Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Saako täällä kysyä mielipidettänne siitä, mitä kursseille tapahtuu jos Trump valitaan / ei valita pressaksi?

1 tykkäys

Katselin tuossa salkkuni tuottoa viime ajoilta ja sain seuraavia lukemia:

1 vuosi +38%
YTD +22%
3 kuukautta +15%
Viimeinen 10 päivää -6% (huipuista alas)

Onhan alamäet ikäviä mutta ei tässä nyt ainakaan omalla kohdallani mistään ihmeellisistä muutoksista puhuta. Vertailun vuoksi: finanssikriisin aikaan tuottoni oli joku -45% tappiota. Siitä toipuminen kesti melkein vuoden. Eurokriisissä tuli kanssa joku -40% ja siitä toipuminen kesti yli vuoden. Vuosina 2015-2017 tultiin alas joku -30% poikkeavan allokaation takia ja takaisin 2015 tasolle pääsin vasta 2018.

Näitä korjauksia tulee ja menee, pahimmalle tuntuu hitaat korjaukset, kuten tuo 2015-2018. Saa nähdä, mitä tuleva tuo tullessaan, itselläni ei ole hajuakaan. Pääasia, että on sijoituksista erillään oleva varakassa pahan päivän varalta niin ei yöunet mene.

4 tykkäystä

Oletus lienee että jos Trump voittaa, kurssit saavat siitä nostetta. Jos Trump häviää, reaktio lienee neutraalimpi. Toisaalta myös senaatin ja edustajanhuoneen vaaleilla on paljonkin väliä, joten tarkemmin ottaen riippuu siitä kuka on vallassa. Jos Trump voittaa mutta molemmat kamarit menevät D-merkkiseksi, efekti on varmasti heikompi kuin jos senaatti pysyy Republikaaneilla.

Alakohtaisesti voi sitten olla erilaisia efektejä. Ja lisäksi tietty tässä on se ongelma että “kaikki tietävät että efekti on todennäköisesti tämä jos käy näin” ja markkina saattaa fronttailla asioita… ja lisäksi tietty vaalit ei ole maailman ainoa kurssiajuri.

Yhteenvetona: Mielenkiintoisia aikoja markkinoilla, volatiliteettia riittänee joksikin aikaa useammastakin syystä.

3 tykkäystä

Vielä kun osaisi ennustaa milloin pohja on saavutettu :smiley:. Yritän säästää likviditeettiä edes hiukan siihen hetkeen…

3 tykkäystä

Juurikin näin. Vähän jo kutkuttaisi ottaa ensimmäiset erät muutamaa valittua lappua takaisin salkkuun, mutta maltilla mennään. Katson ainakin NYSEn avauksen, sillä jenkkireaktio voi olla rajukin tällaisena päivänä ja viikkona.

Myös nämä Euroopan “lockdown light” -määräykset mietityttävät. Kyllähän niihinkin totutaan ja pörssit sietävät niitä muutaman päivän kuluttua paremmin… Säästän joka tapauksessa osan panoksista presidentinvaalien yli. Ei se käteinenkään tässä tilanteessa polttele taskussa.

2 tykkäystä

Jos kiinnostaa enemmänkin Trump/Biden, niin täällä voi lukea/keskustella lisää :slight_smile:

3 tykkäystä

Itse en edes yritä, luotin maaliskuussa/keväällä ajalliseen hajautukseen joten miksen luottaisi nytkin. Hyviä yhtiöitä salkkuun kun hinta alkaa olla fundamenttien puolesta sopiva. Tällöin ei tartte yrittää katsella :crystal_ball:

3 tykkäystä

Viisaita sanoja kahvihuoneeseen. Paluu 70-luvulle ei maittaisi allekirjoittaneellekaan. :slight_smile:

7 tykkäystä

Foorumin keskustelu lisääntyy, ostin/myin ketju menee tukkoon ja kakkosaaltoa huudellaan siellä täällä. Jännän tuttuja viboja alkuvuodesta :thinking:

Noh, salkku on edelleen täynnä firmoja mihin uskon ja joita haluan omistaa. Välillä lasketellaan, mutta näillä mennään. Ei sen suurempia liikkeitä laskun takia toistaiseksi :smiley:

9 tykkäystä

Voidaanko @Pohjolan_Eka jo korottaa oraakkelin asemaan? Vai johtiko tämä salkun tyhjennys globaaliin paniikkimyyntiin?
Katson omaa OST Red Eye peesi salkkua ja hymyilen kuinka onnistuin naulaamaan AHT ostot lähes joka lapulle. Sitten agressiivisesti alensin keskihintaa 6-7% sitten. Ja nyt istun käsien päällä ja kiroan kun mitään ei oikein voi tehdä.

12 tykkäystä

Johan on taas päivä menossa. :slight_smile:

image

12 tykkäystä

Inderes-efekti näyttää jälleen voimansa, vai pitäisikö sanoa Pohjolan_Eka -efekti? Joka tapauksessa voitaneen julistaa uusi salkuntyhjennysguru löytyneeksi? :sunglasses:

Markkinan avaus meni tänään treeneissä, niiden jälkeen kyllä ihmetytti kun puhelin oli täynnä kurssihälytyksiä Red Eyet mukaanlukien. Voisiko palstan gurut kertoa että pitääkö dipin ostaminen jo aloittaa vai pitääkö masset varastoida pakastimeen tuoreen hirvisaaliin seuraksi?

5 tykkäystä

Volatiliteetti ja yleinen heilunta sekä nopeat liikkeet jatkuu ainakin kunnes uuden kauden pressa pönöttää jakkaralla valkoisessa talossa ja ensimmäinen rokote tökätään perus jantteriin. Pohjia kukaan ei pysty ennustamaan sata varmasti, eikä myöskään huippuja :slight_smile:

1 tykkäys

Kyllä mä näin tän tilanteen näkisin, se oli @Pohjolan_Eka salkuntyhjennystemppu mikä katkaisi markkinoiden ‘‘kamelin selän’’. Täältä foorumilta se tieto pikkuhiljaa lähti liikkeelle ja levisi maailmanlaajuisesti eri markkinoille. Ja jotkut vielä väittää, että ne on ne vaalit mitkä markkinoita pitää pinteessä ja varpaillaan, pyh. Oi aikoja, kun inderes oli vaan pienen porukan tiedossa. Nyt analyytikot ympäri maailman seuraa mitä täällä tehdään. Astonin ja muiden kristallipallon omaavien foorumin käyttäjien kommentointi noussee arvoon arvaamattomaan… :slightly_smiling_face:

39 tykkäystä

Johan on peli mennyt kovaksi. Alkaa Ranska-Turkki matsi olla jo samalla tasolla kun foorumin kuumimmat liputukset tuossa taannoin :sweat_smile:

Vaan kyllä sanavapaus on poikaa. Sen maanpäällinen ruumiillistuma on Inden kafferoom, YES!!!

Masse-setä, FA, Kafferoomin kuninkaaksikin kutsuttu :stuck_out_tongue_winking_eye: :stuck_out_tongue_winking_eye: :stuck_out_tongue_winking_eye:

17 tykkäystä

Noh noh, en nyt vielä lähtisi torille riehumaan, vaikka hyvältähän tämä nyt näyttää. Täällä on todella monta erittäin fiksua sijoittajaa, joilla on vieläkin osakepaino salkussa yli 90%. Esimerkiksi @Aston_Livingstone onnistui muistaakseni viimeksi ajoittamaan myynnit huipulle ja ostot pohjille. Loppuvuonna ehtii tapahtua vaikka mitä yllätyksiä volatiileilla markkinoilla, vaikka uskonkin että pohjalle on vielä matkaa. :sunglasses:

4 tykkäystä

Ois muuten ihan jännä ‘‘indeksi’’ jos joku inderesin poppoosta kerkeäisi väsäämään indeksin/kuvaajan miten esim. ostan/myin -ketjun lisääntynyt kommentointi tai foorumin trafiikki korreloi vaikkapa VIX indeksin tms. kanssa. :sweat_smile:

Saatais virallisen epävirallinen Inderes indikaattori Verphun sentimenttikyselyn kylkeen.

14 tykkäystä

Näinäpä Masse! Kyllä Charlie Hebdon pojat ja tytöt (ja muut) pitävät ranskalaiset diplomaatit kiireisinä. Toimittajathan vaan innostuvat kun pääsevät näillä pilakuvilla ihon alle.

Mielenkiintoista kuitenkin nähdä Turkin vastaus. Molemmat Nato-maita, joten Turkilla aika rajalliset keinot käytössä. Ei oikein taloudellisiakaan muskeleita. Varmaan alkavat kuskaamaan syyrialaisia taas Kreikan rajalle ja kostavat koko EU:lle, vääräuskoisia kun ollaan.

2 tykkäystä

Eikös salkun tyhjennyksen onnistumisessa voida laskea onnistuneen vasta sitten, kun se on myös saatu täytettyä oikeaan aikaan :wink:

10 tykkäystä

Tässä olisi @Markus_Hav oikeasti ideaa? :wink: Jos kerkeät väsätä muiden töiden ohella.

Ostojen ja myymisten suhde, kommenttien määrä eri aikoina yms.

17 tykkäystä