Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Ei vaihto niin isoa ole ollut että Nanon possa olisi lähellekään myyty ja toisekseen isompi myyjä on viime aikoina ollut Citin hallintarekkari ja näissä kahdessa yhteensä yli 2M lappua, joten latu ei ole vielä auki jos nämä kaksi jatkavat myyntejään. :white_check_mark:

1 tykkäys

Cargotec vaihtaa nimensä Hiabiksi ja panee MacGregorin myyntiin (msn.com)

En ole seurannnut yhtiötä tarkemmin, mutta kun näin tuon uutisotsikon olin varma että se on joku hieman vääristynyt botin tekemä juttu, kun nuo nimet kuulostavat ihan joltain parodianimiltä :rofl:

2 tykkäystä

Tyhmä kysymys, joten laitan sen tänne.

Tällä hetkellä seurataan hyvinkin tiiviisti korkojen kehitystä ja sitä myötä yritysten halukkuutta investoida. Voiko olla niin, että nollakorkojen aikaan useat yritykset tekivät jo tarvittavat investoinnit ja nyt kerätään niiden satoa parempana tuottona? Eli tämän hetken korkotason korrelaatio liiketoiminnan tuottoihin ei olekaan niin vahva kuin yleisesti oletetaan?

Makrotaloudesta en juurikaan ymmärrä, vaikka osaankin tulkita tuloslaskelmia ja tasetta.

Liputtakaa jos tämä jo todettiin. Olen kahden eri kuituliikkeen toiminnasta kuullut sellaisen, että vaikka ei näihin alkukyselyihin yms. ole lähtenyt ollenkaan mukaan, niin verkkoon on päässyt niin kauan kiinni, kunnes kaivinkoneet ovat ajaneet sen kiinteistön ohi runkoa rakentaen. Eli vaikka kaivinkoneet ovat ko. tiellä jo tulossa, niin kunhan tieto siirtyy sieltä hallinnosta kentälle on ollut ihan ok ja ei ole menettänyt niin sanotusti mitään verrattuna kiinteistöön, joka on jonkun esisopimuksen tehnyt jo vaikka kahta vuotta aiemmin. Päin vastoin, on tuntunut jopa olevan parempia tarjouksia saatavilla, koska tietysti haluavat samalla vaivalla 20 taloa / 20 taloa kadulta omaan verkkoon “samalla vaivalla”. Pakollinen määräaikeinen sopimusaika ollut 1-2v.

4 tykkäystä

Jos kuitu on tuossa tarjouksessa ilmainen, niin riski lähinnä tuo kilpailijoiden karkoittaminen.
Meillä ainakin Elisan kuitu tarjottiin talon rakentamisen aikaan ja se tuli tekniseen tilaan teipattuna kuidun pää kiinni. Sen jälkeen kyselin liittymän kytkentähintoja, olivat n. 2000 Euroa. Odottelin tarjouksia (oli käytössä 4G pupunkorvat) ja kerkesin jopa missata yhden 1200 Euron tarjouksen. Sen jälkeen eräs kilpaileva yhtiö alkoi tarjota kuitua tälle alueelle ja yllättäen Elisa tarjosi kytkentää 0 Euroa :slight_smile: , johon tuli modeemi ja kaksi WLAN purkkia.
Eli harkitsemisen arvoinen vaihtoehto on ottaa tarjottu ilmainen kytkentä ja jäädä odottamaan hyvää tarjousta. Tosin käsittääkseni noilla 5G modeemeillakin päästään varsin hyvään nopeuteen jos ei ole kohtuuttomasti ruuhkaa (latessiajat lienee se suurin ongelma, niistä voinee joku käyttäjä kertoa kokemuksia).

1 tykkäys

Mahtavaa, minäkin haluaisin että nimeni olisi XXL ja olisin Suomen toimitusjohtaja.

kuva

51 tykkäystä

Onko hän siis Cristoffer Jansen kolmaskymmenennes? Uusi virka, valtion budjetti kasvussa?

14 tykkäystä

Elisan on pakko ollut tuoda markkinoille jotain vastaavaa. Varsinkin Valokuitunen on ollut aika aktiivinen monin paikoin ja kerran kun kuidun makuun päästy niin ei sen jälkeen enää mitään 5g-mokkuloita Elisalta ostella

Korjatkaa mikäli olen väärässä, mutta Elisan aikaisemmin taloyhtiöille tarjoama “valokuitu” ollut aika hupaisa. Vedetään kuitu taloyhtiön tiloihin ja siitä kuparia pitkin kiinteistöihin

Meillä on ollut DNA:n 5G kiinteänä asennuksena syksyltä alkaen. Palveluun kuuluu miniminopeuslupaus, josta kuulemma huolehtivat ottamalla tukiasemalle vain näitä kiinteitä asiakkaita ja kuhunkin vain tietty määrä. En ole aktiivisesti seurannut nopeuksia, mutta silloin tällöin kokeiltuna hyvät (mutta ei erinomaiset) lukemat, ja käyttö lähes täysin häiriötöntä.

Oonko jotenkin outo kun minua häiritsee kiinteistö-sanan väärinkäyttö tarkoittamaan (oletettavasti) taloa?

(Aikoinaan kun asuin ison toimijan talossa vuokralla, häiritsi talon kutsuminen taloyhtiöksi.)

1 tykkäys

Onko keittiö- vai kesämökkiremontti?

2 tykkäystä

Haluan kiittää herroja, vihdoinkin oman tasoni huumoria

image

30 tykkäystä

Teliaa ja DNA:ta kun tullut käytettyä niin ovat mielestäni toimineet erinomaisesti. Elisalla kattavuus maakunnissa parempi, mutta netti tökkii ja tökkii ja tökkii

Kuitukeskusteluun vielä kommenttina että kannattaa valita yhtiö joka rakentaa avoimen valokuituverkon (jos mahdollista). Tällöin on mahdollista myöhemmin kilpailuttaa nettiyhteyden tarjoaja. Taitaa suurin osa rakentaa suljettuja verkkoja jossa kilpailuttaminen on mahdotonta. Eli pitää vetää toinen valokuitu kiinteistöön jos kuukausihinta alkaa nousemaan

1 tykkäys

Ei tämä ole mitenkään täysin susi jos se kupari on gigabitin ethernet, lähinnä voi alkaa syömään miestä joskus tulevaisuudessa kun kuituyhteydet nopeutuvat (10gbit on jo joillain tarjoajilla tyrkyllä) ja se kuparipätkä estää korkeammat nopeudet. Nykypäivää on vetää ihan se kuitu perille asti asuntoon/taloon jotta siitä saa vaikka 100gbit läpi vain kummankin pään laitteita uusimalla. Joo, eivät ole järkeviä tänä päivänä kotikäyttäjille, mutta yhtä lailla jos joku olisi ehdottanut 20v sitten että gigabitti joka kämppään niin hänet olisi naurettu pihalle ja todettu kuinka 10 megabittiä on jo niin älytön nopeus ettei parempaa tarvita…

3 tykkäystä

Yksi yksittäinen vähän pidempi viesti (tai useampi lyhyt) riittänee lähitulevaisuudessa selvittämään kaiken, mitä henkilö on koskaan internettiin millään nimimerkillä (tai omalla nimellään) kirjoittanut.

Meillä kaikilla on omat maneerimme, joista asia varsin nopeasti paljastuu. Esimerkiksi jokainen ihminen käyttää hieman eri hymiöitä, hieman eri tavalla, hieman eri paikoissa. Samat kirjoitusvirheet ja kappalejaot toistuvat viesteissämme. Ja niin edelleen.

Edit. Ammattimainen profiloija selvittää jo nyt melkein kenen tahansa nimimerkin takana operoivan henkilöllisyyden 1-2 tunnissa. Tekoäly tulee mullistamaan tämän ja tuomaan jotain WhoIs-palveluita tulevaisuudessa kaikkien ulottuville. Nimimerkkiin kannattaa suhtautua kuin foliohattuun. :grin:

3 tykkäystä

Tuota ei voi yleistää, että Elisa olisi parempi. Omilla kulkureiteillä DNA on selvästi parempi, kattavampi ja toimiva ja siksi vaihtui kotonakin siihen.

Märichello?
Loistavat kuvat ja hyvä olut.
Merkit täyteen.

2 tykkäystä

Meikä siirtää kohta Massiiviset pesämunat nordnetille! Ellei Nordea investor kohta pelitä :clown_face:

1 tykkäys

Tavallaan, itse ’pieruperse’en tuotoksia - käsittääkseni.

Ensimmäiseksi, se että naiset joutuvat pelkäämään miehiä on aivan järkyttävää. Suomi ei loista näissä tilastoissa. Pitäisin seuraavaa väittämää kuitenkin vähän ohuen laisena. Onkohan tässä nyt otettu karhujen ja miesten määrä huomioon. Täällä ainakin pelätään huomattavasti enemmän karhuja kuin miehiä.

-on todennäköisempää joutua vaaraan miehen kuin karhun vuoksi-