Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Huhtamäeltä tuli erittäin hyvä osari, kurssi on laskenut reilusti pitkin vuotta (itse asiassa jo viime kesästä), mutta ei nouse siltikään. Inflaatio- ja raaka-aineiden hintojen nostopaineet on saatu siirrettyä osarin perusteella omiin hintoihin, Venäjä/Ukraina on pienessä roolissa ja osinkokin kasvaa tasaisen tappavasti. Mistähän kiikastaa? Eivät selventäneet tämän aamun luvut ainakaan mulle alhaalla pysyvää kurssia.

6 tykkäystä

Tähän täytyy lisätä vielä se, että Huhtamäki on ollut historiallisesti hyvin defensiivinen ja suhdannekestävä (eli on pärjännyt myös taantumassa). Kyllähän tässä mielestäni saa tällä hetkellä laadukasta defensiivistä kasvuyhtiötä keskiverron arvoyhtiön hinnalla. Eihän tämä mikään superwau-bumtsibum yhtiö tule enää olemaan, mutta kyllä tämä uskoakseni tässä maailmantilanteessa tarjoaa luultavasti vielä pitkälle eteenpäinkin suht hyvää ja varmaa vuosituottoa 8-15 % (tämä ei ole sijoitusssuositus).

7 tykkäystä

Sitähän ne kurssit nyt tekevät lähes kaikkialla. Puuilo, M:O ja moni muu noussut hyvän osarin jälkeen ja silti viikossa myydään nousut pois. Ainoastaan sodasta hyötyvät osakekurssit ovat nousseet.

1 tykkäys

Eikös se oo ihan yleisiä karhumarkkinan merkkejä kun hyvätkään tulokset eivät saa kursseja nousuun

10 tykkäystä

Hyvä muistaa Harvian kohdalla kuitenkin se, että kurssin huippu oli varsin kuplainen eikä siihen vertaaminen ole hirveän mielekästä tästä syystä. Kurssi on toki laskenut paljon, mutta jos nyt tavoitehintaa katsoo niin ei tuossa mielestäni ole vielä riittävää turvamarginaalia tässä markkinassa varsinkaan jos ennusteita joudutaan taas leikkaamaan. Seuraava osarikin voi olla harhaanjohtavan positiivinen suhteessa miten kuluttajakäyttäytyminen on saattanut muuttua Q1 vs tuleva Q2. Itse Harviassa mukana mutta itselleni historiallisesti paljon pienemmällä positiolla :slight_smile:

7 tykkäystä

Voimakasta laskua isolla vaihdolla. Morgan Stanley myy ja Nordnet ostaa…

2 tykkäystä

Niinpä näyttää laskevan yli 11%. Mistä tämä lasku johtuu?

3 tykkäystä

Mikä firma laskee yli 11%?

2 tykkäystä

Kempowerista puhuvat. Ylempi kommentti siirretty yhtiöketjusta

3 tykkäystä

Heippa @Scrooge ja @ElsaMartta1

Siirsin viestinne Kempowerin ketjusta tänne Kurssien ihmettely -ketjuun, kursseja voi ihmetellä tässä ketjussa.:slight_smile: Yhtiöketjuissa on pyritty välttämään keskustelua päivittäisistä kurssiliikkeistä ja siksi on “perustettu” tällainen erillinen ketju ihmettelyjä varten. :+1:

Kiitos @Montau :slight_smile:

4 tykkäystä

Telia lähentelee pitkästä aikaa 4 euroa. Tämäkin päivä tuli nähtyä. Ja kaikki myyty tietenkin aikoja sitten.

19 tykkäystä


Jahas, Embracer rikkoi maaliskuun pohjat. On tämä kyllä käsittämättömän vihattu lappu tällä hetkellä :sweat_smile:

Edit. Ehkä voisi laskea vielä tuplapohjiksi, jos ei tämän syvemmälle mennä.
Edit2. Turha toivo.

15 tykkäystä

image

31 tykkäystä

Suomalaiset on kyllä vahvana rintamana ostamassa Incapin dippiä vaikka ulkkarit latoo lappua laitaan kaksin käsin.

Osallistuin itsekin talkoisiin ja sipaisin pari siivua 64.x€:n keskihinnalla ja hyvinhän tuo näyttää jo nousevan, parhaimmillaan käytiin jo +10% päivän pohjista :muscle:

10 tykkäystä

Samaan aikaan Stillfront ihan normipäivä sille. Ei tule kyllä pahempaa vedätystä mieleen, kun vertaa tämän lapun hehkutuksia aikanaan, kun se kävi huipuissa ….

1 tykkäys

Siinä on kyllä hyvä esimerkki miten käy, kun sekä sentimentti että firman suorittaminen heikkenee :sweat_smile:


Tällä hintaa näyttäisi jo kelpaavan firmaa seuraavalle analyytikolle.

3 tykkäystä

Nuo Redeyen analyytikoiden ostot ovat kyllä yhtä tyhjän kanssa. Mitään määriäkään ei ilmoiteta. Ei ihme, että kelpaakin kun bear caseenkin on ollut jo iät ajat paljon nousuvaraa.

5 tykkäystä

Luin tulosraportin ja kommentit levollisin mielin läpi. Tämähän meni aivan hyvin. Ruokatauolla kun aukaisin salkun niin meinasi mennä ruoat väärään kurkkuun. -16% taulussa mitä vit :astonished:

4 tykkäystä

HelloFreshin kohdalla tapahtui päivän lopussa jotain varsin kummallista kun kurssi ponnahti kovaan päivänousuun. Ellen väärin katsonut niin kävi jo +14%. Vielä kahden aikaan päivällä oltiin melkein 3% miinuksella. Ilmeisesti jotku halusivat olla kunnon panoksella mukana huomisessa osarissa.

Sieltähän tulikin näköjään kovat osarilukemat klo 18.12. On siinäkin hieno aika uutisille. Ei voinut odottaa alle puolta tuntia, että pörssi olisi mennyt kiinni. :slight_smile:

10 tykkäystä

Onko Puuilon päivän päätös jonkinlainen enne? :scream:

Siis 6,66

6 tykkäystä