Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Politiikan riskillä totean yleisesti että varallisuuden kuuluukin vaikuttaa yhteiskunnan tukiin. Muutenhan sitä voisi vaikka laittaa kaikki rahansa osinkoa maksamattomiin sijoituksiin ja mennä hakemaan toimeentulotukea vaikka olisi miljonääri.

En ota kantaa laki- ja säädöspuoleen, mietin vaan oikeustajun kannalta.

8 tykkäystä

Olen jossain määrin samaa mieltä. Tähän tulee muutos ensi vuonna. Varallisuus tulee vaikuttamaan tuen laskentaan. Kelan tehtävä ei kuitenkaan ole tulkita lakia väärin, edes moraalisin perustein.

3 tykkäystä

Alumiinin pintaan muodustuva alumiinioksidi on todella kovaa eikä alumiinia voi muutenkaan yleistää pehmeäksi.

2 tykkäystä

Näin ilmeisesti selkeästi on, halusin erikseen lauseessani eritellä titaanin ja alumiinin oletuksellisen kovuuden kautta, nyt se on selkeästi todistettu, että älypuhelimen rungossa alumiini on titaania vahvempaa, ainakin naarmuuntumista ja hankaumia vastaan.

Nyt oli @Verneri_Pulkkinen nopea. Just kun aloin virittelemään viikonlopun poliittista tappelua, niin politiikkaketju meni kiinni alta aikayksikön viestin lähettämisen jälkeen. Näen silmissäni kuinka siellä on jo rentouduttu perjantai-iltaan ja nautittu ehkä hyvää irlantilaista olutta. Kesken kaiken hälytyssireeni pärähtää soimaan merkiksi siitä, että politiikkaketjussa tapahtuu. Äkkiä ketju kiinni.

Ps. Tämä oli hyväntuulinen viesti. Jokainen itseään kunnioittava sijoittajafoorumi toimisi juuri noin.

24 tykkäystä

Tää olikin hyvä. Jatkan tästä. Kyseessä Taiteilijan näkemys, mahdolliset viittaukset uskonnollisiin teksteihin täysin sattumanvaraisia. Siirtäkää tarvittaessa meemiketjuun,kahvihuoneeseen, roskakoriin tai laminoikaa vaikka jääkaapin oveen.

Faron-sijoittajan uskontunnustus

Minä uskon Faron Pharmaceuticalsiin, Turun lahjaan lääketieteelle,innovatiivisten lääketieteen ratkaisujen luojaan

Ja Bexmarilimabiin, Faronin ainoaan assettiin, Clever-1 reseptorin valtiaaseen,
joka sikisi Hollménin labrasta,
syntyi Jalkasten dynastiaan,
kärsi IPF Partnersin aikana,
Bexlungissa ja Bexcombossa kuoli ja haudattiin,
astui alas kiristyneelle rahoitusmarkkinalle,
Nousi kolmantena päivänä nettovelattomaksi,
Astui ylös Big Pharman partneriksi,
Istuu Pembrolizumabin, syöpälääkkeiden kaikkivaltiaan oikealla puolella,
Ja on sieltä tuleva tuomitsemaan myeloblasteja ja muita epäterveitä soluja

ja Traumakineen,
Haematokineen,
sekä julkaisemattomaan pipelineen,
Johtoryhmään,
Kurssin ylösnousemiseen
ja iankaikkisen rojaltisateeseen

Aamen

51 tykkäystä

@Mauri, tviitissä on “klippi”. :slight_smile:

https://x.com/Salkku_Mauri/status/1794051817162027339

22 tykkäystä

Sitten perään tällainen tiedote.

https://x.com/PasiHavia/status/1794054495304810893

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b303ddb81fd03dab8e59cdf459bcc2047&lang=fi&src=notices

8 tykkäystä

Hoka One One on jo vuosia ollut suosittu juoksua harrastavien keskuudessa. Nyt maine on alkanut levitä suurelle yleisölle. Uggit taas vaikuttavat olevan taas teinien suosiossa.

Hokan juoksukengät ovat oma suosikkini ja ovat päätyneet jopa profiilikuvaani. Ostan toki muitakin merkkejä, mutta juoksukengistä yli puolet on varmaan Hokaa. Mallistosta löytyy myös hyviä kenkiä maastojuoksuun. Mallistossa ei oikeastaan ole halpiskenkiä eli siinä mielessä premium brändi.

Juoksukengät kestävät noin 500-750km eli aktiivinen juoksija joutuu ostamaan useamman parin vuodessa. Nyt on myös alkanut näkyä Hokan kenkiä arkikäytössä, lifestyle segmentti olis myös iso mahdollisuus.

1 tykkäys

Ja brändinhän omistaa Deckers (DECK), jonka osake rikkoi eilen 1000$ rajan mm. Hokan siivittämän hyvän kasvun myötä.

Hankinpa hiljattain itsellenikin merkin maastojuoksukengät kevyeen vaellukseen. Laadukkailta vaikuttavat!

2 tykkäystä

Jos Suomessa hohkataan miten paljon TJ tienaa niin…

14 tykkäystä

Henkilötietojen luovutuskielloista käydään vilkasta keskustelua mediassa. Tässä muutama paikka, joissa voi kieltää/rajoittaa omaa henkilöään koskevien tietojen jakamista :stop_sign: Suosittelen tutustumaan.

Henkilötietojen luovutuksen kieltäminen, palvelut - Suomi.fi

Henkilötiedot - Suomi.fi

PRH - Kaupparekisteri - Rekisteröintikielto

Positiivinen luottotietorekisteri - Positiivinen luottotietorekisteri (vero.fi)

Tee tiedonluovutuskielto | Traficom

Onko vielä muita paikkoja?

16 tykkäystä

Toki esim. Broadcomin mcap on noin tuplat koko hesuliin nähden, mutta onpa tuossa kyllä palkka silti kohdillaan. Paljonkohan on kaikkien hexin firmojen toimareiden palkat yhteensä vuodessa :thinking: Meneeköhän lähelle tuota.

3 tykkäystä

Nyt ei tuu Sijoittaja-alokkaalta kehuja, kun menin törsäämään kympin yhteen linnunmunaan :rofl:

kuva

Toisaalta voisihan tässä olla tilaisuus pitkäaikaisemmalle investoinnille…

27 tykkäystä

:smiley:

Onko sulla miniatyyripannu? :stuck_out_tongue:

Kerro sitten, miltä maistu ja kuinka moneksi kerraksi tuosta riittää. :slight_smile:

2 tykkäystä

Vaikka foorumitaistelut tietenkin liippaavatkin läheltä teemaa “Lähi-idän turvallisuustilanne ja aggressiot”, niin pari kommenttia kahvihuoneen puolelle (vaikka juuri sinä et niitä luekaan, vaan ainoastaan vastaat niihin):

  1. Yleisellä foorumilla kommentoin viestejä sisällön enkä kirjoittajan mukaan. Yleisellä foorumilla kommentit eivät myöskään ole vain kommentointia lainattavan kommentin kirjoittajalle, vaan yleiseen keskustelun osallistumista. Enkä edes jaksa alkaa pitämään mitään rekisteriä siitä, kenen kanssa olen ollut asioista eri mieltä ja kenen kanssa samaa mieltä.

  2. Pahoittelen, jos vastaukset ovat loukanneet. Esim. tässä tapauksessa esitin vasta-argumentteja syytöksille, joissa ihmiset leimataan mielestäni varsin kevein perustein Putinin marioneteiksi tai idiooteiksi (“Taitavat olla Putinin taskussa tai hölmöjä”). Minun mielestäni tuollainen “mccarthyismi” ei ole sen enempää aiheellista kuin järkevääkään. Putin on sen verran mulkku jätkä ja nyky-Venäjä yhteiskuntajärjestelmältään sen verran kuvottava maa, että ei nyt ihan fiilispohjalta aleta syyttämään ihmisryhmiä tai järjestöjä sen tukijoiksi. Paitsi että se on loukkaavaa noita tahoja kohtaan, niin kylliksi ja liian kevein perustein tuota leimakirvestä käyttäen se menettää merkityksensä.

On monella tavalla hienoa ja arvokasta, että vaikkapa Maailma kylässä -tapahtuman osallistujat aiheuttavat keskustelua. Demokraattisen yhteiskunnan keskustelun moninaisuus siis toteutuu. Oli kritiikki sitten kuinka aiheellista tai aiheetonta tahansa. Ja optimisti voisi sanoa, että keskustelu voi lisätä myös tietoa ja avartaa näkökulmia. Vastuu ja valta vieraista on tietenkin vain ja ainoastaan tapahtuman järjestäjällä, eikä näitäkään asioita ratkaista somen huutoäänestyksellä.

6 tykkäystä

Eikä kun ihan normi pannu :smile:

Joo farmin mimmi kertoi, että noi vastaa suurin piirtein 23 kananmunaa eli kyllä siitä useampi ruoka tulee. Antoi vinkin, että on helpointa ihan vaan rikkoa uunipellille ja siihen mausteet sekaan :grin:

2 tykkäystä

Vapaa keskustelu on arvokasta, mutta nykypäivänä keskusteluja käydään vähemmän ja vähemmän faktapohjalta. “Kun itse ei jaksa tai osaa selvittää”, mutta näki yhden twiitin tai artikkelin (faktapohjaista ei jaksa lukea kun se on niin pitkä) niin siltä pohjalta hirttäydytään herkästi siihen ensimmäiseen mielipiteeseen. Maksoi mitä maksoi.

Nykypäivänä bottiarmeijat vielä jaksaa tahkota samaa sanomaa (olipa sillä mitään tekemistä totuuden kanssa tai ei) niin väistämättä kasvaa se prosenttimäärä jotka sitä sanomaa uskoo. Tuo laiskahko lähtötilanne tuntuu johtavan sitten lopulta siihen että “keskustelu” ei enää todellisuudessa ole vapaata tahi keskustelua vaan satunnaista huutelua, jossa äänekkäin voittaa (esimerkkeinä Trump, Brexit).

Olen itsekin tämän huomannut esimerkiksi joidenkin tuttujen kanssa saunoessa. Tuulesta vedetty mielipide on niin tiukassa ettei fakta-argumentoinnilla pärjää. “Luin artikkelin, jossa oli viittaus tuntemattoman Tsekkiläisen professorin tutkimukseen” ja jostain syystä sitä olematonta väitettä on kiehtovampi uskoa, mitä vaikka Suomen asiantuntija-armeijan mielipiteitä. Tuo näkyy esimerkiksi monessa Facebookin Tuulivoima-uutisen kommenttiketjussa. Tuulivoimalat levittää syöpää ja desibelit aiheuttaa hulluutta. “Miksei viranomaiset tee mitään?”

Yhtälailla voi olla aika hankala perustella jollekkin kaverillekin, että lakkoilu ei johda Suomen kannalta hyvään lopputulemaan koska sieltä tulee vastauksena “ahneet työnantajat kusettaa aina ja onneksi on ammattiliitto suojelemassa”.

Vielä erillisenä valitettavana ilmiönä:
Someaikakaudella on muodostunut ilkeä asetelma, jossa voi esittää kovia syytöksiä ilman faktapohjaa. Ja jos se syytös saa tuulta alleen, on syytöksen kohde jo suoraan leimattu syylliseksi. Sitten se on sen kohteen tehtävä osoittaa syyttömyys, vaikka oikeudellisesti pitäisi mennä juuri päinvastoin että pitäisi esittää faktoja siitä syyllisyydestä. Ja vaikka se syytetty esittäisikin niitä faktoja syyttömyydestä, niin eihän se ole enää mielenkiintoista ja alkuperäiset syytökset saattaa jäädä elämään.

30 tykkäystä

Eikö hallitus (yleisellä tasolla, ei nimenomaan nykyinen) oppinut mitään Uniperista…

1 tykkäys

Sitä voisi kysyä vaikka Tytiltä, kun nyt niin aktiivisesti konsultoi nykyistä hallitusta.

2 tykkäystä