Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Alkoi jo 3 vuotta sitten🤣… Tasaisen varmaa alamäkeä…

8 tykkäystä

Mikä ihmeen kiima nyt on menossa kun kaikki myyvät kaksinkäsin osakkeita pois? Mitään erityistä uutista ei löydy mistään muuta kuin hermoilua.

8 tykkäystä
21 tykkäystä

Tulee ainakin yhtenä asiana mieleen japanin tilanne. Japanissa korot ovat olleet pitkään matalat. Japanilaiset sijoittajat ovat ottaneet lainaa jenissä ja laittaneet rahat kiinni mm usa osakkeisiin. Tämä on ollut varma rahantekokone kun MAG7 ja sp500 on noussut ja jeni laskenut ja korko jenille ollut nimellinen jollei negatiivinen. Nyt kaikki on kääntynyt päinvaistoin. Ohjauskorkoa nostettiin japanissa, jeni rupesi vahvistumaan. Ottaen vielä huomioon sp 500 kurssikehityksen viimeviikkoina niin tämä on johtanut margin call tilanteisiin ja pakkomyynteihin ilmesimminkin.

33 tykkäystä


Nyt alkaa olla aika lämmitellä ostosormea, kun kerta iltapäivälehdetkin alkavat osakkeista puhua. Toivottavasti saataisiin hyviä tarjouksia markkinoilta ja ostohousujen taskujen syvyys olisi riittävä.

1 tykkäys

Hah, tuo on helppo boss Storm Rulerilla! Mutta onko Hesulilla sellaista…

Johan Hesulin miekkaa on taottu kohta 3 vuotta mörnimismarkkinan kuumuudessa. :smiley:

33 tykkäystä

uusi ratkaisu hesulin ainaiseen punoitukseen, merkataankin miinukset vihreällä?

29 tykkäystä

Nikkei 225 laski -12.4% - onko se paljon? Saa mennä historiassa aika kauas taaksepäin, että löytää vastaavan pudotuksen…

6 tykkäystä

Mikko ostaa

28 tykkäystä

1987 Black Monday, jos yahoo financeen on uskominen.

8 tykkäystä

Toistaiseksi siis huippupäivä Hesulissa + 10% Tokuliin verrattuna - Torille

10 tykkäystä

image

No further comment needed.

21 tykkäystä

Puolet maailman asunnoista on menossa putkiremonttiin ja omistajat joutuvat myymään osakkeita rahoittaakseen ne.

5 tykkäystä

Jotenkin olisin vanhana Kummeli-fanina toivonut että se ois ollu Kanada

2 tykkäystä

Ei tämä ainakaan tylsää ja harmaata ole tämä sijoittaminen. Tämä lyhyt aktiivisempi aika sijoittajana on jo tarjonnut melkoisia käänteitä. Oppia, oppia.:laughing:

1 tykkäys

On niin kutkuttavan jännä päivä että oli pakko avata inderes foorumi pitkästä aikaa. Vaikkakin nykyään olen indekseihin- ja elämään sijoittaja, kävin sen aika tyyppillisen sijoittajan polun osakepoimminnasta, kryptoista ja muista ennenkuin tajusin että indeksit on varma tie menestykseen :smiley: Sinällään huvittava että tiesin sen jo aivan alusta asti, koska kirjallisuudessa näin sanottu ja kaikkialla toitotettu mutta meni siinä varmaan se 5-6 vuotta ennenkuin myönsin että parempaan lopputulokseen pääsen kuukausittaisella etf sijoittamisella… Mukava lukea paniikkia muiden salkuista, kun oma tuntuu niin turvalliselle.

13 tykkäystä

Kohta pääsee tankkaamaan halpoja osakkeita ja indeksejä paniikin jäljiltä.

Sitä odotellessa voi katsoa vaikka videoita alkuperäisestä mustasta maanantaista vuodelta 1987. Pörssiromahdus muuten ei välttämättä tarkoita samaa asiaa kuin talouden romahdus.

Patrick Boylen taustoittava video.

Paul Tudor Jonesin tuore tilanneraportti.

6 tykkäystä

Molemmat suomalaiset seiväsfinaaliin ja outoja asioita tapahtui kisassa…mm. Murto hyppäsi väärään korkeuteen ja joutui hyppäämään kaksi hyppyä peräkkäin mutta loppu hyvin, kaikki hyvin mutta erikoista on, että vain 11 kilpailijaa pääsi loppukilpailuun ja onko nyt niin että 12 on arvottu? Kellään tietoa kun katselin erikoislähetystä eikä niissä ole selostusta.

Edit: IL kertoi vastauksen:

»Loppukilpailuun pääsi lopulta 20 naista. Uskomatonta, että osa porukasta pääsi finaaliin tuloksella 440.«

1 tykkäys

Saa mennä historiassa vähän taakse päin että löytää vastaavan nousunkin…

Tasa-arvon nimissä

Ruotsalaiset naisurheilijat ovat valitelleet seksistisistä kuvakulmista. Miksi kamera kiinnittyy kuin huomaamatta takapuoleen. Eivät ruotsalaiset kilpasiskot ole yksin tämän ongelman kanssa, monet naiset ovat valitelleet samasta asiasta. Seuraavat uhrit ovat kuitenkin miehiä, kun muutamasta ranskalaisesta tarkemmin sanottuna seiväshyppääjästä ja uimahyppääjästä on some sekaisin. Tässä kohtaa ei ihmetellä peppua vaan ihan aitoa jormaa. Seiväshyppääjän kohdalla kanki otti rimaan ja hyvin varustettu urheilija pudotti riman. Joku vääräleuka kerkesi kommentoimaan: hävisi kilpailussa, voitti elämässä. Myönnän itse katsovani hyvin mielelläni tiettyjä naisurheilijoita. Tekeekö se minusta likaisen setämiehen, voi olla ja pahoittelut siitä kaikille.

Mielestäni tässä tehdään tikusta asiaa, vaikkei vertaus ehkä sovi kahteen ranskalais mieheen.

23 tykkäystä