Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Ääninäyttelijän vaihto kesken kohtauksen :smiley: :smiley: :smiley:

(Kesto 16 sek)

6 tykkäystä

Kun ottaa huomioon, että jääkaapissa on kasa rapuleipiä lisää ja että vieressä poika täyttelee jätski kädessä tyytyväisenä sudokujaan, voi hyvin todeta ettei tän elämän tästä tarvi enää onnellisemmaksi muuttuakaan.

64 tykkäystä

Olympiamitaleita tarvittaisiin lisää. Missähän lajissa ne helpoimmat mitalit olisi? Ei se missään helpolla tule, mutta jos lajia X kokeilee miljoona junioria vuodessa ja lajia Y tuhat junioria niin varmasti lajissa Y saa vähemmällä työllä ja lahjoilla mitaleita. Pitäisi löytää laji jota:

  1. On vaikea harrastaa. Vaati erityisiä välineitä tai olosuhteita
  2. Vähäinen TV näkyvyys olympialaisten ulkopuolella
  3. Vähäinen mahdollisuus tulla rikkaaksi.
  4. Lasten mielestä “tyhmää”
  5. Paljon eri variantteja. Esim uinnissa on 4 eri tyyliä plus sekauinti ja useita eri matkoja. Uinti ei täytä kohtia 1 ja 2.

Jostain luin että moderni 5 ottelu olisi yksi potentiaalinen. Lajeina siinä ovat: miekkailu, ammunta, esteratsastus, uinti ja maastojuoksu. Tosta ei ole eri variantteja joten se jää heikkoudeksi. Purjehdukset, melonnat ja soudut voivat myös olla hyviä.

5 tykkäystä

Katso viime vuosien mitalitaulukosta mistä Suomi on voittanut mitaleja niin eiköhän ne siinä ole. :troll:

2 tykkäystä

Kiitos @Verneri_Pulkkinen jälleen erinomaisesta vartista :+1:

Mainitsit vartin alussa eläkeikäiset osakkeiden nettomyyjinä. Onko tälle tilastollista näyttöä Suomesta? Oma suppea havaintoni on eläkeläiset netto-ostajina, jotka jemmaavat osakkeita seuraaville sukupolville.

11 tykkäystä

Oi meitä täällä pölhölässä. Lyö ekp, lyö hesuli, lyö - varsinkin - tyhmät päättäjät.

Silloin kun piti leikata, elvytettiin. Kun pitäisi ymmärtää elvyttää, leikataan.

Ei tämä näin vaikeaa voi olla? Oikeasti, eihän.

16 tykkäystä

Ihan noin @Verneri_Pulkkinen ei sanonut. Viesti rivien välissä on se, että me vanhukset emme välttämättä enää tähtää kymmenien vuosien päähän sijoituksissamme :grinning:

Enemmänkin on aika nauttia hedelmistä vaikka olisivat vähän nahistuneita :laughing:

EDIT: Verneristä on kehittynyt loistava puhuja ja esiintyjä :heart:

17 tykkäystä

Kiitos Pappa Tunturi! :hugs:

Juurikin noin, eli yleensäottaen (yleensä, yksilötasolla asiassa on varmasti monia eri tapoja) vanhempana ollaan nettomyyjiä osakkeissa kun säästöjä käytetään elämiseen, siirretään jälkipolvelle/muualle mihin haluaakaan tai vaihdetaan matalamman riskin kohteisiin.

Nuorempana taas stereotyyppisesti ollaan netto-ostajia, koska aikahorisontti on yleensä pitkä ja osakkeet siten erinomainen omaisuusluokka.

12 tykkäystä

Huippu-urheilua tuetaan valtion kassasta 17,6 miljoonalla eurolla vuodessa. Urheilijat on esikuvia etenkin lapsille, he inspiroivat ja innostavat ihmisiä liikkumaan. Urheilijat ovat yhteiskunnalle äärimäisen hyödyllisiä ja tärkeitä ihmisiä.

Mutta hei, tungetaan verorahat mieluummin tänne!

Ylipainoiset ihmiset maksavat yhteiskunnalle 260 miljoonaa euroa vuosittain.
Alkoholin käyttäjät 1400 miljoonaa euroa vuodessa.
Tupakanpolttajat 1300 miljoonaa euroa vuodessa!

Sietääkin mennä urheilijat oikeisiin töihin kun noin rasittaavat veronmaksajia!!

43 tykkäystä

Jos summa pitää paikkaansa, niin annan tuon laskennalliset kolme euroa mielellään urheilun tukemiseen. Muutamankin olympiamitalistin tuntevana, jos ei muuta niin se liikunnallisuus on periytynyt myös heidän omille lapsilleen ja lisäksi pari näistä siirtävät kertynyttä tietoaan eteenpäin toimien lajivalmentajina.

Yleisradioveroa 163€/vuosi en taas pysty ymmärtämään. Loputtomasti paisuva koneisto, josta hyödyn hyvin vähän. Maksaisin mieluummin erikseen kaikesta, mitä tarjontaa heiltä haluan vuoden aikana käyttää.

22 tykkäystä

Suomalaiset lahjoittavat nykyäänkin 150 miljoonaa euroa hyväntekeväisyyteen vuodessa, joten varmasti yritysmaailmalta (esim. Modulight) ja penkkiurheilijoilta liikenee helposti tuo 17,6 miljoonaa urheilijoille lahjoitettavaksi. Ei ole olemassa mitään erillisiä verorahoja vaan on pelkästään ihmisten rahoja, joita meiltä väkisin kerätään ja joku kevytkenkäinen sitten jakaa milloin mihinkin omasta mielestään hyvään tarkoitukseen. Jos koet huippu-urheilun olevan tärkeätä, niin mikään ei estä sua laittamasta Tero Pitkämäen tilille tonnia tukemaan suomalaisen keihäänheiton tulevaisuutta. Pyydän vain että et pölli minun rahoja ja jaa niitä Terolle ilman lupaa :pray:

17 tykkäystä

Aletaan lähettää suomestakin miehiä naisten sarjoihin niin eiköhän niitä mitaleja ala tipahdella :sweat_smile:

29 tykkäystä

Niin, onko sinulla tälle jotain faktapohjaista vahvistusta?

Samaa mieltä. Luulisi, että huippu-urheilulle riittää sponsoreita ilman veronmaksajien rahaakin. Ja jollei riitä, niin sitten pitäisi tosiaan puhua harrastuksesta ja miettiä, onko se sen arvoista. :thinking:

Rahoituksen luulisi olevan järjestettävissä myös mainitsemillasi muilla tavoilla ilman, että valtion sitä tarvitsee tukea.

Tätä tavallaan kokeiltiin, kun oli TV-lupamaksu, jota osa maksoi ja osa ei. Ongelmaksi muodostuivat väärinkäytökset, vaikka lupatarkastajat kiersivät potentiaalisten rikkureiden kodeissa. Silti Yle-veron voisi perustaa vapaaehtoisuuteen, sillä nykysysteemissä myös he maksavat, jotka eivät Ylen sisältöjä juuri kuluta.

3 tykkäystä

Kävi mielessä, mutta en uskaltanut laittaa kun arvelin että joudun taas DEI-vankilaan… Vasta eilen tuli Mestari-oikeudet takaisin. Edelliset meni kun muutin jonkun kosahtaneen rahaston olkoon nyt vaikka “PölHexEtf ylituottoa ESG-strategialla” ketjun ostikon muotoon “PölHexEtf alituottoa treidaamalla”.

11 tykkäystä

On kyllä surullinen tarina monella tapaa ja itse en vain voi ymmärtää tätä touhua.

Täällä jo surkuteltiin, että Suomen mitalitili ei vaan aukea, mutta onneksi tähänkin nyt sitten keksitty jo lääke, kiitos olympiakomitean, kokeillaan 4 vuoden päästä vaikkapa jotain tämmöistä.

68 tykkäystä

Kannattaa perehtyä asioihin. Kuinka hyvin luulette että jokin vapaaehtoisuuteen perustuva vero ajaa asiansa? Itsekin voisin valita ettei maksamani verot rahoittaisi persuja puoluetuen muodossa tai jotai Liperin teitä, mutta verotus ei vain toimi näin.

8 tykkäystä

Ainakin suomalaiset pienyhtiöt tuntuvat välillä kovastikin haluavan rahoittaa paikallista urheilua sijoittajien rahoilla :smiley:


https://www.norrhydro.com/fi/uutiset/norrhydron-tuorein-yhteistyökumppani-waltteri-karhumaa

6 tykkäystä

Tämä ei tietystikään koske yksittäsiä eläkeläisiä, mutta kuten hyvin tiedetään meillä on osittain rahastoiva eläkejärjestelmä. Viime vuonna maksetut eläkkeet olivat 34 miljardia ja kerätyt eläkemaksut 26,9 miljardia. erotus (plus kulut) katettiin tietysti kerätyistä rahastoista. En valitettavasti osaa sanoa riittivätkö pelkät osingot, korot ja vuokrat kattamaan erotuksen, mutta joka tapauksessa on selvää, että tuo erotus vähintäänkin rajoitti uusien sijoitusten tekoa jos ei vielä tarvinnut vanhoja myydä.

3 tykkäystä

Onneksi urheilu suojelee noilta paheilta!! :joy:

Puuttuvista merkeistä huolimatta, jätän esimerkit pois. Älä lyö lyötyä

1 tykkäys