Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Ostin 10d, ihan läpällä mutta hauska kasino

3 tykkäystä

Jaa uskalsit hypätä sen kyytiin? Mulla ei kyllä pokka riitä :sweat_smile: Float näyttäisi olevan vaivaiset 8,4M. Kun valaat niin vain tahtoo, tuo jysähtää alas sellaisella syväkyykyllä, että perse menee läpi lattiasta naapurin sohvalle asti.

3 tykkäystä

Dump alkoi haltin aikana. Nyt jo 40 >> alle 30 taalan.

Edit: ei kun taas mennään ylös :sweat_smile: Tässä on menossa monen robinhoodin viikkorahat kohtapuoliin

Tykkään ottaa (todella) rennosti ja toisinaan haen siihen voimaa itseäni viisaampien sijoittajien ajattelusta. Nyt tuli mieleeni Warren Buffetin sitaatti vuoden 2017 kirjeestä, jossa hän totesi kymmenen vuoden ajanjaksosta 2007-2017, että:

“Let me emphasize that there was nothing aberrational about stock-market behavior over the ten-year stretch. If a poll of investment “experts” had been asked late in 2007 for a forecast of long-term common-stock returns, their guesses would have likely averaged close to the 8.5% actually delivered by the S&P 500. Making money in that environment should have been easy.”

Tämän kymmenen vuoden ajanjakson alkuun pamahti yksi historian pahimmista kriiseistä, finanssikriisi. Kurssit syöksyivät kymmeniä prosentteja. Siitä huolimatta kärsivällinen sijoittaja sai sijoitukselleen ihan hyvän tuoton yksinkertaisesti holdaamalla indeksiä tuon ajanjakson yli. On vain todella vaikeaa olla tekemättä mitään, etenkin silloin, kun markkinalla sattuu ja tapahtuu :smiley:

6 tykkäystä

SPI:tä ostettu 39,4€, myyty 16,273€, glorious! :smiley: Onneksi oli edes aika pieni panostus (Alkupanostus 390€).

Osittain menee kyllä Nordeankin piikkiin. En tiedä mikä ongelma siellä oli, mutta siitä kun laitoin myyntitarjouksen (Pienimmällä mahdollisella Nordean sallimalla hinnalla) siihen että lappu meni kaupaksi meni lähemmäs puolituntia, vaikka päivittelin tuota myyntihintaa pienemmäksi aina kun Nordean limitit sen sallivat.

Nooh, josko sitä vähitellen alkaisi muistamaan että lottoaminen ei kannata. :smiley:

Vaikka kahvihuoneessa sana onkin vapaa, niin voisiko tällaiset pitkälliset keskustelut jonkun yksittäisen osakkeen pump-and-dumpista siirtää ihan niille varattuun omaan ketjuun kun sellainekin on olemassa.

https://keskustelut.inderes.fi/t/spekulaatio-osakkeet-penniosakkeet-hypeosakkeet-pump-and-dump/

10 tykkäystä

Totta, tuo topicci unohtu aivan täysin, pahoittelut

3 tykkäystä

Huh, olipa taas ruma sulku jenkeissä. Se on sitten melko todennäköistä, että huomenna mennään täälläkin alas ainakin ekat 10min. Uskaltaako tässä enää heittää btfd, kun alkaa toistumaan viikottain😅

Ostin/myin juuri äsken -ketju

Nvidia 3080 Founders Edition - 1 kpl @ 739.00€

Kevään voitot ja osingot hyvään käyttöön :grin:

13 tykkäystä

Karvalakkimalliosastoa siis…

NVIDIA GeForce RTX 3090 tänään ostoslistalla - 1kpl @ 1679€ jos tavaraa vain on kun tulevat myyntiin. Pieni siivu vuoden tuotoista “reaaliosinkoon”; jospa tämä piirtelisi TradingViewin käppyröitä lujempaa :stuck_out_tongue:

3 tykkäystä

Ei ihme, että kurssi on kovassa lennossa jos nämä on tämän hintaisia :smiley: .

2 tykkäystä

Kaikenlaista sitä ihmiset ostelee… Itse en enää edes omista henk. koht. tietokonetta. Työläppärillä hoituu, jos sattuu tarvitsemaan tietokonetta johonkin mikä ei puhelimella onnistu. Eipä noitakaan asioita enää nykyisin kauheasti ole.

3 tykkäystä

Niin, pärjäähän sitä pelkällä työläppärillä yhtä lailla kuin vaikka 5000€ maksavalla Kamuxin autolla. Jotenkin vaan niitä +50k€ pirssejä menee kaupaksi, samaan tapaan kuin pelaamiseen tarkoitettuja näytönohjaimia :slight_smile:

5 tykkäystä

Vieläkö oikeasti tarvitsee ostaa fyysisiä näytönohjaimia itselle? Eikö yhteydet jo riitä stadia tyyppisiin ratkaisuihin? Aika nopeastihan nuo vanhenee.

Käytännössä riittää sunnuntaipelaajalle, mutta kyllä sen eron oikeasti huomaa viiveessä (ja kuvanlaadussa).

Itse ostin edellisen näytönohjaimen 2018 hintaan 400€ ja myin sen pari viikkoa sitten hintaan 350€. Ihan hyvä value mielestäni. Mutta olet oikeassa, ei mitään ATK-rautaa osteta sen takia että sen arvo säilyisi. Samalla tavalla se puhelin tai läppäri menettää arvonsa yhtä nopeasti.

4 tykkäystä

Hyvää keskustelua näytönohjaimista :joy: Itse ollut 20v työläppärillä ja nyt pojalle ostettiin pelikone, 3v vanha, maksanut aikanaan 2000€, nyt 450€. Onko arvonalennus jopa autoakin kovempi :hugs:

Joo näiden tietokoneosien kanssa arvonalennus on aika dramaattista. Edellinen RTX 2080ti maksoi yli 1400€ ja nyt sen käypä arvo on jossain 450-500€ nurkilla koska ensi kuussa tuleva RTX 3070 pitäisi olla nopeudeltaan samaa tasoa (ja tuo 3080 on merkittävästi nopeampi 700-800€ hintaan)

Mutta kaksi vuotta on hyvin palvellut. Ja palvelee varmaan vielä pari kolme vuotta lisää muussa käytössä.

2 tykkäystä

Eli arvo laskenut jotain 83€/kk? On se kallista lystiä tuo pelailu.

1 tykkäys

Raudan pitää olla parasta - pelaa tai ei. Kallista? Elämä on.

Tikulla nenään, joka vanhoja hintoja muistelee.

image

10 tykkäystä

On se ko kortin hinnalla saa 3 mun täysin toimivaa autoa… =D