Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Tämä Ote Rush Factoryn raportista on ilmeisesti sitä V-mallista elpymistä :smiley:

image

7 tykkäystä

Mitä olette mieltä siitä miten pitkälle sentimentin kontraaminen toimii? Näyttöähän on jo siitä, että esimerkiksi Vernerin karhu/härkä kyselyn kontraaminen toimii, mutta miten esimerkiksi supertriplasi -ketjun kontraaminen toimisi? Siellä tällä hetkellä on varmaan puolilla yhtiöitä kuten Qt, Remedy, Revenio, Kamux, Harvia jne. Ei siinä, loistavia yhtiöitä, mutta voiko olla mahdollista, että yleinen konsesus osuu oikeaan 10 vuoden päähän?

Vai ovatko Inderesin foorumiin aktiivisesti osallistuvat jotenkin paremmin perillä Helsingin pörssin yhtiöistä kuin ne kaikki muut Helsingin pörssiin sijoittavat, jotka eivät lue Inderesin foorumia ja joilla ei välttämättä ole näitä yhtiöitä salkussa. Eli voiko Inderesin foorumista vielä vetää johtopäätöksiä Helsingin pörssin yleisestä konsensuksesta?

6 tykkäystä

Itse vein osinkokahvien sijaan paremman puoliskon paremmalle ravintolaillalliselle. Lisäksi 10% osingoista menee hyväntekeväisyyteen yms. hyvän mielen tekoihin. Hyvin on löytynyt ymmärrystä tälle harrastukselle.

Ehkä kesän eropiikki ei johtunutkaan koronasta vaan osakesijoittamisen suosion noususta. Inderes, disconnecting people :yum:

22 tykkäystä

Ainakin salkkujen tuotto otsakkeen perusteella foorumi on tähän asti pärjännyt indeksille, ja sijoittajat valmiita katsomaan 3-4 vuoden päähän.

1 tykkäys

Nordnet julkaisee suosituimmat osakkeet listoja. Näitä kontraamalla voisi jo päästäkin ylituottoon. Ost suosituin osake on Fortum. Minullakin sitä pieni positio. Mutta ei sillä ole OST:n aikana ole voinut kun hävitä indeksille. Riippumatta milloin sitä on tämän vuoden aikana ostanut. Historiasta löytyy kyllä monia kansan suurien rivien lempi osakekkeita mitä sitten hodlataan hautaan asti vaikka perinnön odottajat voisivat muuta toivoa. Minunkin ensimmäinen osake osto oli Nokiaa kuplan huipulta isän salkkuun kun hän ei päässyt itse laivalla olleessaan kauppoja toteuttamaan.

2 tykkäystä

Tuolta Qt-ketjusta OssiS:ltä poimittuna:

Hyvä OssiS,

Kuutin kurssinousu ja arvostuskertoimien venyminen sekoittaa helposti kokeneemmankin sijoittajan pään. MUTTA: Yllä kuvaat omin sanoin lähes täydellisesti Masse-sedän sijoitusoppaan 3. luvun ensimmäisen jakeen: “Sijoittaminen on VIIHDETTÄ, mistä pitää aina välillä ihan maksaakin” :slight_smile:

Ja tässä viihteessä kuvaamasi “fiilisten sekavuus” on juuri sitä jännitystä, mistä sijoittamisviihteessä on kysymys. Upeaa kerrontaa OssiS, thanks!

Masse-setä, FA, Kuutti jakaa niin massea kuin viihdettä tuutin täydeltä :heavy_dollar_sign: :partying_face:

11 tykkäystä

Aamukatsauksesta (video) otin koppia @Verneri_Pulkkinen haasteelle… julkaisen tänne nyt virallisen epävirallisen ehdotukseni yleiseen tietouteen… Todettakoon, että tämä on 2-3 vuotta eteenpäin luotaava, salaisen huipputeknisen ja pitkäkestoisen kehityksen tulos, kuten näiden teknoihmeiden kanssa kuuluukin katse olla hieman eteenpäin… efecteä vielä kypsytellään :slight_smile:

Ps. Jos palstalla on mainostoimistojen edustajia, joilla syksyn pimeys tuntuu imevän inspiraation kaikesta luovasta markkinoinnista ja brändäyksestä, niin rohkeasti vaan yv:tä tulemaan :smiley:

Joko sinun salkustasi löytyy TRAQER (c) -osakkeita? :smiley:

20 tykkäystä

Tarttee vielä funtsailla olisiko tuohon jotain muita tulokkaita… firmahan sinänsä ovat hyvin valittuja, mutta allekirjoittanutta häiritsee, kun tuo kuusikko on niin kovin RETRQA :stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 tykkäystä

Amen.

Välillä huvittaa, kun sijoittamista pidetään usein niin riskisenä - pitkälläkin aikavälillä.

Itselle sijoittaminen on useimmiten aikalailla riskittömin vaihtoehto, etenkin jos huomioidaan koko sijoitusportfolio (joitain vivutettuja kiinteistöjä jne).
Ihan osakesalkkuakin seuraamalla aika harvoin ollaan oltu tilanteessa, jossa alkupääomaan nähden oltaisiin pakkasella. Olenkin kohtuu usein sijoittamisesta kiinnostuneita opastanut sijoittamaan aluksi helppoihin indeksirahastoihin ja perehtyvän ajan x sijoittamiseen osakepoiminnan näkövinkkelistä.
Kun kokemus karttuu ja todennäköisesti indeksirahastot ovat tuottaneet jotain (tarpeeksi pitkä aikajänne), voi esimerkiksi niiden voittoja/uusia pääomia allokoida osakepoiminnan kautta. Vaikka tulisi turskaa, voi asennoitua siihen oppirahojen maksamisella - ja siis kertyneistä voitoista :slight_smile: Ja tietysti hajauttaminen jne.

Sijoittaminen pitää myös hyvin rahat kurissa. Jos meinaan ostaa 5k€ kotiteatterisetin, kalvaa mielt se, että hävityn pääoman lisäksi (joka on poissa pörssistä…) häviän kaikki ne mahdolliset tuotot jota se raha tuottaisi. Jos kotiteatteri kestää 10v, olisi vaihtoehtoiskustannukset huomioon ottaen 5k€ nopeasti menetetty 10k€, jos vaihtoehto olisi ollut sijoittaa kotiteatterirahat… :slight_smile:
No, täytyy elämästä toki joskus nauttiakin, mutta jälkimmäiseen ongelmaan voi löytää ratkaisuja jos on esim. korottomia osamaksuja tmv - ilmaista vipua salkkuun :smiley:

Miksikö seuraan pörssiä joka päivä? Se on yksinkertaisesti pirun hauskaa. Sunnuntainakaan ei ahdista niin paljoa, kun tietää maanantaina pörssien aukeavan. Perjantai-illat on kohtalaisen surkeita jo siinä mielessä, että tietää muutaman päivän menevän “oikeiden asioiden” parissa…

Sen lisäksi sijoittaminen on itseasiassa järkyttävän sivistävää. On mahtavaa tuntea yrityksiä, joissa tutut on töissä. On mahtavaa seurata yritysten toimintaa, ja tietysti makrokuvastakin saa aikalailla kattavan näkemyksen. Siinä sivussa tulee kaikki eri yritysten tuotteet, korona-asiantuntijuus ja mitä näitä nyt on.

Ainakin itselleni tämä on paras harrastus, ja kaiken lisäksi siitä maksetaan aika kivasti. Harvoin näin on harrastusten kanssa. Toki aikaakin menee, ja Excel saakin laulaa aika usein kieltämättä. Jos joku tosin kysyy mitä harrastan, en myönnä harrastavani sijoittamista - se olisi ehkä outoa :slight_smile:

35 tykkäystä

Kamux kävi mielessä, mutta mun mielestä osakkeen pitää:

  • kasvaa kovaa
  • korkea EBIT% joko nyt tai jatkossa
  • korkea ROE joko nyt tai jatkossa

Ton EBIT%:n takia droppasin ite, vaikka “laatuyhtiö” siitä on kyllä kuoriutunut

3 tykkäystä

Samaistun kirjoitukseesi lähes täysin ja mietin ollaankohan me foorumilaiset vain toistemme kopioita :robot:. Sijoittamisen aloitin n. 4 kk sitten ja nykyään vahtaan pörssiä ja tulosjulkaisuja päivittäin (pl. tylsät viikonloput).

5 tykkäystä

TRAQER kuulostaa hyvältä :smiley:

Kunhan ei TRAQEDY…

21 tykkäystä

Sovitaan ettei Yleiselektroniikka kuulu joukkoon niin ei tule tragediaa.

4 tykkäystä

Itse pyörittelin Astonin mallia mukaillen tällaista:

Talenom
Revenio
Remedy
Admicom
Kamux
Qt

Lausutaan “Tarrakakut”

13 tykkäystä

Jatketaan samalla konseptilla, Helsingin pörssin tulevat käänneyhtiöt (tai sitten ei, mutta jos kääntyy niin nyt saa punaleimailla):

Stockmann
Afarak
Finnair
Exel
Trainer’s House
YIT

YIT oli vähän haettu mutta Y piti saada :shushing_face:

5 tykkäystä

Näillä lapuilla “SAFETY not guaranteed” ja silleen… :sweat:

9 tykkäystä

On se tää Saario-vimma. Tuulipuku innostetaan ostaa huipulta Kamuxit ja Harviat ja heti tietysti alas ja harmittaa.

Vanhat kunnon kansanosakkeet Nordea, Nokia, Sampo, Fortum ja Elisa samaan tapaan:

NoNoSaFE

6 tykkäystä

Eiköhän se ole lähinnä tuulipuku joka näitä tällä hetkellä myy. Ainakin Kamuxin päivän dippi on “ulkkarit ostaa, NONnero myy”.

Ostohousut on pestynä mutta kaipaisi vähän isompaa aletta vielä :smiley:

1 tykkäys

Niin juuri, tuulipuku muiden joukossa osteli ja nyt myy :crazy_face:
Ja taas tuli pataan.

1 tykkäys