Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

:bear:-kommenttina: -15-20% olis varmaan ihan hyvä syvyys. Miksi epäilen uutta laskua? Koska 1) nousevat tartunnat; 2) pako dollareista kultaan; 3) teknojen kokonaisvaltainen dippi, joka vie muut mukanaan; 4) reaalitalous ei kulje tota V-käyrää mukaillen, koska irtisanomiset ovat Euroopassa vasta edessä.

Missä? Intiassa? Euroopassa?

Eiköhän tämäkin dippi ostella pian umpeen. On hyvä muistaa, että tänään puukkona pudonnut nasdaq 100 oli viimeksi tällä tasolla 26.8 eli noin viikko sitten.

3 tykkäystä

Tässä vielä oleellisena osana on se, että kuolleisuus on todella paljon alhaisemmalla tasolla kuin aiemmin. Ohessa esimerkkinä Espanja. Huolestuttavimmat huomiot tartuntamäärien kehityksen suhteen voidaan varmaankin tehdä Intian suuntaan, jossa virus ei kovin hyvin ole hallinnassa.

Koronasta lisää täällä ketjussa :slightly_smiling_face::

Eikö tämä ketju pitänyt sulkea kun SP500 tekee uudet huiput, tai vähintäänkin uudelleen nimetä karhunpesäksi? :rofl:

1 tykkäys

Vaihdoin ketjun nimeä seuraavaksi: Karhunpesä -pörssin romahdukset ja korjausliikkeet ja seuraavat Verneriä osittain lainaten vielä kaikille tiedoksi :smile::

Muut ketjut ovat:

Koronasta keskustelua täällä Wuhan Coronavirus, jossa @OldFeki ansiokkaasti päivittelee tilastoja

Pörssien suunta, keskipitkä tai pitkä aikaväli Pörssien suunta

Ja sitten vielä tämä missä keskustellaan ansiokkaasti pörsseistä COVID-19 jälkeen Analyysit osakemarkkinan ja talouden suunnasta 2020 sekä osakevalinnoista

9 tykkäystä

Nämä karhut :bear: :bear: ottavat vielä rennosti tai ovat vasta bussipysäkillä matkalla markkinoille…


(Kuvat napattu Chez Helena instagram feedistä. )

6 tykkäystä

noita karhujahan on ihmiset viljelleet ikkunoihinsa väijymään jo pidempään. Pessimisti ei pety.

Nyt kun hinajan keruuta talviunia varten on häiritty, pyydän yleisöä muistamaan, että tässä ketjussa “IIK, mitä tapahtuu!?” tyyliset kauhunkiljahdukset sekä mustaa huumoria tursuavat, sinänsä sisältöä tuottamattomat, meetit on perinteisesti otettu vastaan lämmöllä.

Pidetään siis tunnelma sopivan tuomiopäivämäisenä, mutta muita “teknisempiä” ketjuja kevyempänä. Kuten aloituspostauksessakin todetaan, hektinen tilannepäivittely asuu täällä.

Tuli on vapaa :gun:

6 tykkäystä

Nähdäkseni Länsi-Euroopassa, vaikka syitä voi olla monia. Sikäli kun numerot näyttävät pahalta ja media pystyy huutamaan toista aaltoa, niin eiköhän se perussijoittajankin sentimenttiä muuta.

Täällä mietin, että qt edelleen hyvä, talenom edelleen hyvä… Vaimon vuosipalkan verran laskettiin tänään… Please buy the fucking dip :pray:

19 tykkäystä

Itseasiassa pessimisti pettyy aina. Pessimisti on pettynyt jo valmiiksi ja näkee negatiivista etukäteen vähän kaikkialla. Positiivinen näkee toivoa pettymisissäkin.
Mutta sitä samaa. Tämä voidaan ostaa, tai sitten voittojen varmistelu alkaa ja kerätään ostokassaa laskun alussa.
Tuliskohan se Masse taas kertomaan kuin käy? Dippi vai romahduksen alku?

2 tykkäystä

Ehdottomasti samaa mieltä. Optimistisuus kyllä kannattaa.

1 tykkäys

Jo hieman vanha, edelliseltä karhuilukierrokselta, mutta viisas neuvo edelleen.

Tosin siitä en sitten osaa sanoa että kannattaako tuo dipin ostaminen aloittaa jo huomenna, vai pihdata ensi viikkoon. Sitä ei Mr. Trumpkaan kertonut.

Mutta ylhäältä on käsky käynyt. Buy the dip.

Edit: Ja näyttäisi että päivän päätteeksi käskyä on alettu noudattamaan. Tosin vähän laiskasti kiipeää. Huomenna taitaa kotopörssi (ja sen peesissä DAX sun muut toissijaiset) avata punoittavana, mutta sen jälkeen saapa taas nähdä että joko riittää aamu-myyntivyöryn jälkeen tältä erää.

5 tykkäystä

Ei tätä ketjua ihan suotta avattu. Apple ei 8 % dipillään mahdu edes listalle :scream:

5 tykkäystä

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa… :see_no_evil:

1 tykkäys

Itse enemmänkin voisin kontrata Rumppettia. Kun presidentin pitää rauhotella markkinoita muutaman prosentin pudotuksen jälkeen niin voi hyvää päivää. No tosiaan Rumpetti ajattelee osakemarkkinoita ihan vaalien takia, joten hänelle kunnon kupla ennen vaaleja kelpaisi.

1 tykkäys

Siis oikeastihan tuo kuva on tuolta koronapaniikin myrskyistä eikä tältä päivältä. Kunhan vain kaivoin päivään sopivan ohjeen ylhäältä :smiley:

No hieman ihmettelinkin, tosin en olisi ollut mitenkään kovin yllättynyt vaikka olisikin ollut tältä päivältä