Osakesijoittaminen

Karhujen pesä (pörssiromahdus-veikkausketju)

Täällä voi keskustella markkinan riskeistä :slight_smile: Idea ei ole niinkään velloa masentuneissa “perma bear” ennusteissa (optimismi on fiksujen valinta), vaan nostaa vahvoja ja heikkoja signaaleja eri riskeistä jotka voisivat vaikuttaa markkinaan. Saatamme säästää lompakostakin pienen pennin aikaisilla varoituksilla :wink:

Puhuttiin tällä videolla Italiasta ja kauppasodasta (näistä on puhuttu viimeaikoina bla bla bla), mutta nostin uutena pointtina yleisen maailmanpolitiikkaa vaivaavan hajaannuksen https://www.inderes.fi/videot/italiaan-sittenkin-hallitus-ehka-ja-nyt-voi-olla-aika-hamstrata-jenkkiviskeja

Pointti siinä, että populistit ja poliitikot voi huudella ja sählätä niin kauan kun talous kasvaa tai globaalisti ei tarvitse taklata isoja haasteita. Mutta entä kun se seuraava kriisi iskee? Miten alati disintegroituva globaali järjestelmä pistää hanttiin yhdessä? Vuoden 1929 kuoriin vetäytyminen ei tuottanut kovin optimaalista lopputulosta.

1 tykkäys

Kiinan ja USAn välinen keskustelu jatkuu. Mielenkiintoista nähdä mihin tämä kääntyy ja onko ensi viikolla mitään uutisia tästä, neuvotteluja on taas käyty:
Talks end with China warning trade benefits at risk if U.S. imposes tariffs

1 tykkäys

En tiedä kirjoittajaa enkä sitä kuinka luotettava hän on, mutta lähteenä Morgan Stanley/Bloomberg eli varmaan OK. Smart money dumppaa laitaan kuin viimeistä päivää.

This time is different…?

3 tykkäystä

Pitääkö tuo Vernerin kuvaaja lukea siten että vuonna 2005 Yhdysvalloissa asuntojen hinnat olivat noin 140-kertaiset (700%) vuoden 2000 hintoihin (5%) nähden?

Ketjuun (ehkä) liittyen Ylen Pörssipäivässä oli hyvä jakso “Sell in May and go away?”. Puhutaan tuottavuudesta ja Kiinan roolista talouskasvussa.
https://areena.yle.fi/1-3725092

Joo, ja sitä ennen ne oli ilmasia :smiley:

Ei, tuo viittaa +700 % nousuun eli 8x kertaistumiseen. Näyttää melko reippaalta nousulta asuntojen hinnoille, joten kyseessä lienee e-Commercen tapaan ETF joka seuraa rakentajia jne.

Saksassa sijoittajien luottamus heikentynyt 6 vuoden pohjiin, joskin tämä ennustearvosta en tiedä https://www.inderes.fi/politiikka-koettelee-toden-teolla-saksan-talousluottamusta?utm_source=twitter&utm_medium=automatic&utm_campaign=MarianneP

Ja kun sijottajien luottamus jälleen lähtee nousuun, niin nähdään pörsseissä viimeinkin nousua.

1 tykkäys

Lets get ready to rumbleeeeeeee… Trump vahvisti 50mrd tuontitullit

Edit: Kiinan alustava vastaus saatiin jo odotetusti samana iltana (Bloomberg uutisesta): “The response from China signaled a rapid escalation of the dispute. China will impose tariffs with “equal scale, equal intensity” on imports from the U.S. and all of the country’s earlier trade commitments are now off the table, the Commerce Ministry said in a statement on its website late Friday.”

2 tykkäystä

Hyvä kirjoitus taantumista jenkeissä http://awealthofcommonsense.com/2018/06/is-the-u-s-due-for-a-recession/

Hauskana kuriositeettina: Australiassa ei ole ollut taantumaa sitten vuoden 1991!

1 tykkäys

Tuosta ylemmästä linkistä kuvapoiminta. Mielenkiintoisena pointtina, miten Yhdysvaltojen talous on muuttunut volatiilista “kehitysmaataloudesta” nykyiseksi kehittykeeksi, pienen volatiliteetin taloudeksi mitä BKT:n kasvuun tulee.

"Looking at the data, what stands out is how volatile the U.S. economy once was.

From the 1850s through the end of WWII, the average contraction in economic activity was more than 22%! Since WWII, the average contraction has been just -2.3%. The time in-between downturns have lengthened in this time as well.

Starting with the Millard Filmore presidency through WWII, the U.S. experienced a recession once every 2.5 years, on average. Since WWII, we’ve seen a recession once every 5.3 years, on average."

1 tykkäys

Mielenkiintoinen havainto: USA:n kulutuksessa vetojuhdiksi ovat siirtyneet vähätuloiset, ja tietysti vielä velaksi. Yleensä ns. hyvätuloiset johtavat kulutusjuhlissa. Vähätuloiset paljon alttiimpia korkojen nousulle tai muille shokeille.