Kreate - Suomalainen Infrarakentaja

Olisivat voineet laittaa antiin koko firman osakekannan ja olisi todennäköisesti käynyt kaupaksi :smiley: (joka olisi noin 9 miljoonaa lappua)

1 tykkäys

Huomennako tälle saadaan ekan kerran markkinahinta?

Jep, tosin huomioitavaa on että instikat saa lappunsa vasta tiistaina ja henkilöstöannista hankkivat vasta olikohan viikon päästä, joten ihan ensimmäisinä päivinä voi olla nihkeästi lappua liikenteessä.

Eikös tämä ollut aika lailla ennakoitavissa. Mitä tätä päivätolkulla jauhamaan. Jos anti olisi ollut isompi, alkuperäisten omistajien omistus olisi laimentunut enemmän. Omistuksen säilyttäminen olisi vaatinut enemmän lisäpanostusta, mutta ymmärtääkseni siellä oli tarvetta tehdä vähän myyntitiliä listautumisen yhteydessä. Nehän nämä listautumisen ehdot päättävät, ketkä silloin ovat omistajia. Nyt vain katsotaan, mitä pörssissä tapahtuu.

1 tykkäys

Eihän tässä Kreate ole möhlinyt, vaan annin järjestävä taho. Kreate oikeastaan otti tässä takkiin. Firma listautessaan pyrkii nostamaan varoja, joilla tukea tulevaa liiketoimintaa ja tässä tapauksessa rahaa jäi selvästi pöydälle. Annin järjestäjä ei osannut hinnoitella antia vastaamaan kysyntää.

5 tykkäystä

88 tykkäystä

Näyttökuva 2021-2-19 kello 9.45.05

Näyttää tästä sentään pienen pikavoiton tänään saavan :smiley: Aikamoiselta touhulta näyttää aamuhuutarissa, taitaa jäädä suunnitelmat lisäillä omaa positiota.

26 tykkäystä

Onko veikkauksia et tuleeko Inderesin seurantaan? Työntekijät sitä ei varmaankaan saa kommentoida mut ainahan voi spekuloida :grin:

Spekuloin että Inderesin myyntitykit ovat varmasti käyneet kertomassa seurannan ilosanomasta. Loppu on sitten “saa nähdä”. Ainakaan Inderesiltä ei ostettu annista analyysiä?

1 tykkäys

Kauppalehden mukaan merkitsijöitä oli 18 600 kappaletta. Ensimmäisen päivän kaupankäyntitietojen mukaan nyt omistajia on paljon vähemmän. Tuon päivän aikana on tehty noin 3 500 kauppaa tuolla 35 kappalemäärällä (mitä oli tarjolla yleisöannista). Osa toki mennyt osittaisina kauppoina ja kokonaan uusiakin omistajia myös on voinut tulla jne. Tuon perusteella noin 20 prosentille merkitsijöistä kelpasi pikavoitot.

2 tykkäystä

Itse otin pitoon yhden erän eilen. Näen, että laskuriskit ovat maltilliset nousupotentiaaliin nähden, kun tarkastellaan arvoa PE- ja DCF-perusteisesti. 10€ pintaan laskiessa otan vielä toisen erän salkkuun. 9€ hinnoilla kotiutan tappiot ja lepuutan salkkuani.

EDIT:aliarvostuksen katalysaattorille näen kaksi mahdollisuutta 1) tuloskunnon todistus muutamalla tulosjulkistuksella tai 2) analyysitalon tavoitehinta.

1 tykkäys

Ostin eilen sen verran lisää, että se kuuluisa sata tuli edes täyteen, periaatteesta. Ajattelin, että hinta kesti noinkin hyvin myyntipaineen, joka tuskin heti toistuu. Mutta osaatteko sanoa, oliko Danskella eilisessä rallissa näpit pelissä lainaosakkeineen ja jos oli niin millä tavalla?

Itse näen Kreaten tasaisena uurastajana, jossa toki on projektiriskejä, mutta muuten perusta on tylsää perusbisnestä heille. Toivon Kreatesta Altian kaltaista perussuorittajaa. Täten eilen OP:sta yllättäen pääsin ottamaan sen pienen lisäoston, niin sopii kokonaisuus tähän piensijoittajan pitkään salkkuun.

3 tykkäystä

Joo, kyllä nämä järjestävät tahot yleensä tekevät samalla jonkinlaisen likviditeettilupauksen ensimmäisille päiville.

Tein tuntuvat lisäykset ekana päivänä. Arvostus mielestäni edelleen ok. Pitkään salkkuun ostin, ellei tämä nyt sattuisi liiaksi kiipeämään lähi viikkoina. Koen, että arvostus on sen verran huokea, että laskuvara on minun arvioni mukaan pieni (tosin tuskin tästä paljoa nouseekaan lähiaikoina). Tosin varauksella sanon myös sen, että jos liiaksi heti nousee ilman lisänäyttöjä, niin ajattelin alkaa kevennellä 15€:n jälkeen tonnin kerralla euron välein.

Tunnen alaa ja tätäkin yritystä kohtalaisesti, niin tämä vaikuttaa kokemukseni mukaan varmasti rakennusalalta mielestäni laadukkaammasta päästä olevalta yritykseltä, mutta jos päälle 20€:n kiipeää, niin se on sitten loputkin laitettavaa laitaan, koska luotto rakennusalaan pörssimenestyjissä on itselläni sen verta heikko, että tuollaisella arvostuksella en tätä aio pidempää säilyttää, vaikka pidän yritystä laadukkaana.

8 tykkäystä

Maanantaina osaketta on myyty 35 kappaleen erässä noin 600 kaupan verran. Huomioiden perjantain luvut niin noin 4 100 merkitsijää on luopunut osakkeesta kahden päivän aikana eli noin 22 prosenttia merkitsijöistä. Käytännössä ihmiset, jotka halusivat pikavoiton ja/tai eivät olleet tyytyväisiä saatuun pieneen määrään myivät siis osakkeensa heti perjantaina pois.

Edit: korjattu virhe, taulukko mistä katsoin tehdyt kaupat oli mukana myös virheellisesti perjantain kaupat eli aikaisempi luku oli aivan liian suuri.

7 tykkäystä

Kreaten Osta & Myy laitojen suhdetta on kyllä hauska seurata. Loppuukohan sieltä kohta IPO:sta voittojen tavoittelijat ja saadaan pitkäjänteisempiä sijoittajia messiin. Suhdeluku näytti juuri olevan 13 eli myyntilaidalla lähinnä karkkirahaa :smiley:

4 tykkäystä

Se on 35 kpl myyjät kohta saatu taputeltua ja Kreaten tie nousuun on auki. Saa nähdä saako tätä vielä lisättyä sopivaan hintaan, näin laadukasta yritystoimintaa on ilo omistaa :+1:

3 tykkäystä

Miksiköhän tp2020 julkistetaan vasta 31.3?

Tyypillisesti tuoreet listautujat ajoittavat ensimmäiset raportit myöhäiseen ajankohtaan. Tässä varmaankin taustalla se, että kun tehdään ensimmäisiä kertoja niin halutaan valmistautua huolella ja ajan kanssa. Sitten voisin kuvitella, että tuo listautuminen on syönyt paljon resursseja, minkä takia myös haluttiin pelivaraa tuohon tp julkistukseen. En tunne Kreatea lainkaan, joten nämä kommentit vain yleisiä havaintoja.

13 tykkäystä