Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Ei muuta kuin lippu liehumaan!
YARN | Hoist the colours. | Pirates of the Caribbean: At World's End ...
Hoist the Colours! | Pirates of the Caribbean Amino

3 tykkäystä

Hei,

Aika hyvin avasit tuossa sen mitä itsekin tutkinut firmasta, ollut pidempään seurantalistalla myös itsellä. Opiodikriisin maksut, sekä Goodwill alaskirjaukset rajusti rokottaneet. Velkaa on, mutta tosiaan siitä iso osa tuleviin vuokramaksuihin liittyviä. Heikosti tuottavia paikkoja aletaan ajamaan alas lähivuosina, ottavat varmasti siinä huomioon ettei pitkän vuokrasopimuksen irtisanomista jää kuitenkaan pelkät maksut käsiin.

Toimia koettavat siis tehdä, että tehokkuutta (joka tällä hetkellä todella surkea) saataisiin parannettua, vaikuttaa siltä että nyt kurssiin ajettu kuitenkin aika reilulla kädellä riskit sisään. Toki trendiä vastaan ei kannattaisi taistella, toivottavasti pokka itsellä pitää edes jollain tasolla kun katselen putoavan puukon viiltoja.

Vaatisi hieman enempi aikaa ajatusten kokoaminen tarkemmin, niin hieman puolivillaiseksi jäi tämä vastaus.

1 tykkäys

Puhdasvetisyyteen liittyen, en ymmärrä miksi mökkien / asuinkiinteistöjen omistajat (esim. minä) suvaitsevat sen, että metsänomistajat ovat ojillaan pilanneet / pilaavat vesistöt. Omalle kohdallekin sattunut niin, että yksi metsäoja pienemmän puoleisessa kotijärvessä räjäytti vesikasvuston niin, että virvelöinti hankaloitui. Eikä enää tarvitse sukellusharrastustakaan järvellä harrastaa, kun näkyvyys hävisi. Eikö siis mökkiläiset / muut voisi pakottaa metsänomistajia patoamaan ojansa? Millä oikealle he jatkavat ns. kotijärvien pilaamista? Eihän sitä itsekään saa mennä muiden puita pilaamaan, miksi järven siis saa pilata? Eri asia jos järvi on yksin oma, mutta harvemmin se kokonaan on.

26 tykkäystä

Tämä! Ojat tuo tullessaan kiintoainesta ym. Järvien ja jokien vedet tummuu jolloin ne ovat kesän auringonpaisteessa herkempiä lämpenemään. Tämän olen harrastukseni kautta todennut monessa joessa ja järvessä. Lämmennyt vesi on äärimmäisen huono asia uhanalaisille kaloille ym. esimerkkinä taimen. Vesistöjen tila ja olemus muuttuu kun ne lämpenee. Onneksi nykyään jokivesiemme lämpötiloja seurataan ja niitä suljetaan kalastukselta jos lämpötila liian korkea.

10 tykkäystä

Voisko joku kehittää jonkun ylihyvän raakkumeemin,vähän jäänyt kaipaamaan vaikka olihan tuolla muutama aiheeseen liittyvä,näyttää että paitojakin myynnissä jo raakkuaiheella.Asia tietysti vakava mutta huumori on parasta lääkettä ankeuteen koska tapahtuneelle ei voi enää mitään,oppia voi toki ottaa.

1 tykkäys

Nykyään taistelijoiden varustukseen kuuluu taisteluämpäri M21, joka suojaa päähän laitettuna todella hyvin tuommoisessa tilanteessa. Kuulo toki saattaa kärsiä joka tapauksessa, jos kivet pahasti kolisee ämpäriin.

PS. Muuan sijoituskästi kaverikin päässyt videolla.

9 tykkäystä

Ihan hauska ja kiintoisa listaus IPOihin liittyen. :slight_smile:

https://x.com/QCompounding/status/1828734560659497205

image

18 tykkäystä

Ja ysävällisesti listalta puuttui eräs yritys?

15 tykkäystä

Voi niitä aikoja…

19 tykkäystä

Lukiko Padma?

2 tykkäystä

Eikös IPOjen villitys ole juuri se pari ekaa päivää kun kurssi ampaisee pariin multippeliin? :wink: Sitten sen jälkeen laskee oikeaan arvoon.

5 tykkäystä

Hyzon oli kyllä niin lähellä onnistua. Ei tarvittu enää kuin toimiva kirjanpito, toimivat rekat ja rutosti rahaa ja se olisi ollut siinä. :disappointed:

53 tykkäystä

Kun tulet aamulla katsomaan kurssien hehkutus ketjua ajatellen sen olevan varmaan täynnä NVDIA: afteria. Niin ei, ei sittenkään, siitä on tullut Kamuxin ja Harvian yhdistetty joutavanpäiväisyyksien ketju.

20 tykkäystä

Karkaa ehkä jo Pörssien suunnasta, joten tänne omia mutuja.
En usko että ihmisiltä mitkään verokannat unohtuu. Eiköhän tossa ole kyse ihan vaan hintojen vertailusta. Eli jos se tuote, joka maksoi Suomessa ennen 100 € ja maksaa kohta 101, 20 €, tulee maksamaan ulkomailta tilattuna 40 €, niin on vain entistä suurempi syy tilata se ulkomailta. Ei siinä inflaatioilla ole merkitystä. vaan ostohintojen erotuksella.

2 tykkäystä

Jaa, mites kun siellä ulkomailla on lähes poikkeuksetta inflaatio laukannut huomattavasti Suomea rivakammin. Eli nyt sieltä halutaan ostaan kun Suomessa aikaisemmin 100€ maksanut tuote maksaa 101,20€. Eikä siis vaikka viime vuonna kun hyöty olisi ollut suurempi. Vaikutus kulutukseen on olemassa, kuinka suuri se on ja kuinka moni jättää ostokset tekemättä, jää nähtäväksi.

9 tykkäystä

Unohtuukohan tässä ihmisiltä, että EU-alueelta verkosta tilattaessa arvonlisävero on ostajan maan verokannan mukaan. Tähän vielä päälle Perttu_Hamalaisen mainitsema vauhdikkaampi inflaatio. Ei se paljoa tuo säästöä taskuun. Ja jossain vaiheessa korkeampiin hintoihin jopa jotenkin totutaan ja kulutus vähintäänkin osin palautuu alkushokin jälkeen – tämä siis tämmöinen mutu.

13 tykkäystä

Ihan yksiselitteisesti se ei mene noin. Toki suurten toimijoiden kohdalla. Mutta se ALV-maa määräytyy ko. firman myynnin mukaan. EU:n sisällä on maakohtainen myyntiraja (vähintään 10 000 €), jonka alittuessa ALV menee firman maan mukaan. Eli jos jokin pieni saksalainen verkkokauppa myy Suomeen vain hyvin vähän vuodessa, menee ALV Saksan mukaan.

For simplification reasons, goods acquired by a taxable person covered by the SME scheme or the flat-rate scheme for farmers or by a non-taxable legal person are not subjected to VAT if annual acquisitions are below an annual turnover threshold set by their Member State (minimum EUR 10 000), though it is still possible to opt for taxation.

7 tykkäystä

Siirsin ALV-keskustelua tänne. :slight_smile: Vaikutus Suomen talouteen ja yrityksiin lievän ikävä, mutta ei kauhean fundamentaalinen.

2 tykkäystä

Olen aivan samaa mieltä, mutta toisaalta ulkomailta tilaamisen selkeä halpuus verrattuna kotimaasta ostettuna on ollut valloillaan jo, noh, aina. Se, että nyt joku euron nousu 100 euron tuotteeseen katkaisee kamelin selän, on omasta mielestäni vähän ylimitoitettua, mutta tietysti pienet purot jne. ja vaikutus voi pienituloisille olla merkittävä.

Tämä unohtui, kiitos selvennyksestä. Tärkeä lisähuomio.

2 tykkäystä

Tämä. Tuotteiden ja palveluiden hinnat muuttuu joka kerta vuoden aikana tai kerralla vuoden vaihteessa paljon enemmän, mutta juuri tämä prosentin korotus on se joka katkaisee selän. Henkilökohtaisesti on todella vaikea keksiä mihin tämä ALV:n nosto vaikuttaisi, jos se menee hintoihin vain ja ainoastaan sellaisenaan.

5 tykkäystä