Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Koetin katsoa, mitkä ovat olleet Foorumin aktiivisimmat ketjut katseluiden perusteella viime aikoina. Voi olla, että jotain olen katsonut väärin, mutta ovat varmaan ainakin suunta-antavasti oikein. :slight_smile:

Eniten on katsottu Optomedin ketjua; onhan siinä ollut mielenkiintoista uutisointia suuntaan ja toiseen, lisäksi viestejä tulvii ketjuun. Kalmarillakin on ollut mielenkiintoiset ajat, kun aloitti itsenäisen pördeajan. Faron on luonnollisesti mukana kärkikolmikossa.

Tuttuun tapaan kärkikahinoissa on Ostin/myin-ketju. Sitten on tietysti suomalaiset turskankalastajat Neste ja Nokia. Kohuyhtiö OmaSP on kiinnostanut myös sijoittajia ja tietysti Lifelinen Spaccimeingit.

Ei kovin suurin yllätyksiä joukossa, Venäjä -ketju on viime aikoina ollut pois kärkipäästä. Aika paljon kärjessä on tutut ketjut pidemmältä ajalta ja ne, joissa tapahtuu.

Inderesin Foorumin suosituimpia keskusteluketjuja käydään läpi, esittelijänä Sijoittaja-Alokas

12 tykkäystä

Tekoäly laskeskeli, että 1000 USD Applea joka kerta kun uusi iPhone julkaistiin, niin sijoituksen arvo olisi 552 000 USD tänä päivänä. Dataa näyttää olevan vuoteen 2023 (iPhone 15) asti.

5 tykkäystä

Tekoälystä tuli mieleen, että jos joku välittäjä ei omaa suoraan mieleistä dataa (eikä itse jaksa/osaa exceli-velhoilla) niin ChatGPT on näppärä fixi. Meillä esimerkiksi on “Shareworks” käytössä työpaikan osakesäästöohjelmassa ja aina nihkeilly sivuston huonon raportoinnin kanssa.

Mutta sitten kun ne vähät datat lykkäsi ChatGPT:hen niin johan alkoi lyyti kirjoittamaan.

Selvää pässinlihaa asiaan perehtyneille/excelivelhot pitänee turhana, mutta ajattelin kuitenkin rohkaista testaamaan ellei vielä ole.

1 tykkäys

Te joilla teköäly ja muut sijoitukset rallattaa, niin soittakaan Kamuxiin että otatte tämän kesäautoksi.
(Kamuxia olistamalla joutuu vielä katsella sivusta). On hieno ja oikeat värit!
Zu verkaufen bei BMW 840 2018 - HHN-H87414 | KAMUX Auto

1 tykkäys

Eikai tuo oikein kesäautoksi sovellu, kun ei kattoa saa alas.

2 tykkäystä

Vetyfirmoille mikään ei ole mahdotonta, jos muistaa viimevuoden Nikolat :sweat_smile:

5 tykkäystä

Tosiuskovaisen auto, Suomeen tuotuna autovero tuossa dieselautossa päälle 20ke joten saat pelin, josta ei tarvii eroon koittaa ainakaan päästä :joy:

11 tykkäystä

Diisseli kesäautoksi kaikkea sitä kuulee. Onneksi ei tuo ole avoauto. Olen sitä mieltä että dieselmoottorinen avoauto on rikos ihmiskuntaa vastaan.

15 tykkäystä

Hivenen pelottavaa, luen tätä viestiä ja samalla sähköpostiin kilahtaa ilmoitus:
Näyttökuva 2024-7-9 kello 10.01.14

2 tykkäystä

6 tykkäystä

Google email asetuksista voi ottaa tämän pois jotta lakkaa urkkimasta, täppä on aktivoituna automaattisesti päälle jokaiselle.

4 tykkäystä

Se on tehtynä. Tämä tuli oikeasti sekunnissa ja mikään sähköposti ei oikeasti kilahda minulle näin nopeasti, eli silkkaa tuuria.

2 tykkäystä

Niin mulla on ollut N57 moottorilla 530d ja menee todella vähällä potkusta huolimatta. Ja pakoputken päästä ei tule mitään paskaa eikä nokea, pilalle viritetyt onkin eri asia, nehän nyt laittomia. Typen oksideja hiukan dieselissä syntyy mutta niitäkin E6 vehkeillä todella vähän.
ja autovero tuossa linkin vehkeessä 16000€, mikä toki sekin on ihan törkeää.

3 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan juttu vallihautayhtiöistä. :slight_smile:

Alitotsikot:

  1. Syitä vallihautaan
  2. Esimerkkejä vallihautayrityksistä
  3. Vallihautayritys sijoituskohteena
  4. Vallihautayrityksiä seuraava indeksi
5 tykkäystä

Kaikki autot jotka kiihtyvät 0-100 yli 3 sekunnissa ovat laiskoja paskoja.

Oli pakko kokeilla tätä omassa salkussani. Datan perusteella näyttäisi, ettei ainakaan 10% stop loss missään nimessä kannata. Stoppareihin tässä simulaatiossa jääneistä ostoeristä suunnilleen yhtä moni kääntyi ylös kuin mitä jatkoi alaspäin matelua. Menetetyt voitot olisivat olleet kuitenkin yhteensä paljon isompia kuin pienentyneet tappiot. Olisin menettänyt tällä taktiikalla yli 10 000 euroa, joka on n. 15% salkkuni nykykoosta.

Stop loss
Ostoeriä yhteensä 137
Stoppariin osuneet ostoerät 75
Tappiota ehkäisseet stop lossit 38
Voittoja vieneet stop lossit 37
Stop lossin ehkäisemät tappiot 8 446 €
Stop lossin viemät voitot -19 076 €
Stop lossin nettohyöty -10 631 €

Yksittäisenä esimerkkinä voi mainita vaikkapa Alphabetin. Positio on nykyisin yli 50% ja yli 4000 euroa voitolla. Jos olisin asettanut 10% stop lossin ostoerille, olisi positio kokonaisuudessaan hieman tappiollinen. Ympyröidyt ostoerät olisivat menneet stoppariin 2022 montussa aivan turhaan, koska yhtiön fundamentit eivät huonontuneet ainakaan merkittävästi, dippi johtui vain turhasta markkinapaniikista.

Stop lossista saattaisi olla hyötyä, jos tekee jatkuvasti sijoituksia, jotka painuvat useita kymmeniä prosentteja tappiolle, eivätkä palaudu sieltä. Väittäisin kyllä, että se ongelma pitää ratkaista jollain muulla keinolla, kuin asettamalla stop loss.

37 tykkäystä

Oletko kuullut tämän, että Talenom on tilitoimistojen KAMUX?
En muista kuka tuollaista heittoa täällä palstoilla viljeli…

4 tykkäystä

Brianilla on ihan kiintoisia tviittejä mm. tämä:

https://x.com/BrianFeroldi/status/1810663870609928669

7 tykkäystä

Puhut tästä kuin jostain fiktiivisestä tai harvinaislaatuisesta tilanteesta. :smiling_face_with_tear:

19 tykkäystä

Vontier oli tosiaan parin vuoden ajan suurin positio! Yhteensä omistin vajaan neljän vuoden ajan.

Tällä hetkellä en omista enää yhtiötä merkittävimmän aliarvostuksen purkautuessa ja nykyvaluaatiota perustelevan kasvupolun tosiaan ollessa kiven alla. Vontier ei niinkään valmista latausinfrastruktuuria vaan tarjoaa maksupäätepalveluja ja muita lisäarvopalveluita osana muiden hallinnoimaa huoltoasemainfraa. Näin ollen en sitä pitäisi Kempowerin kilpailijana.

Yksinkertaisimmillaan omistus perustui mielestäni hävyttömän alhaiseen arvostukseen, joka oli vajaan vuoden ajan EV/EBIT 7-9 haarukassa, sekä järkevään pääoman allokaatioon (osti omia osakkeita $250m+ edestä arvostuksen ollessa alimmillaan). Ei se nytkään mikään kallis missään nimessä ole, mutta löytynyt vain muuta mielenkiintoisempaa tilalle.

30 tykkäystä