Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Ystävällismielinen haasto: Eikö nykypäivää olisi, ja etenkin näin sijoitusteeman kanssa töitä tehdessä, soveliasta laittaa palkkahaitari avoimesti ilmoitukseen :sunglasses: Säästyy päänsärkyä niin rekrytoivalta esihenkilöltä kuin hakijoiltakin, ettei lähde turhaan prosessiin mukaan jos palkkatoive ei kohtaa.

25 tykkäystä

Hieno ohje, jopa perus sellainen. Ikävä vaan, että oma etu, nousujohteinen ura (ehkä), alkava palaveri- josta jo myöhästytty- sekä viisikirjaiminen sana (alkaa K kirjaimella) usein torppaavat kelpo aikeet. Lisäksi itsekeskeisyys ja piittaamattomuus kuorruttavat yhtälön. Keski-Euroopassa ohje toimii, autoilun kehitysmaassa ei.

1 tykkäys

Delhissä mitattu tänään 52,3°C. Useimmilla ei liene ilmastointiakaan. :hot_face:

10 tykkäystä

Ennustan, että tuokin paukkuu tänä kesänä. Perustelu: Kaiken aikaa lämpenevä ilmasto, jolle ei muutosta ole näköpiirissä.

Suomen lämpöennätys on vuoden 2010 heinäkuulta, jolloin Liperissä Joensuun lentoasemalla mitattiin 37,2 °C .

4 tykkäystä

Päiväkauppiaiden kerhon uunituoreet löpinät:

4 tykkäystä

Saksan valloittamisessa ei tarvitse McKinseyn konsultointia, vaan neuvo löytyy ihan kotikonnuilta kannattaako sinne mennä vai ei.

49 tykkäystä

Muistaako joku milloin osakesplitti piti tapahtua?

Valtuutus osakkeiden splittaukseen

Varsinainen yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään maksuttomasta osakeannista osakkeenomistajien omistuksen mukaisessa suhteessa (ns. osakkeiden splittaus) yhtiön osakkeen likviditeetin ja saavutettavuuden lisäämiseksi. Hallitus voi valtuutuksen perusteella päättää osakesplittauksen ajankohdasta ja täytäntöönpanosta harkintansa sekä senhetkisten markkinaolosuhteiden mukaan.

Ehdotetun valtuutuksen nojalla hallitus voi päättää, että kaikille osakkeenomistajille annettaisiin maksutta uusia osakkeita omistuksen mukaisessa suhteessa siten, että kutakin A-osaketta kohti annettaisiin enintään viisi (5) uutta A-osaketta ja kutakin B-osaketta kohti annettaisiin enintään viisi (5) uutta B-osaketta. Hallituksen ehdotuksen julkistamispäivämäärän mukaisten osakkeiden lukumäärän perusteella A-osakkeita annettaisiin enintään 2 507 983 760 kappaletta ja B-osakkeita enintään 1 000 000 kappaletta. Osakesplittaus ei vaadi toimenpiteitä osakkeenomistajilta eikä talletustodistusten haltijoilta. Valtuutus on voimassa yhtiön seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen asti, kuitenkin enintään 30.6.2025 saakka.

Norja on tosiaan henkisesti ihan yhtä pahasti osinkoriippuvainen kuin Suomikin. Varmaan joku Ruotsin entisten alusmaiden yhteinen juttu :man_shrugging:

Me kaikki mentiin tähän ansaan että luultiin omistavamme portfoliotaan +20% per kvartaali kasvattavaa yritystä, mutta niin siinä vaan kävi että yhtiö olikin koko ajan @Verneri_Pulkkinen osinkopuolueen miehittämä ja siellä pelattiin pitkää osinkoa. Nyt firman koviten kasvava osa myydään, jotta päästään jakamaan ylisuuria osinkoja omistajille.

image

Voititte osinkosijoittajat tämän erän, mutta vielä tulee aika kun teidän osinkoja leikataan ja kaikki rahat pistetään kasvuun ja omien ostoon :fist:

45 tykkäystä

Mä oon jo luovuttanut Norjan pörssin ja omien osakkeiden oston osalta. Nyt siellä on vielä varallisuusvero, joka täytyy tietysti saada osingoilla maksettua.

Odotan seuravan viiden vuoden aikana maksettavan vielä tuo miljardin osinkoja mitä helioksesta saadaan ja eiköhän hermanakin maksa osinkoja ennenkuin se saadaan myytyä.

Ja vielä juuri kun olen saanut Elisat ja fortumit myytyä ja yrittänyt päästä osingoista eroon.

image

13 tykkäystä

Hah, olin kirjottamassa ihan samaa.

Olen tavallaan jo luovuttanut Norjan(kin) suhteen. Omistan myös Aker Carbon Capturea, jossa myös kuvittelin sijoittavani kasvuyhtiöön. Nyt perustivat Joint Venturen toisen firman kanssa ja analyysitalo flirttailee ajatuksella, jossa JV:n kautta saadut varat jaettaisiin osakkeenomistajille. Osinkona se tekisi 7,5 NOK / osake, kun yhtiön kurssi on tällä hetkellä 7,1 NOK. Toivon kurssille pientä nostetta vielä ennen osingonmaksua, koska en edes halua tietää voiko kurssi mennä miinukselle.

12 tykkäystä

Ja juuri kun luulet joutuneesi tähän loputtomaan osinko-dolorosaan takaisin sisälle tulee Hermanan spin-off jälkeen iso kala ostamaan koko puljun 80% preemiolla pois :sweat_smile:

6 tykkäystä

No se olisi ihan kelvollinen lopputulema. Toki siinä on taas riskinsä kun alan niitä rahoja sijoittamaan, että osun seuraavaan osinkoansaan. Eihän täällä voi luottaa enää muihin kuin Buffettiin.

4 tykkäystä

Olikohan eilen kun täällä vilahti nopeasti, että käräjäoikeudesta poiketen hovioikeus tuomitsi hälytysajossa olleen poliisin ympäristöänsä vaillinaisesti tarkkailleen henkilön päälleajosta. Jonkin kauan sitten unohtuneen tunsin liikuttavan minua…

Loppusyksyllä käräjäoikeuden vapauttava päätös ei liiemmin istunut @OldFeki n pirtaan, minkä hän teki tiettäväksi Kahvihuoneessa, jääden syntyneessä katkerassa kahvihuonesodassa näkemyksineen lähes yksin. Monien taisteluarpien kuluttamalle ja pidempää taukoa jo aiemmin pallotelleelle veteraanille konflikti oli liikaa, ja äkkiarvaamatta hän lopetti. Hiljattain oli mukava kuulla, että uusi sivu on nyt kääntynyt.

OldFeki jätti syvän kädenjäljen foorumiin, liikkuen sulavasti ylätason pörssikeskustelusta Nokia-analyysien kautta politiikan syviin pohjavesiin. Mikään inhimillinen ei ollut hänelle vierasta. Hän oli kompleksinen ja ristiriitainen persoona, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Hämmästyttävää lukeneisuutta, korkeatasoista kieltä, temperamenttia, välillä jopa tulta ja tuhoa. Merkittävimmän elämäntyönsä hän teki pandemian ensimmäisen vuoden loisteliailla aamukatsauksilla, joista lukuisten foorumilaisten päivä lähti liikkeelle.

OldFekin lopettaessa harmittelin skandaalinkäryistä finaalia, mutta etäämmältä katsoen, ehkä sen piti mennä juuri näin. Zidane lopetti punaiseen korttiin, Kasparov hävisi uransa viimeisen pelin. Ehkä OldFekikin katsoo asiaa nyt vuoden 2008 Ahtisaaren leppoisalla virnuilulla.

Ehkä järjestelmän ei pitäisi enää antaa O-alkuisille, kuvaa käyttämättömille nimimerkeille sitä tiettyä vihreän sävyä; sitä, josta tiesi aina, että nyt tapahtuu.

88 tykkäystä

Ehdotan että vihreä O jäädytetään. Nostetaan Inden toimiston kattoon vihreä lippu, jossa on iso o-kirjain.

30 tykkäystä

Ihan mielenkiinnosta haluaisin kysyä miksi Citycon on valikoitunut salkkusi suurimmaksi palaseksi? Ymmärrän että se voi löytyä salkusta ja olihan se vähän aikaa itsellänikin, mutta mikä siinä saa riskituottosuhteen omasta mielestäsi kaikista kiinnostavammaksi kun katsotaan kotipörssiä tai ehkä hieman laajemminkin?
Kysymys on täysin vilpitön ilman mitään arvostelua. Sijoitusteesit kiinnostaa aina ja ajattelin ettei kysymällä mitään menetä.

3 tykkäystä

Huhhuh danske on kyllä paska pankki, mobiilipankista ei saa vieläkään tehtyä e-lasku sopimuksia :face_with_spiral_eyes: tyytyväisyyskyselyyn vastasin tiukalla palautteella jonka jälkeen tuli viesti “haluatko keskustella vastauksistasi, voimme soitella…” Käyttäisivät sen ajan palveluiden kehittämiseen. Kyllä on nordealla vaan mukava käyttää bisnespuolta. Harmillisesti asuntolainaan danskelta tuli selkeästi paras tarjous marginaalin ja vakuuksien osalta, eikä aloitusmaksuakaan tarvinnut maksella.

4 tykkäystä

Jenkkien jätät ja P/E-luku :slight_smile:

https://x.com/Barchart/status/1796016810271080899

3 tykkäystä

Köyhän miehen tekninen analyysi näyttää että kurssi on ollut laskevalla trendillä kohti nollaa jo vuodesta 2009. Kuinkahan moni suomalainen on tähänkin rahojaan polttanut kun koko ajan kurssi on vaan muuttunut ”edullisemmaksi”. Lohdutukseksi on toki saanut osingot (nyt ei edes niitä) ja tappiot verotukseen vähennettäväksi.

EDIT: siis Cityconin kurssi kuvassa

11 tykkäystä

Mut voisko näitä pullonkorkkeja markkinoida innovaationa, patentoida ja myydä kovilla hinnoilla Jenkeille? :thinking:

75 tykkäystä