Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Tulikohan tässä vedettyä pari mutkaa turhan suorasti?

@Aili
@Maija_Vehvilainen

Aika vahvasti sanottu, jos todetaan että Google Street View ja Glossdoor aiheutti merkittävän kurssiromahduksen Tecnotreen osakkeelle.

https://x.com/gaktus2/status/1823832529817792673?t=WWbe0uDhldU_Tuk6zqPsPQ&s=19

36 tykkäystä

Nämä nimimerkit ovat ansiokkaasti tuoneet esiin punaisia lippuja nostavia epämääräisyyksiä yhtiön taustalla jotka avoimesti ja rehellisesti toimiva toimari voisi halutessaan ampua helposti alas puhumalla suunsa puhtaaksi kiertelemättä ja kaartelematta.

Kun näin ei kuitenkaan toimita nousee lisää lippuja salkoon, homma vaikuttaa entistä epämääräisemmältä suhmuroinnilta.

Tämä toiminta ei vie uskottavuutta miltään muulta kuin kyseiseltä yhtiöltä.

Kyllä se vaan valitettavan usein pitää paikkansa että ei savua ilman tulta.

54 tykkäystä

Täällä on timanttisia pitchauksia, ja todella kattavia sekä laadukkaita perusteluita, miksi joku yhtiö saattaisi olla hyvä sijoituskohde.

Rohkeasti vain kertomaan omasta sijoitusideasta, ja ehkä sen ansiosta yhtiön ympärille syntyy lisää keskustelua yhtiöketjuissa jne. :slight_smile:

9 tykkäystä

Jos käsitys case Tecnotreestä on yllä kuvatun kaltaista, niin aika pihalla on kyllä että miksi ihmiset ovat niin epäileväisiä :smiley: Ei, kyse ei todellakaan ole mistään Google Street View -kuvasta :smiley:

36 tykkäystä

Samppanjan myynti kulkee käsikädessä meidän hesulin kanssa :handshake:



26 tykkäystä

:flushed:

2 tykkäystä

5 tykkäystä

Oikeassa yläkulmassa Sijoittaja-alokasta näyttelee Janne Kataja?

4 tykkäystä

Jos Alokas ja Eka päätyvät yhteen, toivon että häämatka suuntautuu Dubaihin, jossa Padma antaa Alokkaalle one on one -haastattelun yksinoikeudella, ei etukäteen lähetettyjä kysymyksiä. Eka kuvaa käsivaralla, toimii tulkkina ja kysyy tekniset jatkokysymykset. Lähetetään suorana Inde-televisiossa. Myöhemmin tapahtumasta tehdään elokuva Alokas/Padma. Soundtrack pöllitään tästä:

29 tykkäystä

Kannattaa myös tutustua Garyn tässä kesällä julkaistuun kirjaan, Trading game. Varsin mielenkiintoinen ote, kuinka köyhemmistä oloista ponkaisi Citin top valuuttatraidaajaksi. Keskittyy enemmän nousuun kuin huipulla pyörimiseen ja lopulliseen alamäkeen, mutta varsin viihdyttävä kuitenkin. Joku tehnyt jo vertauksen, että olisi Lontoon versio Liar’s pokerista.

3 tykkäystä

@Jeremias_Makkonen on tehnyt kattavan ja hyvän blogikirjoituksen listautumisista. :slight_smile:

3 tykkäystä

Hyvänen aika sentään mikä herkku oli tämä äänik…siis podcast Buffetista/Berkshirestä. Mieletön konsepti ja loistavaa ettei ole aika rajoitteena. Kovia äijiä. Opettavainen ja hyväntuulinen 6h40min (osissa tietysti kuuntelin :blush:).

15 tykkäystä

Minä oikein kuulen, kun asuntolainani korko rämähtelee ja poksuu riks räks poks parampampam!!!

Onks nousukausi alkamassa, kun Hesari oikein tällä tavalla leikkisäksi ryhtyy?

:disguised_face:

25 tykkäystä

Huoh, totta kai tanskalaisella Bavarian Nordic -yhtiöllä on ainut FDA-hyväksytty rokote. Miksi ne tekee kaiken aina paremmin? (tämä ei ole sijoitusvinkki :D)

17 tykkäystä

Olipas melkoinen nousupäivä Nasdaqissa. Indeksi +2,46%. Tässähän alkaa taas 20000 pisteen raja olemaan ulottuvilla.

8 tykkäystä

Hiukka surullinen aamu vaikka pitäisi olla tietysti iloinen.Viimeinen lintu lensi pesästä aamujunalla kohti Tamperetta opiskelemaan,vaimo lähti mukana kaveriksi katsastamaan tilanteita.Tässä nyt sitten rakkaan vaimon kanssa asutaan kahta taloa 300 metrin välillä 4 kissaa seurana,kylläpä se tästä tieten tasaantuu kun arki jatkuu,onneksi aika hyvin viihtyy yksinkin mutta tyttö tässä pyörinyt nurkissa koko ajan kavereineen niin pieni tottuminen tilanteeseen,kuuluu elämään.

98 tykkäystä

Loistavaa perjantaita! Kurssit on koilliseen, megapodia on vieläkin jäljellä :smiling_face_with_three_hearts: ja laitteisto on mintissä :ok_hand:

Perjantai on myös hyvä päivä virkistää muistia puolenhehtaarin metsän viisauksilla

48 tykkäystä

Kamuxista tulee mieleen tämä Buffettin toteamus, vapaasti suomennettuna:

“Kun hyvämaineinen toimitusjohtaja yrittää taklata heikon bisneksen ongelmia, tuppaa bisneksen maine jäämään.”

Jos tarkkoja kylläkin ollaan, “bad economics” viittaa tarkemmin bisneksen rakenteellisen heikkouteen, eli vaikea toimiala missä liiketoimintaan sijoitetun pääoman tuotto jää väkisin heikoksi. Käytettyjen autojen kauppa ei ole käsittääkseni sellainen toimiala, joten ongelmat ovat enemmän yhtiökohtaisia.

51 tykkäystä

Ei ole vuodet veljiä keskenään, eikä näköjään päivät. Eilen omille yhtiöille hyvä päivä, tänään ei niinkään.

3 tykkäystä

Tuomiopäivän profeetta jälleen äänessä, hän on selvästi valinnut vakaumuksensa, vaikka päivätyö eläkeyhtiön toimitusjohtajana vie oman aikansa: Risto Murto: Suomen luottoluokitus laskee | Kauppalehti

”Tällä menolla oma arvioni on, että Suomen luottoluokitus on jollakin luottoluokittajalla laskemassa”, Eläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto arvioi.

Ehkä ne Varman sijoitusvarat Hesulista pitää siirtää nopeutetussa aikataulussa jenkkilään :slight_smile:

12 tykkäystä