Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Testamentti jossa määrätään kaikki omaisuus yhdelle henkilölle on hyvin yksinkertainen. Tärkeintä on että on kaksi esteentöntä todistajaa allekirjoittamassa sen kanssasi.

Mutta mutta, mitä jos puolisosi kuoleekin sinua ennen? Toki silloin voi tehdä uuden testamentin, mutta ehkä sekin vaihtoehto kannattaa huomioida nyt samalla kertaa. Eli joku toissijainen perijä tai muuten omaisuus päätyy valtiolle joka yleensä ohjaa sen kuolleen kotikunnalle. Paitsi jos sinulla on sisaruksia ja heillä rintaperillisiä niin silloin omaisuus menisi heille jos ei testamentti muuta määrää.

Ehkä kannattaa sorvata se testamentti lakimiehen luona. Netistä löytyy myös online palveluita joista saa generoitua valmiin testamenttipohjan edullisesti.

Jos testamenttia ei ole tarkoitus pitää salassa niin senhän voi antaa puolisolle säilytettäväksi. Ja vaikka useampi kopio johonkin tutuille talteen, ei sitä varten mitään tallelokeroa tarvitse. Rahalla varmaan saa kyllä säilytyspalvelun jos sellaista kaipaa.

Luulisi että nykyaikana voisi tehdä online testamentin digitaalisin allekirjoituksin, mutta ei ole sellaista palvelua vielä tullut vastaan.

3 tykkäystä

Menee vanhemmilleni tai veljelleni/veljenlapsille?
Näin kuvittelisin.

En ajatellut kotona säilyttää enkä tuttaville pistää. Enkä aikonut kopioita ottaa. Tuskin edes avopuolisolle kerron muutakuin että testamentti tehty hyväksesi…

Ei hänellä ole edes tarkkaa tietoa omaisuudestani/sijoituksista. Eikä minulla tietoa hänen tileistään🙂

Ei olla nähty koskaan tarpeelliseksi puida kummankaan omaisuuksia. Yhdessä eletään ja maksellaan kuluja… Tottakai tietää asunto-osakkeet ja kiinteistöt mutta ei tiedä muuta kuin että omistan osakkeita… En ole katsonut olevani hänelle tilivelvollinen salkustani ja sen kehityksestä kun hän ei muutenkaan sijoittamisesta ymmärrä… Yksi stressinaihe vähemmän kun ei tarvitse raportoida kenellekään…

9 tykkäystä

Raudan rankaisu kannattaa :muscle:

Aika keskitetty etf näyttäisi olevan :smiley:

23 tykkäystä

@_TeemuHinkula
Ennenkuin tämä kisa julkaistiin, niin ajattelin pitkästä aikaa katsoa, että miten firmalla menee. No, ehdit ensin :grin:

Cambihan ei vaikuta mitenkään kalliilta ja uusien tilausten määrä voi vaihdella suurestikin kvartaalista toiseen. Nordnetin keskusteluista lainattu lukuja:

Order intake:
Q2 2023 :arrow_right: MNOK 201
Q3 2023 :arrow_right: NOK 983
Q4 2023 :arrow_right: MNOK 46
Q1 2024 :arrow_right: MNOK 401
Q2 2024 :arrow_right: MNOK 63

Tämän vuoden ennusteillahan EV/EBITDA on jotain 7 paikkeilla ja osinkotuottokin varmastikin pitkälti päälle 5 %:n. Tuo kyllä seilaa aivan tutkan alla.

Gross margin putosi hieman, mutta pysyi silti hyvällä tasolla. Kiinnittäisin tuohon huomiota jatkossakin, että mihin suuntaan kehittyy.

6 tykkäystä

Jeps ja niin näyttää vaihtelevan liikevaihto sekä tuloskin. Vaikka nyt tuli hyvä kvartaali, niin H1 silti alempi kuin vuoden takainen. Lisäsin tämän tuohon tän iltaiseen postaukseen.

Silti kuten sanoit, arvostus on alhainen ja pitkän aikavälin tarina vaikuttaa ihan lupaavalta.

6 tykkäystä

Mulle riittäis Puhuva pää -ääni.

Kai kaikki muistaa TV-chatin puhuvan pään.

TJTJTJT


Tälläki on kyl aika Puhuva pää -ääni. Boomerit vaan muistaa:

7 tykkäystä

Insinöörit tai ainakin ei kauppislaiset on hyviä toimitusjohtajia sanoo Marko.


Ketju
https://x.com/mmjukic/status/1825919774586552736

Suomessahan tämä joskus tiedettiin, mutta sitten unohdettiin. Tekeskin muuttui sekoillessa Business Finlandiksi. Tärkein rahoituksen varmistava kohta BF hakemuksessa on että montako miljoonaa kv-liikevaihtoa se sun korvavalolaite mukamas tuo Suomeen. Teknologia pyh, boomereiden hapatusta.

13 tykkäystä

Me ollaan nääs laiskoja, mennään mistä aita on matalin, ja missä kaikki on selvintä :smiley: Ja kysytään niin maan pirusti kysymyksiä.

2 tykkäystä

Pistän nyt tänne vaikka ei olekaan tiukkaa sijoitusasiaa kun tiedän monen valuehaukan omaavan Tradekan jäsenyyden. Hyvän asian puolesta.

Tradekan jäsenet voivat käydä jäsenäänestämässä mihin 100 000 euroa jaetaan. Itselle oli noista helppo valinta Nuorten mielenterveyden tukeminen Sekaisin-chatin puolesta. Äänestämisen jälkeen näkyi myös äänestystilanne.

https://oma.tradeka.fi/fi/jasenaanestys

Jos ääniä ei tule kauheasti enempää niin jokainen ääni voi olla tyyliin satasen arvoinen. Viimeksi taisi mennä summa annettujen äänien suhteessa kolmelle eniten ääniä saaneelle kohteelle.

12 tykkäystä

Kiitos! :smiley: Sitä oli myös ilo valmistella ja tehdä.

9 tykkäystä

Jaahas, Solar Foods ois jo syksyllä tulossa First Northiin. Harvinaista saada listautuminen ja vielä harvinaisempaa näinkin mielenkiintoisen kuuloinen keissi.

Uusi yritys listautuu Helsingin pörssiin | Kauppalehti.

14 tykkäystä

Jos oikein haluaa vetää bullerolasit päähän niin vähentää myyntisaamiset (-ostovelat) EV:stä ja vertaa H1 kassavirtaan.

~ * 8.5 = 4.25 p.a.

No vitsit sikseen, kassavirta on pomppinut sinne tänne mutta tällä hetkellä rahan teko vs. yritysarvo näyttää kyllä aika herkulliselta jos oletetaan että business on defensiivinen.

Omaan silmään palvelupuoli seuraa kyllä nätisti perässä noita asennettuja laitoksia.

Olen kyllä aina halunnut omistaa paskalaitosta, riippunee tulkinnasta olisiko tämä ensimmäinen vai tieskö jo kuinka mones :thinking:

4 tykkäystä

56 tykkäystä

Nordnet juhlistaa 2 miljoonaa asiakasta

“Kahden päivän ajan 22.–23.8.2024 voit käydä kauppaa 16 valitulla osakkeella ilman välityspalkkiota. Nämä osakkeet ovat kaksi omistetuinta osaketta kultakin kahdeksalta markkinalta, joille tarjoamme sähköistä kaupankäyntiä (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Saksa, Iso-Britannia, USA ja Kanada). Katso kampanjaosakkeet linkin takaa.”

Kuvassa näkyvät 16 osaketta kuuluvat mukaan

37 tykkäystä

Eihän se mikään salaisuus ole, mutta aina jaksaa hävähdyttää, kuinka vanhanaikaista kamaa meillä on pörssin kärjessä. Fortum ja Nordea ovat keihäänkärkemme, niin koitappa siinä kilpailla Investorin, Novo Nordiskin, Teslan tai Nvidian kanssa. Jotain pitäis tehdä…

35 tykkäystä

Hesulin ”novonordisk” oli Neste mitä sijoittajat arvottivat 2021 kuplassa yli 50 miljardin euron firmaksi.

Se kortti ei sitten paljastunutkaan niin vahvaksi. :joy:

44 tykkäystä

Haluan myös kiittää @Verneri_Pulkkinen ja @Heikki_Keskivali upeasta Warren Buffett -elämänkertapodista. Kuuntelin sen kaikkeistaan parin viikon aikana juoksulenkkien aikana, uskoisin juosseeni noin 60 kilometriä sen 400 minuutin aikana. Vaikka aika paljon luulin jo tietäneeni Warrenin elämästä, niin lopulta varmaan puolet jutuista oli kyllä täysin uutta tarinaa.

Jossain puolen välin jälkeen mainitsitte jotain Jenkkien kuljetus (rautatie?) dataa, jota voisi seurailla viikkotasolla? Olin silloin juuri jossain Kuusisaaren sillalla eikä ollut kännykkä käden ulottuvilla että olisin googlettanut bookmarkkeihin saman tien, ja nyt en enää löydä kohtaa :person_shrugging: Sattuuko joku muu kuuntelija tai Verneri muistamaan mikä data oli kyseessä?

17 tykkäystä

Itse olen täysin järkyttynyt siitä, että Nordnetin käyttäjäkunta on valinnut todellisia globaalin tason helmiä täynnä olevasta Kanadan pörssistä ihan rehellistä ja kouriintuntuvaa paskaa salkkuihinsa. Missä ovat Constellation Softwaren, Fairfaxin, Terravestin, Dollaraman ja muiden huippujen omistajat? Ja sitten ihmetellään, että turskaa lipuu salkkuun ovista ja ikkunoista.

26 tykkäystä

No ei toi norjan kakkonen eli Norvegian Air Shuttlekaan mikään mieltäylentävä sijoituskohde ole ollut. YTD -2,61% mutta 5v tuottto -99,3% ja 10v tuotto -99,8%.

Mutta nyt osinkotuotto 5,75% eli tämähän onkin ihan validi sijoituskohde, drumroll…

8 tykkäystä

Niinpä niin … ‘ruokaa ilmestyy tyhjästä. Ei kysymyksiä, syö puuros.’ :grin:

image

5 tykkäystä