Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Tähän talouteen ei enää tule minkään sortin Sanoman tuotteita. Aikanaan tuli Aku, Extra, Roopesetä ja taisi joku muukin disneyn lehti tulla. Roopesetä sitten muuttui kesken tilauskauden ductales lehdeksi enkä suostunut laskua maksamaan tuotteesta mitä en ollut tilannut ja joka oli ihan *aska. Sanoma laittoi sen perintään, reklamoin laskusta ja sanoin että en maksa. Veivät asian oikeuteen asti, kun annoin palautteen oikeuteen niin sanoi että tämähän on ihan selvä juttu, ja sitten Sanoma veti vaateensa pois. Kyse oli joistain muutaman kympin laskusta. No sen seurauksena pistin kaikki tilaukset poikki, varmaan muutamalla satasella vuodessa menettivät tilauksia. Alkuun soittelivat perään mutta kun vaadin asiakastietojan poistamista ja kielsin yhteyden otot niin muutaman kerran kun myyjälle löi luun kurkkuun nekin loppuivat. Täytyy todeta että ei ollu Sanomalla minkäänlaista pelisilmää. Vai miltä se tuntuisi jos TM:n sijaan rupeaisi tulemaan jotain Autopilttiä (joka tasoltaan on ihan surkea) ja siitä pitäisi maksaa…

19 tykkäystä

Omasta kokemuksesta ja silmin katsoneena joitain tuttavia, mieli on hämärtynyt ja pörssileikistä on tullut riippuvuus joka voi mennä jopa oman perheen edelle.

Suosittelen taukoa pörssistä ja keskittyisi oikeisiin tärkeisiin asioihin eli perheeseen… ja onneksi @Ituhippinen näin tehnytkin mutta on turhaa miettiä olisiko nämäkin rahat parempi laittaa sinne osakkeisiin:+1:

11 tykkäystä

Me ollaan aika hyviä kaikki takomaan rahaa ja sitä saadaan aina tehtyä lisää.

Yhtä asiaa ei saa takaisin, eikä lisää rahallakaan.

Se on meinaan aikaa.

32 tykkäystä

Tuota joskus miettinyt niin, että jos rahalla saa sellaista lääketieteellistä hoitoa, jota julkiselta puolen ei saa, niin silloinhan sitä itse asiassa voi saada rahalla lisää aikaa :wink:

3 tykkäystä

Ja siinä mielessä saa irrotettua aikaa muihin juttuihin, että voi palkata siivoojan ja ostaa robottiruohonleikkurin. Sillä ajalla takoa sitä rahaa.

Mitä sillä ajalla tekee on investointi.

Mutta tietenkään julkisen puolen hoidoilla ei katsella esikoisensa ensimmäisiä askelia uudestaan, opeteta ajamaan pyörällä, tavata aakkosia ja riemuita onnistumisista.

Rahalla ei saada niitä ”ensimmäisiä kertoja” uudestaan anteeksi (itselleen) vaikka kuinka tehtäisiin se iltatähti.

Siksi itse teinien vanhempana en kadu yhtäkään vietettyä hetkeä ja lapsiin satsattua euroa, koska joka päivä saan muistutuksen siitä, miten pian kaikki on kohta ohi ja kauniita muistoja vain.

Itsellä on ollut tavoitteena elää siten, että riittää sitten tarinoita kerrottavaksi lapsen lapsille, eikä tarvitse katua tekemättömiä asioita kiikkustuolissa.

24 tykkäystä

Ei koskaan osinko-osakkeita lyhyeen holdiin :smiley:
Se on heti arvokkaampi yhtiö kun osinko julkaistaan :thinking:

Tämä oli viimeisin luettu viesti kännykässä, mietin hetken että mitä ihmettä?

Ålandsbankenit pelasti. :man_detective: OmaSP:tä 100€ positio pieleen menneestä toimeksiannosta.

1 tykkäys

Täällä oli rahasta pohdintaa, maksumuuri:

”Nuorempana, kun rahaa on vähän tai ei ollenkaan, sen marginaalihyöty on suurempi. Ja mitä enemmän rahaa on, sitä alhaisempi marginaalihyöty on, eli rahan tuoma hyöty alenee. On myös tärkeä muistaa, että raha on vain vaihdon väline. Jos erehtyy uskomaan, että rahalla on itseisarvo, on riskinä, että saattaa saada riesakseen riippuvuuden, joka muistuttaa ihmisiä piinaavia muita ikäviä riippuvuuksia.”

Ehkä kulutus on muuttunut sillä tavalla, että käytän enemmän rahaa elämyksiin yhdessä muiden kanssa ja yhä vähemmän tavaroihin. Tavaran marginaalihyöty on laskenut aika lähelle nollaa. Tuntuu, ettei ole oikein mitään iloa ostaa sitä lisää.”

20 tykkäystä

Kyllä elämää pidentävät hoidot saa toistaiseksi julkiselta. Toivottavasti näin on jatkossakin vaikka kehitys pahalta näyttää.

1 tykkäys

Pentti Jokinen on kirjoittanut mielenkiintoisen kolumnin kuluttajatuoteyhtiöistä.:slightly_smiling_face:

‐------

Jännittävää kaksintaistelua😱

4 tykkäystä

Jenkeissä ollaan kaikkien aikojen kuplassa. Kirjoitin kaikenlaisia analyyttisempiäkin viestejä joita en julkaissut. Tämä tuntui oikemmalta.

Verratkaa vaikka omaa tulokehitystänne jenkkien indekseihin? Tähän on helppo tarttua kriittisesti, mutta ei kai se loppujen lopuksi kuitenkaan mistään muualta tule se raha yrityksille tulokseen tule?

1 tykkäys

Kuinkahan kauan tuota ai-kiimaa vielä jatkuu… Ihan kuin maailmassa ei muita pörssiyhtiöitä olekaan kuin NVIDIA ja Apple. Applen tuotteet ovat muutenkin ylihintaista roskaa. Käsittämätön tuuri käynyt heillä, jotka rahansa ovat noihin yhtiöihin sijoittaneet.

T. Katkera Neste-piensijoittaja

6 tykkäystä

Kyllä on tuossa postauksessa sen verran hyvältä näyttäviä pizzoja, että pitäisi @Mikael_Rautanen lopettaa nämä toimariharrastelut ja keskittyä pizzan paistoon.

7 tykkäystä

Sijoittamisessahan ei tyylipisteitä juuri jaella, mutta kuulisin mielelläni argumentteja sen puolesta, että miksi yksikään Costcoa omistava taho ei dumppaisi 2026e P/E 45x -ruokavarastojaan pää märkänä helvettiin salkuistaan. Olen piikitellyt enemmän tai vähemmän Teslan analyysejä totaaliseen haihatteluun perustuvista väittämistään ja skenaarioistaan, mutta on tuokin kyllä kohtalaisen vaikea perustella.

Jos tässä markkinassa löytää edullisesti yhtiötä, jonka epävarmoista ja vaikeasti ennustettavista kassavirroista tulee varmoja ja ennustettavia, niin luulisi olevan aika vaikea tehdä huonoa sijoitusta. Sen verran poskettomia summia maksetaan varmuudesta, että kertoimien avulla tulee jo melkoiset tuotot.

Ja ei, Helsinki on väärä paikka etsiä. :grin:

6 tykkäystä

Oikeampi paikka Helsinki on varmaankin kun suurin osa muista.

7 tykkäystä

Kaverin pitäs vaihtaa sijoittaminen shorttaamiseen sillä selkeästi lahjoja myydä osakkeet tappiolla kuin voitolla.

Lisäksi impulsiivisuus auttaa riskienhallinnassa koska shorttipositio tuskin on päivää kauemmin auki.

10 tykkäystä

Tai vähintään lopettaa Hesuliin sijoittaminen ja keskittyä pizzaan. Se voisi olla taloudellisestikin kannattava siirto🍕

25 tykkäystä

Onko Helsingissä firmoja, joille voi ennustaa merkittävällä todennäköisyydellä osakekohtaista kassavirtojen kasvua vaikkapa seuraavalle viidelle vuodelle? Jenkeistä jos löydät tuollaisia firmoja - olkoon kasvu vaikka luokkaa 5-10 % CAGR - niin arvostukset nousevat aivan pilviin.

Onko Hesulissa mitään vastaavaa? Kun yrittää etsiä, niin lähes aina törmää samoihin ongelmiin - liika syklisyys, ei panosteta kasvuun, heikko toimiala, osinkohulluus.

5 tykkäystä

Itseäni turhauttaa vielä enemmän kun pahimmillaan näpit rasvassa yrittää nopeasti vilkaista youtubesta vinkkiä johonkin tiettyyn juttuun ja tubettaja alkaa itse asian sijaan kertomaan minkä väristä ketsuppia tuli syötyä. Jokainen toki tekee videonsa omista (ja kaupallisista intresseistä) ja niin kauan kun niitä saa ilmaiseksi katsella niin ei ole varaa valittaa.

Radiokanavien potpurit(?) missä soitetaan nopea kooste kanavan soittolistalta teaseriksi on myös takuuvarma tapa saada minut vaihtamaan autoradion kanavaa.

5 tykkäystä