Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Se todellinen syy, että miksi Pitchausketju avattiin: :smiley:

86 tykkäystä

Sattuipa sopivasti :face_with_hand_over_mouth:

Mallisalkku? More like Peesisalkku :smirk:

10 tykkäystä

Nyt tulee täysin mutuilua ilman faktoja, mutta kuulen mielelläni mielipiteitä.

Olen pohtinut pitkään, onko yksi syy Hesulin / First Northin pienyhtiöiden mörnimisiin ja pettymyksiin se, että listautumisessa perustajat ovat jo tehneet pienen hillonsa, eikä perustajilla tai uusilla johtoryhmäläisillä ole sen myötä kunnoillista kasvuhalukkuutta, menestymisen nälkää tai yleistä muutoshalukkuutta, kun riittävä elintaso omaan sosiaaliseen vertailuryhmään saavutettu.

Isoissa yhtiöissä on sitten sen verta fiksua ja ulkomaista rahaa mukana joka osaa, vastoin suomalaista perusluonnetta, vaatia omien etujensa suojelemista siten, että johdon ja hallituksen pakko tosissaan sitä kasvua ja tulosta tehdä.

‘Suomalainen unelma’ kun on varsin vaatimaton, eikä sen saavuttamiseen tarvita (globaaliin vertailuun nähden) kovin paljoa varallisuutta: Omistusasunto, mökki, auto ja ‘luksuksena’ ehkä siihen vielä moottorivenhe tai vanha purjevene tai muu härveli. Parinsadantuhannen varallisuus näihin riittää, jos sijainnista/laadusta on valmis tinkimään.

Yhdysvalloissa jo random lähiön naapuripiiristä löytyy monta huomattavasti menestyneempiä ja on ihan eri tavalla sitä liskoaivojen kilpailuviettiä ja menestymisen nälkää, kun sosiaalisessa lähipiirissä on huomattavasti leveämmin eläviä, eikä menestymistä siellä tarvitse pahoitella samalla tavalla kuin Suomessa.

Kirjoituksessa nyt toki vedetty kaikki mahdolliset mutkat suoriksi. Jos kirjoitus mielletään poliittiseksi, niin liputtakaa tai poistakaa ennemmin kuin politiikkaketjuun siirtäminen :no_entry_sign:

9 tykkäystä

Lisäisin tähän vielä sen että perustajaporukka ei malta jäädä sivuun operatiivisesta toiminnasta vaikka kasvava pörssiyhtiö saattaisi tarvita vähän toisenlaista osaamista. Exit on osittain tehty ja sitten leppoisasti pyöritellään firmaa niinkuin ennenkin, mutta ei oteta enää mitään stressiä kasvusta tai varsinkaan mitään riskejä. Jos se exit oli tavoite niin miksi pitää jäädä nurkkiin pyörimään?

Lisäys: jenkeissä perustajaporukka lähtis miettimään uutta firmaa. Jos on nälkää tehdä niin sitten on kerrankin sitä pääomaa ekasta exitistä. Jenkeistähän näitä esimerkkejä sarjayrittäjstä riittää.

5 tykkäystä

“Myyntihetkemme on kaukana optimaalisesta, mutta tässä kohtaa tiivistämme mieluummin salkkumme rivien määrää ja ohjaamme pääomat paremman riski/tuotto-suhteen kohteisiin.”

Kurssi historiallisissa pohjissa ja kaksi kolmesta tytäryhtiöstä heikoimmassa makromarkkinassa sitten pariinkymmeneen vuoteen. En tiennytkään sellaisesta osakepoiminnan metodista kuin “rivien määrän tiivistäminen salkussa” syklin pohjalla huonoon hintaan😀. Itse jään telineisiin odottelemaan KH:n kanssa.

9 tykkäystä

Muistan, kun yksi lippalakki pää sanoi SieviBoreo-kohun aikaan, että ei tällaista voi unohtaa. Nyt sama lippalakkimies omistaa molempia. :sweat_smile: :grimacing: :smiling_face_with_tear::billed_cap:

9 tykkäystä

Onhan tuo tosi surullista, ettei Inderes päässyt myymään, koska Inderes suositteli ostamaan.

Inderes näki erinomaisen myyntipaikan, muttei voinut myydä, koska näki erinomaisen ostopaikan.

Itseäni riivaa samantyyppiset ongelmat elämässä: haluaisin laihtua, mutta en voi, koska haluan syödä kokonaisen suklaakakun.

Joskus upea tilaisuus lähteä lenkille saattaa jäädä hyödyntämättä, koska olen antanut itselleni suosituksen katsella leffaa kotisohvalla :roll_eyes:.

78 tykkäystä

Meno Tecnotreen ketjussa on aivan ensiluokkaista viihdettä :sunglasses: :ok_hand:

Always Sunny In Philadelphia GIFs - Find & Share on GIPHY

Ei ehkä naurattaisi yhtä paljon, jos en olisi jokunen aika sitten myynyt kaikkia osakkeitani (rumalla tappiolla).’

Edit: Itseasiassa koko kohtaus sopii tähän Tecnotree-caseen niin hyvin, että pistetääs sekin linkkinä :smiley:

36 tykkäystä

Samaa mieltä! Sivusta kun saa katsoa on tilanne oikeinkin herkullinen :joy:.

On nämä ‘kapinalliset’ oikeassa tai ei, saisi tutkimustyön tasosta ja syvyydestä ottaa mallia yksi jos toinenkin ‘talouslehtemme’ ainaisten P/E mittareilla varustettujen ‘Halvimmat osakkeet top 5’ sijasta.

43 tykkäystä

Euro on vahvana suhteessa dollariin :point_down:

https://x.com/lisaabramowicz1/status/1823659589599932677

2 tykkäystä

Joo, mietin, että miksi. Onko todennäköisempää, että EKP kiristäisi rahapolitiikkaa nopeammin/enemmän?

2 tykkäystä

Ei ole siis itsellä järkevää aavistusta.

Jos EKP olisi tiukempi korkohommien kanssa, niin voisiko se tehdä eurosta houkuttelevamman sijoittajille, ja odottaakohan markkinat ettei EKP ole löysäämässä. Tietysti talousnäkymät, julkaistut talousuutiset/-luvut voivat myös vaikuttaa. Mahtaako EKP olla sitten odotettua nihkeämpi rahapolitiikassaan tai siis meinataanko asioiden menevän nihkeämmin lähitulevaisuudessa. Vai/ja meinataanko, että Fed olisikin kyyhkysmäisempi?

Vastuutonta aloittelijatason “ehkäniinjatainäin”-spekulointiani, joka toivottavasti aiheuttaa sen, että joku fiksumpi vastaa kysymykseen. :smiley:

1 tykkäys

Melko vahvasti eri mieltä. Suurimmat menestykset globaalisti firmoja joissa perustajatoimari tai -tiimi pysynyt pitkään mukana. Microsoft, Nvidia, Shopify, Amazon, Meta… vain muutamia mainitakseni. Ei toki pidä yleistää, ja monista alkuvaiheen perustajista ei ole suuremman yrityksen johtajaksi.

Veikkaisin ennemminkin että parhaat yritykset Suomessa eivät näe First Northia tai edes päälistaa varteenotettavaksi.

Ps. Teknologiayrityksen perustajana oma lehmä ojassa. :slight_smile:

1 tykkäys

Minusta erityisen hauska teoria tuon Pepe Silvia nimen keksimiseen on se, että Charlie-raukan erittäin paha lukutaidottomuus olisi yhdistynyt Pennsylvania nimen jatkuvaan esiintymiseen postissa :slight_smile:

2 tykkäystä

Mun inderes.fi-etusivu.

Se ei oo hieno, joten sen on pakko olla hyvä.

:grimacing:

1 tykkäys

Kyllä tuokin näkymä Tecnotreen “varmasti ovat miljoonaluokan” alihankkijoitten sivustot (ja niiden kloonit) voittaa. :smiley:

1 tykkäys

Jos se identifoituu kakaksi, näyttää kakalta, haisee kakalta tai käyttäytyy kuin kakka - kyseessä on joko minun sijoitustrategia tai Tecnotree.

Huikea ketju ja mikä draamankaari. Väittäisin tarinan olevan jossain ristiriidan ja kehittelyn rajamaastossa. Muutamia vallitsevan narratiivin haastajia löytyy, onko sateenkaaren lopussa glooria ja kunnia vai läjä löysää? Saa nähdä.

Ja miten hieno oli tuo @Seinakadun_Keisari vastine Kauppalehden toimittajalle. Hienosti artikuloitu, voin vain toivoa yltäväni samaan joku päivä.

IMG_7260

32 tykkäystä

Ehtikö joku toimistolla varata Hyzonin vai miksi @Sijoittaja-alokas pitchaa jotain boomeri LeadDeskiä?

8 tykkäystä

Olikohan se joku mallisalkkutiimistä, kun oli varannut Hyzonin? :thinking:

10 tykkäystä

Kukahan inderesläinen mahtoi olla kyseessä :thinking:

kuva

18 tykkäystä