Inderesin kahvihuone (Osa 1)

keskustelukin kiertää jo kehää, en valita, että minua liputettiin Qt ryhmässä, tiedotteita odotellessa! Katotaan miten käy!

1 tykkäys

Spoileri ja vastaus: Blue Prism otti 25% nekkuun aamusta, eikä ole parantanut koko päivänä.

2 tykkäystä

En tiedä yhtään mitään koko firmasta, mutta sen markkina-arvo näyttäisi tosiaan olevan TV:n mukaan n. 1,8 miljardia, mikä ei mielestäni ole vähän yritykselle, joka tekee liikevaihtoa alle kymmenesosan tuosta ja tappiotakin -25% liikevaihdosta.

Kun odotukset ja arvostus on vedetty äärimmilleen niin ei siinä tosiaan ole mitään tavatonta, että kurssi dyykkaa vaikka firma menisikin eteenpäin. Vastaavia esimerkkejä tullaan todennäköisesti näkemään lähitulevaisuudessa enemmän kuin ehtii laskea.

3 tykkäystä

Lisäksi markkina yleensä katsoo kyttyrään jos firma joutuu uudelleenraportoimaan aiempia lukuja. Vähän semmoinen -1000 reputaatiopistettä ja luotto ottaa kolauksen jos ei osata edes tilinpäätöslukuja kertoa oikein ensimmäisellä yrityksellä.

(oletus, kyse siis tämmöisestä koska tuossa puhutaan “FY 2019 as restated”)

@SijoitusSeppo ja @Jarnis olette molemmat oikeassa. Kurssi on ottanut etukenoa ja odotan samanlaisia esimerkkejä (Admicom huomenna) Suomesta, ennen kuin teen mitään sijoituksilleni.

Rehellinen vastaus.

22 tykkäystä

Ensimmäinen liputus foorumilla. Sori @viljo mut niin puuroa alkaa olla ketjut että laitetaan vaikka kaffehuoneeseen viestiä kun on onnistuneesti luovuttu viimeisestäkin osakkeesta rahasammossa (plug). :sweat_smile::rocket: .

2 tykkäystä

Onko jollain valistunutta arvausta miksi Ehangin kurssi nousee päivästä toiseen uusiin sfääreihin kuin firman valmistamat AAV:t?

Hankin firmaa viikko sitten, ja kurssi on siitä tuplaantunut kun tänään ollaan taas liki 30 prosentin nousussa. Hankin itse firmaa kun uskon kyllä vahvasti sen tulevaisuuteen, mutta en oikein ymmärrä mikä on saanut kurssin nousemaan näin paljon muutamassa päivässä. Tämä kun ei ole kuitenkaan ollut mikään kovin laajasti fomotettu firma, Ehangia koskevilla keskustelupalstoillakin on vain murto-osa porukkaa verrattuna robinhoodareiden suosikkiosakkeisiin.

3 tykkäystä

Ehkä sitä on hypetetty jollain kiinan kielisellä alustalla?

1 tykkäys

@Masse ollut viikon lomilla hiihtämässä, katsellut Kuutin valumista ja valitteli eilen että sormet jäässä ei saa kauppoja tehtyä.

Tänään -36C pakkanen perui hiihdot kokonaan ja Kuutin tankkaus aloitettu mökissä lämmenneillä sormilla!?

21 tykkäystä

SpaceX, Virgin Galactic, Axiom Space… ja nyt Bezos myös mukaan kilpailuun. On kyllä mielenkiintoinen ala seurata jos ei muuta. Suoraa kuvaa testilennosta alla olevassa linkissä:

—-

Amazon-miljardööri Jeff Bezosin avaruusyhtiön raketti pääsee testilennolle – suora lähetys juuri nyt

edit:

youtuben puolella 30 sec edempänä live:

3 tykkäystä

Juuri näin. Oli se vaan niin kylmää kyytiä, että lyhyeksi jäi -36C lenkki. Toivottavasti Verphu ei tulkitse tätä luovutukseksi…

Tänään siis loppupäivä sormet sulana ja Kuutti alkoi heräillä samas tahtia kuin vanhan miehen …tenssi. YES molemmille :muscle::muscle:!!

Masse-setä, FA, Jos Hurde aistit sedän peliliikkeet näin hyvin, massehuolesi ovat ohitse :notes::notes::chart_with_upwards_trend::chart_with_upwards_trend::heavy_dollar_sign::heavy_dollar_sign:

30 tykkäystä

Joo eihän näistä tiedä. Minäkin oon mukana tässä. Näen tulevaisuuden firman vehkeissä. Ajattelin itse pitää nyt tätä sen 10 vuotta, ja sitten katsoa missä mennään. Jos joka päivä on se +20% niin ollaan aika korkealla.:+1:

2 tykkäystä

Hyvin onnistui @Pohjolan_Eka trollaamaan arvosijoittamisen määritelmällä Twitterissä, niin pistetään jakoon tännekin ja samalla onnittelut.

Tähän mennessä mun vuosi 2021 näyttää kyllä siltä, niin kuin arvosijoittajalla kuuluukin. YTD +0,5% ja trendi on vahvasti alaspäin!

28 tykkäystä

Siellä on selkeästi @Masse’lla menossa korkean paikan leiri ja valmistautuminen tulevaan härkämarkkinan huipennukseen. Näyttäisi siellä muuten muitakin kovia nimiä olevan samoilla laduilla :point_down:

Ettei vaan olisi jonkinasteinen salaseura teillä siellä :thinking::wink:
Nyt täytyy muistaa, että ei saa Masse vaihtaa kuokhalle liian aikhaisin tai lakhaa kaverin selkhä pian näkhymmästä.

19 tykkäystä

Ei pidä jättää pois myöskään vaihtoehtoa, että Massen oikea identiteetti paljastui…:thinking:

63 tykkäystä

Eikös täällä jo päivällä vilauteltu Massen kuvaa hiihtoladulta, poistui yhtä nopeasti kuin tulikin :wink:

2 tykkäystä

Jos rahoituksen ja taloustieteiden professori Masse peesaa Astonia, niin mikäs Aston sitten on :thinking:

18 tykkäystä

Uutiset ja artikkelit tätä nostaa.Lähes joka päivä jotain uutta.
Tuossa vähän juttua aiheesta ja lopussa paljon linkkejä jotka kannatta lukea jos aihe kiinnostaa.
https://evtol.news/ehang-216/

7 tykkäystä

Teoriassa ainakin mahdollista että Masse on oikeasti Vesa Puttonen. Aikamoinen jymyuutinen jos pitää paikkansa.

8 tykkäystä