Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Kehitys kehittyy. “Melkein minuutissa” kasvoi ensin “Vernerin vartiksi” ja nyt aletaan kolkuttelemaan “Vernerin vuorokausi” -rajaa. 2060-luvulla sitten “Vernerin viikko” samalla, kun Hesulin vaakamörnintä juhlii 5-kymppisiään.

85 tykkäystä

Taas unohtui kertoa ev/ebit kahdella kun puolet menee kuitenkin Vareliuksen palkkioihin. Ev/ebit 40 on jo vähän suolaisempi.

14 tykkäystä

Hyvää viikonloppua! Jolloin useimmat meistä yrittävät löytää riittävästi aikaa katsoa VepuHessun ‘1000varttia’ :face_with_spiral_eyes:

43 tykkäystä

Hahah, ei tuo uusi palkkiohjelma nyt niin suuri ole. :smiley: Siinä vanhassa Vareliuksella kävi kyllä kaikkien aikojen munkki. En toisaalta valita, onhan yhtiö kehittynyt todella hyvin.

7 tykkäystä

Eikö tota ole jo kokeiltu Turkissa ja hienosti on mennyt:)

3 tykkäystä

Kyllä :heart: ja onhan tuo:

True Story GIFs - Find & Share on GIPHY

11 tykkäystä

Me ollaan saatu, mitä ansaitaan eli se aito ja alkuperäinen.

Varmaan tosiaan on ollut helpompi aloittaa alusta, kun kertaalleen on jo ideoita luotu. :grinning:

Ei ole historian tuomaa taakkaa.

2 tykkäystä

@Pohjolan_Eka

Aina kun tulee puhe Teknopuusta, mun päässä kaikuu Padman aloitusrepliikki viimeisimmästä messukeskuksen seminaaripuheesta “We are 100% finnish company” :joy:

14 tykkäystä

Jos ei muuten ole migreeniä tai verenpainetautia, niin Tecnotreen rapsojen lukeminen ja tulkinta sen kyllä viimeistään aiheuttaa :smiley:

23 tykkäystä

Tilintarkastamaton on eräissä maissa sama kuin oikolukematon?

12 tykkäystä

Omasta puolestani kyselen:

Vaihtaisitko asuntolainan viitekoron nyt 12kk euriborista lyhyempään 3kk euriboriin, jos vaihto maksaisi 200e?

  • Vaihtaisin
  • En vaihtaisi
0 äänestäjää

Todellisuudessa tilanne on hämärämpi, koska laina jakautuu asp-ominaisuuden vuoksi kahteen osaan eli vaihto maksaisi 400e. Toisaalta vaihto maksetaan itsessään arvottomilla OP-krediiteillä joilla kustannan tällä hetkellä 100% ylihintaisia vakuutuksia jotka saisi muualta puoleen hintaan. Tämän himmelin siirtäminen toiseen pankkiin tuskin on return on brain damage -mielessä hyvä.

2 tykkäystä

Kummallista miten vakuutusyhtiön algoritmit toimivat, kun omalla kohdalla OP ollut reilulla marginaalilla edullisin vakuutusfirma koko aikuisiän

No toisen auton vakuutus on POPlla, mutta siinäpä se

1 tykkäys

Asuntolainan määrälläkin on joku merkitys tuossa yhtälössä. Vaihtaisin varmaan joka tapauksessa kuitenkin.

1 tykkäys

Vaihdoin 4kk sitten 3kk euriboriin. Pankki yritti veloittaa 200, hyvin pienellä vaivalla eli kyseenalaistamalla järjen koko vaihtokulussa se putosikin 50 euroon.

7 tykkäystä

Jos olet pankille tärkeä asiakas (hyvät tulot, paljon velkaa, sijoitusvarallisuutta), niin kyllä tuon kulun saa tingattua pois kun uhkaa pankin vaihdolla.

7 tykkäystä

Suljin kyselyn. Ajatuksia herättäviä prosentteja. Ja sopivat nyt tuloskauteen kun kotimaassa perusmörnijöitä mysteerisemmät vuorossa, ja maailmalla ei tiedetä romahtaako ihmiskunta taas ylös- vai alaspäin.

Toisaalta saattavat enemmän kertoa hesulisentimentistä kuin yksittäisten sijoittajien oivaltavuudesta.

2 tykkäystä

Itselle tuo jakson pituus tuli sen verta sokkina että aivoni tulkitsi jakson pituudeksi 6 minuuttia, 40 sekuntia ja 12 sadasosasekuntia. :smile:

10 tykkäystä

Suomen olympiatiimillä ja venäjän armeijalla on siis jotain yhteistä :innocent:

1 tykkäys

Miksi vaihtaisit? 12kk tällä hetkellä 3,2% ja 3kk 3,57%

1 tykkäys

Kaksi oletusta:
-Nykyisen 12kk korontarkastus on tulossa piakkoin.
-Laina-ajan vaihto 200€ ei ole vain tämän hetken tarjous vaan voimassa myös jatkossa

Tämän vuoksi valitsen vaihtoehto kolmosen:
Pidän 12kk euriborin, ja kun 3kk laskee (riittävästi) 12kk alle vaihdan 3kk euriboriin. Saan myös hieman lisäaikaa tarkastella makrotilannetta pidemmälle.

3 tykkäystä