Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Menee weighted averagen mukaan. Minulla on 70€ OmaSP positio, joka laskee yhtä paljon vuoden tuottoa kuin salkun suurin. Vain euromäärällä on merkitystä.

2 tykkäystä

Joskus muistan lukeneeni täältä kans tuon selityksen, mutta ajansaatossa unohtunut ja en löytäny tuota kohtaa enää jälkikäteen. Kiitos! :slight_smile:

Alkuvuodesta tietenkin oli vielä pieni positio ja sehän oli… iSunia joka iSuli aika kivasti.

Eli tällä käppyrällä muutama tuhat % voittoa loppuvuodesta niin indeksi lähenee. :melting_face:

Esim. täällä on hyvin selitetty miten tuotto lasketaan time weighted averagella:

Eli luultavammin olet lisännyt kyseiseen salkkuun rahaa kun se oli alempana kuin nyt,logiikkana tämä:

Aluksi salkussa on 100e joka laskee 50euroon ja salkun tuotto on -50% ja -50e.
Tämän jälkeen lisäät salkkuun 20 000e ja salkku nousee 25%, nyt euromääräisesti salkku on noussut n.5000e, mutta tuotto-% nousi -50%sta (eli 0,5stä) myös vain 25% eli se on edelleen n.40% tappiolla (0,5*1,25=0,625).

Eli siis loppu tilanne salkun tuotolle on +5000 euroa ja -40%.

10 tykkäystä

@OldFeki kirjoittanut Nordea ketjuun.

28 tykkäystä

Tää on varsin mielenkiintoista kun tuntuu että tällä hetkellä on kolme spekulatiivista Suomi-terveysteknoa joiden välillä ihmiset tuntuu hyppivän - Optomed, Faron ja Nightingale. On niitä muitakin, mutta näistä kolmesta tulee eniten hyviä uutisia. Itselläni on vain ihan pieni pala Optomedia, mutta ymmärrän potentiaalin kahdessa muussakin. Tuntuu siltä kuin olisi valinnut hevosen juuri näistä kolmesta, vaikka kaikki yhtiöt tekevät täysin eri asioita.

Olisi kiva idea jos Inderes tai joku muu taho tekisi yhtenäisen videon näistä kaikista jossa vähän vertailtaisiin liiketoimintoja ja niiden potentiaaleja tai jotain :smiley:

3 tykkäystä

Jotain iloa perjantaihinkin, Foorumin suosikkihypeyhtiö posaroi!

Atria Oyj, Sisäpiiritieto 12.7.2024, klo 16.20

Sisäpiiritieto, tulosvaroitus: Atria nostaa vuoden 2024 oikaistun liikevoiton ohjeistustaan
Atria nostaa vuoden 2024 oikaistun liikevoiton ohjeistustaan ja arvioi oikaistun liikevoiton olevan suurempi kuin edellisvuonna (49,6 miljoonaa euroa).

Syy oikaistun liikevoiton ennusteen parantamiselle on hyvä tuloskehitys Atrian kaikilla liiketoiminta-alueilla. Uusi siipikarjatehdas on otettu käyttöön onnistuneesti ja se mahdollistaa liiketoiminnan laajentamisen ja kustannustehokkaan tuotannon jatkossa.

Uusi ohjeistus:
Vuonna 2024 Atria-konsernin oikaistun liikevoiton arvioidaan olevan suurempi kuin edellisvuonna (49,6 miljoonaa euroa).

Suotuisa myynnin rakenne ja toimintojen tehostaminen vaikuttavat myönteisesti tuloskehitykseen. Uusi siipikarjatehdas on otettu käyttöön onnistuneesti ja se mahdollistaa liiketoiminnan laajentamisen ja kustannustehokkaan tuotannon jatkossa.

Kuluttajien ostovoimaan sekä myynnin rakenteeseen liittyy epävarmuutta vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla. Atrian hyvä markkina-asema, vahvat tuotemerkit ja hyvät asiakassuhteet sekä luotettavasti toimivat teolliset prosessit luovat kuitenkin edellytykset liiketoiminnan vakaudelle.

Lisäksi Euroopasta Kiinaan tuotavien elintarvikkeiden tullimaksujen mahdollinen korotus tai tuonnin kielto vaikuttaisi toteutuessaan Atrian Suomen sianlihan vientiin ja eurooppalaiseen sianlihamarkkinaan. Atrialla on vakiintuneet asiakassuhteet Kiinassa, mikä luo hyvät edellytykset viennin jatkumiselle ja kehittämiselle.

Aiemmin julkaistu ohjeistus oli:
"Vuonna 2024 Atria-konsernin oikaistun liikevoiton arvioidaan olevan pienempi kuin edellisvuonna (49,6 miljoonaa euroa).

Vuoden 2024 toimintaympäristön odotetaan jatkuvan haastavana erityisesti kuluttajakäyttäytymisen osalta. Nurmon uuden siipikarjatehtaan rakentaminen ja asennustyöt ovat edenneet aikataulussa ja tehdas on otettu kokonaisuudessaan käyttöön. Suorituskykyä optimoidaan vuoden 2024 aikana.

Haastava markkinatilanne ja uudelle siipikarjatehtaalle asetettujen tehokkuustavoitteiden saavuttaminen vaikuttavat vuoden tulokseen. Atrian hyvä markkina-asema, vahvat tuotemerkit ja hyvät asiakassuhteet sekä luotettavasti toimivat teolliset prosessit luovat kuitenkin edellytykset liiketoiminnan vakaudelle myös vuonna 2024."

Atria julkistaa tammi-kesäkuun 2024 osavuosikatsauksen 18.7.2024 noin klo 8.00.

9 tykkäystä

Rahassa puuttuu.

37 tykkäystä

Se siitä kuplan puhkeamisesta ja sektoriretaatiosta, taas mennään Tesla ja Nvidia etunenässä :rofl:

5 tykkäystä

Jaaha Nurminen (klo 18.20) veti viisi minuuttia paremmaksi kuin Kempower (klo 18.15) negarinsa kanssa :sweat_smile: On tämä Hesuli melkoinen paikka :slight_smile:

14 tykkäystä

Negarien äärellä ei passaa unohtaa että kyllähän näitä traumoja vaan riittää:

Edit tekoäly esittää:
“Kempowerit ulos - Inderes: Ostin Myin 12.7.”

5 tykkäystä

Tuossahan on jo yksi sopiva vaihtoehto:
Haluaisin uida (rahassa), mutta en pysty.

Jos siis tarkoitit vaihtoehtoa: Rahassa, puuttuu.

Toki jos sinulla tuota rahaa on uitavaksi saakkaa, sitten toki hyvin puuttellinen vaihtoehto lista. Jotenkin vain tuntuu näin Hesuli sijoittajien keskuudessa että nuo ylemmät kohdat ovat todennäköisempiä. Mutta parhaat onnitteluni, jos tein väärän tulkinnan.

Siis laskenta ei missään nimessä mene näin. Tuottolaskuri perustuu aina sen hetkiseen pääomaan jolloin sitä on helppo verrata vaikkapa indeksiin ja lisäostot/myynnit eivät sotke laskentaa.
@Johnnyboy tuossa avasikin miten laskenta menee.

4 tykkäystä

Oletko katsonut/kuunnellut meidän life science podit? Tuoreimmassa käytiin meidän seurannassa oleva yhtiöt läpi Antti L ja Juha K kanssa

Muuten näiden yhtiöin suora vertailu on vaikeaa yhtiökohtaisten erojen vuoksi. Mutta jos jotain konkreettisia ideoita vertailuun tulee niin vinkkejä otetaan vastaan seuraavaa podia varten.

18 tykkäystä

En tiennyt podista, ja tosiaan tossa videossa oltiin käyty näitä asioita läpi hyvin noiden yhtiöiden kohdalla, kiitos

3 tykkäystä

Voisiko joku valaista että mitä tämä bumtsibum termi oikein tarkoittaa sijoitus slangissa?

2 tykkäystä

Osake jonka omistaminen on täyttä lottoamista mutta kaikki haluaa silti mukaan siihen, ja luultavasti häviää kaiken.


10 tykkäystä

Sanaa käytetään ehkä vaihtelevissa merkityksissä mutta muodikasta kasvuyhtiötä sillä usein tarkoitetaan (tai ainakin firmaa joka pyrkii olemaan sellainen). Vastakohtana tylsän tasaiset ei jännitystä -firmat.

2 tykkäystä

Myin tänään “ihan kaiken”. Nykyään kaupankäynti on niin edullista, että tykkään välillä aloittaa tyhjältä pöydältä. Samalla teki mieli maksaa auto- ja opintolaina pois. Niiden olemassaolo teki sijoittamisesta jotenkin stressaavaa, koska muistuttivat siellä nettipankissa aina olemassaolostaan. Lisäksi ihan myönnettävä, että Kempower ja Lindex suurimpina omistuksina ovat tarjonneet vähän liian railakasta vauhtia tässä viimeisen parin vuoden ajan.

Lindex kompensoi kaikki Kempowerin turskat, joten ±0 -tilanteesta pääsee jatkamaan.

7 tykkäystä

Sijoittaminen on vähän kuten avioliitto myötä- ja vastoinkäymisissä. Ei saa jokaisen töyssyn kohdalla nostaa kytkintä, vaan jatkaa sinnikkäästi eteenpäin. Joskus tietenkin ruoho voi olla vihreämpää aidan toisella puolen, mutta tuskinpa kuitenkaan

Ainiin. Virheistä pitää myös oppia, jotta ne eivät toistuisi tulevaisuudessa :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä

Toki näin, mutta Kempower ja Stocka tulivat vähän liiankin tutuiksi. Kiinnostavia sijoituscaseja molemmat omalla tavallaan. Ja ihan helvetin turhauttavia. Stockankin kohdalla piti vääntää monta kertaa kahvipöydässä rautalangasta että mikä se homman juju on, että en ole sijoittanut tavaratalobisnekseen vaan siihen tytäryhtiöön.

Uusien papereiden myötä voi sitten tutustua uusiin firmoihin, niiden liiketoimintaan, johtoon jne.

1 tykkäys