Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Viking Linella ja sen osakkeenomistajilla ei todellakaan oo ollu helppo vuosi ja nyt sit toinen laiva karille.

7 tykkäystä

Laivat ovat varmasti kattavasti vakuutettuja, liikennöinti tällä hetkellä lienee tappiollista. Vaikutus tulosrivillä voi olla jopa positiivinen.

4 tykkäystä

On kyllä epäilyttävän omituista, että juurikin tässä tilanteessa karauttavat karille koko ajan.

12 tykkäystä

Jahas. Masse-setä laittoi Efecte-ketjuun tärkeän tiedon siitä, että Heikkilä & Vilen katsoivat, että firma voi olla ten baggeri 5v. kuluessa. Info oli täyttä asiaa ja se sai 25 peukkua = erinomainen kirjoitus! Jonkun mielestä setä kirjoitti asian vierestä ja liputti. Nyt kyllä Pulkkinen & Sippola voisi analysoida tilanteen ja palauttaa sedän jutun Efecte-ketjuun ilman harmaan kuorrutusta :slight_smile:

Alla sedän tiedote tänne kafferoomin suojiin:

H & V, juuri nyt: Efecte mainittu! Peesaavat Livingstone-Alhanko analyyshiä :blush:

Masse-setä, FA, edelleen long live Efecte ja Niilo :heavy_dollar_sign: :heavy_dollar_sign: :heavy_dollar_sign:

15 tykkäystä

Niinpä. Liekö Suomi oikeasti kansainvälistynyt, kun ennenwanhaan huonoina aikoina paloi sahoja, nyt ajaa laivoja karille…

3 tykkäystä

Muuta syytä ei liene kuin sedän saama 25 peukkua = erinomainen vastaus :slight_smile:

Tätä ei joku tunnu vaan millään sulattavan :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

No, rauha hänen sielulleen ja laitetaan sama myös kafferoomin suojiin.

Masse-setä, FA, Pulkkinen & Sippola väijyy ahkerasti turhasta liputtajia, varokaa! :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

7 tykkäystä

Aikamoista yleistystä väittää, että yli 20% prosenttia Suomalaisista on rasisteja ja natseja. Huoh.

1 tykkäys

Vilkaisepa yllä olevat viestit uusiksi läpi. Kukaan ei ole niin väittänyt, mutta parikin varoitellut, ettei niin saa tehdä. Keskustelussahan alkaa olla ihan trumpilaisia piirteitä.

PS. Juurikki tuntee useamman persun ja eivät he ole natseja eivätkä kovasti rasistejakaan, mutta aika yksitotisia ja mustavalkoisia ovat.

7 tykkäystä

Ongelma taitaa olla siinä, että moni ei tiedä tukevansa tuollaisia aatteita persuja äänestäessään. Populismin voima on vahva etenkin kouluttamattoman väestön keskuudessa. Kovin on samankaltaisia keinot niin Trumpin kannattajien keskuudessa USA:ssa sekä tämän uudenlaisen “oikeistoaatteen” kannattajien Unkarissa, Puolassa ja miksei vähän Sloveniassakin. Ja kaikkialla ääniä kerätään “hölmöiltä maalaisilta” – ja tuntuu sellaisia olevan yllättävän paljon myös Suomessa, missä kaikkien asiat ovat erittäin hyvin näihin verrokkeihin verrattuna.

Ehkä myös muutaman persuja äänestäneen silmät aukesivat tällä viikolla eduskunnassa nähtyjen oikeusvaltiokannanottojen jälkeen. Ainakin pitäisi. Persujenkin oikeat karvat paljastuvat vähitellen. Uutta iloista fasismin nousuako tässä pedataan Halla-ahon vetämänä?

10 tykkäystä

Se näissä totalitarismia ihannoivissa on aika omituista, että mikäli lähdetään jalostamaan kansaa, niin monenkaan henkilökohtaiset ominaisuudet eivät täytä arjalaista tai mitään muutakaan ihannekuvaa. Eikös noita sitten laiteta leireille tai tehdä lisääntymiskyvyttömiksi ihan yleisen edun nimissä.

2 tykkäystä

Tämä on vähän tälläinen whataboutismi, mutta populismia harrastaa kaikki puolueet Suomessa. Ei populismi ole yksiselitteisen huono asia. On äärimmäisen vaarallinen ja yksinkertaistava ajattelutapa jaotella kansalaisia hölmöiksi maalaisiksi, vaikka olisikin lainausmerkeissä :joy: Tämä on yksi Trumpin ja persujen kannatuksen juurisyistä. Se myös alentaa ja halventaa demokratiaa, ja samalla aiheuttaa oikeutetunkin vastareaktion. Kannattaisi myös lukea uudestaan fasismin määritelmä, se tuntuu nykyään tarkottavan monia asioita.

Disclaimerina mainittakoon, että en kannata persuja mutta ymmärrän heitä.

19 tykkäystä

Kiitos OldFeki, kun muotoilit fiksun analyyttisesti ja rakentavasti sen, minkä Juurikki olisi pian kertonut nololla räyhähenkityylillään.

Vaaleissa et todellakaan saa sitä, mitä tilaat, vaan lisäksi paljon muuta, jota ehkä itse asiassa vastustat. Kun vielä pitkän aikavälin tavoitteet kerrotaan kuin juurikin sinun äänelläsi toteen käyväksi, niin ei ihme, että moni kokee poliittiset puolueet samaksi jaskaksi eri paketissa.

4 tykkäystä

Vähän keveämpää tähän väliin.

Katselen tässä Aston Villa-Brighton -ottelua ja kotijoukkueen isot Cazoo-mainokset osuivat silmään. Seuraavaksi kiinnitin huomiota Aston University -tekstiin. Aloin jo katumaan Kamuxin myyntejä tämän Cazoon ja Astonin yhteyden tajuntaan lyömisen vuoksi😂 Sen verran mm. eräs Aston on foorumilla Kamuxin fundaa ja tarinaa tuonut esiin, että alkaa jo pelottaa tuo Cazoon laaja esiintuonti briteissä.
Nimimerkillä “ehkä sittenkin vielä ostopaikkoja odotellessa”

1 tykkäys

Aika paljon vääriä väitteitä yhteen settiin. :slight_smile: Tarkoititko, että sinun pitää kerrata fasismin määritelmä? Kannattaa tosiaan vilaista se läpi. Kyse ei ole erityisen hyvin määritellystä asiasta. :wink:

Kuten totesit, Trumpin ja persujen kannattajissa on paljon yhteistä. Sekin on yhteistä, että molemmat kannattavat Trumpia ja heidän koulutustasonsa molemmissa maissa jää selvästi keskitason alapuolelle. En tiedä, miten totuuksien kirjoittaminen alentaa tai halventaa demokratiaa. Pikemminkin päinvastoin. Kyllä niitä kouluja kannattaa käydä – jos ei muuta niin ymmärtääkseen minkä aatteen puolesta äänensä antaa.

4 tykkäystä

Kyllä se kertaaminen on ihan paikallaan jos lähdetään vetämään yhtäläisyysviivoja fasismin ja persujen välille. En uskalla väittää persujen kannattavan Trumpia, sillä tästä ei ole luotettavaa dataa tarjolla. Mutta jos oletetaan näin, niin juurisyyt ovat todennäköisesti samat. En ihan ymmärrä mitä tarkoitat totuudella tässä tapauksessa? On faktaa, että persujen ja Trumpin kannattajat ovat keskimääräistä vähemmän koulutettuja, tekeekö tämä heistä suoraan tyhmempiä tai helpommin vietävissä olevia? En uskaltaisi väittää niin, sillä sitä on melko mahdotonta varmentaa. Demokratiaa halventaa se, että oletetaan persujen kannattajien olevan kykenemättömiä tekemään rationaalisia valintoja. Sinulle epärationaalisena näkyvä aate tai ajatus voi jonkun toisen mielestä tai tilanteessa olla täysinkin rationaalinen. Erikoisena suuntauksena näen muuten sen, että yhä useampi korkeakoulutettu äänestää persuja. Samoin nuorten joukossa suosio on yllättävänkin suurta. Yrittäjien suosiossa puolue on ollut jo pidemmän aikaa. Holier than thou -ajattelutapa ajaa ihmisiä yhä suuremmissa määrin persuihin, siksi sitä tulisi välttää. Se ei loppupeleissä ole kovin rakentava tapa ratkaista asioita, jos ei ole persujen mielipuolinen öyhötyskään

21 tykkäystä

On helppo nähdä miksi moni enemmän tai vähemmän kouluja käynyt henkilö äänestää persuja, kun tytti tuppuraiset ja muut hyvesignaloijat käyttävät “Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista” kieltä. Ymmärrän kyllä mitä Tuppurainen tuollakin tarkoitti, mutta kyllä se vaan korvaan särähtää.

Sarasvuota lainatan “Etuoikeutetun mielestä tasa-arvo tuntuu riistolta”

1 tykkäys

Täytyy sanoa, että olet varmasti fanaattisin persujen puolustaja, joka ei ole persujen kannattaja. :rofl: Laitan nyt vielä vähän lisää pökköä pesään, mutta lupaan, että osaltani tämä hieno keskustelu jää tähän. :wink:

Aivan. Fasismihan on hyvin löyhä ideologia, minkä pohjalla on tukevimmin nationalismi. Sama nationalismi, minkä voi todeta persujen agendasta, mistä noin puolet on erilaista maahanmuuton vastustamista eri muodoissaan.

Fasismi on antimarxilaista, antiliberaalista, antikonservatiivista, antidemokraattista ja antisemitististä. Lisäksi se kieltää yhteiskunnan moniarvoisuuden ja kansainvälisen oikeuden normit. Tässä vaiheessa pitäisi jo kuulostaa tutulta, eikö?

Tästä tehtiin kysely kansanedustajien keskuudessa ennen USA:n vaaleja, mihin osallistui muistaakseni toistasataa kansanedustajaa. Kannatusta löytyi ainoastaan perussuomalaisista ja yllättävänkin paljon. Trumpin agendan koettiin edistävän persujen omaa asiaa. Juttu löytynee googlaamalla.

Niin on. Ja ei.

Ei siinä ole kertakaikkiaan mitään demokratiaa halventavaa. Demokratiaan kuuluu erilaiset perustellut mielipiteet, joiden kannatus mitataan määräajoin vaaleissa.

Jatkan vielä siitä fasismista. Fasismiin kuuluu erityisen ideologiaan sopivan estetiikan suosiminen, massojen integroiminen politiikkaan, väkivallan ihannointi ja sen käyttö, maskuliinisuuden korostaminen, nuorison merkityksen korostaminen sekä henkilökohtaisen kutsumuksen painottaminen järjestelmän osana.

En tiedä mihin perustat väitteesi “yhä useammasta korkeakoulutetusta, jotka äänestävät persuja”. Toivon hartaasti, että olet oikeassa, vaikka väitteellesi ei olekaan mitään faktaa tueksi. Uskon, että se auttaisi populistisen ja fasistisen agendan muokkautumista demokraattisempaan ja Suomen etujen mukaiseen suuntaan.

6 tykkäystä

Joo en minäkään jaksa sen enempää vääntää. Politiikka ei muutenkaan mielestäni kuulu sijoitusfoorumille, ellei se suoraan siihen vaikuta. Viestisi oli hyvä ja informatiivinen. Hauskaa huomata, että fasistisia piirteitä löytyy kaikista puolueista joista tosin Persut kyllä erottuvat vaan eivät edukseen. En silti pidä persuja fasistisena puolueena, vaikka siellä noita taulapäitä riittää. Pahoittelut vähän korkealentoisesta ja huonosti jäsennellystä tekstistä. Puhelimella kirjoittelen ja onhan tuota alkoholiakin tullut nautittua hienosti sujuneen viikon kunniaksi.

5 tykkäystä

Yhdellä googlauksella asia selvisi - Trump on suositumpi kuin Biden ainoastaan persujen keskuudessa Suomen poliittisessa kentässä:

8 tykkäystä

Niin 1023 suomalaisen suuruisessa kyselyssä

1 tykkäys