Kiinan talouden tulevaisuus

Kiina laski korkojaan ensimmäistä kertaa elokuun 2023 jälkeen, yrittänee vauhdittaa talouskasvua.

Tämä tapahtui vain pari päivä kommunistisen puolueen kokouksen jälkeen. Maan osakemarkkinat eivät reagoineet kovin innokkaasti; CSI 300 laski 0,7 %. :smiley:

https://x.com/Schuldensuehner/status/1815344468968481017

7 tykkäystä

Kun ongelma on liika ja huonosti investoitu velka ja huonolla fiiliksellä olevat kotitaloudet, on koronlaskut kuin narulla työntäisi. :face_exhaling:

5 tykkäystä

Michael Pettisillä jälleen hyvä tviitti ketju Kiinan talouskasvusta. Täytyy myöntää, että X:ää tulee selailtua yhä vähemmän (onko muilla samoja käyttäytymismuutoksia?) mutta mm. Pettisin takia siellä kelpaa ravata.

Pettis heittää, että jos arviot 3-4 % kulutuksen kasvusta pitää paikkaansa tulevaisuudessa, voisi BKT:n kasvu rysähtää 1-2 % maastoon. Näin, koska investointien pitäisi kasvaa taloutta hitaammin (näin niiden ultrakorkea osuus BKT:sta laskee) samalla, kun kulutuksen pitäisi taas kasvaa taloutta nopeammin.

Jos Kiina onnistuu tasapainottamaan taloutensa voi noilla arvioilla BKT:n kasvun hidastuminen yllättää monet.

https://x.com/michaelxpettis/status/1814612938109403371?s=46&t=2ioRmPR9E06CY7pIWMMRqA

13 tykkäystä

Osin taas tuttu asiaa.

Kiinassa on erilaisia talouskriisejä mm. alueellisia, ja maan hallitus yrittää ratkaista sitä uudistamalla verojärjestelmäänsä. Suunnitelmana on jakaa enemmän verotuloja, eli siitä mistä täällä on jo aiemmin puhuttu; erityisesti kulutusveroja paikallishallintojen kanssa. Kulutusvero tuotti kuitenkin viime vuonna vain 1,6 biljoonaa juania, mikä on kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin alueellisten hallitusten kohtaama 15 biljoonan juanin alijäämä.

Ekonomistit uskovat, että vaikka nämä uudistukset ovat oikean suuntaisia, niin ne eivät riitä ratkaisemaan “paikallisia talouskriisejä” kriisiä. Paikallishallinnot ovat raskaasti velkaantuneita, lisää ongelmia aiheuttavat kiinteistömarkkinoiden taantuma sekä laskevat maamyynnit.

Maan suunnitelmat antaisivat myös paikallishallinnoille enemmän valtaa palvelumaksujen asettamisessa ja joustavuutta joukkovelkakirjalainojen tuottojen käytössä. Vaikka paikallishallintojen tulojen merkittävää kasvua ei odoteta, tavoitteena on kuitenkin vakauttaa niiden taloutta ja puuttua mahdollisiin uusiin velkariskeihin.

https://www.bnnbloomberg.ca/business/international/2024/07/23/chinas-new-playbook-for-indebted-regions-is-remedy-but-no-cure/

Saa jatkuvasti klikkailla “Tämä julkaisu ei kiinnosta”. Silti tulee hyvin yksipuolista yhden näkökulman asiaa; jotain pilkkaa Ukrainan presidentistä tai salakavalaa valeuutista maasta, Trump-fanitusta, eri maiden maahanmuuttoCAPSLOCK-tviittejä, Kiinaa mairittelevia tviittejä, naisia pelkääviä tahoja, näennäisiä isänmaallisia tviittejä ja sitten randomeita hurjia videoita juttuja eri asioista - näitä tulee vielä usein samoilta tai samanlaisilta tileiltä. Katson siksi suosituksia “Sinulle”-vaihtoehto, koska sinne tulee myös ihan vierailta tileiltä kiinnostavia juttuja eri yhtiöistä tai makrotalouden kuvioista.

Pettisiltä tuli ihan mielenkiintoinen juttu jälleen. :slight_smile:

https://x.com/michaelxpettis/status/1815609702652227872

On muurin takana, mutta alku näkyy.

China’s eagerly anticipated economic report card for the first half of the year was recently released. Data published by the National Bureau of Statistics show that the country’s economy has maintained a steady and improving posture, with GDP growth registering positive increases for eight consecutive quarters. However, after a strong start in the first quarter, the GDP growth rate slowed in the second quarter. Researchers widely believe that insufficient effective demand was the main cause of the decline in GDP growth in the second quarter, with consumption being the primary drag on domestic demand. Therefore, the next step in tapping into domestic demand should prioritize boosting consumption.

4 tykkäystä

Eurooppalaiset yhtiöt, erityisesti luksusbrändit ja autonvalmistajat ovat kärsineet Kiinan talouden hidastumisesta esimerkiksi Hugo Boss, Burberry ja Daimler Truck ovat kokeneet myynnin laskua Kiinassa. Esimerkiksi LVMH:n myynti alueella putosi 14 % toisella vuosineljänneksellä.

Eurooppalaisilla yhtiöillä on mennyt Kiinassa odotettua paljon huonommin ja sillä on sekä on ollut merkittäviä vaikutuksia yritysten voittoihin, osakekursseihin jne. Esimerkiksi Swatch Groupin myynti Kiinassa romahti 30 %, joka on johtanut tuotantomäärien laskuun. Eri tahot esim. Goldman Sachs suosittelevat myymään osakkeita, jotka ovat riippuvaisia Kiinasta.

Maa kamppailee muun muassa kiinteistökriisin ja kulutuksen vähenemisen kanssa, eikä ole mitenkään selvää, miten se kääntää taloutensa suuntaa vähänkään pidemmällä aikavälillä. Eurooppalaiset yhtiöt jotka hyötyivät Kiinan talousbuumista ovat nyt vaikeuksissa, erityisesti aiemmin mainitut luksusbrändit, jotka olivat panostaneet Kiinan markkinoihin.

Esimerkiksi Hugo Boss ja Burberry varoittivat viime viikolla tulosheikkenemisestä, lisäksi Porsche kärsii puolestaan toimitusongelmista ja Kiinan myynnin hidastumisesta. ASML Holding, joka on riippuvainen Kiinan markkinoista menetti osakearvostaan 17 % viime viikolla Yhdysvaltojen mahdollisten uusien rajoitusten vuoksi…

Kiina kilpailee nyt myös itse valmistuksessa, mikä uhkaa eurooppalaisten yritysten voittoja ja kiinalainen ylituotanto tuo deflaatiota ympäriinsä. EU on asettanut väliaikaisia tulleja Kiinassa valmistetuille sähköautoille, mikä vaikuttaa esimerkiksi Volvo Car AB myyntiennusteisiin.

Yritykset odottavat Kiinan kysynnän palautumista, mutta merkittävää käännettä ei odoteta tänä vuonna. Aika paljon on erilaisia isoja negatiivisia asioita ilmassa ja olemassa.

As the earnings season continues, “people will be looking particularly at guidance from the more export-sensitive European names, just looking for any signs of how they’re seeing both the impact of China as an end market, but also as a competitor,” said Sunil Krishnan, head of multi-asset funds at Aviva Investors. “That is going to be an important theme.”

https://www.bnnbloomberg.ca/business/international/2024/07/23/chinas-slowdown-is-taking-a-rising-toll-on-european-profits/

9 tykkäystä

“Why looking poor is important” haku tuottaa satoja tai tuhansia videoehdotuksia Youtubessa. Jonkunlainen trendi-ilmiö lienee siis kyseessä länsimaissa(?) Jos tämä on leviämässä Kiinaan, Venäjälle ja Lähi-itään niin tietää se vaikeuksia kaikelle luksusteollisuudelle.

3 tykkäystä

Pettisillä lienee edelleen blogi Carnegien alla.

Sinällään sanoma on Pettisillä yleensä niin yleisellä tasolla, että mikä tahansa blogikirjoitus tai kirja viimeisen 15 vuoden ajalta käy tviittien korvikkeena.

Täällä esim kohtuu tuore ja kattava Pettisin haastattelu.

2 tykkäystä

Kiinalla on iso ylikapasiteettiongelmaa aurinkoenergia-alallaan, mikä uhkaa osaltaan puhtaan energian siirtymää. Kiinan aurinkopaneeliteollisuuden yhdistys ehdottaa, että vaikeuksissa olevien aurinkopaneelivalmistajien tulisi poistua markkinoilta ongelman ratkaisemiseksi. Sillä ylituotanto on johtanut laitteiden ylitarjontaan ja laskeviin hintoihin esim. suuret yritykset kuten Longi Green Energy ja Tongwei ovat kärsineet merkittäviä tappioita.

No… ongelmista huolimatta Kiina suunnittelee lisäävänsä 190–220 gigawattia aurinkokapasiteettia tänä vuonna, mikä on samanlainen kuin viime vuoden ennätys. Monet yritykset toimivat vajaalla kapasiteetilla ja kohtaavat kassavirtaongelmia, mikä vaikuttaa myös tuotteiden laatuun.

Head of the China Photovoltaic Industry Associationin Wang Bohua sanoo, että rahoituslaitosten ei pitäisi rahoittaa surkeita yrityksiä, ja viranomaisten tulisi tukea yritysostoja ja fuusioita resurssien optimoimiseksi… kuulostaa tutulle. :smiley:

Chinese solar installations are still forecast to be fairly high this year, despite the glut. The CPIA said Thursday that it was expecting 190 to 220 gigawatts of new capacity in China this year, unchanged from a forecast in February. That compares with a record 217 gigawatts in 2023. Globally, the association predicted 390 to 430 gigawatts of installations this year.

https://www.bnnbloomberg.ca/investing/commodities/2024/07/25/chinese-solar-group-urges-faster-consolidation-as-glut-deepens/

6 tykkäystä

Alla on Bloombergin juttu Kiinasta, mutta siinä puhutaan myös mm. Euroopasta. :slight_smile:

Kiinan keskuspankki laski yllättäen vuoden pituisten lainojensa korkoa eniten sitten huhtikuun 2020. Tämä tapahtui vain päiviä sen jälkeen, kun lyhytaikaisen lainan korkoa alennettiin, mikä viittaa talouskasvun tukemiseen. Toisen vuosineljänneksen aikana kulutus heikkeni, mikä vaikutti talouskasvuun, vaikka samalla vienti kasvoi.

Kiinassa keskuspankki laski keskimittaisten lainojen korkoa 20 peruspisteellä 2,3 %, mikä on ensimmäinen lasku lähes vuoteen.

Euroalueella talouden kasvu oli hidasta, ja Saksassa tapahtui yllättävä lasku. Meksikon ja Brasilian inflaatio kiihtyi odotettua enemmän, mikä saattaa vaikuttaa korkopäätöksiin. Maailmantalouden velka kasvaa ennätykselliseen 56 biljoonaan dollariin.

5 tykkäystä

Teollisuuden voitot Kiinassa kasvussa talouden ongelmista huolimatta.

5 tykkäystä

Kiina on tänä vuonna keskittynyt teolliseen tuotantoon tukeakseen talouskasvua

Keskiviikkona julkaistavat vientiluvut saattavat osoittaa jutun mukaan vahvistumista heinäkuussa. Myös Kiinan satamien kuljetusmäärät olivat vuoden alkupuoliskolla 8,5 % korkeammat kuin 2023, ja konttien rahtihinnat ovat lisäksi ovat nelinkertaistuneet, jos oikein ymmärsin. Tuotanto on kuitenkin kärsinyt, mikä on herättänyt h huolta.

Analyytikot ovat yleisesti laskeneet Kiinan kasvuennusteita, ja heidän mukaansa talouskasvun ylläpitäminen vaatisi lisää elvytystoimia kotimaisen kysynnän tukemiseksi.

https://www.bnnbloomberg.ca/business/international/2024/08/03/chinas-economy-keeps-gliding-on-just-one-engine/

3 tykkäystä

En ole Kiina-asiantuntija, mutta se, mitä olen lukenut Kiinan taloudesta ja hallituksen toimista, antaa sellaisen kuvan, että useita toimia ohjataan ideologialla ja/tai jonkin pitkän tähtäimen strategisella tavoitteella ja nämä usein lyövät korville kuluvan hetken talouskriisin hoitoa. Pari esimerkkiä:

Kiinan valtionjohto on usein pyrkinyt suitsimaan kotimaan kulutusta ja “länsimaista yltäkylläisyyden ja elostelun” kulttuuria. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että miljardöörit eivät asu ylellisissä kartanoissa, järjestä miljoonan dollarin juhlia, joista raportoidaan juorulehdissä ja he eivät aiheuta siis mitään kirjoituksia yhtään missään lehdissä. Ideologinen tausta tulee Kommunistisen puolueen paatoksesta, jossa yhteiskunta ei ole vielä valmis, nykysukupolven pitää kiristää vyötä ja rakentaa parempaa yhteiskuntaa tuleville polville.

Tämä meni varmasti Maon ja Zeminin maailmassa paremmin läpi, kun kansalla ei oikeasti ollut juuri mitään, edes tarpeeksi ruokaa, saati niitä jääkaappeja. Oli hyvä syy uurastaa lapsien paremman tulevaisuuden eteen. Nyt heillä on kotona jo kaikki se, mitä länsimaillakin ja lapsilla koulutusta. Haluttaisiin matkustaa ja ostaa lisää niitä härpäkkeitä ja elää leveämmin. Maailma ei ehkä ole valmis vielä, mutta miksi minun pitäisi enää kärsiä, kun ei ole pakko? Kommunistisen puolueen ideologiaa on vaikea viedä läpi massoille, saati saada heitä uskomaan siihen. Ketään ei enää kiinnosta se paratiisi parin sukupolven päässä, kun nyt on jo varallisuutta ja lapsilla koulutus. Miksi emme voisi nauttia elämästä jo nyt?

Toinen asia on se, että Kiina on kasvattanut bkt:tä lähinnä kahdella tavalla: Rakentamalla kotimaassa kiinteistöjä, joka tie on nyt käyty loppuun (tämä on ainakin osittain johtunut siitä, että se on ollut tapa kansalle laittaa kertynyttä varallisuutta johonkin, kun muu kulutus on ollut rajoitettua tai ainakin virallisesti karsastettua). Kiinteistösektori on suuremmassa kriisissä kuin Suomi 90-luvun alussa. Tai ainakin siihen verrannollisessa.

Rakentamisen ohella Kiina on sinänsä fiksusti keskittynyt tavaran viemiseen länsimaihin, eli heidän vienti on ollut vuosikymmeniä massiivisesti ylijäämäinen tuontiin verrattuna. Tällä on rakennettu massiivinen tuotantopohja ja opittu teknologiaa, kuten Etelä-Korea ja Japani tekivät toisen maailmansodan jälkeen. Tuontia ei ole tarvittu niin paljon kansan kulutusta varten, kuin teollisuuden raaka-aineiksi. Viimeisen 40 vuoden aikana Kiina on tehnyt länsimaiden elektroniikan, vaatteet, käyttötavarat ja aurinkopaneelit. Viimeisimpänä haluavat tehdä myös sähköautot.

Tämän tuotantovimman sivutuotteena länsimaiden tuotantopohja on useissa tapauksissa rapautunut ja nyt on herätty siihen, että ehkä meidän ei kannata antaa Kiinan tehdä aivan kaikkea, erityisesti sellaisia tuotteita, jotka ovat meille strategisesti tärkeitä. Ja ehkä me halutaan tehdä omiakin sähköautoja, tai autoja ylipäätänsä vielä 15 vuoden kuluttua. Siksi tullit ja mahdollinen kauppasota Kiinan kanssa.

Eli Kiinassa kotimainen kysyntä ei ole tarpeeksi suuri pitämään yllä bkt:n kasvua, kiinteistösektori ajoi kirjaimellisesti seinään ja vienti ulkomaille on alkanut kärsimään, kun länsimaat eivät enää sokeasti osta kaikkea, mitä Kiina suoltaa tehtaista ulos. Lisäksi nuorisotyöttömyys on ennätyksellisen suurta, kun firmat eivät kasva, usein supistavat toimintaansa ja työpaikan löytäminen ei olekaan enää helppoa. → Mikään ei ole yhteiskunnassa vaarallisempaa, kuin muutama kymmenen miljoonaa nuorta (miestä) ilman järkevää tekemistä.

Tämä on aiheuttanut kroonisen päänsäryn Kiinan johdolle. Länsimaissa tällaisessa tilanteessa on aina pyritty lisäämään kotimaan kulutusta ja kysyntää, mikä on sitten helpottanut työttömyyttä ja yritysten tilannetta, mutta tämä on ideologisesti vaikeaa Kiinassa. Kiinteistösektorin ongelmat ovat niin massiivisia, että ei ole mitään yhtä keinoa, jolla se voitaisiin lakaista maan alle: Tuhansia miljardeja dollareita turhia seiniä, käsittämättömän kolossaalisen kokoiset roskalainat ja velkoja, joita ei koskaan makseta takaisin. Se on Damokleen miekka, joka heiluu Xi:n pään yllä joka päivä. Ja vaikka vienti vielä vetää kokonaisuutena, sitä on paljon jouduttu tekemään alennushinnoilla, kun länsimaissa moni on inflaatiopiikin myötä vähentänyt krääsän ostamista ja ainakin sähköautojen viennin kanssa Kiina on todellisissa vaikeuksissa.

Tässä noin oman analyysin perusteella kiinassa on meneillään monitahoinen kriisi, joka kokonaisuutena rapauttaa hallitsevan puolueen legitimitettiä. Länsimaissa vain vaihdettaisiin hallitusta kuin paitaa, mutta Kiinassa - kuten yksipuoluejärjestelmissä usein käy - voidaan etsiä se ulkoinen vihollinen kun sisäisiä asioita ei pystytä hoitamaan. Taiwanin yhdistäminen mannerkiinan vallan alle olisi täydellinen ratkaisu. Mitenkähän se onnistuisi?

20 tykkäystä

Michael Pettisillä hyvä ja tällä kertaa myös napakan selkeä kirjoitus siitä, miksi Kiinan on niin vaikea uudistaa talousmalliaan. Mukana myös hyvä listaus tapoja, millä kotitaloudet tukevat teollisuussektoria suoraan tai epäsuoraan (kuten Hukou-järjestelmä, mikä on suoranainen orjamalli).

"One likely result could be a short-term contraction, as Chinese manufacturers learn to live without the implicit supply-side support and essentially return the various subsidies. Because one of the consequences of these transfers has been a disproportionately large manufacturing share of the economy (27–28 percent of China’s GDP, compared to 15–16 percent of global GDP, as I explained in this June 2024 piece), anything that undermines China’s manufacturing competitiveness in the short term is likely to be especially painful for the economy.

This is why Beijing’s unwillingness to boost the consumption share of GDP is not as bizarre as it seems. Raising the consumption share in a sustainable way, as was the case in Japan in the 1990s, implicitly means reversing what has made Chinese manufacturing so globally competitive. The long-term benefits of rebalancing the economy could be overwhelmed by the adverse, short-term consequences to China’s large manufacturing share and its important infrastructure investment."

11 tykkäystä

Kiinan keskuspankin kultahankinnat nostivat kullan hintaa, mutta nyt odotetaan ilmeisesti laskua.

https://x.com/MichaelAArouet/status/1822501021291094134


Autoteollisuuden puolijohdemarkkinat suuntautuvat yhä vahvemmin Kiinaan, eli maailman toiseksi suurimpaan talouteen. Kiina on keskeinen markkina suurimmille autoteollisuuden puolijohdevalmistajille, kuten NXP Semiconductorsille, Infineonille ja Texas Instrumentille, joille Kiinan sähköautojen kasvava kysyntä tarjoaa helpotusta heikkojen länsimarkkinoiden aikana.

Kiinan tämän teollisuuden alan kasvu edistää kotimaisten puolijohdevalmistajien kehitystä, mikä voi tulevaisuudessa haastaa entistä vahvemmin ulkomaalaisia yrityksiä. Syvenevä riippuvuus Kiinasta voi kuitenkin muodostua ongelmalliseksi geopoliittisten jännitteiden kasvaessa.

https://www.bnnbloomberg.ca/business/international/2024/08/09/europes-auto-chipmakers-have-a-deepening-china-habit/

7 tykkäystä

Hyvä ketju Kiinan kiinteistösektorin aiheuttamista ongelmista. Ei mene kovin syvälle, eikä sisällä ketjun lukijoille mitään uutta, mutta hyvä välipala, joka kertaa lyhyesti sitä, miksi seiniin säästäminen ei aina kannata.

kuva

https://x.com/MacroAlf/status/1824051303896539197

8 tykkäystä

Kiinan nuorisotyöttömyys kohosi vuoden synkimmälle tasolle | Uutisia lyhyesti | Yle

Juttua Kiinan nuorisotyöttömyydestä. “Kiinassa nuorisotyöttömyysaste kohosi heinäkuussa 17,1 prosenttiin eli vuoden korkeimmalle tasolle, kertoo maan kansallinen tilastokeskus. Vielä kesäkuussa 16-24-vuotiaiden työttömyysaste oli 13,2 prosenttia.”

Vertailun vuoksi Euroopasta:“Vuoden 2024 aikana 15–24-vuotiaiden kausitasoitettu työttömyysaste on ollut laskussa EU:ssa. Kesäkuussa se oli 14,4 prosenttia”

EU:n työmarkkinat pääosin nousujohteisia – Suomessa työttömyyden kasvu selvää | Tieto&trendit (stat.fi)

Luvut vaikuttavat yhtä suurilta, mutta em. uutisten perusteella Kiina on siivonnut opiskelijat pois työttömyystilastoista ja euroopassa ne ovat mukana.

9 tykkäystä

Tässä tviitissä on väähn lukuja Kiinasta. :slight_smile:

https://x.com/Sino_Market/status/1824356419703017695

image


Kiinalaiset teräksenvalmistajat vähensivät tuotantoaan viime kuussa heikon kysynnän vuoksi, mikä pakotti valmistajat tekemään merkittäviä leikkauksia marginaalien romahtaessa.

Heinäkuun terästuotanto laski noin 9 % sekä kuukausitasolla että vuositasolla, mikä tarkoittaa vuoden 2024 alhaisinta tasoa 82,94 miljoonaa tonnia.

Kiinan suurin teräksenvalmistaja varoitti keskiviikkona, että teollisuus on kohtaamassa vakavamman kriisin kuin vuosien 2008 ja 2015 taantumat. Tämän lisäksi asuntojen hinnat laskivat heinäkuussa edelleen, ja markkinat odottavat terästuotannon jatkavan laskuaan edelleen elokuussa. Kiinan teräksen kulutus voi laskea jopa 3 % vuonna 2024.

https://www.bnnbloomberg.ca/business/international/2024/08/15/china-slashes-steel-output-as-industry-sounds-alarm-on-demand/

11 tykkäystä

Kiinnostava huomio Kiinasta, ei ehkä yllätä se, että on ykkösenä, mutta noin selvästi.

image


Kiina aikoo tehostaa maan sisäistä yhteistyötä yksityisten investointien lisäämiseksi infrastruktuurihankkeisiin, erityisesti liikenteeseen ja energiaan, sekä tarjota tukea maankäyttöjutuihin, ympäristövaikutuksiin ja rahoitukseen.

https://www.bnnbloomberg.ca/investing/2024/08/17/china-to-boost-efforts-to-promote-private-investment-cctv-says/

5 tykkäystä

@Marianne_Palmu on kirjoitellut Kiinasta ja sen heikentyneestä menosta.

Marianne, kiinnostaa sinun mielipide siitä, että miten Kiinan talouslukuihin voi luottaa tai miten niitä pitää tarkastella/lukea? Ymmärrän, että jostain asioista saa suhteellisen tarkat luvut, mutta joskus on lukemani perusteella Kiina on tarjonnut itselleen “edullisia lukuja” korostuneemmin kuin länsimaat, ehkä vähän Venäjän tapaan. Toki jotain omaa mutuiluani asioista on, mutta sellaisilla ei ole väliä. :smiley:


Laitetaan vähän lisää Kiina-materiaalia:

https://x.com/JarmoFriman/status/1825757876041719903
image

7 tykkäystä

Moikka! Joo nuo Kiinan luvut ovat toisinaan melkoinen mysteeri. Lienee ihan perusteltuakin kysyä, että miten yli miljardin asukkaan taloudessa bkt-luvut ylipäänsä saadaan kerättyä aina suht nopeasti kvartaalin päätyttyä ja julkaistaan esimerkiksi aika paljon nopeammalla aikataululla kuin euroalueella. Tilastointi on myös melko vaihtelevaa. Jokunen aika sitten uutisissa oli otsikoissa, että nuorisotyöttömyys on Kiinassa selvässä nousussa tiettyjen mittareiden mukaan. Tämä taklattiin sitten sillä, että virallisia lukuja ei yksinkertaisesti julkaistu ja sen jälkeen niitä hieman muokattiin. :slight_smile:

16 tykkäystä