Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Teknisen analyysin pähkinä:
Etsi graafista aallonharjasta kertova kynttilä yläkuolokohta :skull_and_crossbones:

4 tykkäystä

Benchmarkilta tulossa kohta twiittiketjut kamux ja SmartEye. Saapa nähdä meneekö hehkutukseksi vaiko ei :man_shrugging::sweat_smile:

17 tykkäystä

Pidin salkussa noin pari viikkoa. 10% tuotto, mutta siirsin Northern Generationin SPACiin, koska mielestäni Blue Birdin bussit on niitä perinteisiä. Lionin kautta uskon tulevan aivan eri tyyppisiä rarkaisuja ja siten NGAn ja Lionin yhdistymisen kautta voimaa markkinan valloittamiseen. Lionin omistajana on osaltaan Amazon. Lionilla nyt enemmänkin tavarakuljetus päällimmäisenä, mutta koulubussit agendalla myös.

2 tykkäystä

En äkkiseltään löydä listausta eri koulubussilafkojen myynneistä, mutta en myöskään yhtäkään sivustoa jolla Blue bird ei olisi merkittävä tekijä. Ei ole omaa lehmää ojassa niin en jaksa käyttää asian tutkimiseen enempää aikaa. Muistaakseni joskus aiemmin luin että kyseinen lafka ehdotti aikanaan ikonista keltaista väriä busseille ja on ollut aina big player markkinalla. Toki uusia lafkoja tulee markkinoille mutta en ole mistään lukenut että Blue bird olisi taantumassa kilpailun osalta.
Tässä jotain uutista asiasta.

Onko tästä jotain muuta uutta infoa kuin odotus että Biden uudistaa bussit sähköisiksi? Onko syytä olettaa että joku perinteinen valmistaja tippuisi markkinoilta vaikka ne tarjoavatkin sähköbusseja?

3 tykkäystä

Ei ole ainakaan omaan silmiin iskenyt mitään uutta infoa, enkä näe mitään syytä, miksei Blue Bird voisi olla jakamassa bussipotteja. Olettaisin vuosien varrella kehittyneen suhteita eri päättäjien ja osavaltioiden kanssa, jotka luottavat vanhaan kunnon sinilintuun. Mutuilupohjalla menen kuitenkin.

2 tykkäystä

“our continued growth in the mix of alternative fuel powered school buses, where we benefit from higher margins and increased owner loyalty, compared with conventional fuels. Our leadership position across all of these fuel types but particularly in propane, where we achieved a 76% market share, and the electric at 59% share, indicates that our strategy is working, and we look forward to continued strong growth in this area. The rapidly growing interest for electric buses are really exciting opportunity for us and should generate significant growth in the years ahead.”

Kilpailun myötä tähän varmasti tulee muutosta mutta jos heillä on tuotantokapasiteettia valmiina ja hyvä asiakasverkosto niin uskon hyvään kasvuun.

Muutaman vuoden ovat tehneet yhteistyötä Cumminsin kanssa.

3 tykkäystä

Tuleeko nuo analyysit siis Twitteriin vai pitääkö tilata sähköpostiin?

twitter…

1 tykkäys

Sitten @Masse kun palaat takaisin etelämmäksi ja vieroitusoireet alkavat, niin suosittelen pikaista visiittiä Pikku-Lapissa :ski:

Ja kyllä Verphu ja muutkin ovat ehdottomasti tervetulleita tuuli… tai siis hiihtopukua kahisuttamaan.

10 tykkäystä

Pikku-Lapille kyllä vahva suositus täältäkin!

2 tykkäystä

Mahtoikohan tämä jo olla täällä…

Edit: Twiitissä mainittiin, että kyseessä Uber kuski…

24 tykkäystä

Monta rautaa tulessa! :smiley:

Ärsyttäviä nämä kauppalehden otsikot. Hyvä että hesari alkaa panostamaan talousuutisiin

“ VR:n rautainen ote matkustajaliikenteestä voi jatkua vielä pitkään – neuvottelee valtion kanssa jopa miljardiluokan sopimuksesta”

Ja sitten kun avaa jutun maksumuurin takaa niin puhutaan 500 miljoonan sopparista. Pelkästään otsikon varassa olevat voivat kuvitella että valtio olisi ostamassa lisää liikennettä mutta näin ei ole.

3 tykkäystä

Täällä, kun on paljon pharmasta tietäviä, niin heitetääs kysymys ilmoille. Onko täällä kukaan tutustunut alan jättiin GlaxonSmithKlineen? Tutkailin eilen illalla pari tuntia firmaa, enkä oikein tiennyt, mitä mieltä olla.

Arvostus tuntuu tällä hetkellä halvalta. 2020 tuloksella P/E ~11. Rokoteliiketoiminta on ollut kovassa puristuksessa korona-aikana useista ymmärrettävistä syistä. Samaan aikaan firmaan on tulossa yritysjärjestelyjä, kun muutamaa osastoa ollaan eriyttämässä omiksi yrityksikseen. Velkaa firmalla on jonkun verran.

GSK:n koronavirusrokotteen kehityksestä ei näytä tulevan mitään. Testikierroksen jälkeen rokote vaatii vielä hiomista, ja tämä projekti starttaa helmikuussa. Markkinoille pääsemisessä on siis kova kiire.

GSK on sen verran iso firma, että yrityksen taloudellinen tulos ei ole riippuvainen mistään yhdestä läpilyönnistä tai tuotteesta. Katteet firmalla ovat mahtavassa kunnossa ja oman pääoman tuotto on erinomaisella tasolla.

GSK on maksanut erinomaista osinkoa, mutta tähän odotetaan leikkausta. Edellisvuonna osinkotuotto% taisi olla jossain 5,5 paikkeilla.

Hei onko muilla ongelmia sisään kirjautumisessa nordnetin sovelluksessa

Itellä dansken säilytystilin kanssa pikku ongelmia, sekoilee menemään päivän kurssien kanssa

1 tykkäys

Jaaniin, jenkkipörssit onkin tänään sitten kiinni (ilmeisesti Martin Luther King Jr:n päivän takia?).

5 tykkäystä

Kiitos tuosta auttoi kun posti ja latasi uudelleen

Mielestäni ihan hyvä esimerkki, miksi sellaiset puhtaasti mutuilevat kommentit on ihan hyvä säästää itselleen eikä jakaa julkisesti, jos ei ole enempää avata omaa mutun aiheuttavaa taustaa. Kurssithan voi mennä miten vaan, mutta yleensä jos miettii mistä se voisi johtua saa edes vähän tukea ajatukselleen. Jos kaikki me heittäisimme fiiliksiemme mukaan omat mututuntumat noihin siaketjuihin, ei niissä varmaan muuta olisikaan ja informaatio hukkuisi. Sen sijaan, jos avaamme miksi tunnemme jonkun mututunteen, niin se voi jo tuoda jotakin lisäarvoa. Saatika jos olemme saaneet uutta faktaa selville.

edit. eikä siis ole nyt tarkoitus mollata, mutta tämä vain hyvä esimerkki, kun kävi käytännössä juuri päin vastoin mitä kevyt “vahva” mutu sanoi jollekin alkuun…

5 tykkäystä