Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Kiitos, että selvensit… olin hyvin pitkään ihmetellyt tätä. Kunnes asia selvisi kolme minuuttia sitten. :smiley:

Problem Solved GIFs - Find & Share on GIPHY

7 tykkäystä

Video muuttuu huomattavasti huvittavammaksi kun sitä katsoo pelkästään sillä lähtöoletuksella, että kyseessä on vaan yks iso 10 minuutin kestoinen @timontti -roasti :smiley:

18 tykkäystä

Ehtii nappaa parit osingot :disguised_face:

… ja sipasemaan “parista” dipistä!

13 tykkäystä

Jos muutaman vuoden päästä työeläkesäästöt päättävät muuttaa joukolla hesulista pois, niin miettikääpä millainen “dippi” siitä saadaan aikaiseksi?

Hyvää tässä olisi, että päästäisiin vihdoin selvästi alle EM markkinoiden pe lukujen (olisko vaikka 5-7 sopiva?), jonne tuloskasvun puolesta kuuluttaisiinkin :rofl:

Jo vastaavan kaltaiset pitkään jatkuvat puheet ja artikkelit saattavat pahimmillaan aiheuttaa pankkien talletuspakoa muistuttavan eteenpäin katsovan ilmiön. Tätä kai ei kukaan toivo?

1 tykkäys

Olen keksinyt Osinkopuolueelle jälleen muutosehdotuksen.

Pörssi-indeksit ilmaisevat niissä mukana olevien yhtiöiden hintakehitystä, usein markkina-arvolla painottaen.

Tämä on Osinkopuolueen fundamentalistien mukaan väärin, koska vain osingot ovat oikeaa tuottoa. Täten hintaindeksejä ei pitäisi olla, jotka huomioivat vain hintojen muutoksen.

Tai vielä parempaa, kaikki indeksit pitäisi olla osinkotuoton huomioivia, mutta hintakehityksen poissulkevia “dividend return” indeksejä.

52 tykkäystä

En ymmärtänyt juurikaan, mutta ehdottomasti kannatan.

25 tykkäystä

“Risto Murron mukaan eläkeyhtiö ei voi katsoa Helsingin pörssin heikkoa menoa muutamaa vuotta pidempään. Tuotot ovat kotimaista omistusta tärkeämpiä.”

// maksumuuri //

3 tykkäystä

Eikös viimeksi joukkopako Helsingin pörssistä tapahtunut 2009 keväällä työeläkeyhtiöiden toimesta?

2 tykkäystä

Eli vielä tänään ehtii myydä OST salkun tyhjäksi ja laittaa nämä varat maailmanindeksiin?

Tässä voisi luoda credit score tyylisen järjestelmän, jossa olennaista ei ole kenellä on pinkkaa ja kuka on maksanut ahkerimmin velkansa - vaan minkä värinen luottokortti on taskusta kaivettu esiin.

Dividend Immunity Credit Key, eli kansanpörssikielisemmin DICK score suodattaisi parhaiten omistajille palkkaa maksavat hyvisyhtiöt ahneuden massasta ratsastamaan indeksin aallolla kaikkien hyvinvoinniksi. :surfing_man: :moneybag: :sun_with_face:

2 tykkäystä

Kiitos huomiosta @N.K, tää on nyt korjattu :white_check_mark: Suomenkielisellä sivulla oli luvut oikein, mutta käännös oli jäänyt päivittämättä :man_facepalming:

2 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan kirjoitus konepajoista, jossa on lainattu Hannu Angervuota. :slight_smile:

”Metsäosakkeiden kurssit ovat kääntyneet kuluvan vuoden aikana nousuun ja sitä on vauhdittanut lähes ennätystasolle Euroopassa noussut havusellun hinta. Myös Kiinassa sellun hinnat ovat olleet nousussa, mutta ennätystasolle on vielä matkaa”, Angervuo kertoo.

1 tykkäys

Jos joku kaipaa luettavaa kahvitauolle tai WC-pöntölle, niin kirjoittelin hieman pidemmän tekstin urheilumaailmaan sijoittamisesta.

Haluaisitko omistaa pienen palan omasta NHL-, NFL-, NBA- tai MLB-jengistä?

Pörssin kautta sekin on mahdollista!

Nostan esiin kaksi esimerkkitapausta, joista toinen löytyy Kanadan pörssistä ja toinen jenkeistä. Käsittelen jutussa myös urheilumaailman taloutta yleisemmin.

Se siitä mainospuheesta. Linkki on alla, jos aihealue kiinnostaa.

P.S. Jos jotain kiinnostaisi lukea vastaava juttu eurooppalaisesta urheilumaailmasta, niin mulle voi laittaa palautetta vaikka yksityisviestillä.

23 tykkäystä

Jordanes päätti perjantaina markkinan sulkeutumisen jälkeen perua listautumisensa “epäsuotuisiin markkinaolosuhteisiin” vedoten.

Tämä on herättänyt paljon ihmetystä, koska vielä keskiviikkona yhtiön antamien tietojen mukaan anti olisi indikatiivisella 29-35 NOK hintahaarukalla reilusti ylimerkitty myös lisäoptiot huomioiden.

Yhtäkkiä ylimerkinnästä odotusten vastaisiin markkinaolosuhteisiin, hmmm…

1 tykkäys

Foliohattu päähän

Taisi kiinnostus siis olla niin suurta, että alkoivat katumaan, että listautumishintaa ei laitettu korkeammalla, ja uudestaan “joskus lähitulevaisuudessa” :grinning:

Foliohattu pois

5 tykkäystä

Kiinnostava aihe. Potentiaalisesti riskiä on tarjolla johtuen media-alan myrskyistä - iso osa näiden joukkueiden tulovirrasta tulee TV-diileistä, ja lineaarisen TVn hidas kuolema yhdistettyä streaming-palveluiden yskimiseen tekee tulevaisuuden ennustamisesta poikkeuksellisen haastavaa. Näissä tosin on eroja eri urheilusarjojen välillä - NFL on kai eniten TV-diileihin nojaava tulovirroiltaan kun taas muissa sarjoissa diilit ovat iso osa, muttei kuitenkaan isoin tulovirta. Sitten sen päälle kysymysmerkki on miten lipunmyynti kehittyy koronasopan jälkimainingeissa. Saadaanko porukkaa vielä entiseen tahtiin paikan päälle? Kilpailu kuluttajien ajasta käy kovana ja viihdepalvelut väkisin notkahtavat kun taloudessa menee vähän heikommin… saattaa tietty juuri avata paikkoja pohjalta kauhomiselle kun alan päällä on mustia pilviä monesta suunnasta.

2 tykkäystä

Jordanes ASA listautumisanti peruttu.

kuva

1 tykkäys

Tulovirta on kuitenkin mitätön verrattuna hintalappuun, jonka seuroista saa maksaa. Omistaja saa potentiaalisen tuoton vain ja ainoastaan arvon noususta. Muu tulovirta on alkuperäiseen sijoitukseen nähden ihan pennejä - etenkin riskikorjattuna.

Omien tutkimusten ja mielikuvien perusteella korona aiheutti hetkellisiä yleisöongelmia, joista on jo toivuttu normaalitasolle. Mutta muutaman vuoden ajan monessa sarjassa ja maassa oli nähtävissä selvää laskua yleisömäärissä esimerkiksi vuoteen 2019 verrattuna.

Urheilun tulevaisuus bisneksessä näyttää todella synkältä, kun katsotaan nykynuorisoa ja heidän mieltymyksiään viihteen suhteen. Sama koskee elokuvia ja TV-sarjoja. Kuulemma neljä viidestä nuoresta preferoi 30 sekunnin pituutta viihteensä suhteen. Siihen voi olla elokuvien ja urheilun vaikeaa taipua.

Toki joillain urheilulajeilla tämä on helpompaa. Esimerkiksi jenkkifutiksessa tai baseballissa katsojan tarvitsee tuijottaa ruutua vain hetken kerrallaan. Suurin osa pelistä on valmistelua lyöntiä, aloitusta tms varten, joiden ajan voi selata helposti puhelinta :grin:

4 tykkäystä

On tuo pikaista touhua makuuhuoneviihteessä. Mieltymyksensä kullakin.

5 tykkäystä