Osakesijoittaminen

Keskustelua välittäjistä

Olen tähän asti tehnyt kauppaa vain ja ainoastaan OP kautta. Nyt Degiron osto/myyntitoimeksiannoista pari selventävää kysymystä. Englanninkieliset termit pistää sekaisin vaikka periaatteessa täysin tuttua puuhaa… En haluaisi oikealla rahalla testata kuinka käy. Tuntuu tyhmältä kysyä itselle näin tuttua asiaa mutta nyt 38 °C kuume myös vähän hidastaa järjenjuoksua (toivotaan ettei osakemarkkinoilla tule sen takia tyhmäiltyä)

1.OP:lla on ollu stop loss toiminto jossa aktivointimahdollisuus tietyllä hintatasolla. Onko tuo “stop loss” sama kuin aktivointitaso ja limiitti hinta jolla laitetaan myyntiin/ostetaan?
stoplimitmyynti

2.Tämä pelkkä “stop loss” myynti hämmentää mutta jos tuo 3.12 tässä toisessa kuvassa on aktivointitaso, niin sitten 10 osaketta menee myyntiin mihin hintaan tahansa kun 3.12 aktivoituu?

stoplossmyynti

3.Tärkein loppuun. Onko stop loss/aktivointitaso viimeisestä kaupasta vai tarjouksesta? OP:lla on mahdollisuus valita tuokin, joten siksi kiinnostaa. Oletan että kaupasta kuitenkin.


Mitä muuten tulee Degiroon, niin ei mennyt ensimmäinen tilisiirto kuten piti. Rekisteröityessä siirsin 2€ testiksi, joka meni kivuitta mutta ensimmäinen isompi siirto tuli nyt tehtyä Trustlyn kautta jolloin rahat lähti OP tililtä mutta ei ilmestynyt Degiroon. Degirossa näkyi teksti “epäonnistunut siirto”. Rahat palautui kuitenkin samantien ilman pyyntöä OP tilille, ja toisella siirrolla onnistui. Degiron asiakaspalvelu englanniksi vastasi samantien, ja vika ilmeisesti OP päässä. En tiedä varsinaista syytä…

sama kävi minulla siirroissa Trustlyn kautta, kolma siirtoa epäonnistui mutta myöhemmin kaksi olikin onnistunut ja yksi ei. S-pankki

Kyllä. 2 ja 3 kysymykseen minulla ei valitettavasti ole vastausta.

1 tykkäys

Yritin tuossa etsiä Mandatum Traderin Go -sovelluksella Titaniumia ja Fodeliaa, mutten löytänyt. Onko tosiaan niin, ettei siellä ole automaattisesti kaikkia First North -osakkeita ostettavissa?

1 tykkäys

Kyllä noihin varmaan löytyy ihan tarkatkin ohjeet ja netistä varmaan kommentteja, mutta sanoisin, että 1) kyllä 2) vaikuttaa market orderilta, kun stoppari aktivoituu eli kyllä 3) ei voi olla muusta kuin tehdystä kaupasta (tarjouksia tulee ja menee)

1 tykkäys

Degirossa on jotain omituisuuksia, kuten se ettei kaikkia Helsingin pörssin osakkeita voi ostaa. Esim. VMP:tä ja Citiconia olin joskus ostamassa, kunnes huomasin ettei niitä löydy lainkaan. Ylipäätään osake- ja ETF-tarjonta on paljon huonompi kuin Nordnetissä.

Lisäksi ihmetyttää että joillekin osakkeille ei voi myydessä laittaa kuin limiittitoimeksiannon, se on ikään kuin lukittuna vaihtoehtona. Vaikkapa Harvia ja Talenom ovat tällaisia. Niitä ei voi siis myydä esim. stop loss-toimeksiannolla. Miksi, sitä en tiedä, enkä saanut asiakaspalvelusta mitään järkevää vastausta.

2 tykkäystä

Onko Nordnetin Superrahastojen minimimerkintä noussut 100 euroon?

1 tykkäys

@Skorppar1
https://www.shareville.fi/ryhmat/superrahastot-1417/kommentit/superahastojen-minimi-sijoitus-100-mista-kyse-77736551

[Nordnet Suomi]

Kyseessä on virhe, IT-osastoa on pyydetty palauttamaan normaali 15 € minimimerkintä.

3 tykkäystä

Onpahan vastaus, “IT-osastoa on …”, ei ollut siis pelkkä tekstivirhe, vaan ihan toiminnallinenkin LOL

1 tykkäys

On Mandatumilla ollut FN osakkeet saatavilla ja Fodeliakin listautumisen jälkeen ainakin toisen ketjun mukaan, eiköhän se oo jotain teknistä fibaa

1 tykkäys

Juu ei. Ei mene alle 100e toimeksiannot läpi. :man_shrugging:t2:

Jäipä eiliseltä tämä sivu taustalle auki ja ihmettelin mikä ihmeen tabi on “keskustelut.inderes.fi/t/keskustelua-valittajista/:smiley:

Sorry off-topic.

4 tykkäystä

Nyt on 10 päivää kulunut. Ei ole tili auki. Saxosta tuli selvityspyyntö. Piti lähettää kuitteja, jotka osoittavat sijoitettavien varojen alkuperän. Rahanpesun estäminen varmaan taustalla. Laskuri tikittää…

2 tykkäystä

Mullekin tuli, mutta taitaa lainsäädäntö pakottaa tuntemaan asiakkaan. Tarkoitus on siirtää OP tili 2019 puolella ja firman 2020 alusta.

Degiro ja flatex yhdistyy

DEGIRO and flatex create the European leader in self-directed investing

DEGIRO and flatex create the European leader in self-directed investing. DEGIRO’s CEO Esmond Berkhout on behalf of the Board of Directors: “This news marks the start of an exciting new chapter in the success story of DEGIRO. Both companies complement each other, resulting in many synergies. Combining these two companies is a clear win for all stakeholders. flatex brings a lot of experience in the broker industry and operates under a German banking license.

DEGIRO as investment firm owns and operates one of the most efficient trading engines in the market and serves clients in 18 different countries throughout Europe.” DEGIRO started in 2013 with the plan to create the first pan European online retail-broker. The belief was, and still is, that by bringing true added value to client’s, success would follow, and it did. After the acquisition by flatex, DEGIRO and flatex will jointly build the leading online broker in Europe. The combined company will become an even stronger player than the separate companies already are. The additional advantage of scale will inevitably result in delivering more added value to our and flatex’s customers. Both companies and brands, DEGIRO and flatex, will continue to operate in the flatex group.

What does this mean for our clients?
We do not plan to change anything in the short term. In the long term we would like to expand our offering by adding more services like late trading and more choice in exchanges. We will of course inform you on further developments.

Listed company flatex being a listed company and both companies being regulated means the transaction is subject to the approval of the responsible authorities. Also, the Work Council needs to provide its advice on the transaction. When the approvals will be granted, DEGIRO will become part of the in Germany listed company flatex AG (WKN: FTG111, ISIN:DE000FTG1111, Ticker: FTK.GR). Combining the two companies will result in a leading pan European brokerage champion with more than 1 million clients and over 35 million executed transactions expected in 2020.

Link to press release DEGIRO
Link to press release flatex

4 tykkäystä

Liittyen Flatexin Degiron-kauppaan. Flatexilla tulossa 1.3.2020 säilytysmaksu, joka on 0,1% (+VAT) portfolion arvosta. Mitenkähän vaikuttaa Degiroon, kun jossain vaiheessa saavat kaupan viimeisteltyä?

https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=https%3A%2F%2Famp2.wiwo.de%2Ffinanzen%2Fgeldanlage%2Fonlinebroker-flatex-schafft-kostenloses-depot-ab%2F25359242.html

2 tykkäystä

Saa nähdä miten tulevaisuudessa vaikuttaa Degiron hinnoitteluun tuo uusi omistaja, toivottavasti ei tule säilytysmaksuja. Itselle ei juurikaan vaikuttaisi tälläinen muutos, kokonaiskaupankäyntikulut olisivat silti kilpailukykyiset.

Välittäjillä on kyllä paineita myös tulevaisuudessa, jenkeissä suuntaus on kuluttomaan kauppaan, mutta esim. Nordnet teki viime vuonna tappiota Suomessa ja tänä vuonna vain niukasti voitolla vaikkei ole ollut enään halvimpien joukossa aikoihin. Nordnet ei enää aio kilpailla hinnoilla vaan sisällöllä/palveluilla.

Joulupukki toi risuja Mandatum Traderille :woozy_face:
Markkinoivat, että OST:llä voi käydä kauppaa 36 eri markkinalla ja esittävät hinnat, esim New York 0,03 %, minimi 3 euroa. https://www.mandatumtrader.fi/palvelu/osakesaastotili/
Ovat jättäneet mainitsemalla, että lisäksi joka kaupasta menee valuutanvaihtopalkkio 0,25%. Nimittäin OST:lle ei voi avata valuuttatiliä alatiliksi. Kaikki kaupat veloitetaan/hyvitetään EUR-tililtä. Eipä tätä treidaamiseen oikein voi suositella.

Onko foorumilla tietoa, voiko muilla välittäjillä käydä kauppaa New Yorkissa ilman valuutanvaihtopalkkiota?

1 tykkäys

Nordealla on valuutanvaihtokulu 0.3% molempiin suuntiin.

Nordnet 0.25%?

Suosittelen rekisteröitymään IB:lle, jos käyt yhtään enemmän kauppaa NYSE:ssä. Siellä voi olla useita valuuttoja salkussa, tosin tietysti dollarit on sielläkin tarpeen. Mutta valuuttavaihdon voi tehdä Forexissa matalalla kululla.

1 tykkäys