Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Menee kyllä vähän politiikka ketjun kamaksi - mutta silläkin uhalla - olen low key pettynyt tähän hallitukseen. Olisi luullut, että ”markkinatalouspuolue” olisi onnistunut tekemään tälläisessä tilanteessa edes jotain, joka auttaisi kansalaista. Nyt lähinnä kurjistetaan ihmisten oloja :pensive:

22 tykkäystä

Äärimmäisen hyvä muistutus kaikille! =) Lähdekriittisyys, lähdekriittisyys, lähdekriittisyys…

Sijoittajilla on paha tapa niin sanotusti ampua ensin ja sitten kysyä kysymyksiä.

14 tykkäystä

Useammat foorumilaiset ovat pettyneitä nykyhallitukseen, mutta pääsyyksi arvioisin että hallituksessa ei istu sitä oikeaa puoluetta mitä me foorumilaiset haluamme siellä istuvan.

44 tykkäystä

Osinkopuolue?

image

50 tykkäystä

Suomen osinkotulot eivät ole kasvaneet 15 vuoteen, valtion velka on samassa ajassa lähes kolminkertaistunut, sosiaali- ja terveydenhuolto on rapautunut, koulutustaso on sukeltanut ja energiantuotannossa olemme muista riippuvaisia.

Suomen menestys on murentunut viime vuosikymmeninä. Syynä on vanhojen puolueiden kykenemättömyys hoitaa Suomen ja suomalaisten osinkoja. Kun politiikkaa ohjaa vallanhimo ja sulle-mulle -politiikka, niin tulos on tämä.

Osinkoja Nyt on vaihtoehto vanhojen puolueiden politiikalle. Emme tee politiikkaa ideologiat, vaan osingot edellä. Perustamme päätökset tosiasioihin ja tutkittuun tietoon. Emme ole sidoksissa eturyhmiin.

Me olemme valmiita tekemään rohkeita uudistuksia ja tuomaan osinkoja, jotta saamme talouden ja hyvinvoinnin kasvuun. Osinkojen aika on Nyt!

10 tykkäystä

5 viestiä yhdistettiin ketjuun: PoIitiikkanurkkaus (Osa 2)

Minun vikani, yritin huumorilla keskeyttää poliittisen keskustelun Kahvihuoneessa mutta ruokin sitä vahingossa. :smiley: Siirsin keskustelua tuonne meidän… jätekellariin.

39 tykkäystä

Olisit nyt reiluuden vuoksi siirtänyt sen oman viestisikin siihen ketjuun. ***kele. :smiley:

9 tykkäystä

Ulkomaan ALVeista kun oli tuossa puhetta niin nostan yhden asian esille: tuontiautot. Kun auto myydään uutena Saksassa niin siitä menee alv Saksaan. Kun se kolme vuotta myöhemmin laivataan Suomeen niin täällä toki verotetaan autovero, mutta se alv jää valtiolta saamatta jos vertaa että auto olisi uutena ostettu Suomeen.

Mittakaava on aika iso kun miettii että Suomeen tuodaan tänä vuonna varmaan yli 40000 käytettyä autoa. Jos sama raha käytettäisiin uusiin Suomessa ostettuihin autoihin niin valtio saisi suuren alv-potin. Ja autoalakin voisi paremmin kuin nyt. Uusien autojen myyntivolyymit ovat niin heikkoja että se nostaa myös hintoja kun kate pitää repiä pienestä määrästä myytyjä autoja.

En syyllistä autontuojia vaan ymmärrän kyllä miksi autot kannattaa tuoda. Mutta tälle ehkä pitäisi tehdä jotain. Onhan se lievästi outoa että käytettyjen myynti on kohtuullinen bisnes Suomessa ja uusien myynti katastrofaalisen huonoa. Jatkot politiikkaketjuun.

2 tykkäystä

ihana lukea warren buffetin kommenttia tämän AI ympärillä mistä monet tietävät niin kovin paljon: " I dont know nothing about AI"

4 tykkäystä

Poistin viestin tuli likainen olo kun joutui politiikkanurkkaukseen :cry:

28 tykkäystä

Joku kyseli eilen foorumistatseja. Tässä on viimeiset kuusi vuotta, eli käytännössä nykyfoorumin historia. Foorumin aktiviteetti näyttää saavuttaneen “pysyvästi matalan tason” ekonomisti Irving Fisherin “permanently high plateau” kommenttia hieman lainatakseni ja muokatakseni vuodelta 1929.

Aktiivisuus vaihtelee eri ketjujen välillä. Esim. Sampo tuntui olleen ennen aktiivisempi, mutta yhtiön selkeydyttyä juttua on vähemmän. Toisaalta Teknopuu on ollut viime aikojen kuumimpia ketjuja. Varmaan riippuu vähän jäsenestä ja ketjuista mitä seuraa, kuinka aktiiviselta foorumi tuntuu. Kokonaisuutta katsoen aktiivisuus on ollut vakaata sitten 2022 ja sivukatselut sitten 2023 syksyn.

Nykyinen keskustelun taso ja määrä on kyllä tervetullut muutos verrattuna vuosien 2020–21 huliviliin. :smiley: Ehkäpä vähän aktiivisempaa voisi olla kuitenkin.

33 tykkäystä

Sampon osalta ihan järjestelykysymys.

Yritysosto, missä Sampo ostaa Intialaisen vakuutusyhtiön 3M€. Ei tietenkään ylitä pörssijulkaisun kynnystä.

Lisäksi Mirko julkaisee X:ssä, että ei ole Etelämantereen kansalainen.

36 tykkäystä

You had me at 5% dividend yield

12345678910123456789

7 tykkäystä

No ei ihme, että keskustelu hiljenee kun Wahlroos ei ole enää tekemässä massiivisia yrityskauppoja suuntaan jos toiseen ja Sampo muuttuu tylsäksi osinkomörnijäksi. Hannes Kulvikin mukaan Suomea sanottiin 1980-luvulla pohjolan Japaniksi. Ei se valehdellut…

Helsingin pörssi näivettyy tätä tahtia, jos kaikki firmat vain tyytyvät suorittamaan “ihan hyvällä” tasolla ja jakamaan aivottomasti osinkoja pääomistaville eläkerahastoille. Voisiko Inderes saada vähän vauhtia tähän pörssiin Hesulin kiinnostavuudella ja lähteä nurkkaamaan bulvaanien avulla vaikka jotakin pörssin mörnijää tai vaikkapa Sijoituskästiä.

4 tykkäystä

Älä sure, siihen tottuu. Toivottavasti ainakin. En ole itse koskaan kirjoittanut politiikkaketjuun, mutta varmaan jo viisi viestiäni on Sijoittaja-alokas sinne niska-perse -otteella heittänyt.
Ja kyllähän se joka kerta vieläkin tuntuu siltä, kuin olisi liian nuorena nähnyt jotain liian irstasta.
Hommasin takapihallekin jo tollaisen niitä kertoja varten, kun kynäni taas lipsahtaa kohtalokkaasti…

politiikka

14 tykkäystä

Osinkopuolue on katsonut kyllä tyytyväisenä Sammon strategista suuntaa ja Hesulin kontekstissa Sampo on kunnon kasvuyhtiö kaiken kukkuraksi!

Hesulin vajaan 200 firman tarjoomassa löytyy sitten viihdettä hakeville ihan oma osastonsa. :joy:

11 tykkäystä

Onneksi Teslan ketjussa on samat tyypit tapellu viimeisen vuosikymmenen niin foorumiaktiivisuus pysyy taatusti aktiivisella tasolla. :grin:

31 tykkäystä

Ja näistä ainoastaan OmaSP:n kohdalla teille voi antaa kiitosta siitä, että olette tuoneet sijoittajille aidosti uutta tietoa. Tai pikemminkin syventäneet sitä tilannekuvaa. Muiden yhtiöiden osalta kyse on ollut lähinnä tiedosssa olevien asioiden toistelusta.

Luonnollisestikin sijoittajat joutuvat tekemään päätöksiä tarjolla olevan informaation pohjalta. Jos esim. epäkohdista jää odottamaan “koko totuutta”, on yleensä myöhästynyt pahasti joko meno- tai paluujunasta. Tuo pätee erityisen korostuneesti Tecnotreen kaltaisiin pienyrityksiin.

Sen sijaan, että sinä kannat huolta foorumikirjoittelusta, kannattaisi kantaa enemmän huolta Alma Median talousjournalismin tasosta. Ei se ennen ollut noin laadutonta. Eilen esim. uutisoinnissa oli Elloksen talousvaikeudet ja samassa yhteydessä väitettiin yhtiöllä olevan sama omistaja kuin Tokmannilla. Hohhoijaa. Tai omakohtaisempi havainto: Kevät-kesällä törmäsin useamman kerran medioissanne (ja siinä samalla Twitter-virrassa) tunnistettavaan kuvaan hyvin hoidetusta (ja taloudeltaan ylikapitalisoituneesta) taloyhtiöstämme, jonka puheenjohtajna toimin, kun uutisoitiin mm. taloyhtiöiden konkursseista ja vastuuttomasta taloudenhoidosta. Hyvän journalistisen tavan mukaisesti artikkeleissa ei edes mainittu kyseessä olevan kuvituskuvan, saati että taloyhtiö ei liity uutisointiin. Vaihtuihan se jatkuvalla syötöllä toistuva kuvituskuva yhden sähköpostin myötä, mutta onhan tuo ihan syvältä.

12 tykkäystä

Norjassahan tuosta ei lopulta tuomioita tullut vaan korkeampi oikeusaste hylkäsi syytteet.

3 tykkäystä