Kreate - Suomalainen Infrarakentaja

Huomenna olisi pääomamarkkinapäivä. Jäädään seuraamaan mielenkiinnolla.

2 tykkäystä

Tässä olisi tuuraajan eli Thomaksen kommentit Kreaten pääomamarkkinapäivistä. :slight_smile:

7 tykkäystä

Tässä olisi vielä analyytikon kommentti tästä, kun Kreaten tytäryhtiö on ostanut loput Karell Schaktin osakkeista. :slight_smile:

8 tykkäystä
11 tykkäystä

Ollin kommentit Kreaten omistajien onnen uutisista. :slight_smile:

Kreate ilmoitti tiistaina voittaneensa Tampereen henkilöratapiha -hankkeen kilpailutuksen ja alkaa nyt suunnittelemaan hankkeen rakentamista allianssikumppaneiden kanssa (Väylävirasto, Tampereen kaupunki, VR-Yhtymä Oyj sekä Fintraffic Raide Oy). Kyseessä on Suomen vilkkaimpiin kuuluvan asemanseudun kokonaisvaltainen toimivuuden parantaminen sekä matkustajille että junaliikenteelle. Kilpailutuksen voittaminen on hyvä osoitus Kreaten kilpailukyvystä ja tukee hyvin lähivuosien kasvuennusteitamme. Kreate oli nostanut hankkeen esiin jo aikaisemmin merkittävistä julkisista kilpailutuksista tänä vuonna.

12 tykkäystä

Salkunrakentaja on tehnyt jutun Kreatesta, jossa suurin osa on toki tuttua asiaa, jos on Ollin juttuja seuraillut. :slight_smile:

Kreate näkee aktiivisuutta sekä julkisissa että yksityisissä asiakkaissa. Julkisella puolella korostuvat etenkin liikenne- ja raideinvestoinnit ja yksityisellä puolella aktiivisuutta on muun muassa vihreän siirtymän hankkeissa eri teollisuuden osa-alueilla.

Myös Ruotsin liiketoiminnan osalta toimintaympäristön näkymät ovat suotuisat Kreatelle olennaisessa kallio- ja betonirakentamisen markkinassa.

Alaotsikot:

  1. Markkinanäkymät suotuisat

  2. Tilauskanta romahtanut, mutta kannattavuus parantunut

  3. Merkittävä ratahanke luo uskoa

6 tykkäystä

Kreate Ruotsissa kasvaa:

Hankkeita saatu noin 58 MSEKin edestä eli noin 5 MEUR.

Ei koko Kreaten mittakaavassa merkittäviä (Kreate 2023 liikevaihto: 320 MEUR), mutta Ruotsin tämän vuoden liikevaihtotavoitteeseen nähden (2024: 320 MSEK) projektit ovat isoja. Vahvistavat kyllä CMD:n ja Q1:n kuvaa siitä, että Ruotsissa Kreatella on kyllä kasvuvaraa.

11 tykkäystä

Kauppalehden Omassa Rahassa tälläistä ajatusta, vaan jos jotakin niin kyllä Kreate ja NYAB taitaa olla kaikilla vallitsevilla mittareilla (velka. tulos tai liikevoittomarginaali) ja näkymillä ylivoimaisia rakentamisessa.
https://lehdet.almatalent.fi/917a9c27-ebf0-4021-a98b-b3d87464fc13/16

4 tykkäystä

Ja kyllähän Vikström on puhunut jo pidemmän aikaa positiivisista näkymistä, harmi kun se ei näy osakkeen hinnassa. Ehkä sanat pitää vielä pukea teoiksi ennen kuin ns. luottamus palautuu.

2 tykkäystä
10 tykkäystä

Aika hieno projekti, tulee ns, synergiahyötyjä viereisiltä työmailta.

3 tykkäystä

Hieman vielä mittasuhteita tuohon yllä mainittuun urakkaan (34 m€). Kreaten liikevaihtoarvio vuodelle 2024 on 270-300 m€ ja toisaalta tilauskanta Q1/2024 oli 184 m€. Kyseessä siis merkittävän kokoinen hanke.

8 tykkäystä

Tässä on Ronin kommentit, kun Kreate on allakirjoittanut sopparin Väyläviraston kanssa. :slight_smile:

4 tykkäystä

Ensi tiistaina 16.7 osavuosikatsaus. Missä viipyy Indereksen odotukset? Jotain rajaa nyt siihen lomailuun :slight_smile:

1 tykkäys

Siinäpä nälkäisimmille :smiley:

12 tykkäystä

Alkaa Ebitaprosentti (3,8%) nousta jo kohtuulliselle tasolle kun liikevaihto laskee.

1 tykkäys

Huhti-kesäkuu lyhyesti

  • Tilauskanta oli 200,1 (264,9) miljoonaa euroa, laskua 24,5 %

  • Liikevaihto laski vertailukaudesta ja oli 68,0 (85,7) miljoonaa euroa

  • Liikevaihdon muutos edelliseen vuoteen oli -20,7 % (28,0 %)

  • Käyttökate oli 4,0 (4,0) miljoonaa euroa eli 5,9 (4,7) prosenttia liikevaihdosta

  • EBITA oli 2,6 (2,6) miljoonaa euroa eli 3,8 (3,0) prosenttia liikevaihdosta

  • Osakekohtainen tulos oli 0,16 (0,17) euroa

  • Operatiivinen vapaa kassavirta oli -6,5 (1,7) miljoonaa euroa

  • Korollinen nettovelka oli 31,7 (39,1) miljoonaa euroa

  • Tulosohjeistus ennallaan: Kreate arvioi, että sen liikevaihto vuonna 2024 laskee ja on 270–300 miljoonaa euroa (2023: 320,0 miljoonaa euroa) ja EBITA kasvaa ja on 8–11 miljoonaa euroa (2023: 7,8 miljoonaa euroa).

”Ruotsissa on saatu hienoja onnistumisia ja siellä on hyvä vire päällä. Olemme päässeet kiinni ensimmäiseen hankkeeseen pääurakoitsijana ja yrityskauppa antaa eväitä nousta tekemään myös maanpäällisiä maanrakennustöitä.”

Valoa tunnelin päässä?

1 tykkäys

Hyvä raportti Kreatelta. Ohessa tarkemmat kommentit:

14 tykkäystä

@Olli_Koponen haastatteli toimitusjohtaja Timo Vikströmiä Q2:n tiimoilta. :blush:

7 tykkäystä

Kopsa on tehnyt uuden yhtiöraportin Kreatesta. :slight_smile:

Toistamme Kreaten tavoitehintamme (8,50 euroa) ja lisää-suosituksemme yhtiön Q2-raportin jälkeen. Kreaten toinen kvartaali oli lupauksia herättävä niin kannattavuuden kuin näkymienkin osalta. Kannattavuus parantui kolmatta kvartaalia putkeen, kun samanaikaisesti markkinanäkymät eri liiketoiminnoissa ovat kääntyneet parempaan päin. Raportti ei kokonaisuudessaan aiheuttanut merkittäviä muutoksia ennusteisiimme. Lähivuosien tulosparannukseen suhteutettuna osakkeen arvostus on maltillinen ja tuotto-odotusta tukee tämän lisäksi vahva 6 %:n osinkotuotto.

4 tykkäystä