Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Onpa surullinen uutinen, jos totta on. Todella harmi

RIP

1 tykkäys

Hienoa ettei Inderesillä pelkästään tuijoteta omaan napaan vaan ollaan myös valmiita ottamaan vaikutteita kl.fi foorumeilta :smiling_face_with_three_hearts:

Tuohon voisi vielä editillä lisätä ”geelitukat” ja ”kurssivedätys” niin olisi täydellinen

15 tykkäystä

Politiikkaketjusta tuli liputus. Ei kuitenkaan bannia tällä kertaa. Mites tässä kerjussa? Sallitaanko himoverotuksen kyseenalaistaminen?

𝐓𝐡𝐞 𝐓𝐚𝐱 𝐏𝐨𝐞𝐦

Tax his land, tax his wage,
Tax his bed in which he lays.
Tax his tractor, tax his mule,
Teach him taxes is the rule.
Tax his cow, tax his goat,
Tax his pants, tax his coat.
Tax his ties, tax his shirts,
Tax his work, tax his dirt.

Tax his chew, tax his smoke,
Teach him taxes are no joke.
Tax his car, tax his grass,
Tax the roads he must pass.

Tax his food, tax his drink,
Tax him if he tries to think.
Tax his sodas, tax his beers,
If he cries, tax his tears.

Tax his bills, tax his gas,
Tax his notes, tax his cash.
Tax him good and let him know
That after taxes, he has no dough.

If he hollers, tax him more,
Tax him until he’s good and sore.
Tax his coffin, tax his grave,
Tax the sod in which he lays.

Put these words upon his tomb,
“Taxes drove me to my doom!”
And when he’s gone, we won’t relax,
We’ll still be after the inheritance tax.

18 tykkäystä

Huomaan suomalaisen asenteen. Kun tulet takaisin, on “humble quest” muuttunut muotoon “unleashing power of conquest” ja Inderes hehkuttaa ruotsalainen analyysimarkkinan olevan meidän!

Ikävänä muuton haittavaikutuksena pesäpallolle varattu aika vaihtuu fasaanijahtiin.

6 tykkäystä

On kyllä. Mahtava lainaus Damodaranilta kysymykseen “How do you think this for yourself. How do measure or think about your own decisions active, passive or otherwise in your own portfolio?”, kun keskustelua oltiin käyty passiivista sijoittamisesta

“I am active investor and I say look I invest actively because I enjoy investing. I invest actively not because I want to beat the market, but because I enjoy investing.”

Vähän tulee vanha kunnon nimimerkki Masse mieleen, joka taisi letkautella, että “Sijoittaminen on viihdettä, mistä pitää aina välillä ihan maksaakin”. Sopivasti kutitteli myös omaa tilannetta. Ihan raakasti omalla salkun koolla ajateltuna ei tässä harrastuksessa ole mitään järkeä, koska en taida ihan vielä tällä vuosikymmenellä ainakaan nähdä sellaisia ylituottoja, että tuntipalkka olisi kohdallaan varsinkin, kun koko ylituoton tekeminen on jo lähtökohtaisesti hyvin kyseenalaista minulle ja monelle muulle halusi sitä myöntää tai ei. Silti sitä pitää aktiivisena sijoittajana pyöriä, koska onhan tämä mielenkiintoista.

Tästä ihan hajanaisesta huomiosta itse Damodaraniin. Vaikka mies mielletäään ihan syystäkin kassavirta arvonmääritys guruksi, niin hän on ihailtavan jalat maassa jokaisessa julkisessa esiintymisessä ja tässäkin podcastissä selittää, että arvonmääritys mitä hän opettaa on vain työkalu eikä tuolla pelkästään mekaanisella osaamisella tee yksinään mitään.

16 tykkäystä

Jos kuuntelitte aamarin ääniversioita Inderes.fi-sisällön kehitysideat -ketjussa, niin käykäähän antamassa palautetta ääniaamareista, niin tiedetään, miten konseptia voisi jatkokehittää. :robot:

9 tykkäystä

Yhteisölähtöinen palvelun kehittäminen

10 tykkäystä

Pienehkö pettymys pitkän odottamisen ja AJAN jälkeen. Tai ehkä juuri sitä syystä :smiley: Olis vaan tullut tuplajulkaisu 2012. Mut onpa true vision kohdallaan.

Eikä siinä, The Way of Fire on kyllä just niin kova biisi kuin mitä Youtuben kännykkäkameravideot antoi odottaa, et siitä pisteet.

3 tykkäystä

Kyllä, ja sieltä tulee selvästä takaa-ajoasemasta joku kontaktisentteripilvipalvelusysteemifirma kaikkien ohi uusien tällä viikolla tehtyjen profiilien avulla.

9 tykkäystä

Jumankauta toihan on Jessen maja
image

4 tykkäystä

Columbus myös tiedottaa virallisella Twitter-kanavallaan eli eiköhän se totta ole:

https://x.com/BlueJacketsNHL/status/1829481858968535120

1 tykkäys

Puhumattakaan arvokkaista ajatuksista, joita hän tarjoaa ihmisille yleensä tätä nykyistä AI maailmaa kohti. Muutenkin tuohan on sisällöltään hyvin korkeaa ja pitkälle vietyä filosofista pohdintaa. Ja koska kyse opettajasta, koko haastattelu on myös tavallaan opetus miten tulisi kehittää omaa ajatteluaan ja olla avoin omia virheitä kohtaan ja muuttaa nämä tehdyt virheet omiksi vahvuuksiksi. 10/10 ehdottomasti.

Olen jo aiemminkin vilkuillut hänen juttujaan mutta nyt kyllä täytyy lueskella välillä enemmän hänen juttujaan ja silti muistaa että on paljon muutakin opittavaa.

Ja kiitos @Wallet_Nahlroos tuon jakamisesta. BTW itse katsoin youtube kautta, eli löytynee kunkin suosimasta jakelukanavasta.

3 tykkäystä

56 tykkäystä

Blumman terminaaliin lävähti samantien juttu:

24 tykkäystä

Pikkaisen odotellut, että @WhoopWhoop pitchaisi Tecnotreetä :sunglasses: Vielä ehtii :partying_face:

8 tykkäystä

Kilpailuun osallistuminen meni jo. Hän ehtii enää äänestämään. :slight_smile:

6 tykkäystä

Pitää nyt viikonloppu kuunnella, ja vetää I ja II putkeen. Hyvät arvostelut oli saanu, mutta oltiin moitittu, että ekalla kuuntelulla saattaa olla vähä liikaa kaikkia. Vokaalitko oli joissain jääny vähä taka-alalle liiaksi.

2 tykkäystä

Tämä kisa ei suinkaan jää ensimmäiseksi ja viimeiseksi, vaan seuraava erä on tarkoitus järjestää noin 3 kuukauden kuluttua eli tässä on hyvin aikaa hioa pitchi seuraavaa kisaa varten timanttiseksi. :wink:

4 tykkäystä

En voi uskoa, että on Time II:n julkaisupäivä. Joskus sitä on aika kuumeisesti odottanut. Tilasin keväällä Jarin paketin ja tänään lämmitellyt kuuntelemalla Legendary Early Demos ja kohta vielä päivitetty versio Forest Seasonsista. En ole vielä päättänyt missä ja kuinka kulutan nuo I ja II putkeen. Pitäisikö jakaa kokemus jonkun kanssa vai kuunnella yksin :smiley:

Ja niille jotka ei tiedä mihin nämä viestit liittyy, niin kyse on Wintersun bändin tai enemmänkin sen keskeisen henkilön Jari Mäenpään ikuisuusprojekti, jonka valmistumista on studionauhoitusten jälkeen odoteltu jotakuinkin 17 vuotta.

9 tykkäystä

Tuo oli erinomainen kilpailu ja ketju, parasta antia foorumilla :+1::+1::+1::+1:

14 tykkäystä