Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Sitäpä tässä odotellaan, jos vaikka uuden etryn sais tosi paljon alempaa kuin nyt… vois pientä harkita…nyt katsomaan plug hintaa… oon jo 2 erää keventänyt, ehkä voin aina keventää vähän vähemmän kuin nousu on…

2 tykkäystä

https://twitter.com/Hipster_Trader/status/1347552188298625028?s=20

25 tykkäystä

Juu jokainen tulos, anti ja shortti-hyökkäys palkittu aina jonkin asteisella rommilla, mutta kuitenkin vain hetkellisellä ja sitten taas painettu ylemmäs. Kurssi on kuitenkin noussut viimeisen 1,5v aikana sellaisen 0,13 taalasta 16,75 taalaan ja viime osarin/annin/shortin jälkeen noustu parissa kuukaudessa 1,5 taalasta nykyhintaan. Jos sama trendi jatkuu jälleen kerran ja hinta jatkaa kohoamista, niin sitten on kyllä vialla enemmänkin, kuin stimuluspäiset robinhooderit markkinalla :smiley:

1 tykkäys

Liian offtopic joten jatkan täällä. Uusi pääoma muuttaisi absoluuttista salkun vertailua mutta sekään ei muuta tarkoittamaani pointtia.
Jos ensimmäisenä vuonna salkku kasvaa 100%. Ja toisen vuoden jälkeen salkku on jo +202% ei tahti ole nopeutunut vaan hidastunut. Ensimmäisenä vuonna +100% ytd mutta toisena vuonna vain 51% ytd.

3 tykkäystä

Oliskohan tuo ollut 22.1.

1 tykkäys

Tämä on jotain piensijoittajien lottorallia nyt.

Ei syntynyt ihan yhtä monta miljonääriä kuin Teslan kanssa, Markkina-arvo on noussut kevään 800keur nykyiseen 4meur tasolle, mutta joku tällä kahvirahat saanut.

Tämä on SaaS. Ei kuittailuna nimimerkille jaahas nyt, mutta tulen näillä markkinoilla vähitellen huonovointiseksi. Itsehän pidin Tamturbon AaaS-mallia naurettavana viime vuonna, mutta tämä on mobiilia korjauspalvelua pakettiautoläheteillä. Yhtä SaaS kuin lehdenjakaminen.

Tulikiven kanssa sama homma pari päivää sitten. Mutta näistähän se parhaat rahat saa.

Näitä on täälläkin mielen määrin nykyään.

Ei siinä, vetäkään kaikki rahat kotiin, jos olette taitavia treidaajia! Tällaisena hetkenähän isoimmat rahat tehdään. Ulkomailta varsinkin niin saadaan Suomeen pääomaa, mutta myykää ajoissa.

20 tykkäystä

Moikka,

Yksi kysymys. Mistä voin nähdä kuinka monta osakesäästötiliä minulla on?
Avasin noin 2kk sitten Nordnettiin osakesäästötilin, ja en mista lakkautinko Traderissa olevan tilin.
Ei haluis maksaa turhaan kahdesta tilistä…

Kyllähän tuo CEO on maininnut ettei softapuolesta olla luopumassa. Löytyy kyllä ketjusta, jos katsot videot. Toki se on kyseenalaista, että miten paljon yhtiö on SaaS-yhtiö, kun ei noista oikein suostu raportoimaan.

Mene ja tiedä. Aikamoista spekulointiahan tuo on, kun noin epäselvästi raportoidaankin. En tiedä uskonko itsekkään SaaS-puoleen, mutta haluaisin uskoa. Kai niistä jotain tuloja on saatu, kun tuo huoltopalvelu ei ollut vielä alkuvuodesta käytössä ja yhtiö sai silti marginaallisesti posiviista tulosta.

2 tykkäystä

13 tykkäystä

En halua nostaa tulikiven ketjua, mm. jottei kukaan erehdy siihen sijoittamaan. Olen lukenut kauppalehden keskustelufoorumin ketjun läpi - on tullut monet naurut seuratessani sisäpiiristä tietonsa saavan nimimerkkiä vaihtelevan käyttäjän ulosantia kun on yrittänyt puhua kurssia ylös. Nyt osui huolestuttava kirjoitus arvopaperissa. Näyttää ettei kurssimanipulaation yritys enää rajoitu kauppalehden ja sharevillen foorumeille:

1 tykkäys

Melkein luulisi, ettei kukaan täysipäinen ottaisi sitä pitkään holdiin ketjun luettuaan, mutta mistään ei toki voi olla varma.

1 tykkäys

Useamman OSTn ylläpidosta taitaa saada sakot. Kannattaa varmaan itse kiinnostua ja kirjautua katsomaan onko toisaalla tili auki.

6 tykkäystä

ja eikös tämä sakko ole vielä kohtuu iso? :thinking:

Perehtyisit nyt edes vähän ennen huutelua. SaaS-osa yrityksestä on pyörinyt huonolla menestyksellä, kuten kurssikäyrästä näkee, muutaman vuoden. Tappiolliset osat siitä on leikattu 2019 puolivälissä pois ja jäljellejäänyt toiminta on voitollista. Nyt yhä jatkuvan ohjelmistoliiketoiminnan rinnalle on aloitettu uudenlainen bisnes, siis liikkuva autohuolto.

Julkaistut tavoitteet tälle uudelle liiketoimelle ovat varsin kunnianhimoiset, mutta ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet mainiosti. Eri asia sitten on, miten yritys menestyy. Sitä markkina yrittää viime päivinä hinnoitella. Kahvirahoja tai ei, katselen mieluusti tätä korttia pidemmälle ja arvostus ei todellakaan kiristä, jos tavoitteet eivät ole täysin tuulesta temmattuja. Sekin on tosin mahdollista.

1 tykkäys

Voisit samalla kuvata, mikä osa oli virheellisesti esitetty. En varsinaisesti tarkastellut yhtiön tulospohjaista arvostusta.

Nythän sanot itsekin, että tappiolliset osat (SaaS) on leikattu pois, ja uudenlainen bisnes (liikkuva autohuolto) on voitollista. Voi ollakin, mutta väitän, ettei liikkuva autohuolto ole SaaS.

Sinänsä, vaikka P/S päälle 3 onkin autohuollolle paljon (esim. Mekonomen 0.5), tällä on oikeasti niin pieni liikevaihto, että voi kasvaa kertoimensa kiinni kunhan palvelulle on kysyntää. Matalakatteinen ala ja kutistuva markkina kuitenkin.

1 tykkäys

Oliko ongelma siis ketjun nimessä? Yrityshän on sekä SaaS-yhtiö, että autojen korjauspalvelu. Ohjelmistoliiketoimintaa ei ole täysin lopetettu, vaan kannattamattomat asiakkuudet on leikattu. Markkinointipanostukset on SaaSista lopetettu 2019 lopussa, mutta kaikkien tähän astisten kvartaaliraporttien luvut ovat yksinomaan ohjelmistopuolen tulosta. Autohuolto aloitti toimintansa 1.10.2020.

2 tykkäystä

Jos tämä SaaS onkin “Service as a Service”? :thinking: :face_with_hand_over_mouth:

11 tykkäystä

No joo, tästä en ala kiistelemään kahvihuoneessa kuitenkaan. :smiley:

Sijoittajat kuitenkin ostavat ihan mitä vain, siitä tässä on kyse. Ongelma on siten sama kuin aikanaan Tamturbolla, eli sijoittajien silmään pissimisessä. Tuo lainattu ei ole jaahas-nimimerkin päähänpisto (huonoa otsikointia), vaan yhtiön sijoittajaviestinnän keskeistä sisältöä.

1 tykkäys

Todellakin otan tulevalle asuntolainalle niin pitkän kiinteän koron kuin mahdollista :joy:

Ei kehtaa wanhalle äidille edes kertoa, että nykyään kiinteä korko on alle.1/10 siitä mitä hän on aikoinaan maksanut.

4 tykkäystä

Verokarhu perii 10 eur per päivä takautuvasti jokaisesta OST-tilistä, jos niitä avaa useamman kuin yhden. Eli jos 2 tiliä on auki, niin laiskat 20eur päivässä pulskistuu vero :bear:. Eihän se ole vuodessa kuin 7300 eur kontion hunajarahastoon :sunglasses: :bear:.

11 tykkäystä