Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Ja lapset kysyivät vanhemmiltaan kuka on Ameriikan kekkonen ?

2 tykkäystä

Huomenta ketjuun! :slight_smile:

https://x.com/Barchart/status/1819939241993949364


Nän ralliviikonlopun kunniaksi, laitan lempiralliautostani minuutin pätkän :smiling_face_with_three_hearts:


Ihan hyvä tviitti, jonka inspiraationa oli varmasti Buffetin myynnit. :slight_smile:

8 tykkäystä

Foorumilla on usein todettu monella suulla ettei prosenteilla elä, euroilla elää. Varsinkin salkkujen tuotto ketjussa tasaisin väliajoin muistutetaan, että pienellä salkulla voi tehdä muhkeita tuottoprosentteja, kun merkittävää omaisuutta ei ole kiinni riskiä kasvattamassa.

Iltalehti on nyt kuitenkin osoittanut, että kyllä niillä prosenteilla elää:

“Nimenomaan turismin ansiosta Espanja on noussut taloudelliseen johtoasemaan muihin Euroopan suurtalouksiin verrattuna kuluvan vuoden aikana. Espanjan bruttokansantuotteen ennustetaan olevan Euroopan komission mukaan kaksi prosenttia kuluvana vuonna, kun Saksassa vastaava luku on viime vuoden laman jäljiltä 0,1 prosenttia ja Ranskassa 0,7 prosenttia.”

15 tykkäystä

näinhän se on. toisaalta muistan Berkshire Hathawayn omistavan aikoinaan massiivisesti Fannie Mae & Freddie Mac asuntoluotottajia. he myivät ne ja yhtiökokouksessa joku valitti miksi koska kurssit nousivat vielä x3. mugner sanoi viileästi we didn like the books. vähän ajan päästähän kurssit menivät nollaan.
tuskin Apple menee nollaan :slight_smile: mutta itse pidin buffetin vedosta. voi herranen aika mikä kassa BRK:lla on 276 $B.

14 tykkäystä

Voi alokas minkä menit tekemään. Yksi maininta foorumilla ja Kalle osuu kiveen ja ajaa ulos!

81 tykkäystä

Tästä se alkaa, seuraavaksi sensuroidaan hallituksen kritisointikommentit ja siitä sitten eteenpäin kohti diktatuuria. Median sensurointi ei ole oikea tie. Mielummin kouluttaa ja sivistää kansaa, että ymmärtää mitä maailmassa oikeasti tapahtuu. Suurin osa ymmärtänee jo nyt, että mielipidepalsta ei ole se mistä imetään tietoa maailman menosta.

1 tykkäys

Olympiakisojen jousiammunnassa korealaiset rulettaa joukkuekilpailussa niin naisissa kuin miehissä, molemmissa​:1st_place_medal::1st_place_medal:
Yksilökilpailussa ovat myös voittaneet lähes kaiken, poikkeuksena Tokion kisat, jossa turkkilainen yllätti voittamalla miesten kilpailun.

Naisissa :1st_place_medal::2nd_place_medal::four: -sija
Huonosti ei ole mennyt kun miehissäkään kun kolme miestä 8 parhaan joukossa.
Kahdella ekalla yrittäjällä osui jopa yksi nuoli ysiin, kaikki 11 muuta nuolta kymppejä…kolmannella vaikeampaa kun vain yksi täydellinen sarja.



4 tykkäystä

V**tuttaa enemmän Kallen ulosajo kuin Hesuli tai Suomen olympiajoukkueen mitalittomuus. Tämän Jyväskylän kotivoiton olisin toivonut vihdoinkin osumaan Kallelle monen vuoden epäonnen jälkeen.

10 tykkäystä

Voi ei, todella sääli juttu. :frowning:

5 tykkäystä

Tuleekohan puutavariilleikkeille korona-aikojen tapainen kysyntäpiikki, kun uusi rakentamislaki tulee voimaan 1. tammikuuta 2025 ja alle 30 neliöisiä rakennelmia ja mm. katoksia saa alkaa pistää pystyyn ilman lupaprosessia… :thinking:

Itse alan ainakin pistän torppaa pystyyn kuin viimeistä päivää ensi kesänä. Minulla on mm kattamaton terassi, koska kaikenlaiset varjot ja kangasviritelmät tuntui riittämättömälle ja kiinteä rakennelma olisi heti mennyt sinne rakennusoikeuksien lupaprosessiin. Varastomökin ostan tai rakennan myös.

Äkkiä muuten hukkuu yksi kesäloma tollaseen, että ei mitään muuta ehdi. Mä en tiedä, miksi mökillä rakentaminen on aina niin hidasta.

-edit-

Tai no! Yleensä lomalla herään kaupungissa 10:00-11:00. Ulkoilutannkoirat, syön aamupalaa. Siitä sitten peräkärryä kiinni ja pakkailen evästä yms. Puutavaraliilkeeseen keräileen kärryyn tavaraa. Äkkiä kello 13:30, kun on mökin pihassa. Purkaa siinä kuormaa ja alkaa suunnittella. Hörppää kahvin. 15:00 eka lauta paikoillaan ja 16:30 on nälkä. Alkaa laittaa ruokaa ja syö, niin pääsee jatkaan 17:30 töitä. No, sitten alkaa päivän lämpö ja aurinko taittua ja alkaa tulla helvetisti hyttysiä. Rakennat tuskassa jotain tunnin verran ja tuumaat, että ei pysty, liikaa hyttysiä. Jatkan sitten päivällä. Lopputuloksena muutama kiinnitetty lauta :grinning:

17 tykkäystä

No Örkithän sen kiven oli siihen kantaneet…ihan kun ei viha niitä kohtaa olisi jo ollut riittävä ja aiheesta…kyllä muuten…harmittaa :imp: Kallen ja Jonnen puolesta. Hajuherne kerää nyt ilmaiseksi voiton ja Tänäk nauraa Virossa.
Neville vahvistaa asemaansa MM:stä, ja taitaa jo pikku hiljaa sen ansaita tänä vuonna ja tässä tilanteessa kun osa lomailee.

Krista Tervo näytti Tompalle närhen munat ja loppukilpailuun toisellaan, koko karsinnan parhaalla heitolla (SE: 74.79m).:+1:
Seison korjattuna! :raising_hand_man:

Silja Kosonen myös finaaliin (72.11m)! :+1:

33 tykkäystä

Oivoi.

Viikko saikkua ja neljä viikkoa kesälomaa meni sitten tässä ja huomenna pitäisi palata töihin. Luontainen unirytmi aika kaukana siitä, mitä se on kun kelloon pitäisi herätä. Illan virkku ja aamun torkku, vai miten se nyt meni…

Loma huipentui pörssien rommaukseen, joten kyllähän tuota palkkatöihin näemmä pitääkin lähteä… prkl.

No, onneksi on vielä kesää jäljellä, yleensä aloittelen lomani myöhemmin ja palaan töihin vasta syyskuun puolella, jolloin jo tuntuu selkeästi olevan syksy, päivät on lyhyempiä, viileämpiä ja tulee muutenkin sellainen mielen alakulo ja kun tietää, että synkkä, kylmä ja pitkä talvi on vasta edessäpäin niin ei se houkuta. Ei ainakaan minua. Ehkä tässä joskus on finanssipuoli sen verta hyvin, että voi tehdä edes vajaata työviikkoa tai jättäytyä vaikka kokonaan pois jos siltä tuntuu.

Hohhoijjaa…

22 tykkäystä

Voisikohan @Sijoittaja-alokas vetää sellaisen kunnon perustellun karhuilun Suomen olympiajoukkueesta, niin saadaan joku 5 mitalia vielä kotiin. :thinking:

11 tykkäystä

No tavallaan tein jo ton. :smiley:

https://x.com/Sijoittajalokas/status/1820034146363658644

11 tykkäystä

Nyt on mielestäni ymmärretty Alokas-efekti väärin. Cramer toimii täydellisenä kontraindikaattorina, mutta Alokkaan esille ottamissa aiheussa tuntuu aina toteutuvan se epäonnisin skenaario… :smirk:

3 tykkäystä

Nyt on kova :muscle: :muscle: :muscle:

https://x.com/vontuchman/status/1820078269896519879

13 tykkäystä

Ihan ei riittänyt potku kultaan kun hallitseva maailmanmestari ja 2. sijoitettu oli parempi erin 4-1, sitä ennen Truls oli pelastanut 5 ottelupalloa. Bra gjort Truls! :2nd_place_medal::ping_pong::+1::clap:

Taas on ralleissa kaasuteltu niin että otsonikerroksessa on pakoputken kokoinen reikä. Pitäisi nuo ralliautoilun säännöt päivittää ympäristöystävällisempään suuntaan ja olisiko aika luopua pakokaasun katkuisista polttomoottoreista.

3 tykkäystä

Kielletään kulttuuritapahtumat niin satojen tuhansien ihmisten ei tarvitsisi siirtyä ympäri maata julkisilla ja yksityisautoilla

Siinä vasta hiilijalanjälki pienenisi :muscle:t2:

25 tykkäystä