Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Ei oo olla helppoa olla urheilija Suomessa kun parhaat sponsorit on kielletty peliongelmaisten selkänahasta revityllä veikkausrahalla elävän rälssin toimesta :slight_smile:

21 tykkäystä

Millä tavalla vedonlyöntifirmat on parhaita sponsoreita? Toisaalta mitä se kertoo maasta, että joku edes ajattelee niitä parhaimpana sponsorina?

otatko mielummin Nokian logon rintaa vai EZW1N, jos molemmat antaa saman rahan? Nokian kanssa ei kyllä voi voittaa…

6 tykkäystä

Siitä voi aina olla montaa mieltä, että mitä valtion tulee tai ei tule maksaa, mutta ei käydä sitä tässä ketjussa, vaan pidetään tunkiolla. Ja taas onko huippu-urheilussa mitään järkeä, tai kannattaisiko ennemmin panostaa liikuntaan, niin en ota siihenkään tässä kantaa.

Se että ei ole realistisia mahdollisuuksia mitaleille ei tarkoita etteikö urheilijoita pitäisi lähettää olympialaisiin. Nämä ihmiset ovat silti esikuvia monille ihmisille, etenkin nuorille ja innostavat heitä liikkumaan.

Tämä. Voidaan ottaa mikä tahansa laji esimerkiksi, mutta ajatellaan nyt vaikka jalkapalloa. Jos mennään katsomaan junnujen futispelejä, niin ei sieltä kovin moni taida ponnistaa ammattipelaajaksi, saati arvokisoihin tai ylipäänsä lajin huipulle, miten se määritelläänkään. Mutta jos näitä höntsäilijöitä ei olisi, niin olisiko esim.

  1. Rakennettu niin paljoa jalkapallokenttiä, että niille oikeasti huipulle menevien harjoitusmahdollisuudet olisivat riittävät?
  2. Olisi niin paljon muita harrastajia, että pystytään järjestämään kisoja ja ennen kaikkea, että olisi porukkaa järjestämään kisoja. Esim. harrastajien vanhempia, vanhempia harrastajia talkoilemassa, jne.

Ja jos taas näitä ei lajin absoluuttisella huipulla olevia, mutta kuitenkin kansallisella tasolla äärimmäisen kovia, tyyppejä näkisi koskaan missään, niin toteutuisivatko yllä mainitut kohdat?

4 tykkäystä

Urheilu on vedonlyöntifirmojen bisneksen ytimessä ja siksi niitä kiinnostaa näkyvyys urheilun parissa. Moni varmaan ottaisin mieluummin nokian kuin EZW1N jos saisi saman rahan, mutta Nokian saaminen sponssaamaan jotain random keihäänheittäjää tai kävelijää on vaikeampaa :slight_smile:

10 tykkäystä

Luulen, että Sami Välimäki tuo olympiagolfista hopeaa tai pronssia sunnuntaina. Katsellaan

T. Entinen HCP 5

16 tykkäystä

“Mitä teet työksesi?”

“Noo mä Swing-treidaan Yleisradion Eläkesäätiön salkkua” :grin:

23 tykkäystä

Hyvin on aloittanut…T3 kuuden reiän (@ -4) jälkeen mutta peli on vasta alussa eli ei muuta kun hakkaa päälle! :golf::man_golfing:

8 tykkäystä

Tämän Ylen eläkesäätiön johtaja on muuten Topi Piela, jonka sijoitusura alkoi Pentti Kourin autonkuljettana ja avustajana opiskeluaikoina. Piela taisi olla muuten se kaveri kun kuskasi niitä paperisia osakekirjoja auto pullollaan Kouri kauppojen aikaan.

Tulee muuten mieleen yksi elokuva :laughing:

13 tykkäystä

Jonnet ei muista
Jennat ei tiedä

Mutta tietääkös foorumilaiset tämän pörssisijoittamisen oraakkelia muistuttavan ihmesivuston?

Vitsi vitsinä. Eihän aukoton ole Timon-listakaan mutta oman salkkuni kannalta on pelottavan usein ollut oikeassa osakkeen arvonkehityksen suhteen. Hyvin siellä loistaa Timon poiminnat nyttenkin listan kärkipäässä.

Kannattaa tutustua!

https://piksu.net/timon-lista/

6 tykkäystä

Ei millään pahalla, mutta pakko kysyä täällä kahvihuoneen että oletko käynyt koskaan Puuilossa? Ei siinä, en minäkään ollut ennen kuin muutin omakotitaloon ja nyt siellä tuleekin ravattua. :smiley: Sehän ei ole mikään krääsäkauppa vaan myyvät enemmänkin k-rautaan verrattavaa tavaraa edullisesti.

12 tykkäystä

Nordman01 heittäisi ne roskiin…heitti aikaisemmin jo molemmat omat ja nyt on hylly tyhjä :rofl:

3 tykkäystä

Minulla tulee mieleen eräs toinen elokuva:

9 tykkäystä

Yahoon sivun asettelu tekee aika hauskan tuloksen:

Ääninäyttelijän vaihto kesken kohtauksen :smiley: :smiley: :smiley:

(Kesto 16 sek)

6 tykkäystä

Kun ottaa huomioon, että jääkaapissa on kasa rapuleipiä lisää ja että vieressä poika täyttelee jätski kädessä tyytyväisenä sudokujaan, voi hyvin todeta ettei tän elämän tästä tarvi enää onnellisemmaksi muuttuakaan.

64 tykkäystä

Olympiamitaleita tarvittaisiin lisää. Missähän lajissa ne helpoimmat mitalit olisi? Ei se missään helpolla tule, mutta jos lajia X kokeilee miljoona junioria vuodessa ja lajia Y tuhat junioria niin varmasti lajissa Y saa vähemmällä työllä ja lahjoilla mitaleita. Pitäisi löytää laji jota:

  1. On vaikea harrastaa. Vaati erityisiä välineitä tai olosuhteita
  2. Vähäinen TV näkyvyys olympialaisten ulkopuolella
  3. Vähäinen mahdollisuus tulla rikkaaksi.
  4. Lasten mielestä “tyhmää”
  5. Paljon eri variantteja. Esim uinnissa on 4 eri tyyliä plus sekauinti ja useita eri matkoja. Uinti ei täytä kohtia 1 ja 2.

Jostain luin että moderni 5 ottelu olisi yksi potentiaalinen. Lajeina siinä ovat: miekkailu, ammunta, esteratsastus, uinti ja maastojuoksu. Tosta ei ole eri variantteja joten se jää heikkoudeksi. Purjehdukset, melonnat ja soudut voivat myös olla hyviä.

5 tykkäystä

Katso viime vuosien mitalitaulukosta mistä Suomi on voittanut mitaleja niin eiköhän ne siinä ole. :troll:

2 tykkäystä

Kiitos @Verneri_Pulkkinen jälleen erinomaisesta vartista :+1:

Mainitsit vartin alussa eläkeikäiset osakkeiden nettomyyjinä. Onko tälle tilastollista näyttöä Suomesta? Oma suppea havaintoni on eläkeläiset netto-ostajina, jotka jemmaavat osakkeita seuraaville sukupolville.

11 tykkäystä

Oi meitä täällä pölhölässä. Lyö ekp, lyö hesuli, lyö - varsinkin - tyhmät päättäjät.

Silloin kun piti leikata, elvytettiin. Kun pitäisi ymmärtää elvyttää, leikataan.

Ei tämä näin vaikeaa voi olla? Oikeasti, eihän.

16 tykkäystä

Ihan noin @Verneri_Pulkkinen ei sanonut. Viesti rivien välissä on se, että me vanhukset emme välttämättä enää tähtää kymmenien vuosien päähän sijoituksissamme :grinning:

Enemmänkin on aika nauttia hedelmistä vaikka olisivat vähän nahistuneita :laughing:

EDIT: Verneristä on kehittynyt loistava puhuja ja esiintyjä :heart:

17 tykkäystä