumpi tiimi voittaa. :slight_smile: Mutta parempi näin, Floridan ensimmäinen. Ehkä Kanadankin seuraavan mestaruuden vuoro tulee vielä lähiaikoina.

19 tykkäystä

Tänä vuonna lätkäkausi tuntui poikkeuksellisen pitkältä, kun NHL:ssä mestaruus ratkesi vasta juhannuksen jälkeen. Oli kyllä monella tapaa myös poikkeuksellisen mielenkiintoinen kausi, mutta onneksi ensi viikolla alkaa kesäloma :smiley: Jääkiekkomittari on tullut pahemman kerran taas täyteen ja kesälomalla teen kaikkea muuta kuin seuraan urheilua.

Tässä työssä on se huono puoli, että jokainen vuosi noudattaa aika pitkälti samaa kaavaa - vähän kuin olisi opettajana koulussa.

Syksy:

  1. Liiga alkaa
  2. Ketkä suomalaiset kenties yllättäen nousevat harjoitusleireiltä NHL:ään?
  3. NHL alkaa

Talvi:

  1. U20 MM-kisat
  2. Taistelu Liigan pudotuspelipaikoista
  3. NHL:n siirtomarkkinat sulkeutuvat ja siirtohulinat

Kevät:

  1. Taistelu NHL:n pudotuspelipaikoista
  2. Liigan pudotuspelit
  3. Saako Suomi NHL-apuja MM-kisoihin?
  4. NHL:n pudotuspelit
  5. MM-kisat

Kesä:

  1. NHL Draft
  2. NHL:n vapaat markkinat aukeavat
  3. Heiskasen kesäloma

Jokaisessa näissä kohdassa vieläpä puheenaiheet ovat lähes vuodesta toiseen samat. Voisin luetella etukäteen kaikki MM-kisojen puheenaiheet, ennen kuin turnauksen avauskiekkoa on edes tiputettu jäähän :smiley:

41 tykkäystä

Jaaha tällaista pörssiviihdettä tänään maksumuurin takaa.

  1. uskotaan analyytikoiden näkevän yritysten tulokset kahden vuoden päähän :clown_face:
  2. uskotaan yhtiöiden historiallisten arvostuskertoimien palaavan :clown_face:
  3. 2026 EPS * historiallinen PE-luku / pörssikurssi = profit :rocket: :rocket:

listalla löytyy mm
Solteq. Jännästi Inderes käskee myymään. Ollaan klassisessa ansassa, että yhtiö OLISI halpa, jos ennusteet osuisivat :rofl:
OmaSP. Tämä on varsinkin se yritys, jonka odotan yltävän ennusteisiin JA arvostuskertoimien palaavan VÄHINTÄÄN ennalleen :rofl:
Lista näyttää muutenkin pitävän sisällään kovan kattauksen erinäköisiä LAATUYHTIÖITÄ, joiden ennusteisiin luotan kuin kallioon (mm Tecnotree, SRV, Martela)

22 tykkäystä

Noita yhtiöitä voisi joku avata, jolla on lukuoikeudet…kun kerran 100% kalpenee noiden rinnalla :wink:. Itselläni korkeat prosentit ovat totta vain miinuksina :smiling_face_with_tear:

1 tykkäys

Vertailujaksolla 1.1.2020 - 18.6.2024 700 prosentin nousija oli DroneShield (2023 lv 23M$, eli aika nakkikiska vielä). Muita suuria nousijoita olivat sitten vähän isommat firmat kuten Rheinmetall, Hanwha Aerospace, SAAB, AeroVironment, ATI , Leonardo, GE Aerospace ja Hensoldt.

Muuten jutussa kerrotaan alan yleisestä kehityksestä, puolustusmenoista ja siitä, että monet rahastot vastoin joitain oletuksia kyllä voivat näihin sijoittaa (jutussa haastatellaan S-Pankin ja Ilmarisen edustajia). Molemmat myös näkevät, että suuret sijoittajat mieluummin lähitulevaisuudessa ovat näihin sijoittamisen kannalla kuin alkaisivat niitä karsastamaan.

2 tykkäystä