Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

No joo olihan se kurssinousukin ennen osaria ilman mitään isoa uutista vähän selittämätön. Tälläinen suht uusi sijoittaja vaan ihmettelee vielä tätä maailmaa.:grin:

Täällä se setä ajelee Lapin pitkiä ja suoria ja väistelee vähän väliä poroja! Todella!!

Mutta ei haittaa, kun Kuutti nostaa sedänkin salkut uusiin sfääreihin💪

Masse-setä, FA, sanattomaksi vetää…

16 tykkäystä

Onks +500% sama kuin 6x Kuutin ostohinta?

Masse-setä, FA, suuret luvut sekoittaneet sedän pään :blush:

20 tykkäystä

Hirveää suolausta tuommoiset +500% flexailut. Nyyh, omani joutunut ostamaan paaaljon kalliimmalla. KH melkein 55e kun välillä tein sijoitusvirheitä (myin QT:ta) ja virheiden korjaus nostaa keskihintaa… no, yritän kestää tämän kuin mies.

6 tykkäystä

Toukokuun puolivälistä menty vaan koiliseen tosin? Toki kulmakerroin ollut laiska, kun vaan joku 25% noustu.

2 tykkäystä

Pienivaihtoinen lappu ensin rallatteli kohti osaria hurjasti “ilman syytä”, osarin jälkeen se vetää pulkkaa vastapalloon kun osari ei räjäyttänyt maailmaa. Normisettiä vähävaihtoisissa lapuissa, heilunta voi olla isoa. Treidaajat tykkää. Sijoittajien kannattaa varautua tämmöisiin heilahduksiin tai sijoittaa vähemmän volatiilisiin kiskoihin. Jos uskoo firmaan niin pulkan rauhoittuessa lisää täytettä kassiin. Jos ei usko niin laput ulos. Ei se ole sen kummempaa. Tämänkokoiset firmat voivat vetäistä random +5% päiviä vain koska joku yksittäinen instituutio työntää markkinalle pienen osto-ohjelman ja katsoo että tässäpä oiva sijoituskohde. Ilman syytä jälleen.

Onhan tässä jo palattu jopa kahden viikon takaisiin kursseihin. Osari selvästi oli pettymys joillekkin, tai oli tavallista enemmän ns. osaripelureita jotka ostivat lappua osaria kohti ja kun ei osarista pomppaa, laput lähtee heti ulos hinnasta viis.

Oma viiden sekunnin vilkaisu firman käppyrään sanoo että näyttäisi olevan suunnilleen niillä tienoilla johon olettaisin peppumäen loppuvan; 12,80 oli pohjat ennen tuota lähtöä kohti osarikeulintaa ja nyt on 12,70 lasissa eli jos tästä vielä rojahtaa selvästi (alle 12e) niin sitten itsekin lähtisin selvittelemään että olenko missannut jonkin uutisen. Ja varoitan siis että en ole tarkemmin analysoinut firman menoa - kertokaa pois jos on jokin muu uutinen tiskissä osarituloksen lisäksi.

On totta että on kivaa kun tulee hyvä osari ja kurssi ottaa +5% tai enemmän, mutta tämä ei ole selviö ja kannattaa aina myös seurata mitä kurssi tekee ennen osaria. Joskus se oikea vastaus on siirtyä katsomoon ennen osaria ja ottaa riski että joutuu ostamaan takaisin kalliimmalla tai keksimään jonkun muun hevosen seuraavaksi. Jos keksit mistä tietää varmasti niin vinkkaa mullekkin :smiley:

18 tykkäystä

Osaatko sanoa, mistä kurssinousu johtui? Kurssi nouso 8 eurosti 18 euroon tänä vuonna.

2 tykkäystä

Hype. Uusi Revenio. Kurssi nousi joten kyllähän jokaisen nonneron piti mukaan päästä.

3 tykkäystä

Lyhyen tähtäimen kurssimuutokset ovat täysin spekulatiivisia ja näin pienivahtoisella osakkeella tämä kuuluu asiaan.

Pitkällä tähtäimellä osakekurssi seuraa yrityksen liiketoiminnan kehitystä. Itselleni Optomed on pitkän tähtäimen sijoitus, joten tämä droppi antaa lähinnä hyvän ostomahdollisuuden.

7 tykkäystä

Olet asian ytimessä. Osakkeella ollut hurja ralli ja nyt hieman korjaillaan. Näistä ei kannata säikähdellä, kun mikään olennainen ei ole parissa päivässä muuttunut. Ei ole ensimmäinen kerta, kun törmään vastaavaan ja parempi olla hermoilematta, jos itse uskoo yhtiöön.

3 tykkäystä

Juuri näin. Itselläkin optomed pitkässä salkussa. Mietin vain että missasinko jotain kun tällä tavalla syöksyy. Onneksi itse sain aikoinaan hyvään hintaan ostettua joten ei tässä vielä tappiolla olla

2 tykkäystä

Välittäjätilastosta näkee, että syöksy on kahden ison myyjän aikaansaannosta.

Marketscreener sanoo, että tavoitehinta (kenen?) on noussut 18,30€:oon. Jokainen voi sitten laskeskella omien (grogi)lasiensa läpi oman sopivan tavoitehintansa :slight_smile:

5 tykkäystä

Siirsin Optomed ketjusta kysymyksen ja vastaukset tänne

3 tykkäystä

Tänään vaihto on ollut aika isoa, käsittääkseni? 3M tällä hetkellä eli ~ 40% Nokiasta ja tuplat Cargotecciin nähden ja 12x Puuiloon nähden. Normaali vaihto lienee jotain 10x vähemmän?

3 tykkäystä

Digia liittyi Revenio/Optomed -tyyppisiin liikkeisiin…ja tulee tonttiin osarin myötä, -8,71%. Tullut aika paljon rankaisuja viime päivinä.
Menempäs tästä ketjuun lukemaan, voisiko tuntua ostopaikalta :roll_eyes:

4 tykkäystä

Uuuuuh, nyt näyttäisi mopo lähtevän käsistä. Ihmettelin että miksi salkku lähdössä ihan marsiin ja QT -rivin +150% onkin nyt +172%

image

Okei, en valita mutta huikeaa on meno :sweat_smile: - @masse onko valmiudessa jos vaikka 150 paukkuu? Vai joudutaanko paikkailemaan…

13 tykkäystä

image

Ei tuo vielä mitään. Löylyä lisää Harvian sijoittajat tietää tämän. :smiley:

12 tykkäystä

Kuka myöntää myyneensä tänään liian halvalla :joy::joy: 150 pian paprua?

15 tykkäystä

Taitaa olla myyntilaidalla puutetta kun porukka alkaa tajuta että QT:n kohdalla myynti tahtoo päätyä Sijoitusvirheet-ketjuun ennätysvauhdilla.

Edit: Sisäpiiritietoa @Mikael_Rautanen QT-päivityksen edistymisestä: :grimacing: :sweat_drops: :upside_down_face: :sweat_drops:

En silti vielä usko että sieltä saadaan väännettyä vähennä-leimaa… mutta miten hemmetissä perustella lisää jos päivän päätteeksi on 150e lasissa.

7 tykkäystä

Sallittakoon nyt yks hehku täältäkin :sunglasses:

31 tykkäystä