Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Aika ajoin on seurattavia juttuja jotka ei näy tuolla kilkattajassa :frowning:

Onneksi bongasin Raulin pikakommentin Marimekosta pääsivulla.

E: No nyt näkyy. Ilmeisesti feedi katkeaa jos ei aika ajoin käy narisemassa jostain :face_with_hand_over_mouth:

Nyt vain kansanäänestys pystyyn Suomen pakkoliittämisestä Norjaan.

36 tykkäystä

Uusi Kalmarin unioni pystyyn ja kaikki Pohjoismaat yhteen. Eivät vaan taitaisi skandinaavit huolia idän hesuleita mukaan.

27 tykkäystä

Wolf of Wall Streetissa Jordan Belfort kertoo, että jokainen Stratton Oakmontin työntekijä on oikeasti velkavanki tuhlailevan elämäntavan, urheiluautojen ja kartanoiden ostelun vuoksi vaikka palkat ovat useita satojatuhansia dollareita. Tällä tavoin työntekijät pysyvät lojaaleina, sitoutuneina ja ahkerina potkujen ja henkilökohtaisen konkurssin pelossa.

Suomen valtio on tähän nähden suorastaan finanssinero, kun kansa lottoaa ja ostaa kiinteistöjä muuttotappiopaikkakunnilta niin nämä pysyvät ahkerina työssäkäyvinä, sitotuneina paikkakunnalle ja asumaan Suomessa. :sweat_smile:

41 tykkäystä

Tälle on nauranut moneen kertaan. Omalla työpaikallakin on yksi nuori kaveri, joka elää hedonistista elämää öisin ja viikonloppuisin. Milloin hupuloidaan kasinolla jne.

Aina hauskaa katsoa, kun kaveri tulee tynnyri päällä maanantaina töihin ja on muuten motivoitunut! :smiley:

56 tykkäystä

Kannattaa olla hereillä, ettet vaan tänään jo joutuisi ostamaan 20,35 takaisin :joy:

8 tykkäystä

Nyt on käteistä se 13 % odottamassa ostohetkeä, mutta ne kaupankäyntirajoitukset!!

14 tykkäystä

Tuli vastaan tubessa tuore haastattelu garyeconomics nimisen kanavan sisällöntuottajalta joka ollut kaiketi tosi menestynyt meklari -08 finanssikriisin jälkeen. Avaa muutamalla tarinalla vähän/aika hyvin sitä loppupeleissä millasessa psykopaattien noidankehässä keskiluokkaakin hengiltä kuristava systeemi edelleen pyörii.

Katsomisen arvoinen ainakin allekirjoittaneen mielestä.

4 tykkäystä

Pitää laittaa vielä jatkona tässä toinen tuore video Garyltä missä selitetty hyvin varallisuuserojen kasvun tekijöitä yleisesti. Eipä näissä mitään uutta monessakaan mielessä jos ei nyt aivan tynnyrissä ole viime vuosikymmentä asunut mutta hyvähän näitä asioita on muistutella mieleen. Varsinkaan kun tämä kierre ja kehitys ei todellakaan mitään purkautumisen merkkejä ole näyttänyt ja tuskin tulee allekirjoittaneen mielestä näyttämäänkään ilman todennäköisesti jotain systeemiä rikkovaa ulkoista/sisäistä tekijää.

Long story short: Rikkaat omistaa kaiken ja leasaa köyhille kaiken et-omista-mitään mallilla on pitkään ollut lähinnä foliohattuteoreetikkojen meemi mutta kehitys jatkaa kehittymistä kyseiseen suuntaan halusipa sitä tai ei.

8 tykkäystä

Kaikkein vaikuttavinta Norjassa on, että ihmiset käyvät edelleen töissä eikä maa ole vielä täydellisen laiska! Tämähän on tavallisen resurssirikkaan maan riesa. Norjan supervoima on selvitä onnenpotkuista tuhoamatta muuta taloutta täysin.

7 tykkäystä

Suomen supervoima on ollut myydä “onnenpotkuista” (enemmänkin pitkäkestoisen työn hedelmistä) kertynyt pääoma ja osaaminen pilkkahintaan jenkeille ja muualle maailmaan omistajien lyhytnäköisen varallisuuden hamuilun kautta. Puhun siis tässä nokiasta.

3 tykkäystä

Ja M-Files, Supercell, Silo AI, Ramirent, Fazer ravintolat, Kotipizza, jne

11 tykkäystä

Onko maallamme malttia vaurastua? Siinä on ajankohtainen lause tänäkin päivänä. Nykyhetken ongelmat olisi helpommin ratkaistavissa, jos vastaus olisi aikaisempina vuosikymmeninä ollut kyllä.

6 tykkäystä

Tulikohan tässä vedettyä pari mutkaa turhan suorasti?

@Aili
@Maija_Vehvilainen

Aika vahvasti sanottu, jos todetaan että Google Street View ja Glossdoor aiheutti merkittävän kurssiromahduksen Tecnotreen osakkeelle.

https://x.com/gaktus2/status/1823832529817792673?t=WWbe0uDhldU_Tuk6zqPsPQ&s=19

36 tykkäystä

Nämä nimimerkit ovat ansiokkaasti tuoneet esiin punaisia lippuja nostavia epämääräisyyksiä yhtiön taustalla jotka avoimesti ja rehellisesti toimiva toimari voisi halutessaan ampua helposti alas puhumalla suunsa puhtaaksi kiertelemättä ja kaartelematta.

Kun näin ei kuitenkaan toimita nousee lisää lippuja salkoon, homma vaikuttaa entistä epämääräisemmältä suhmuroinnilta.

Tämä toiminta ei vie uskottavuutta miltään muulta kuin kyseiseltä yhtiöltä.

Kyllä se vaan valitettavan usein pitää paikkansa että ei savua ilman tulta.

54 tykkäystä

Täällä on timanttisia pitchauksia, ja todella kattavia sekä laadukkaita perusteluita, miksi joku yhtiö saattaisi olla hyvä sijoituskohde.

Rohkeasti vain kertomaan omasta sijoitusideasta, ja ehkä sen ansiosta yhtiön ympärille syntyy lisää keskustelua yhtiöketjuissa jne. :slight_smile:

9 tykkäystä

Jos käsitys case Tecnotreestä on yllä kuvatun kaltaista, niin aika pihalla on kyllä että miksi ihmiset ovat niin epäileväisiä :smiley: Ei, kyse ei todellakaan ole mistään Google Street View -kuvasta :smiley:

36 tykkäystä

Samppanjan myynti kulkee käsikädessä meidän hesulin kanssa :handshake:



26 tykkäystä

:flushed:

2 tykkäystä

5 tykkäystä