Kamux - Kannattavuusparannusta metsästämässä (Osa 1)

Ei siinä kyllä minäkin jo kohta otan seuraavan erän tätä vaihtia.
Sijoitin jonkin aikaa sitten taas summat Capmaniin ja sampoon, capman on kyllä performoinut aika paljon paremmin.

2 tykkäystä

En tiedä miksi nauroin tälle

7 tykkäystä

Täs näkyy hyvin OP:n rahaston (OP Suomi) Kamux-dumppaus:

Lappuja vielä 800K jäljellä… Tiedä sitten, kauanko aikovat tätä menoa jatkaa.

7 tykkäystä

Onko nuo vain yhden rahaston omistamat vai onko tuossa niputettu monen OP:n rahaston omistukset?

1 tykkäys

Yleensä niputettu. OP Suomi dumppaa, OP Suomi pienyhtiöt (omistaa reilu 500K) pitänyt ennallaan.

3 tykkäystä

Siinä taas voi ihmetellä tätä suomalaisen ”kansanpankin” toimintaa: isoin rahasto myy pää märkänä, reilusti turskalla… ”koko kansalle turskaa”.

Samaan aikaan kamux löytyy OP analyytikoiden top-5 ostosuosotuksista, target 7€.

Wooot?!

Edit:

jaa miksiköhän :thinking:

35 tykkäystä

Näkeekö noiden välittäjien myyntihistoriaa jostain? Kuluvalta päivältä kyllä, mutta onko missään nähtävissä menneitä tietoja

Carnegie pukannut viikon toista sisään varmaan 100 000 lappua laitaan. Tehokkaita tulppia tällaiset

Toki tässä on hyvä huomioida, että Markets, joka noita analyyseja koko kansalle tekee on erillinen yhtiö OP varainhoidosta, joka todennäköisesti tekee omaa analyysiaan. Eniweis hassultahan tuo näyttää.

2 tykkäystä

No tuon homman perusteella sokea reettakin näkee, että ovat ihan eri sfäärissä toimivia osastoja op:ssa.

Pää ei tiedä mitä jalat tekee jne.

Älä tee niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon…

1 tykkäys

Tarkennetaan vielä, että tässä on siis kyseessä kaksi eri osakeyhtiötä ei kaksi eri osastoa. Näillä yhtiöillä on eri toimitusjohtajat ja eri päätöksen teko elimet niiden ei ole tarkoituskaan toimia yhdessä, muuten se olisi MAR vastaista käsittääkseni.

1 tykkäys

Ellei OP:ssa ole noiden välillä “kuiskuttelua”, jotta saataisiin myytyä paremmalla hinnalla, niin ainakaan OP:n myyvä puoli ei näytä suosittelevan “ostamaan” OP:n analysoivan puolen analyysin tuloksia :smiley:

Ei kauheasti lisää luottoa OP:n analyyseihin. Tosin eipä sitä juuri ollutkaan, tein jo sijoittamisen alussa taaksekatsovia kartoituksia eri talojen analyyseista, suosituksista ja niiden onnistumisista ja OP:n suositushintoja en ole sittemmin vilkuillut.

4 tykkäystä

Minkä takia se OP rahasto sitten myy Kamuxia? Onko niillä jokin sääntö jonka nojalla näin täytyy tehdä, etenkin jos se rahasto itse lähinnä painaa kurssia?

Positio avattu Kamuxissa!

Olen Kamuxista käytävää keskustelua seurannut vähän sivusta täällä. Yhtiön kasvunäkymät ja matalalle painunut arvostus kiinnostaa, lisäksi Q2 antoi hyviä merkkejä yhtiön kehityksestä myös haastavissa olosuhteissa, joten se sinetöi ostopäätöksen. Laskenut hinta ei ole yksinään syy ostaa. Opportunistisen ostotilaisuuden tekee myös ilmeisesti OPn vähävaihtoisen lapun dumppaus ja markkinoiden huoli ilmeisesti koko toimialaa kohtaan. Sen enempää en ota kantaa mikä ei-niin-huomioitava tekijä painaa hintaa, pääasia että fundamentit, arvostus ja sitämyöten riittävä tuotto-odotus kohtaa.

Yhtiössä kiinnostaa myös defensiivisyys, joka näinä aikoina houkuttelee syklisyyttä enemmän. Kyllä syklisiä yhtiötä saa ostaa, mutta itse en ole uskaltanut syklisiä salkkuun oikein vielä ainakaan haalia. Ainakin lähihistoria osoittaa autokaupan käyneen hyvin yhtiöllä myös finanssikriisin aikaan.

Sikäli on aina arveluttavaa ottaa näkemystä markkinoita vastaan (markkinat eivät ilmeisesti ole oikein pitänyt Kamuxista), joten terve itsekriittisyys tässä kohtaa päälle. Joskus riskiä täytyy toki ottaa ja itseensä pitää luottaa tottakai. Mutta tämä onkin vasta avauspositio, täytyy ottaa projektiksi penkoa yhtiö tarkemmin läpi.

Katsotaan nyt mitä tästä tulee.

10 tykkäystä

Tämä on inhimillistä, ja itsekin tulee syyllistyttyä, jos mutu on riittävän vahva, mutta yleensä kannattaa tehdä toisinpäin :slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Ehdin jo ihmetellä onko Carnegien myyntinappi epäkunnossa, mutta tulihan se sieltä. Tykkäävät kovasti tästä viiden euron tasosta

2 tykkäystä

Samaa mieltä. Mainitsin tietoisesti erikseen tämän avauspositio-jutun (ettei kukaan ihmettele miksi möinkin osakkeet pois (jos ketään edes kiinnostaa mitä olen ylipäätänsä tekemässä =D))

Usein kun ostan jotain uutena, tutustun siihen ns pintapuolisesti. Sen jälkeen ostan, ja tutkin yhtiötä lisää, kun saa ostosta lisämotivaatiota. Lisäänkö/myynkö pois ja pidänkö nykyiset. Jos ei nappaakaan, aina voi myydä pois. Usein kuitenkin pidän sen määrän mitä ostan kerralla. Ehdottomasti suosittelen tutkimaan perinpohjin yhtiön ennenkuin ostaa, olisi se järkevämpää =D

4 tykkäystä

4 tykkäystä

Pelkästään tänään myyty tähän mennessä 50 000 lappua laitaan. Ei sillä Carnegiella voi ihan loputtomiin noita riittää

Ostajia kyllä riittää, koska viisi euroa pitänyt todella hyvin

3 tykkäystä

Mielenkiintoista nähdä, miten voimakkaasti kurssi reagoi aikanaan kun myyntipaine hellittää, viimeistään kun dumppaajilta loppuu laput. Sitä ennen on mukava rakennella positiota.:slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Loppuvuodesta saattaa tulla varsin pirteä… vähän kuten myös Keskon H1-tuloksessa povailtiin. Pitäkää kiinni lapuistanne!!

5 tykkäystä